Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 10:46
Valszeg' nem ad pontos értéket, és igazad van. Arra viszont tökéletes, hogy erre a fentebb írt dologra rájöttem. Tesztalany Abit KN8-Ultra, 3200+ tuningolása; OCCT-vel figyeltem meg, hogy az első perc (warming up) után amikor elkezdődik a stressing, akkor leesik a feszültség 0,2-0,3V-tal és nyomban dob egy hátast a gép. Ugyanaz a proci ugyanolyan órajel kísérletnél és beállított feszültséggel DFI lapban sikeresen szerepelt.
Node amit ki akarok ebből hozni, hogy mivel ezt tapasztaltam, most már minden gépvásárlásnál erre is odafigyelek. Azért volna jó egy Core2 ready lapteszt, ami ilyen szempontból vizsgálódik.

Westlake végzett ilyen kísérleteket Core2 r. lapokkal is?

core 2 ready lapokkal konkretan nem vegeztem, de altalanossagban azt tudom mondani, hogy amit a monitorozo chip-ek mondanak, az nagyreszben igaz.. vannak olyan esetek (lapoknal), hogy a kimert ertek az joval alacsonyabb, vagy magassabb a kijelzett erteknel.. az atx feszultsegeket siman ki lehet mertni egy multimeterrel, de a cpu, mem, mch, ich feszek mar kemenyebb diok.. minden lapnal mashol vannak a meropontok, amiket meg kell talalni..
pl. nekem van egy 700-as fsp epsylon tapom, ami eleg erdekes.. mar vagy a 4. lapot koptatom azota, hogy megvan a tap, de azota az osszes lap monitorozo chipje hibasan irtaki a feszeket.. van, hogy 1 egesz voltokat is teved.. viszont ezidaig nem volt ettol jobb tapom.. ha kimerem multimeterrel a feszeket, akkor minden tokeletesen jo
pl. most 3 gigabyte lapot teszteltem es orom nezni, hogy kimerve sem ingadoznak a feszultsegek.. kicsit sem... a 0.001-3 voltos ingadozas mar soknak mondhato..
az asus p5w dh-nal mar magasabbak az ingadozasi ertekek, de kozel sem olyan veszesek, mint anno a 478-as lapkorszakban.. (abit ic7, asus p4c800, stb...)