HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core Duo - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core Duo Jónás, Merom, etc.. Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 01. 20:53

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 18:00

Megvettem a freezer 7 pro-t, most 7*470-en cséztem egy órát, igaz 1,55V(1,54 everest) fesszel :D
tesztprogit még nem mertem indítani. Hőfok 60 fok volt max. Meddig lehet elmenni feszben/hőmérsékletben :think:

Én ekkora feszt nem mernék adni neki. A hűtés egy dolog, viszont kb. 10% +  az alapferszhez képest az, ami biztonságos. Ugyanis ezen felül lehetséges, hogy a lapkák között átüt a menkü, és rövidzárlatban megpusztul a cuccod. Ezt mindig leírom tuningnál, mindig le is b@sznak. Őszintén szólva a Venice-mnek adtam most 1,54V-ot a 2700MHz-hez, ez belefér. Egy gyárilag 1,3V alatti procinak 1,42V-nál többet nem tolnék. Aztán Te tudod.

#2062 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 21:12

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 21:53

Egy gyárilag 1,3V alatti procinak 1,42V-nál többet nem tolnék. Aztán Te tudod.

Én se adnék egy Core2-nek 1,4 V-nál többet. ;)

#2063 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 21:17

Lehet, hogy ez a honap sikeres lesz es kapunk egy kis jutalomosztast a cegtol, ha netan igy lenne, akkor talan beneveznek egy lapra, de procit csak kesobb terveznek bele, szoval egyelore PD-vel menne a cucc.
Ami fontos lenne:

* Min. 4-6 SATA
* NB 2 lyukas legyen, ne kampos
* 1 IDE csati
* Lehetoleg szeresse a Kingmax DDR2 memoimat. :)
* ATX tapcsati a memo foglalatok mellett fent a lap szelen legyen

Amilyen NE legyen:

* Kismillio felesleges bizbasz (IEEE1394, WIFI, stb.)
* Heatpipe-os hutes
* Tul draga

HC tuning nem igazan erdekel, amugy sem tudom mikor es milyen lesz a kov. procim.

Otletek, tippek? :think:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2064 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 21:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 22:12

Én se adnék egy Core2-nek 1,4 V-nál többet. ;)

:respect:

#2065 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 00:15

Meggyőztetek, maradok 1,4V alatt. Amúgy az 1,4V beállított fesz terhelés alatt CPU-Z szerint már csak 1,36V :(

Felállítottam egy elméletet, ami persze lehet, hogy hülyeség :Đ
Íme:
Az Intel szerint a Core 2 Duo proci maghőmérséklete 60-65 fok között ideális.
A ventit biosból szabályozom, az Intel QST opció van beállítva, ez azt jelenti, hogy procihő szerint változtatja a sebességet. Teszi ezt olyan furcsán, hogy szinte mind1 mekkora feszt/MHz-et állítok be, terhelés alatt a proci mindig 60-65 fok között van. Ha alapfeszen járatom akkor csak 1400-1500-ig pörgeti a ventit, de a hőfok 60-65. Ha 1,4V-ot adok neki akkor 1800-2000 között jár a venti, de a hőfok szintén 60-65 fok. Megnéztem szabályzás nélkül, és a venti 2700-et forog úgy, mellesleg hangosabb így mint a gyári hűtő :eek: .Szerencsére 2000 körül már alig van hangja. Szóval érdekes, na :)

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 09. 02. 00:19 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2066 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 07:39

Hát igen, smerős a dolog. Gyengébb lappal (táppal) sajna nem tartódik a beállított fesz, terhelésnél leesik. Eddig az összes lapom közül kettő tudta tartani max  0,1V híján a beállított feszültséget: az EpOX 8RDA3+, és a mostani lapom (DFI Lanparty nF4 Ultra-D). Lapvásárlásnál -ha tuningolni akar az ember- erre is érdemes odafigyelni. Nem tud valaki olyan tesztet, amiben Core2 ready lapokat ilyen szempontból vizsgáltak meg?

#2067 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 09:26

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 8:39

Hát igen, smerős a dolog. Gyengébb lappal (táppal) sajna nem tartódik a beállított fesz, terhelésnél leesik. Eddig az összes lapom közül kettő tudta tartani max  0,1V híján a beállított feszültséget: az EpOX 8RDA3+, és a mostani lapom (DFI Lanparty nF4 Ultra-D). Lapvásárlásnál -ha tuningolni akar az ember- erre is érdemes odafigyelni. Nem tud valaki olyan tesztet, amiben Core2 ready lapokat ilyen szempontból vizsgáltak meg?

amit az alaplapi szenzorchip mond semmit sem jelent. ha kiméred, és ott is ingadozik, akkor már más. westlake végzett ilyen összehasonlításokat.

#2068 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 09:46

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 10:26

amit az alaplapi szenzorchip mond semmit sem jelent. ha kiméred, és ott is ingadozik, akkor már más. westlake végzett ilyen összehasonlításokat.

Valszeg' nem ad pontos értéket, és igazad van. Arra viszont tökéletes, hogy erre a fentebb írt dologra rájöttem. Tesztalany Abit KN8-Ultra, 3200+ tuningolása; OCCT-vel figyeltem meg, hogy az első perc (warming up) után amikor elkezdődik a stressing, akkor leesik a feszültség 0,2-0,3V-tal és nyomban dob egy hátast a gép. Ugyanaz a proci ugyanolyan órajel kísérletnél és beállított feszültséggel DFI lapban sikeresen szerepelt.

Node amit ki akarok ebből hozni, hogy mivel ezt tapasztaltam, most már minden gépvásárlásnál erre is odafigyelek. Azért volna jó egy Core2 ready lapteszt, ami ilyen szempontból vizsgálódik. :up: Westlake végzett ilyen kísérleteket Core2 r. lapokkal is? :think:

#2069 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 11:13

A hőmérsékletes/venti ford. szám állítós elméletemre valaki? Vagy hülyeség?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Idáig sikerült jutni, további emeléshez már procifeszt kellene emelnem, de 1,4V fölé nem megyek. A ramoknak viszont kell a 2,2V, de a freezer pont felettük húzza el a levegőt, szerintem ezt még ki kell bírniuk.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2070 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:26

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 1:15

Meggyőztetek, maradok 1,4V alatt. Amúgy az 1,4V beállított fesz terhelés alatt CPU-Z szerint már csak 1,36V :(

Felállítottam egy elméletet, ami persze lehet, hogy hülyeség :Đ
Íme:
Az Intel szerint a Core 2 Duo proci maghőmérséklete 60-65 fok között ideális.
A ventit biosból szabályozom, az Intel QST opció van beállítva, ez azt jelenti, hogy procihő szerint változtatja a sebességet. Teszi ezt olyan furcsán, hogy szinte mind1 mekkora feszt/MHz-et állítok be, terhelés alatt a proci mindig 60-65 fok között van. Ha alapfeszen járatom akkor csak 1400-1500-ig pörgeti a ventit, de a hőfok 60-65. Ha 1,4V-ot adok neki akkor 1800-2000 között jár a venti, de a hőfok szintén 60-65 fok. Megnéztem szabályzás nélkül, és a venti 2700-et forog úgy, mellesleg hangosabb így mint a gyári hűtő :eek: .Szerencsére 2000 körül már alig van hangja. Szóval érdekes, na :)

semmi baja nem lesz meg 1.55 voltot sem.. leghutessel.. nem kell hallgatni a sok felos kezdore :D
God left this place a long time ago.

#2071 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:32

Idézet: westlake - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:26

semmi baja nem lesz meg 1.55 voltot sem.. leghutessel.. nem kell hallgatni a sok felos kezdore :D

Lehet nem lesz baja, de nem szereti :Đ
Tegnap az 1 óra CS után indítottam egy blend tesztet és 2 perc után restartolt a gép. Akkor 1,55V-t kapott 7*470-en. Most meg 1,4V-al is órákat ment.  :think: Hűtés megfelelő, nem értem miért nem tetszett neki a sok fesz. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2072 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:33

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 10:46

Valszeg' nem ad pontos értéket, és igazad van. Arra viszont tökéletes, hogy erre a fentebb írt dologra rájöttem. Tesztalany Abit KN8-Ultra, 3200+ tuningolása; OCCT-vel figyeltem meg, hogy az első perc (warming up) után amikor elkezdődik a stressing, akkor leesik a feszültség 0,2-0,3V-tal és nyomban dob egy hátast a gép. Ugyanaz a proci ugyanolyan órajel kísérletnél és beállított feszültséggel DFI lapban sikeresen szerepelt.

Node amit ki akarok ebből hozni, hogy mivel ezt tapasztaltam, most már minden gépvásárlásnál erre is odafigyelek. Azért volna jó egy Core2 ready lapteszt, ami ilyen szempontból vizsgálódik. :up: Westlake végzett ilyen kísérleteket Core2 r. lapokkal is? :think:

core 2 ready lapokkal konkretan nem vegeztem, de altalanossagban azt tudom mondani, hogy amit a monitorozo chip-ek mondanak, az nagyreszben igaz.. vannak olyan esetek (lapoknal), hogy a kimert ertek az joval alacsonyabb, vagy magassabb a kijelzett erteknel.. az atx feszultsegeket siman ki lehet mertni egy multimeterrel, de a cpu, mem, mch, ich feszek mar kemenyebb diok.. minden lapnal mashol vannak a meropontok, amiket meg kell talalni..
pl. nekem van egy 700-as fsp epsylon tapom, ami eleg erdekes.. mar vagy a 4. lapot koptatom azota, hogy megvan a tap, de azota az osszes lap monitorozo chipje hibasan irtaki a feszeket.. van, hogy 1 egesz voltokat  is teved.. viszont ezidaig nem volt ettol jobb tapom.. ha kimerem multimeterrel a feszeket, akkor minden tokeletesen jo

pl. most 3 gigabyte lapot teszteltem es orom nezni, hogy kimerve sem ingadoznak a feszultsegek.. kicsit sem... a 0.001-3 voltos ingadozas mar soknak mondhato..
az asus p5w dh-nal mar magasabbak az ingadozasi ertekek, de kozel sem olyan veszesek, mint anno a 478-as lapkorszakban..  (abit ic7, asus p4c800, stb...)

#2073 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:35

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:32

Lehet nem lesz baja, de nem szereti :Đ
Tegnap az 1 óra CS után indítottam egy blend tesztet és 2 perc után restartolt a gép. Akkor 1,55V-t kapott 7*470-en. Most meg 1,4V-al is órákat ment.  :think: Hűtés megfelelő, nem értem miért nem tetszett neki a sok fesz. :think:

mert ha aktiv a homerseklet kontrol, akkor a gep leszabalyozza a proci sebesseget.. lehet, hogy valami nem komalja ezt a leszabalyozast..

#2074 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:36

Idézet: westlake - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:35

mert ha aktiv a homerseklet kontrol, akkor a gep leszabalyozza a proci sebesseget.. lehet, hogy valami nem komalja ezt a leszabalyozast..

De 65 fok fölé még soha sem ment a core temp szerint. Mit kapcsoljak ki?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2075 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:39

Idézet: westlake - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:26

az embernek sem lesz baja, ha bemegy a szaunába, és pálinkát iszik közben. a kérdés az,  meddig. a magasabb feszültség és a magasabb hőmérséklet drasztikusan rövidíti a várható élettartamot, ami egyre inkább igaz lesz, minél kisebb csíkszélességeket alkalmaznak. szóval nem biztos, hogy bölcs dolog elhitetni másokkal, hogy nincs ára a tuningnak, vagy nem lehetnek kellemetlen következményei, akár csak 1-2 éven belül.

#2076 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 02. 12:41

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:36

A gépet. :Đ

#2077 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 12:43

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:41

A gépet. :Đ

:pokeas:
Megyek is burkolok valami finomat, ma már eleget ültem a gép előtt :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2078 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 13:12

Idézet: special - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:39

az embernek sem lesz baja, ha bemegy a szaunába, és pálinkát iszik közben. a kérdés az,  meddig. a magasabb feszültség és a magasabb hőmérséklet drasztikusan rövidíti a várható élettartamot, ami egyre inkább igaz lesz, minél kisebb csíkszélességeket alkalmaznak. szóval nem biztos, hogy bölcs dolog elhitetni másokkal, hogy nincs ára a tuningnak, vagy nem lehetnek kellemetlen következményei, akár csak 1-2 éven belül.

bocs, de erre mar regen ez a valaszom: bla-bla-bla.. kit erdekel, hogy 10 ev helyett 6-ot fog menni? a kutyat sem.. nem veled van bajom, hanem azzal amit irtal :D

#2079 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 13:13

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 13:36

semmit..meg 85 fok felett sem tortenik semmi.. nekem azon a homersekelten ment napokig a gep..

#2080 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 13:17

Idézet: westlake - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 14:13

semmit..meg 85 fok felett sem tortenik semmi.. nekem azon a homersekelten ment napokig a gep..

Akkor passz, marad így ahogy van, de lehet visszarakom alapfeszre. :) Most már élvezni is akarom a dolgot, nem csak a biosban matatni/teszteket futtatni. Persze ez is szórakoztató a maga módján :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »