HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:55

nem belatni kell. ezt mondta a picipuha kommunikatore :D

Olvasni olvastam. De szerinted mi ennek a nyilatkozatnak a_jelentősége_? :-)
Úgyhogy ezt az "aliance"ot nem igazán látom továbbra sem... :-)

#22 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:52

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:14

Olvasni olvastam. De szerinted mi ennek a nyilatkozatnak a_jelentősége_? :-)

:offtopic:
talan az, hogy tendenciozus. emlekeztetoul: barmennyire is huzogatta a szajat intelke az EMT64-et AMD64 kompatibilisre kellett csinlania, mert bill +mondta, hogy csak azt hajlandoak tamogatni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#23 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 18:21

Nekem nagyon tűnik, hogy sem a ViiV, sem a LIVE! semmilyen igazi újdonságot nem hoz és mindkettő csak egy egyszerű termékelnevezés és marketingfogás. Semmi egyéb, mint termékek újracsomagolása és újraelnevezése, persze úgy, hogy a konkurenciát jól kizárjuk. Ettől persze még nincs semmi baj vele, de érzésem szerint túl nagy feneket kerítünk a semminek.

Vagy nem vettem észre valami fontosat?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#24 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 18:50

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 18:21

Nekem nagyon tűnik, hogy sem a ViiV, sem a LIVE! semmilyen igazi újdonságot nem hoz és mindkettő csak egy egyszerű termékelnevezés és marketingfogás. Semmi egyéb, mint termékek újracsomagolása és újraelnevezése, persze úgy, hogy a konkurenciát jól kizárjuk. Ettől persze még nincs semmi baj vele, de érzésem szerint túl nagy feneket kerítünk a semminek.

Vagy nem vettem észre valami fontosat?

A Viiv és LIVE! hivatalos, végleges prezentációi alapján a vízió közös, viszont a Viiv egy átfogó és részletes integrált rendszert képez, míg a LIVE! inkább csak a gépekre vonatkozik, és kevesebb követelményet támaszt, lazább szerkezetű elképzelés. Ahogyan a Centrino és a Turion 64 közötti különbség esetében, ahol a Centrino Intel-only chipseteket takar, míg az AMD kollaborál másokkal, ugyanúgy a Viiv sokkal szervezettebb, átfogóbbnak, kiforrottabbnak tűnik. A Viivot hamarosan meglátjuk, H2-re pedig elvileg teljes pompájában fog ragyogni, a Viiv gépek mellett szoftverekkel és teljeskörű Viiv tartalomszolgáltatásokkal, a LIVE! ekkor rajtol.

Hogy konkrétan a felvetésedre válaszoljak, szerintem a Viiv jelentős dolog, a LIVE! viszont egy kicsit zavaros, inkább úgy tűnik, hogy a média centerkre, HTPC-kre akarják ráhúzni a LIVE!-ot.

Szerkesztette: special 2006. 01. 05. 18:57 -kor

#25 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:02

Nem erről beszéltem, mert e szerint sincs egyikben sem túl sok újdonság technikai, sőt rendszer oldalról sem. Gyakorlatilag a multimédiás PC új névbe burkolása olyan módon, hogy az a gyártók érdekeinek megfeleljen (Intel és AMD).

Intel esetén nyilván benne van a chipset is, AMD esetén erre nyilván nincs megkötés, mert ő chipsetet nem gyárt. Ha gyártana, akkor lenne. Ha az Intel mellesleg nagy teljesítményű grafikus kártyákat is gyártana, akkor arra is lenne megkötés (Intel only). A két koncepció közül az AMD megengedőbb, ő csak keretet ad, az Intelé megkötöttebb. Politikai hasonlattal élve: az AMD elképzelése liberális, az Intelé konzervatív. :D

Mindkét koncepciót kb. 2 hét alatt összedobhatja egy unatkozó egyetemista.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#26 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:08

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 18:50

Hogy konkrétan a felvetésedre válaszoljak, szerintem a Viiv jelentős dolog, a LIVE! viszont egy kicsit zavaros, inkább úgy tűnik, hogy a média centerkre, HTPC-kre akarják ráhúzni a LIVE!-ot.

Én nem olvastam el az eredeti publikációkat, csak a netes összefoglalókat, így tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezt honnan veszed. Nekem teljesen úgy tűnik, hogy mindkettő ugyanarról beszél, csak az egyik kiköti, hogy nem csak a proci, hanem a chipset is a sajátja legyen, míg a másik nem. Igazából szerintem még az sem biztos, hogy az AMD verziójában kötelező lesz AMD procit használni (az X2 az ajánlott, de nem tudom, hogy kötelező-e), az azonban biztos, hogy a standard kidolgozását az AMD közösen képzeli el, azaz nyílt szabványt akar (ellentétben az Intellel). Persze lehet, hogy itt is kötelező lesz AMD procit használni.

Nekem ez kb. olyan horderejűnek tűnik, mintha a Sony bejelentené, hogy mostantól minden DVD lejátszó, HIFI, ... berendezése egységes dizájnt kap és egységesen meg fog felelni bizonyos paramétereknek (zajszint, ..). Ki nem szarja le? :p

Szerkesztette: hvuk 2006. 01. 05. 19:09 -kor

#27 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:09

Milyen technikai újítást vársz? Tervezzenek külön processzort? A Viiv egy külön, újszerű ecosystem megalkotásáról szól, az AMD rebrandingről.

DVD-játékos formájú, távirányítóval kezelhető PC digitális videorekorder funkcióval, on-demand tartalomhozzáféréssel, ehhez megfelelő képességekkel, pl. szoftverek, instant be és kikapcs. Ha neked ez nem új, akkor tényleg ne keress tovább, mert ezek vannak.

Itt nem a kitalációról van szó, hanem a megvalósításról. A zuhany alatt én is megváltom a világot ötpercenként, viszont létrehozni magát a terméket, kitalálni a márkát, az összefogni a szereplőket, stb-stb, nos ez hónapok kemény munkája, ha megalapozottnak akarod tartani.

#28 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:11

Kép

a second half ne tévesszen meg senkit, az a második fázisát jelöli, csak ezen a slide-on volt rajta minden.

Kép

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Mint látható, a Viiv egy egybefogott, minősített rendszer, a LIVE! egyelőre továbbra is "csak" WXPMCE 2005-tel telepített AMD-gépnek tűnik.

Szerkesztette: special 2006. 01. 05. 19:13 -kor

#29 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:34

A Viiv eseten szerintem mar meg kellett volna varni a Merom/Conroe-t es a Vista Media Center-t, plusz Wi-fi-t is belepakolhattak volna. A Viiv 1.0, 1.5 es 2.0 egy even belul kicsit soknak tunik :)

#30 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:56

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:09

Milyen technikai újítást vársz? Tervezzenek külön processzort? A Viiv egy külön, újszerű ecosystem megalkotásáról szól, az AMD rebrandingről.

DVD-játékos formájú, távirányítóval kezelhető PC digitális videorekorder funkcióval, on-demand tartalomhozzáféréssel, ehhez megfelelő képességekkel, pl. szoftverek, instant be és kikapcs. Ha neked ez nem új, akkor tényleg ne keress tovább, mert ezek vannak.

Itt nem a kitalációról van szó, hanem a megvalósításról. A zuhany alatt én is megváltom a világot ötpercenként, viszont létrehozni magát a terméket, kitalálni a márkát, az összefogni a szereplőket, stb-stb, nos ez hónapok kemény munkája, ha megalapozottnak akarod tartani.

Ne haragudj, de ettől nem fogok hanyattesni. Ez továbbra is csak egy multimédiás dizájnos PC. Ezt gyakorlatilag ma már mind megveheted a boltban, amit pedig nem, az is triviálisan megvalósítható fillérekből.

Persze értem én, meg tök jó, hogy egységesítik, de ettől még nem kell padlót fogni az áhítattól. Ebben (és persze a LIVE!-ban) semmi extra nincs. Azokat a dolgokat tették egybe, ami felé a világ az Intel és az AMD nélkül is halad (köszönhetően a kisebb-nagyobb PC forgalmazóknak és más cégeknek), csak éppen most az Intel (és az AMD) nehéz sóhajjal felvállalta a zászlóshajó szerepét.

A megvalósítás nehézségéről meg annyit, hogy hasonló PC-ket az Intelnél lényegesen kisebb cégek már forgalmaznak, egyszóval megvalósítás nehézségétől sem kell padlót fogni. És persze a konzolok is e felé tartanak, amikor mindenki megérkezik ide, akkor majd jó ki haddelhadd veszi kezdetét a résztvevők között.

SFIJ-vel meg nem értek egyet (bár persze lehet, hogy valamit nem tudok), mert én úgy nézer, hogy az Intel-féle rendszerből is kimaradt az Apple.

Szerkesztette: hvuk 2006. 01. 05. 19:57 -kor

#31 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:59

Persze ehhez hozzátartozik, hogy én már a Centrinóban sem láttam egetverő újdonságot.

#32 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:17

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. Jan. 5., Thursday - 19:56

És persze a konzolok is e felé tartanak, amikor mindenki megérkezik ide, akkor majd jó ki haddelhadd veszi kezdetét a résztvevők között.

jah, ezzel céloztam egy fiktív IBM-Sonyval, mert ha az beledurrant ezeknek, akkor lesz nemulass..
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#33 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:29

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 18:50

A Viiv és LIVE! hivatalos, végleges prezentációi alapján a vízió közös, viszont a Viiv egy átfogó és részletes integrált rendszert képez, míg a LIVE! inkább csak a gépekre vonatkozik, és kevesebb követelményet támaszt, lazább szerkezetű elképzelés. Ahogyan a Centrino és a Turion 64 közötti különbség esetében, ahol a Centrino Intel-only chipseteket takar, míg az AMD kollaborál másokkal, ugyanúgy a Viiv sokkal szervezettebb, átfogóbbnak, kiforrottabbnak tűnik. A Viivot hamarosan meglátjuk, H2-re pedig elvileg teljes pompájában fog ragyogni, a Viiv gépek mellett szoftverekkel és teljeskörű Viiv tartalomszolgáltatásokkal, a LIVE! ekkor rajtol.

szpesol kartacs ezzel az ervelessel az a baj, hogy nem szol masrol minhogy korporalizmus gyo, kollaboracio rossz. az egesz pc platform a kollaboraciorol szol es en el tudok kepzelni egy rendszert ami kollaborativ alapokon is jo. mindazonaltal nem szeretnek en meg most landzsat torni, elobb lassuk a belogozott es implementalt rendszereket, mert paper launchok osszevetese mokas. ugyan az mint a xbox360 vs ps3 vita. az xbox360 letezeik, minden nyugjevel. a ps3 meg az "uber" rendszer aminek bemutatasa tavaszrol a jelen pletyok szerint szeptemberig is eltolodhat.
szoval, hogy osszevessuk a dolgokat mindket ethosz zavaros jelenleg. mindket rendszer egyfajta "infotainment reloaded" koncepico, semmi ujdonsag, semmi olyasmi ami nem letezne, kollaborativ multimedia az interneten mar lassan egy evtizede letezik. hamar annyira vajv vagy live! nem kellene megfeledkezni arrol, hogy a picipuhanak volt egy webtv initiative-je, par helyen elis indult, de nem tudta kifrorrni magat mert az ezredfordulon meg usakiaban sem volt commonplace a szelessavu internet. masfelol mindket rendszer mogott az apple iPod/iTunes paros merhetetlen sikere mogotti irigyseg buvik meg ugy ahogy.

#34 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:33

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:09

ezek a keszulekek leteznek mar leteznek, az amerikai a TiVo az europai a Dreambox.

a Zuhany alatt megvaltani a vialgot nagyon jo dolog, felteve, hogy az ember nem egymaga teszi :Đ

#35 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:29

masfelol mindket rendszer mogott az apple iPod/iTunes paros merhetetlen sikere mogotti irigyseg buvik meg ugy ahogy.

Ezzel nem értek egyet (a többivel persze igen). Az iPod máshol játszik, az Viiv/Live elsősorban a konzolok elterjedése és multimédiás központtá történő válására adott válasz. Pontosabban a Live inkább a Viiv-re adott válasz. :)

#36 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 23:23

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 21:13

Ezzel nem értek egyet (a többivel persze igen). Az iPod máshol játszik, az Viiv/Live elsősorban a konzolok elterjedése és multimédiás központtá történő válására adott válasz. Pontosabban a Live inkább a Viiv-re adott válasz. :)

vuki az egész seggriszálás arról szól hogy ki fogja kézben tartani a jövő szórakoztatóiparának infrastruktúráját. az apple nagyon jó pozíciókat ért el, nagyon jó és működő, mára már gravitáló ecosysteme van a hanglemez és filmkiadókkal. viiv fronton meg látunk egy "napster" nevet ami 6 éve gyakorlatilag egy alvó cég. elég sokan vannak már a világon akik nemis tudják mi volt a napster, szal a band értéke konvergál a zéróhoz.
az mp3 játékos gyártók is döglenek mint a legyek, az online zeneboltok mennek tönkre. Sokan röhögtek rajta de ez mamár az Apple birodalma, bezony.

#37 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:09

Idézet: Asker - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:17

jah, ezzel céloztam egy fiktív IBM-Sonyval, mert ha az beledurrant ezeknek, akkor lesz nemulass..

Ezzel feleslegesen celozgatsz... az IBM-Sonyn nem fut a windows. Sot az OSX se... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#38 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:56

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 10:09

Ezzel feleslegesen celozgatsz... az IBM-Sonyn nem fut a windows. Sot az OSX se... ;)

Samott

Nem is arra célzott szerintem... ;)

#39 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:05

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 9:56

Nem is arra célzott szerintem... ;)

Hanem? ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#40 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:23

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 11:05

Hanem? ;)

Samott

Otthoni szórakoztaó központ.
Édesmindegy, milyen oprendszer fut rajta, lényeg, hogy netezhessél, zenét hallgathassál, filmet nézzél, összekösd a digikameráddal, esetleg játszhassál.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó