HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 18:02

mi az, hogy "negy komponensu vektor"?

Most komolyan kérdezed? :)

Amúgy tipikusan az álló- és mozgóképek, texturák és a térbeli koordináták (igen, ezek is) állnak négy komponensből (lsd videokártyák) és pont ez volt a célterület, mikor annak idején az SSE-t létrehozták.

Nyilván 2 vagy 1 komponensű vektorokkal, elemi utasítások esetén, _már_eddig_is_ egy menetben végzett.

(viszont a NGMA ezekből kétszer annyit tud egyszerre)

#542 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. Mar. 10., Friday - 15:37

amugy balala tablicskujabol az jon le, hogy a hammer architektura a magasabbrendu muveletek eseten lemossa a palyarol az intel-t. az egyszeru add/mul esetben a Jonas felzarkozott.

csak kár hogy a "magasabbrendű" nemsokat ér az NGMAval szemben az eddigi "tesztek" alapján.

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 10. 17:18 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#543 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 17:00

Opteron meg mar a 16-32 utas NUMA-t celozta be..)

ez mint érv, röhej, komolyan.:)

#544 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:26

bocs special, de ez nem erv volt. egyszeru teny. es mint ilyen meg igaz is! :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#545 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:29

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 18:04

Idézet

(kozben az Opteron meg mar a 16-32 utas NUMA-t celozta be..)
Igen ezt már ősszel is mondtad... :)
en?? ezt az AMD mondja. miert, szerinted nem mondja? mi kozon ehhez nekem? valahogy ugy tunik szovegertesi problemaitok vannak, hogy mirol beszelek..
a forum ma:

#546 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 10. 17:32

Idézet

Idézet

en?? ezt az AMD mondja. miert, szerinted nem mondja? mi kozon ehhez nekem? valahogy ugy tunik szovegertesi problemaitok vannak, hogy mirol beszelek..

Nem hinném! :)
Megpróbálom majd előkeresni az _akkori_ postodat (mert az elég markánsra sikerült)

Szóval ha ennyire jajdenagyon szeretnéd hangsúlyozni, hogy ezt nem Te mondod, hanem az AMD (vagy bárki más), akkor erre vannak ám megfelelő nyelvi eszközök...  :smoker:

Szerkesztette: d n . r 2006. 03. 10. 17:34 -kor

#547 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 17:26

bocs special, de ez nem erv volt. egyszeru teny. es mint ilyen meg igaz is! :)

ja értem. itt esik az eső és 5 fok van. tényeket mondunk.

#548 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:35

miert erdekes az akkori postom? a mostanirol van szo, ahhoz az akkori mit sem segit ertelmezni.
a mondatomban az ige a "celozza" a cselekvo alany az "Opteron". ennel jobb nyelvi eszkozokkel nem tudom valakinek a szandekat kifejezni, sajnalom.
a forum ma:

#549 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:36

[quote name='bogdan' date='2006. márc. 10., péntek - 17:29'] Igen ezt már ősszel is mondtad... :)[/QUOTE] en?? ezt az AMD mondja. miert, szerinted nem mondja? mi kozon ehhez nekem? valahogy ugy tunik szovegertesi problemaitok vannak, hogy mirol beszelek.. [/quote]
az könnyen lehet, neked viszont a kontextus meghatározásában.

#550 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:38

én azt hiszem megértettem: a Woodcrest üldözi az Opteron, de nem tudja elkapni, mert addigra már 32-utas gépekbe költözik, így csak alulról nézheti a kis kétutasokból, mint róka a sajtot.

#551 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:39

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 18:35

ja értem. itt esik az eső és 5 fok van. tényeket mondunk.

valoban ugy tunik, hogy vaskosan felreerted, hogy mit irtam. :( (bar bizonyara reszben az en hibam is.. hallod hvuk, nem olyan egyszeru am ez! :D)

szerintem teny, hogy az AMD a kovetkezo Opteronjat a 16-32 utas szerverekbe szeretne pozicionalni. zarojeles megjegyzesem csak es kizarolag ezt jelentette. a rwt altal irottak alapjan meg ugy tunik, hogy a woodcrest az 1-2 utas szerverekbe van pozicionalva, es a 4 utas szerverekbe nincs architektura valtas elorejelzes.

a ketto kozotti kulonbsegre mutattam ra. Ti nem latjatok?
a forum ma:

#552 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 18:35

miert erdekes az akkori postom?

Hát most így kezdted a választ:

Idézet

Idézet

en??

De igazából ez mindegy is...

* * * *

Idézet

es a 4 utas szerverekbe nincs architektura valtas elorejelzes.

Ne hülyéskedj már, szerintem minium egy éve már a _nevét_ is lehet tudni, mi jön a 2nél több utas szerverekbe... Mindjárt keresek is neked roadmap-et.

Az egy dolog, hogy most nem erről szólnak a hírek (de félreértés ne ssék: a woodcrest sincsen még _bejelentve_ )

#553 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:50

az "en??" az "is"-re vonatkozott, es alapbol cafolta, hogy _most_ barmit is mondtam volna. de tenyleg mindegy.

a woodcrest-et tegnap bejelentettek. ;) a kovetkezok, hogy jonnek-e, azt eddig nem lattam. a roadmap-eken nem nagyon lattam ilyet, ami itt volt. de ha van, akkor miert nem ezzel kezditek, miert kell ilyen butasagokba belekotni??
a forum ma:

#554 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 17:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 17:39

szerintem teny, hogy az AMD a kovetkezo Opteronjat a 16-32 utas szerverekbe szeretne pozicionalni. zarojeles megjegyzesem csak es kizarolag ezt jelentette. a rwt altal irottak alapjan meg ugy tunik, hogy a woodcrest az 1-2 utas szerverekbe van pozicionalva, es a 4 utas szerverekbe nincs architektura valtas elorejelzes.

a ketto kozotti kulonbsegre mutattam ra. Ti nem latjatok?

nem. értelmetlennek látom. ennyi erővel azt is hozhattad volna, hogy a trek kerékpárokat addigra szénszálasak lesznek. a 16-32 utas gépek telejesen más piaci szegmens, totál irreleváns most ott kik és hogy szerepelnek. a woodcrest az 1-2 utas gépekbe jön, igen. ahol a legnagyobb a volumen és a forgalom is. nyilván a négy-nyolcutas területre nem lesz sok kihatással.

év végén vagy jövő év elején jön egyébként az MP-platform, egyértelműen látszik a roadmapekből. négyutas, quad-independent buszok, két és négymagos processzorokkal. nincs architektúraváltás. ezt most komolyan gondoltad?

#555 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 18:03

szerintem meg mindig nem erted. :( nem azt irom, hogy "lesznek" , hanem azt, hogy "szeretne"/"celozza". nem a jovobeli tenyekrol (sic!), hanem a ceg terveirol beszelek. meg a masik ceg terveirol. a ket tervet erdekes lehet osszehasonlitani. (es persze, hogy mas piaci szegmens, hat pont errol beszelek! onnan indultunk, hogy hol kene erositenie az Intelnek. HA nem lesznek abban a szegmensben NGMA processzorok.. na errol beszelek en.)

hogy jonnek-e vagy sem: nem tudom. nekem most esett le, hogy eddig mindenhol csak a DP woodcrestet lattam. ha megis jon, akkor meg tessek azt mondani, mutatni, es ne ezen a marhasagon vitazni, hogy hova pozicionalja az AMD az Opteront!

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 10. 18:06 -kor

a forum ma:

#556 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 18:17

mi nem vitázunk azon, hova pozícionálja majd az opteront. dn.r annyit mondott, amely egyébként a valós üzleti logika is, hogy a szerverek terén a legnagyobb a kompetitív nyomás, ezért ott jelenik meg elsőként, míg a notebookoknál egyre növekvő kompetitív előnyről beszélhetünk, és ezen a turion x2 sem sokat segít majd.  hogy ehhez hogy jön az amd 16-32 utas ambíciója....

tessék mutatni, tessék mondani. pfff. szinte az egész idf erről szólt. azért, mert a médiát nem az mp platform izgatta fel a legjobban, nem biztos, hogy az intel a felelős.

#557 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 18:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 19:03

onnan indultunk, hogy hol kene erositenie az Intelnek. HA nem lesznek abban a szegmensben NGMA processzorok.. na errol beszelek en.)

Csakhogy ez "butaság" :)
(tudom, hogy ez a kedvenc kifejezésed...  :smoker:  )
Nem is értem, miért veszel számításba ilyen HA-t... :)

PS: amúgy most 64 bites renderingtesztet keresek (végre találtam is már egy releváns Mental Ray-t, bár azért nem teljesen az igazi) de utána megkeresem neked az ideávgó roadmap-eket, ígérem! :D

#558 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 18:44

Az Intel egyébként kommunikációjában nem tervez 4-utasnál nagyobb Xeonokat a piacon erőltetni. Természetesen ez kényszerűségből változhat, bizonyára vannak ilyen forgatókönyvek, de maga Otellini mondta, hogy Xeon 4 utasig van.

Kép

Látható, hogy MP fronton 2007 közepén lesz váltás, addig a Tulsa képviseli a Xeonokat a 4-utas gépekben.

Kép

Ez lentebb meg a Truland platform és a Tula, amelyik még a Netburstre épül. 16 MB shared L3.

Kép

Szerkesztette: special 2006. 03. 10. 19:05 -kor

#559 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:05

igen, nagyjabol ezt nem ertem. hogy lehet az, hogy a DC NGMA architekturabol nem lesz 4 utas..? miert csak a QC-t akarjak oda pozicionalni? tudjuk, hogy ma nagyon nagy hatranyban vannak a 4 utas fronton (itt a legnagyobb a hatranyuk az Opteronnal szemben), es d n.r okfejtesevel itt nagyon fontos lenne az architekturalis erosites, ami ezek szerint _most_ egyaltalan nem varhato, csak a mostani valtast koveto (kb.) 1 evvel.

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 10. 19:07 -kor

a forum ma:

#560 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 19:03

hogy jonnek-e vagy sem: nem tudom . nekem most esett le, hogy eddig mindenhol csak a DP woodcrestet lattam. ha megis jon, akkor meg tessek azt mondani, mutatni, es ne ezen a marhasagon vitazni, hogy hova pozicionalja az AMD az Opteront!

Mi az, hogy "tessék ilyet mutatni"??
Rögtön azzal kezdtem, hogy már a neve is olvasható. HA Te még nem olvastad, az miért az én hibám? :)
Ja, és bocs amiért nem ugrottam rögtön, hogy Neked linket mutassak... :)
special hozott roadmap-et, én adok Neked linket, sőt mi több, a hwsw-ről

https://www.hwsw.hu/...30752&count15=1

Idézet

A Clovertown kétprocesszoros -- azaz összesen nyolc magot tartalmazó -- szerverek számára készül, a négy- és többfoglalatos rendszerekbe szánt változat Tigerton néven érkezik majd kicsit később.
(....)
A Clovertown és a Tigerton architektúrájukat tekintve a kétmagos Merom, Conroe és Woodcrest által fémjelzett családba tartoznak

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.