Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 12:43
Az viszont egészen biztos, hogy a trendek nem erre mutatnak. Az IDF-en az egyik fő téma a mobilitás és az akkuidő növelése volt, többek között az Apple által prezentáltak alapján nyugaton a gépet munkára használók, akik nem az első gépüket veszik meg, mint a hazaiak többsége, már tudják, hogy hosszabb üzemidő kell nekik, jobban, mint teljesítmény (érdekes módon a tömeg, méret nem került előre a felmérések alapján). Mondok még jobbat: a 3-4 óra üzemidő diszpreferált, az 5-6 óra preferált, a 7-8 óra pedig igényelt, hovatovább, ezért 100-500 dollár közötti felárat hajlandóak fizetni.
kedves szpesöl olvtárs: trendek = az ipar ezt szeretné lenyomni a konzumálók torkán. a rögvalóságot meg elsőkézből ismerem

és plauzibile tök mindegy hogy éppen dallasról, menlo parkról, athlone-ról vagy kista-ról beszélek vagy nézegetek. hidd el, már azis komoly fegyvertény, hogy a microsoft 2 éve elérte, hogy a nagycégek NT4-ről 2k-ra átnyergeljenek. XP-re esetleg 2007-2008 körül, pista ha lesz, 2010 után... a nagycégek úgy gondolkodnka, hogy a gép legyen a lehető legolcsóbb, és mindemellet létszükséglet az adatbiztonság. mindezek mellet az in-house dolgoknak is menniük kell, csont nélkül. huszadrangú szempont a "stamina" vagy az ultra portabilitás. 1bites emploee odabent úgyis dokkol, otthonra meg kapott egy téjeftét + mouse, kbd párost. ahogy hvuk leírta ezek a masinák vonszolhatóak, és ezis a fő cél: az alkalmazott szépen otthon fejezze csak be a melót. másfelől azis tipikus, hogy a munkát segítő appcsomagok kőkeményen 1280x1024-es displayre vannak optimálva, wxga vagy xga bontás esetén kínkeserv velük dolgozni. egy böhömnyagy cégnél, kb 10-15%-a az a munkavállalóknak, amelyeknek tényleg ultraportable igényük van.
Szal ne higgy nekem, rendben. én egy olyan cégnél dolgozom, amelynek 57 ezer alkalmazottja van világszerte és bejátam már jónéhány telephelyet.
és elmondom neked mia az ami számít:
a) corporate környezetben RIS-sel újra tudnak telepíteni 1 óra alatt, úgy hogy a backupból visszanyomják a file-jaimat
b) Tartalék, OS-sel és app set-tel fullosan telepített pushit and go merevlemez ha terepen vagyok.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 03. 18. 16:44 -kor