HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:31

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 19:28

szerintem még te sem érted, miről beszélsz. pedig kíváncsi lennék rá. ha már úriemberkedünk. mert hát az úriember az, aki úgy küld el anyádba, hogy két órával később hazafelé menet jössz rá, ugye.

ne idegelj embör. most láttam a BSG 2x11-et és még hatás alatt vagyok. :D mindzonáltal úgy érzem eddig maximálisan úriember voltam ;) Amúgy nagyon is jól értem sőt mindenki jól érti. special jót tenne a diskurzusnak ha nem néznél mindenkit síkhülyének, szvsz. ami a processzeket illteti már jó másfél éve az a helyzet, hogy túl vagyink azon, hogy valamit kizárólagosan a nanométerszám, csíkszélesség jellemezzen. a világ bonyolult.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 08. 21:34 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#142 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 22:56

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:48

A marketingen kivul van ertelme a 64 bitrol mint elonyrol beszelni? Ugy ertem, hogy olyan windows mar van ami tamogatja, vga driverek, alkalmazasok hogy allnak ezen a teren? Teljesitmenyben van lenyeges kulonbseg a tesztek alapjan a 32 es a 64 bites rendszerek kozt?

Bár én marketinges/közgazdász szemszögből nagy valószínűséggel az elhanyagolható kategóriába esek, de nekem, mint fejlesztőnek (nem Windowsra...) például előny lenne, mert tudnám tesztelni, h a remek programjaim megfelelően futnak-e 64 biten.  Ez nálam fontosabb szempont lenne, mint az esetleges többletteljesítmény.

#143 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 08. 23:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 19:28

igen, a 64 bites windows mar elegge tamogatott. programok, jatekok is vannak hozza (windows), bar meg nem teljes a paletta.

Hat nagyon finom megfogalmazás, hogy "nem teljes a paletta" :D

#144 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 23:19

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:38

Annyit tudunk, hogy nem lesz benne CSI, ami nagy hátrány.

Persze, ha gondolod jósolhatunk 2005 közepére is, az tényleg lényegesen könnyebb. :D De a jóslatokat általában a jövőre szokták vonatkoztatni. Azok már csak ilyenek. :smoker:

Szerintem meg bizonyos kritikus információtömeg alatt felesleges dolog "jóslatokat" tenni. (Sőt, ezek nálam ki sem érdemlik a "jóslat" kategóriát... :) )
De maxiumum ebben nem leszünk egy véleményen, azt hiszem kibírjuk azért valahogy... :D

#145 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 23:38

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 23:19

Szerintem meg bizonyos kritikus információtömeg alatt felesleges dolog "jóslatokat" tenni. (Sőt, ezek nálam ki sem érdemlik a "jóslat" kategóriát... :) )
De maxiumum ebben nem leszünk egy véleményen, azt hiszem kibírjuk azért valahogy... :D

A jóslat egy régi szó, már az ókorban is használták, a jelentése is ott alakult ki. Akkoriban madarak röptéből próbálták meghatározni egy hadjárat vagy választás kimenetelét, szerinted ott mekkora volt a korreláció a a jósolni kívánt dolog és a jóslat között? :D Na, ezt a korrelációt én biztosan hozom. :)
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#146 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 23:54

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 19:02

nananana. ippen másfél hónapja, hogy elrajtolt az első nextgen konzol, amely rendesen összesietettre sikerült megint, ebből nem hiszem, hogy tanulságokat le lehetne vonni a következő 4-5 évre nézve. míg a Microsoftnak nem érdeke, hogy egy low-cost doboz legyen a nappaliba, ha egyszer szinte tiszta nyereségként beszedheti licencként azt az összeget, amennyi elbukik boxonként, ráadásul extra befektetés nélkül (2 ecosystem fenntartása), így nem érdeke saját magát ütni. a sony viszont lényeges ellenérdekeltség nélkül vághat bele a dologba. várjuk ki, míg idén elindul a ps3 is, majd jövőre felfut az egész.

Igen, én is erre a következtetésre jutottam: a Microsoftnak egyelőre nem maximális érdeke, hogy kihozza az Xboxból a képességek teljes tárházát, hiszen azzal a Windows "gazdatestjeinek" teremti meg a konkurenciát. Ráér ezzel addig, amig a Sony ringbe száll.

Úgyhogy rendben, várjunk míg a PS3-mal beindulnak a dolgok! :)

#147 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 08. 23:56

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 0:38

ezt a korrelációt én biztosan hozom. :)

Ebben teljesen egyetértünk: AZT biztosan....  :cool:
Más kérdés, hogy mi értelme van ennek... :)

#148 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 01:20

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 23:54

Igen, én is erre a következtetésre jutottam: a Microsoftnak egyelőre nem maximális érdeke, hogy kihozza az Xboxból a képességek teljes tárházát, hiszen azzal a Windows "gazdatestjeinek" teremti meg a konkurenciát. Ráér ezzel addig, amig a Sony ringbe száll.

Úgyhogy rendben, várjunk míg a PS3-mal beindulnak a dolgok! :)

ezt a gondolatot már jó 2-3 hónapja leírtam: vagyis bogy a box360 simán kannibalaizálhatja az MCE/vista market share-ét. ha az üzleti windows eladások jól mennek, akkor lehet, ezt m$ még vállalja is. de ez nagyon randán odacsap mind a viiv-nak mind pedig a live! nak.

#149 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 09:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 1:20

ezt a gondolatot már jó 2-3 hónapja leírtam: vagyis bogy a box360 simán kannibalaizálhatja az MCE/vista market share-ét. ha az üzleti windows eladások jól mennek, akkor lehet, ezt m$ még vállalja is. de ez nagyon randán odacsap mind a viiv-nak mind pedig a live! nak.

Ez sajnos nem igy van, a microsoft - szvsz csak azert, hogy eladhasson meg egy windows licenszt - egy olyan rendszerbe illesztette az X360-at ahol a felhasznalonak erdemes meg egy "hazi szervert" is uzemeltetnie hogy kihasznalhassa az X360 minden lehetoseget. Ehhez viszont idealis eszkoz lesz a viiv-es PC...

Azt nem ertem, hogy a mac mini megjelenese utan ennyi idovel, miert nincs meg tele a piac ugyanolyan - de PC alapu - gepekkel? Egyszem Aopen probalkozason kivul nem nagyon van hir rola... pedig semmi extra nincs benne: az egy notebook billentyuzet es TFT nelkul... keptelen vagyok felfogni mi ertelme van egy ilyen doboznak: XPC SD11G5 ...ez is beleferne egy mac mini mereteibe. Es ugy meg meg is vennem. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 01. 09. 09:15 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#150 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:27

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 9:14

Ez sajnos nem igy van, a microsoft - szvsz csak azert, hogy eladhasson meg egy windows licenszt - egy olyan rendszerbe illesztette az X360-at ahol a felhasznalonak erdemes meg egy "hazi szervert" is uzemeltetnie hogy kihasznalhassa az X360 minden lehetoseget. Ehhez viszont idealis eszkoz lesz a viiv-es PC...

egyedul a PS3 lesz az, ami ebbe a levesbe belekophet. ne feledjuk, mineltobb komponensbo all egy informatikai renszer, uzemeltetese annal tobb szakertelmet igenyel. atlagfelhasznalok kezebe szervert adni remenytelen kiserlet.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 09. 12:29 -kor

#151 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:58

Jónás bátyánk fivére, Sóssámán elég finom szerverdarab lehet. Jónás 2 GHz-en egy x75-os Opteron (2,2 GHz) pontszámát lőtte össze specintratesben. Ja hogy ez Xeon inkább. Boccccs.

Szerkesztette: special 2006. 01. 11. 01:00 -kor

#152 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:53

es varhato volt, nincs mit rajta csodalkozni. en a magam reszerol inkabb azon agyaltam, hogy van-e ertelme 32 bites processzort adni ma szervernek? nehez kerdes, az biztos..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#153 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 9:53

es varhato volt, nincs mit rajta csodalkozni. en a magam reszerol inkabb azon agyaltam, hogy van-e ertelme 32 bites processzort adni ma szervernek? nehez kerdes, az biztos..

szerintem az x64-es gépek többségét még mai is bőven 32 bites környezetben használják, vagy olyan helyen, ahol ha 64 bitet is használnának nem előny. a memória nem téma, ne feledjük, hogy a volumen piac legnagyobb része (90 százalék felettit tippelnék) 10k alatti gépekből jön. Mégpedig az alapján, hogy a Gartner tavaly második negyedéves adatai alapján a forgalom, azaz érték szerint kb. 60 százalék, kicsit több a  5k alatti gépekből, újabb kicsit kevesebb mint 20 százalék a 5-10k gépekből jött az x86 piacon. ezekből a pénzekből gigászi memóriapakkok és 64 bites szoftok tömege nem jön össze. a hwsw két gép is 32 biten fut, igaz, kevés a memória, de inkább a szoftver gáz. egyértelmű, hogy a blade gépek terén lehetnek ambíciók, és itt jegyezném meg az egyelőre felszálló ágban lévő, de a nagy szervezeteknél elég szép mutatókat elérő thin-client-blade-PC architektúrát, ahova szintén nagyon baba lehet.

#154 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:18

Ez a kis szatíra (bár nem feltétlen annak volt szánva) szerintem kimondottan vicces. És noha hasonlít a Galaxis Utikalauz Stopposoknak című kiadványhoz, miszerint sok benne a hézag és tele van kétes, de legalábbis üvöltően pontatlan adattal, de ennek ellenére nagyon találó. Jól megragadja a lényeget. Van benne igazság, na! :D

Idézet

A Condensed History of INTEL

1) Chip Design Age -- ruled by Andy Grove (1979 -- 1998)

Bob Colwell and his colleagues designed the Pentium Pro in 1995, which has become the core of Pentium III, Pentum M and Core Duo.

2) Manufacturing Age -- ruled by Craig Barret (1998 - 2005)

No advances in CPU design. Hyperpipeling was used to jack up clock speed which was servred as as a marketing tool, made INTEL a funamentally a manufacturing company. Bob Colwell quit. Pentium 4 hit thermal wall. 90nm shrink made things worse than 130nm.

3) Marketing Age -- ruled by Paul Otellini and Eric B. Kim ( 2005--)

Going back to Bob Colwell's Pentum Pro with some modifications. VIIV, Core Duo, Leap Ahead were invented as new brands and new labels for the old 32 bit technology. Single cores glued together with FSB is being used to compete against AMD's multi-core with Direct Connect Architecture. 65 nm showed little improvement on performance and performance per watt over 90nm.

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#155 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:28

inkább rosszindulat, cinizmus. igen, a yonah egy pentium pro végülis, a linux meg minix. ez ilyen. csak azért, mert arra alapoztak. blah.

#156 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:34

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 10:28

inkább rosszindulat, cinizmus. igen, a yonah egy pentium pro végülis, a linux meg minix. ez ilyen. csak azért, mert arra alapoztak. blah.

Igen, egyetértek, hogy a cikkíró nem volt jóindulatú (és még finoman fogalmaztam). Felejtsd el az indoklást és nézd csak a három korszakot, azok tényleg jellemzőek az Intelre.

Természetesen tudom, hogy a P-M széria nem egyenlő a PIII-al, ugyanúgy, ahogy a K8 sem az Athlon IMC-vel és 64 bittel kiegészítve, hanem valóban egy új processzor.

#157 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:39

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 11:17

szerintem az x64-es gépek többségét még mai is bőven 32 bites környezetben használják, vagy olyan helyen, ahol ha 64 bitet is használnának nem előny. a memória nem téma,

egyértelmű, hogy a blade gépek terén lehetnek ambíciók, és itt jegyezném meg az egyelőre felszálló ágban lévő, de a nagy szervezeteknél elég szép mutatókat elérő thin-client-blade-PC architektúrát, ahova szintén nagyon baba lehet.

a memoria nagysaggal egyetertek (bar necces, ez teny), a 32 bit nem elony, es a "foleg 32 bites programokat hasznalnak" meg erosen kerdeses.. ha windows van mint szerver, ott nagy valoszinuseggel, de ha nem azt hasznalnak, ott mar kerdeses. (tudom, a windows igen eros ebben a szegmensben. sajnos.. :() igaz viszont az is, hogy ebben a szegmensben a dual core, sot a teljesitmeny sem szamit igazan sokat! egy kozepes ceg web, email, file szervere egy p3-ason is gyonyoruen elfut.. kell ehhez DC modern proci? nem egyertelmu..

a blade viszont -- nekem -- mar egyertelmuen a teljesitmeny vonal (itt mar tenyleg fontos az altalad idezett teszt, es a hasonszoruek), de ebben mar evek ota vezet az Opteron (HE es HH verziok foleg), akik evek ota 64 bitesek. raadasul ebben a szegmensben mar igen keves a windows (van egyaltalan merhetoen?), ergo a 64 bit igencsak fontos lehet. (ha csak marketingertekbol is: ha a linuxom 64 bites, miert vennek 32 bites processzort, meg ha nem is jarok vele rosszul?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#158 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:46

vonzónak tűnnek a korszakok, mert egyszerűen ragadják meg, de nem biztos, hogy jól. A Grove és Barrett éra legalább szólt annyira a marketingről, mint bármi másról, gondoljunk itt az Intel Inside, Pentium (Grove) és a Xeonok (Barrett) feltöréséről. Az igaz, hogy Barrett brutális összegeket pumpált fabokba, ami megtérült (6 vagy 7 300 mm-es fabja van most?). A Barrett éra ugyanúgy szólt  a chipdesingról, hiszen ekkor született meg a Merced, McKinley/Madison, és a Montecito/Montvale/Tukwilla is az ő "gyermeke" végülis, a Banias, a NetBurst/Prescott, a Merom-mikroarchitektúra.

Hogy az Otellini éra miről fog szólni a kulturális és arculati transzformáción kívül (ne becsüljük ezt alá, nehezebb lehet mint fabot építeni), nehéz megmondani. Az alatta megjelenő termékek már a pipeline-ban voltak, mikor ő felkerült a topra.

Persze ha úgy értelmezzük, hogy min volt hangsúly, hova összpontosított a vállalat a korábbi időszakhoz képest. Hát, akkor talán jók ezek a címek.

#159 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:46

SPecial, miután a szerverek körében a 64 bit nem csak a memória korlát feloldása miatt fointos, hanem teljesítmény előnyt is jelent a legtöbb esetben (gyakran nem is kicsit), ezért a 64 bit igenis fontos. Ne a magyar helyzetből indulj ki! Indulj ki inkább abból, hogy az Intel már közel 1.5 éve forglamaz 64 bites X86-os szerver processzorokat, ráadásul - tudomásom szerint - egy ideje már csak azt forgalmaz.

Ettől függetlenül nyilván van egy olyan piaci szegmens, ahol a Sossaman versenyképes, de az is bioztos, hogy ez a szegmens nem túl nagy (bár még nyilván mindig elég nagy, hogy megérje kihozni). Az Opteron eladásait biztos nem fenyegeti. Ahhoz túl későn jött ki és túl keveset tud.

#160 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:49

Érdekes, hogy a 3 korszak elnevezése szellemes és találó, ellenben a hozzá írt indoklás csapnivaló és erősen téves (olyan, mint a Galaxis Utikalauz Stopposoknak). Persze ez nem von le semmit a 3 találó elnevezés értékéből.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.