HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:03

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:57

ugy, hogy regen nem volt ilyen drvbazirgalas... es akkor is beszartak. a masik, hogyha nem lenne gond, akkor az ati nem vacakolna ilyennel.

Régen nem volt dinamikus powerplay, és a BIOS mod progik nem írták rosszul vissza a kariba a powerplay beállításokat. ;)

Szerintem megéri vacakolni a dologgal, mert a nemrég nyilvánossá tett statisztikában meglátszik, hogy mennyivel kevesebb AMD kari megy vissza gariba. A többlet GeForce-ok egy része a tuning miatt halt be, főleg a furmarktól ... és ez az infó a gyártóktól származik ;) .
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1342 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:01

Ezzel a számmal lassan indulhattok a Gálvölgyi sóban is kéthetente mint állandó szereplők... csak a gyúrunk vazze helyet... Furmark vazze kell. :D

mint irtam, nem a furmark a lenyeg - csak ott jon ki.

#1343 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 15:59

A techpaper szerint tele van geometry shaderrel sok jóra nem érdemes számítani. ;) Mármint zöld vonalon. :p

Az ati meg megfő alatta na bumm :p

Nálam sajna kimarad ez a stormrise a vista miatt, de annyira nem is baj, nem tűnik valami hűdejónak képek alapján. :think:

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 03. 23. 16:03 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1344 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:04

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:03

mint irtam, nem a furmark a lenyeg - csak ott jon ki.

Mi jön ki? Nem is engedi a driver futtatni a programot. ;)

#1345 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:05

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:03

Régen nem volt dinamikus powerplay, és a BIOS mod progik nem írták rosszul vissza a kariba a powerplay beállításokat. ;)

Szerintem megéri vacakolni a dologgal, mert a nemrég nyilvánossá tett statisztikában meglátszik, hogy mennyivel kevesebb AMD kari megy vissza gariba. A többlet GeForce-ok egy része a tuning miatt halt be, főleg a furmarktól ... és ez az infó a gyártóktól származik ;) .

gyari allapotrol beszelek.

ez a programmal tonkreteszem a hwt... vicc. meg csoda, hogy a primeot el merik inditani az emberek a procin. a vegen majd csak ablakokat huzogathatok 2dben, mert megsertem a lelket. akarmelyik gyartorol is legyen szo.

#1346 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:06

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:03

Nálam sajna kimarad ez a stormrise a vista miatt, de annyira nem is baj, nem tűnik valami hűdejónak képek alapján. :think:

Hát szvsz ... nem a grafikájával van baj. :D Illetve úgy fogalmaznék, hogy a grafika az egyetlen vonal, ahol nincs baj a játékkal. ;) Magasan a legszebb RTS amit valaha csináltak. De az elején nem valami pörgős. :(

#1347 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:09

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:05

gyari allapotrol beszelek.

ez a programmal tonkreteszem a hwt... vicc. meg csoda, hogy a primeot el merik inditani az emberek a procin. a vegen majd csak ablakokat huzogathatok 2dben, mert megsertem a lelket. akarmelyik gyartorol is legyen szo.

Gyári állapotban lévő kártyán futtathatnád bármeddig. Ellenben a Furmark olyan program amit a tuningosok használnak, így aki nem machinálja a kártyát az sose fogja használni. A tuningosok pedig előszeretettel emelik az órajelet ... ergo nem véletlen van a program futtatása korlátozva.

#1348 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:09

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:04

Mi jön ki? Nem is engedi a driver futtatni a programot. ;)

te abu... ne farasszal mar bazze. kezdek rad bepoccenni. ha azt irom beszarik, azt irod, nem engedi a drv, amikor azt irom, hogy miert - azt irod, hogy a tuningosok miatt, amikor mondom, hogy nincs is tuningolva, akkor megint, hogy nem engedi a drv. szivatsz?

vegigprobaltam az egesz palettat es 15 eve tesztelek hweket, ne akard mar nekem bedumalni, hogy almodtam az egeszet.

#1349 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:13

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:03

Az ati meg megfő alatta na bumm :p

Nem néz ez ki ám rosszul, ha láttad a videókat, de mivel stratégia nem is ez a lényeg.
Viszont nem akárkik készítették... ;)

Nekem inkább az a "félelmem", hogy a játékmenet vagy átláthatóság milyen lesz a 3D környezet miatt... :D

#1350 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:15

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:09

Gyári állapotban lévő kártyán futtathatnád bármeddig. Ellenben a Furmark olyan program amit a tuningosok használnak, így aki nem machinálja a kártyát az sose fogja használni. A tuningosok pedig előszeretettel emelik az órajelet ... ergo nem véletlen van a program futtatása korlátozva.

azt irod, hogy futtathatom barmeddig, aztan meg azt, hogy nem veletlen van korlatozva. akkor mi a fszomnak korlatozzak le? a tuningra sose volt garancia... barmelyik programot ki lehet akasztani ha rosszul tuningolom. 3dmarkkal, jatokkkal, akarmivel. miert pont a furmark? miert?

de nehogy le merd irni meg egyszer, hogy a tuningosok miatt, es hogy senki nem hasznalja a programot. :mad:

#1351 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:16

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:09

te abu... ne farasszal mar bazze. kezdek rad bepoccenni. ha azt irom beszarik, azt irod, nem engedi a drv, amikor azt irom, hogy miert - azt irod, hogy a tuningosok miatt, amikor mondom, hogy nincs is tuningolva, akkor megint, hogy nem engedi a drv. szivatsz?

vegigprobaltam az egesz palettat es 15 eve tesztelek hweket, ne akard mar nekem bedumalni, hogy almodtam az egeszet.

Akkor leírom világosan ... A Furmark futása tiltva van a driverből. A shader complier detektálja a shadert, és beleforditja a kódba a VPU recover aktiválását. Ez azt jelenti, hogy a driver egyszerűen szándékosan kifagyasztja az alkalmazást. De ha kivennék ezt a kódfelismerést a kódból, akkor egy nem moddolt BIOS használó kártyán akármeddig futtathatnád a Furmark-ot. A probléma, hogy jelenleg nincs olyan megoldás a furmark tiltására ami csak a modBIOS-t használó embörkéknek tiltaná le a futást. Ergo vagy mindenkinek tiltjuk, vagy senkinek. Utóbbi esetben számolni kell a tuningoló felhasználók karijával a gariban. (mert beadják gariba :) ) A következő generációban lesz bevezetve némi változtatás ... ha nincs gyári BIOS-od, akkor már driver támogatást sem kapsz. Ennek az előszele volt az, hogy megtiltották a moddolt driverek készítését. Tehát az AMD megoldja a programok futtatását úgy, hogy ne legyen kirekesztve az, aki rendeltetésszerűen használja a kártyát.

Szerkesztette: Abu85 2009. 03. 23. 16:17 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:20

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:16

Akkor leírom világosan ... A Furmark futása tiltva van a driverből. A shader complier detektálja a shadert, és beleforditja a kódba a VPU recover aktiválását. Ez azt jelenti, hogy a driver egyszerűen szándékosan kifagyasztja az alkalmazást. De ha kivennék ezt a kódfelismerést a kódból, akkor egy nem moddolt BIOS használó kártyán akármeddig futtathatnád a Furmark-ot. A probléma, hogy jelenleg nincs olyan megoldás a furmark tiltására ami csak a modBIOS-t használó embörkéknek tiltaná le a futást. Ergo vagy mindenkinek tiltjuk, vagy senkinek. Utóbbi esetben számolni kell a tuningoló felhasználók karijával a gariban. (mert beadják gariba :) ) A következő generációban lesz bevezetve némi változtatás ... ha nincs gyári BIOS-od, akkor már driver támogatást sem kapsz. Ennek az előszele volt az, hogy megtiltották a moddolt driverek készítését. Tehát az AMD megoldja a programok futtatását úgy, hogy ne legyen kirekesztve az, aki rendeltetésszerűen használja a kártyát.

arra valaszoljal - miert epp a furmarkot? mas programnal lehet nem rendeltetesszeruen hasznalni? nem hiszem el, hogy ilyen marketingmaszlagot megeszel.

#1353 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:27

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:20

arra valaszoljal - miert epp a furmarkot? mas programnal lehet nem rendeltetesszeruen hasznalni? nem hiszem el, hogy ilyen marketingmaszlagot megeszel.

Mert sokan a Furmark-ot használják a stabilitásmérésre, és a Furmark alkalmazás tiltása gyakorlatilag nem jelent negatívumot a legtöbb júzernek. Ezért ... Ha a 3Dmark lenne az alany amivel a fél világ tesztel, az nem kerülne tiltásra és az AMD lenyelné azt a +4-5 %-os meghibásodást modBIOS-os karinként, de amíg egy ismeretlen alkalmazás tiltásával el lehet kerülni egy csomó kártya meghibásodását, addig egyszerű a döntés.
Ez nem marketingmaszlag ... csak logikus gondolkodás. Amíg az NV-ben nem volt hardveresen működő menedzsment addig ők is visszafogták a Furmark teljesítményigényét. A GT200 óta ez megoldott probléma. Van valami baj a G80 és G92 kártyákkal? Nincs ... milyen érdekes. :cool:

A kártyák kiadása előtt sokkal nagyobb igénybevételnek teszik ki a rendszereket, mint amit a Furmarktól kapnak. Ha azokon átmennek, akkor nincs gond.

Szerkesztette: Abu85 2009. 03. 23. 16:29 -kor

#1354 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:37

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:27

A kártyák kiadása előtt sokkal nagyobb igénybevételnek teszik ki a rendszereket, mint amit a Furmarktól kapnak. Ha azokon átmennek, akkor nincs gond.

Dolgoztál már olyan cégnél ahol videokártyát csinálnak ? (nem gpu-t) Mert én dolgoztam és régen se voltak extrém terhelésnek kitéve a final teszteken úgyhogy nemhinném hogy ez pár év alatt megváltozott volna.

Amúgy ELSA GeForce kártyák voltak ... és itthon készültek  :cool:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1355 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:38

3dmark sose volt alkalmas stabilitastesztekre, a furmarkot meg direkt erre csinaltak. ez olyan, mintha passzianszal akarnad a procit tesztelni. amugy egyszeru eldonteni: ha az csokkented az orajelet es lefut, akkor a kartya van tullove. ezt pedig nem en irtam

Idézet

Először a FurMark programocskával akartuk fárasztani a Radeonokat, de a legújabb Catalyst verzióval el sem akart indulni, a korábbival pedig az alapórajeles kártyákat is túlhevítette. Végül kiderült, hogy tényleg túlterheli a Radeonokat, mert egy húzósabb Crysis menettel sem tudtunk olyan magas hőmérsékleteket elérni. Végül a modern játékot használtuk.

amikor ilyeneket irsz, megfordul a fejemben, hogy mennyi motyot teszteltel mar ki... ha tuningolsz megismered a hwed korlatait.

Szerkesztette: arn 2009. 03. 23. 16:40 -kor

#1356 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:42

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:37

Dolgoztál már olyan cégnél ahol videokártyát csinálnak ? (nem gpu-t) Mert én dolgoztam és régen se voltak extrém terhelésnek kitéve a final teszteken úgyhogy nemhinném hogy ez pár év alatt megváltozott volna.

De a final teszt nem elég arra, hogy belőjék a kártyák tűréshatárát. Ha azt dokumentálják, akkor már nem lehet baj az új motyókkal.

#1357 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:46

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:38

amikor ilyeneket irsz, megfordul a fejemben, hogy mennyi motyot teszteltel mar ki... ha tuningolsz megismered a hwed korlatait.

Nem én írtam a tesztet. ;) Én az elméleti írásokért felelek. :)

Mellesleg felesleges visszavenni az órajelet, mert a press release HD 4000-es driverrel alapórajelen futtatható a Furmark ameddig akarod. Abban még nem volt kiütve a korlátozás. Anno ezt le is teszteltük. Az új driverekkel nem tudjuk megtenni, mert a complier kiüti a kódot.

#1358 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:48

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:37

Amúgy ELSA GeForce kártyák voltak ... és itthon készültek  :cool:

Abu nem a tömeggyártásra gondolt szerintem. :)

Van egy tervezőcsapat aki megtervezi a hűtő méretezését és az órajeleket egy referencia "engineering sample" kártyán. Ezt pedig az összes lehetséges próbán átnyúzzák gondolhatod. Ott simán járatják a végleges specifikáció felett és kemencében meg minden földi jóban, hogy kiderüljön mit engedhetnek meg a leendő kártya "élettartama" alatt.

A tömegtermelés más tészta, ott erre nincs idő, max szúrópróbaszerűen és a gyártás minőségét ellenőrzendő (nem pedig a gyári specifikációt, azt az AMD/nV garantálja referencia esetén). :)
Ha a gyártó OC kártyát csinál, vagy egyedi tervezést bármiben onnantól a gyártó felelőssége a követelmények teljesítése (és/vagy az AMD/nV tanúsítvány elnyerése).

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 03. 23. 16:53 -kor

#1359 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:55

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 17:42

De a final teszt nem elég arra, hogy belőjék a kártyák tűréshatárát. Ha azt dokumentálják, akkor már nem lehet baj az új motyókkal.

Ez kész. Final teszt = értelem szerűen végső teszt, tehát nem csak az volt, 3 fajta teszt gép volt ami a kártyákat mérte, itt ne csak grafikai tesztre gondoljatok.

A final teszt után már ment a dobozba a kártya, addigra már be volt "lőve" minden. Amúgy az egész annyiból ált hogy az ELSA meghatározott egy referencia értéket a tesztben +/- x% tűrésérték, amelyik kártya kibukott a teszteken azt a gyáron bellüli szervízcsapat már le is javította, mert megvolt hogy mit kell cserélni rajta.

De hagyjuk  :omg:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1360 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:57

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 16:46

Nem én írtam a tesztet. ;) Én az elméleti írásokért felelek. :)

Mellesleg felesleges visszavenni az órajelet, mert a press release HD 4000-es driverrel alapórajelen futtatható a Furmark ameddig akarod. Abban még nem volt kiütve a korlátozás. Anno ezt le is teszteltük. Az új driverekkel nem tudjuk megtenni, mert a complier kiüti a kódot.

ezt latom...  :Đ  neha probalgasd a kartyakat a gyakorlatban is.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.