HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 20:27

Előbb annak kéne utánajárni, hogy tényleg így néz-e ki a TDU másnál is ati kártyával, mindenféle driver tweakelés nélkül :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#382 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 22:52

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 21:27

Előbb annak kéne utánajárni, hogy tényleg így néz-e ki a TDU másnál is ati kártyával, mindenféle driver tweakelés nélkül :)

Akkor ne hidd el. Ezt egyszerűen nem értem. Te azthiszed, hogy hozzányúltam a LODhoz?

Elmondom. Ez egy ügyfél gépe volt amit le kellett tesztelni. Táp volt benne rossz igy beletettünk egy másikat és vigan működött. Kollégám behozta az x1950esét, az ember gépében volt a 7900-as kártya. Volt egy üres winyó, nosza rajta teszteljünk képminőséget (ha már ott a két kártya és egy jó kis gép (core2duo, 2giga ram stb)). Atikártya gépbe, Win telepít, ati driver föl, ati tray tools föl. Beállítások AA disable, adaptive AA disable, catalyst ai high, 16x af quality módban with full trilinear beállítva (LODhoz NEM nyúltam), geomeetry instaincing on, optimize shader code on, minden egyép opció alapon.

Képek megcsinál.

Gép kikapcs, atikártya kivesz, 7900 be, driver föl, beállítások AA kikapcs, minden optimalizáció kikapcs (képminőséget rontanak), 16x AF quality mód with full trilinear bekapcs, mindenhol ahol lehetett quality mód bekapcs, triplebuffering bekapcs.

Képek megcsinál.

#383 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 22:53

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 21:27

A másik hogy lehetőleg x1950-el kellene megnézni (nemtom egy régebbi kártyának milyen lenne TDU alatt a képe, de nembiztos h ilyen).

#384 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 23:02

Csak azt mondom, hogy nézze meg más is, semmi hátsó szándék nélkül.
Vagy máshogy: látni akarok egy olyan képet atival, ahol nincs geometry instancing meg optimize shader code bekapcsolva. Egyáltalán mik ezek?
Egyébként még mindig nem értem, hogy miért hozod ki az atit szebbnek.
Leírtuk, hogy a 7900 is tud olyan képet, mint az 1950. Most tök mind1 mit kell a driverben állítani, tud olyat és kész. Innentől kezdve nem értem a dolgot.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#385 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 00:34

A geometry instancing beállításnak köze nincs a képminőséghez, mert mégcsak nem is arra való.

Abban az esetben van értelme a Geometry Instancing funkciót használni amikor sok egymáshoz geometriailag egyező objektumot (pl.: levél, fű, egy sereg katona) kell megjeleníteni. Ebben az esetben egyetlen modell adatait kell a GPU-val számoltatni, majd ehhez több objektum rendelhető, ez a beállítás így növeli a teljesítményt. A Geometry Instancing DX9 feature, tudják a GF-FX, GF6, GF7, GF8 kártyák is.

A 7x nem tud HDR+AA-t megjeleníteni, biztos szép dolog lehet élsímítás nélkül játszani.  :D 

Szerkesztette: Chabi 2007. 04. 06. 00:38 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#386 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 06:41

X1kn pedig biztos jó lehet így 10fps-el nyomulni. :D
JóSebesség

#387 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:33

Beraktam X1900XT-t, hogy igazságot szolgáltassak. :)

Teszt beállítások:
Catalyst 7.3: 1280*1024, 4*AA, 16*AF High Quality, a többi beállítást hagytam alapon
ForceWare 101.02: 1280*1024, 4*AA, 16*AF kiváló minőség, többi beállítás alap

Fényviszonyok és az időjárás dinamikusan változik, így senki se kezdjen el fújogni, hogy hú ezen milyen világos, azon meg milyen sötét, stb..
Képek:
KÉP1, ATI
KÉP1, NV
KÉP2, ATI
KÉP2, NV
KÉP3, ATI
KÉP3, NV
KÉP4, ATI
KÉP4, NV

Extra:
NV 8*S AA
Mozgás közben még nagyobb a különbség mint a képen. Szuperül néz ki supersample AA-val.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#388 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:35

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 7:41

X1900XT-n konstans 30 fps 4*AA-val, igaz nem versenyeztem csak járkáltam a városban.

S még egy nagy fekete pont az ATi-nak. Egyszerűen hihetetlen, hogy még hónapokkal később sem lehet Oblivionon kívűl más HDR-es játékra driverből forceoltatni AA-t. Megakartam nézni 6*AA-val is, de cseszte rárakni...

Szerkesztette: Frosty 2007. 04. 06. 07:53 -kor

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#389 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:46

Szerintem hót ugyanolyan, csak nV-n sárgásabb, mert későbbi időpontban fényképezett. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#390 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:57

Idézet: InfiniteReality - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 12:12

Az x1950-et a 8800-al összehasonlítani abból a szempontból kreténség, hogy nem egy generációsak! Az x1950-et egy NV7-el, a 8800-as meg egy R600-al kellene összehasonlítani.

Na persze. De amikor az FX még nem jelent meg, akkor persze az ATI-sok teljesen jogosan hasonlítgatták az R9700-at a GF4Ti-hez, mi?  :omg:
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#391 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 08:00

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 7:46

Szerintem hót ugyanolyan, csak nV-n sárgásabb, mert későbbi időpontban fényképezett. :D

Nem is igaz, nv már az első képen lecsalta a repülőt :o  :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#392 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 08:24

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 8:46

Textúra részletesség teljesen azonos mindkét megoldáson, viszont az autón a tükrözödés sokkal simább NV-n. Ingame AA-ról van szó mindkét esetben.

Természetesen 7900-on rondább a játék mivel nem tud HDR+AA-t, de minden másban megegyezik X1900XT-vel. 8800-al meg fényévekkel jobb képminőséget lehet elérni még X1900XT-nél is.

#393 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 09:17

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 7:35

X1900XT-n konstans 30 fps 4*AA-val, igaz nem versenyeztem csak járkáltam a városban.

S még egy nagy fekete pont az ATi-nak. Egyszerűen hihetetlen, hogy még hónapokkal később sem lehet Oblivionon kívűl más HDR-es játékra driverből forceoltatni AA-t. Megakartam nézni 6*AA-val is, de cseszte rárakni...

Hát igen...ha valahol, akkor a HDR területén még sokat kell fejlődnie az Atinak! :Đ
Hol működik rendesen a HDR, hol nem, és úgy látszik, hogy az AA sem fekszik neki túl jól.

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 04. 06. 09:18 -kor

#394 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:10

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 0:02

Csak azt mondom, hogy nézze meg más is, semmi hátsó szándék nélkül.
Vagy máshogy: látni akarok egy olyan képet atival, ahol nincs geometry instancing meg optimize shader code bekapcsolva. Egyáltalán mik ezek?
Egyébként még mindig nem értem, hogy miért hozod ki az atit szebbnek.
Leírtuk, hogy a 7900 is tud olyan képet, mint az 1950. Most tök mind1 mit kell a driverben állítani, tud olyat és kész. Innentől kezdve nem értem a dolgot.

Szebbek a színek, élesebbek a textúrák szerintem.

Optimize shader code - gyorsít a shadereken úgy, hogy nincs minőségromlás.
Geometry Instancing - ha a játék is támogatja, akkor az azonos objektumokat amiből sok van egyszerűbben, gyorsabban, kevesebb sebességvesztés mellett tudja kirajzolni (legjobb példa erre a Far Cry a fák miatt - bekapcsolt Geometry Instancinggal MAXIMÁLISRA lehet tenni a látótávolságot a játékban (azaz nem lesznek a fákból spriteok, hanem megmaradnak objektumnak távolban is), nem fog akadozni, belassulni tőle).

#395 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:11

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 7:41

LOL. Nem 10 FPS és emellett szebb a kép is :D

#396 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:15

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 8:33

Teszt beállítások:
Catalyst 7.3: 1280*1024, 4*AA, 16*AF High Quality, a többi beállítást hagytam alapon

Fényviszonyok és az időjárás dinamikusan változik, így senki se kezdjen el fújogni, hogy hú ezen milyen világos, azon meg milyen sötét, stb..
Képek:
KÉP1, ATI
KÉP1, NV
KÉP2, ATI
KÉP2, NV
KÉP3, ATI
KÉP3, NV
KÉP4, ATI
KÉP4, NV

Extra:
NV 8*S AA
Mozgás közben még nagyobb a különbség mint a képen. Szuperül néz ki supersample AA-val.

Ja csak a hülye AA-tól életlen a kép, bár recék sincsenek :D

A Te képeiden nem igazán látok különbséget ami meglep. Egyetlen helyen látom a különbséget a két kártya között mindegyik képen, az út ATI-val a távolban is élesebb, NV-vel kicsit mosottabb. De a különbség nem szembeötlő, mozgás közben mégkevésbé látszik.

#397 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:17

Idézet: GAI - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 8:57

Na persze. De amikor az FX még nem jelent meg, akkor persze az ATI-sok teljesen jogosan hasonlítgatták az R9700-at a GF4Ti-hez, mi?  :omg:

Egyáltalán nem. De a 9700-esnek az FX-nél is jobb képe volt, sőt... az FX egy nagy hulladék volt. Részemről az nvidiát a 6-os sorozat óta kezdem kártyának tekinteni (ugye az ATI is kalap kaki volt jóideig, amig csak gyorsabb kártyákat adott ki, de SM3.0-ás meg nem volt neki...).

#398 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:18

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 8:35

Miért kéne driverből? TDU alatt is csak akkor működik az AA+HDR ha a játékból kapcsolom be. Ugyanez van a Far Cry alatt is meglepő módon. Ezért miért jár a fekete pont?

#399 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:22

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 10:17

Hát igen...ha valahol, akkor a HDR területén még sokat kell fejlődnie az Atinak! :Đ
Hol működik rendesen a HDR, hol nem, és úgy látszik, hogy az AA sem fekszik neki túl jól.

Ezt a hülyeséget már bocsi honnan veszed?

Tapasztalataim szerint a beta TDU-ban, pont ATI-val volt szebb és jobb a HDR (nv-vel olyan világos volt hogy alig lehetett látni valamit). A véglegesben ATI-val is pont olyan csúnya lett a HDR mint nvidián. Erre lecseréltem a 6.12-es Catalystot 7.2-re és jééé megjavult a HDR a TDU-ban. 7.3-assal nem változott a HDR effekt, viszont a TDU sokkal simábban fut, kevesebb a később előtűnő objektum és kevesebb a grafikai hiba.

Kollégám akinek 8800-asa van, szídja kártyáját a TDU alatt elcseszett HDR effekt miatt. Bizonyos helyzetekben (főleg a városban) a házak úgy világítanak nvidián, hogy nem látni semmit. ATI-n szebb. Megjegyzem ez szerintem csak driver hiba és remélem az nvidia minél elöbb kijavítja.

Nekem az ATI-n mindig működik a HDR amikor kell neki. És az AA-val sincs semmi bajom, a 2x-est gyakorlatilag bármilyen játékra rátudom tenni sebességvesztés nélkül (nem csúcs kártyám van). Emelett még kibírja az adaptive AA-t a Line AA-t a transparency AA-t és egyéb spec effekteket is (EATM, EATMsharpening, SAAOM).

Szerkesztette: InfiniteReality 2007. 04. 06. 10:24 -kor

#400 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 11:22

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 8:33

Teszt beállítások:

Képek:
KÉP1, ATI
KÉP1, NV
KÉP2, ATI
KÉP2, NV
KÉP3, ATI
KÉP3, NV
KÉP4, ATI
KÉP4, NV

Extra:
NV 8*S AA

Köszönöm, erre vártam, és véletlenül :rolleyes:  :D  be is jött az, amire gondoltam. :respect:
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »