Játékmagazinok + játékok vélemények, jó viták
Elküldve: 2006. 04. 21. 08:57
Na, ez nagyon jó ötlet! Nekem is az 576 KByte volt az első számú újság hosszú éveken keresztül. Még mostanában is előveszek egy-két régebbi számot nosztalgiázás céljából
Ezt tuti megveszem, még az ára is nagyon baráti.

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|
Elküldve: 2006. 04. 21. 09:33
Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 23:57
Bárcsak a Guruból vagy a Gamerből lenne ilyen.
Az nekem tuti must have lenne.
De ez is jónak tűnik. 

Én CoV-ból is szívesen vennék egy ilyet...
Nekem megvolt a teljes gyűjtemény, de egy költözködés során lába kélt...

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:38
Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 23:43
Egyébként az 1 millio euro durva tulzás - anno a Station2 tárgyalt a Sony -val hogy lehessen hozzá PS2 demo disc és szó nem volt ekkora összegekről.
Igen, én is a Station2-re gondoltam, amikor ezt az összeget leírtam. Nekem Spot mondta ugyanis.
Papesz
Elküldve: 2006. 04. 21. 14:54
Idézet: Papesz - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:38
Igen, én is a Station2-re gondoltam, amikor ezt az összeget leírtam. Nekem Spot mondta ugyanis.
Hát, Spot sok dolgot mondott nekem is anno, pl. hogy a soha el nem készült decemberi szám PS2 játék lemezmelléklettel jön majd ki, de szerintem Lacinak nemhogy 1 millió eurója, de 1 millió forintja sem volt abban az időben...

Elküldve: 2006. 04. 21. 15:06
Felvezetésként:
[quote name='Warren Spector']
Túl kellene lépnünk azon, hogy a kamera pozíciója határozza meg a játékot. Ha valaki megtekint egy belső nézetes játékot, azonnal azt mondja, hogy "shhoter", holott a szimulált világ dolgaival történő interakciónak nem csak abban kellene állnia, hogy meglövünk mindent, ami mozog.
[/quote]
[quote name='Necros' date='2006. ápr. 19., szerda - 18:06']Az általad felsorolt játékok közül az Unreal milyen forradalmat hozott? Megvolt nekem is, de nem igazán fogott meg.
[/quote]
Az Unreálról: a játék grafikája, és nyílt tér megjelenítési képessége mesze korát meghaladó volt. Ám mégsem ezért tartom forradalminak, hanem játékmenete, és hangulata miatt. Játékmenetben közeledett a kalandjátékok felé, az első pályán például ellenfél sem volt, ez eddig példanélküli volt az FPS-ek történetében. Aztán persze szépen felszedtünk egy rakat fegyvert, és voltak ellenfelek is szép számmal, de ez volt az első olyan játék, ahol a harcok igazi kihívást jelentettek. A rakétáink elől lazán elugráló, rendkívül agresszív harci stílusú szívós skaarjok, a magukat sebezhetetlen tévő, és távolabbról ránk lövöldöző mercenaryk teljesen új, eddig ismeretlen kihívást jelentettek a játékos számára, aki eddig ahhoz volt hozzászokva, hogy az ellenfeleknek esélyük sincs a rákítláúncserrel szemben
. Persze ez nem igazán kalandjátékos, az már sokkal inkább az, hogy hatalmas komplex pályák voltak a játékban, ahol nem csak szimplán meg kellett keresni az EXIT feliratot, hanem szinte az összes pályán valamilyen feladatot kellett végrehajtani, kapcsolókat húzigálni. Arról ,hogy mit kell csinálni a PDA-nkról szerezhettünk infót elhullott rabtársainktól, ősi feliratokról, számítógépes konzolokról. Ezek azonban csak utalásokat tartalmaztak, sohasem az volt bennük, hogy menj ide nyomd meg ezt, menj oda húzd meg amazt, akkor eltudsz menni emerre, és lőn itt a kijárat. Az meg már csak hab a tortán, hogy a pályák jó része meglehetősen nonlineáris volt, pályaismerettel felvértezve elég volt a töredékét bejárni, míg kezdőként az ember csak bolyongott napokig, mire rálelt a megoldásra.
A dinamikus zene által életre keltett frenetikus hangulat a mai napig utánozhatatlan szvsz.
És akkor van maga a világ, élő-lélegző környezetével, teljes flórájával, és faunájával 2 lábú nyuszikkal, tehénszerű békés növényevőkkel, agresszív, és kevésbé agresszívabb madarakkal, 4 karral rendelkező békés kis falukban élő őslakosokkal, akiket a skaarjok rabszolgasorba hajtanak, a különleges kristálybarlangok miatt stbstb.
[quote name='Necros' date='2006. ápr. 19., szerda - 18:06']
A Prey: Hmm... A megbolondított gravitáción és hasonlókon kívül mi benne az annyira jó? A király grafikán kívül, persze.
[/quote]
Prey : érdemes megnézni a tavalyi E3-as videót (vagy kivárni az idejeit
), a gravitációs mókán kívül ott van a teleportkapus móka, valamint volt benne egy ilyen önálló gravitációs mezővel rendelkező kisbolygó, az is nagy poénnak tünt.
Mindezek mellett grafikai megvalósítása, ellenfelei, fegyverei kinézete (a biohorrorr nagyon jó szó rá) végre valami egyediséget hoz a műfajba, és ha szerencsénk van még valami sztorit is kapunk.
Én mindenestre bízom benne (meg abban is, hogy megjelenik
).
A Bioshock-on kívül nem igazán látok olyan játékot a közeljövőben megjelenők között, ami felkavarná az állóvizet a belső nézetes játékok közt. (Nem kell mindenképp FPS-nek hívni egy játékot, csak azért mert belső nézetben játszol. Pl a DX, az is inkább RPG, mint FPS. ) Ez pedig szomorú. 2 csapatban van most minden reményem per pillanat. Az egyik az Ensemble, ahol talán Sandy Petersen dolgozik egy Cthulhu játékon. A másik a Junction Point Studios, ahol Warren Spector van. Az ő terveikről egyelőre semmit sem tudni, de az eddigi játékai alapján bízhatunk Warren bátyóban. Ja, és ott van még American MacGee is, akiről szintén semmi hír az utóbbi időkben, talán valami jóval készül ő is.
[/quote]
A Bioshockról nagyon kevés érdemi infóm van, bár az jó jel, és egyben nagy felelősség, hogy a System Shock utódjának tartják.
Sandy Petersen visszatérhetne a horrorr világába (aki nem tudná neki köszöhetjük a Doom 2-őt, és a Quake 1-et )
American McGee tudomásom szerint az Oz-t heggeszti nagyban.
Az meg majd kiderül, hogy kedvenc Warren Spectorunk min is dolgozik.
Itt kapcsolódik az általam idézett W.S. nyilatkozat. Ha azt mondod FPS mindenki lövöldözésre gondol, pedig ez csak inkább egy nézőpont, ahol az általunk megszemélyesített illető két szemén keresztül követjük az eseményeket. Nem is tudom, talán az FPG (First Person Game) szó megfelelőbb lenne sok játékra, pl.: Deus Ex, Thief, Call of Cthulhu.
Először is, nekem sincs semmi bajom a csak lövöldözős játékokkal. Sőt! Egyenesen imádom őket. Pl. UT sorozat, FEAR. De. Az már baj, hogy főleg csak ilyenek jelennek meg. Habár ebben nem csak a fejlesztők, sőt, főleg nem ők, hanem a kiadók a hibásak.
[/quote]
Én is nagyon szeretem az FPS-eket, viszont egyre jobban elkeserít a kreativitás, és a fantázia teljes hiánya, ami ezt a stílust egyre inkább jellemzi.
Ott van pl.: a FEAR a demója zseniális volt, sokszor végigvittem, az első rangú A.I.-vel felvértezett kommandósok, és a bullettime segedelmével olyan látványos akciókban volt részem, amit még sohasem tapasztaltam. Aztán a full verzió unalmasra sikeredett. Iroda iroda hátán, végig ugyanazok az ellenfelek… A demó ismeretéből kifolyólag már 3 pálya után unatkoztam, igazából csak az utolsó pár pálya sikerült izgalmasra, amikor azokkal a szellemekkel kellett harcolni. A Doom3 dettó ugyanez, 4 pálya után halálos unalom, aztán a pokol, és a közvetlenül előtte lévő pálya izgalmas volt, valamint a legutolsó pálya ahogy közelítettünk a Cyberdemon felé ismét paráztatós volt, de ezzel ennyi. A Farcry-os srácok megpróbáltak mindent, hogy kellően változatos játékot üssenek össze, ami még meglehetősen jól is sikerült nekik, de szvsz a mutánsszörnyes marhasággal elrontották az egészet.
A kiadó szereti biztonságban tudni a pénzét, csak semmi kockázat! Ez a jelszó. Olyan játékokat adnak ki, amire igény van, és ez manapság a II.Világháborús, valamint a nagy-és-erős-amerikaikatona vs. Terrorista játékokban merülnek ki leginkább.
A HL2-ről: A grafikán és a fizikán kívül mi lenne abban olyan egetrengető? Egy shooter és kész, semmi extra a fizikával való játszadzáson kívül (abból sincs sok
).
[/quote]
És akkor most a HL2-ről.
Tekintsük el a technikai részletektől, a grafikától, a hangoktól, a fizikától, de tekintsünk el a sztoritól is ezúttal, csupaszítsuk le az egészet, és nézzük csak és kizárólag a játékmenetet.
Épp itt emelkedik ki magasan az elmúlt évek (és a rákövetkező immár másfél év) FPS-ei közül.
Még pedig azért, mert mikor épp kezdene unalmas, és kiszámítható lenni bedob valami újítást, amitől megváltozik a játékmenete, és hírtelen valami egészen más oldalát látjuk a porgramnak.
Lássuk mindezt tételes lebontásban a játék epizódjaira nézve:
1-2 Point Insertion, Red letter day: a játék beveztője, megismerkedünk a grafikával, a kapcsolatba lépünk a fizikával, sok-sok háttérinformációval gazdagodunk, de ezek most számunkra kevésbé fontosak.
3. Route Canal: kommersz lövöldözős rész, néhány fizikával kapcsolatos fejtörővel. Ez a lövöldőzősdi marad végig a játék gerince, és ezt egészíti a játék epizódoként homlokegyenest más-más játékelemmel, amelyek igen változatos, és élvezetes játékélményt eredményeznek.
4. Water hazard: amikor már éppen megunnánk a célbalövést adnak alánk egy hidroplánt (vagy mi a szösz az), és innentől kezdve azzal nyomulunk egy jóideig. Persze sokszor ki kell szállnunk, és le kell puffogtatni a jómadarakat. Harci helikopter elől menekülünk, aztán amikor kezdene az egész unalomba fulladni kapunk egy franyesz kis fedélzeti gépágyút, amivel már felvehetjük a kesztyűt a helikopter ellen.
5. Black Mesa East : Hidropálnt hátrahagyjuk, de cserébe kezünkbe nyomják a gravitációs pusit (
), ami nyugodtan mondhatom minden idők legeredetibb, és legsokoldalúbb fegyvere. Megismerekedünk Doggal, majd a bázist támadás éri, mi pedig Ravenholmba kényszerülünk.
6. We don’t go to Ravenholm : mintha egy horror játékba kerülnénk át. Én máig beleborzongok, ha a gyors zombi, valamint a mérgezős zombi belépőjére gondolok ( szvsz ez a rész sokkal félelmetesebb, mint a Doom 3 egésze). Lőszert itt alig találunk, így magát a pályát kell használnunk fegyverként (fűrészlap, motorblokk, radiátor, amit akarsz
).
7. Highway 17 : egy rövidke átvezetőrészt követően egy homokjáró volánjánál találjuk magunkat, és megismerkedhetünk a homokból előbújó antlionokkal, akik végtelen mennyiségben özönlenek ránk, ha nem kapkodjuk a lábunkat. Kicsit kocsikázunk, kicsit lövöldözünk, és hírtelen egy újabb zseniális ellenféllel találjuk magunkat szembe, mégpedig a gunshippel. Hallatlanul élvezetes, és izgalmas csatákat vívhatunk rakétavetőnk segedelmével ezekkel a dögökkel.
8. Sandtraps : egy kis átmeneti rész után végleg hátrahagyjuk járgányunkat, és egy rohadt idegesítő ne lépj a homokra rész után lenyomjuk az antlion queent. Belőle kinyert feromonzsák segítségével az antlionok hírtelen barátságosak lesznek velünk. Az elkövetkező Combine elleni lövöldözős részt az ő segítségükkel fogjuk megvívni.
9. Nova Prospekt : szobakonyhás hentelés következik. Itt megismerkedünk az automata gépágyúkkal, amelyeket nem szétlőni, hanem felborítani kell. Igazából a legkevésbé fantáziadús, legkevésbé hangulatos rész ez.
10. Entaglement : Alyx-al együtt harcolunk, hogy kiszabadítsuk a fatert. Mostani újításként mi állíthatunk fel automata gépágyúkat, és ezek segítségével kell bevédenünk 1-1 pontot néhány perc erejéig.
11. Anticitizen One : volt közben 1-2 csavar a történetben, de ez most kevésbé fontos számunkra. City 17-ben háborús állapotok uralkodnak, és Dog rövid stand alone jelenete után társakkal gazdagodunk, és tulajdonképpen a harcoló lázadók élére állunk. Harcostársak szegődnek mellénk, akiknek egyszerű parancsokat adhatunk, mintha most egy háborús játékban találnánk magunkat. Szvsz ez a rész kacagva felülmúlja az erre kihegyezett FPS-ek nagyrészét.
12. Follow Freeman : egyetlen szóval : Strider! Megint valami elképesztő dolog kerül a játékfolyamba. Eddig csak láthattuk ezeket a H.G. Wells-től koppintott óriási lépegetőket, de még nem harcolhattunk velünk. Számomra ezek a harcok ismét feledhetetlen perceket szereztek (nehézségük ellenére).
13. Our Benefactors : bejutunk a Citadellába, ahol megint egy teljesen másik grafikai világ tárul elénk. A gravygunt lecseréljük egy SuperGravitygunra, ami tőből tépi ki, a tonnát nyomó számítógépeket a helyükről, valamint egyetlen mozdulattal elintéz egy raj combine katonát. Itt néhány pillanat erejéig láthatjuk a Stalkereket, akiknek majd az Episode 1-ben lesz nagyobb jelentőségük.
14. Dark Energy : a befejező epizód inkább mozizunk benne csak, és alig játszunk. Nekem nagyon durván bejött a játék vége, amikor végignyomtam először szépen visszatöltöttem, és megcsináltam újból az utolsó epizódot, majd újból, majd meghalgattam G-Man monológját a játékvégén, majd meghallgattam újból, és mégegyszer. (ez tényleg így történt)
-Come on Gordon we’he got to get out of here. Maybe we still have (felrobban a kóceráj, de az atomvillanás kellős közepén megáll az idő, és megszólal az a rosszul hangsúlyozó hang)
- Time, Dr. Freeman? Is it really that time again? (és G-Man a megjelenik a levegőben, és szépen oda lépked hozzánk)
Azt gondolom, hogy a HL2-őt történelmi jelentőségű tartalommal sikerült felruházni, számomra megunhatatlan játék.
Nem akar stílus reformot végrehajtani, pusztán egy lövöldözős FPS rengeteg innovációval, de egyáltalán nem akar kilépni az FPS stílusból, és másfél évvel a megjelenése után még mindig zavaró magabiztossággal ül trónjának tetején.
A fenti dolgok az én kissé (nagyon döntse el mindenki) elfogult véleményem, lehet vele egyetérteni, vagy egyetnemérteni.
Cadaver
[quote name='Warren Spector']
Túl kellene lépnünk azon, hogy a kamera pozíciója határozza meg a játékot. Ha valaki megtekint egy belső nézetes játékot, azonnal azt mondja, hogy "shhoter", holott a szimulált világ dolgaival történő interakciónak nem csak abban kellene állnia, hogy meglövünk mindent, ami mozog.
[/quote]
[quote name='Necros' date='2006. ápr. 19., szerda - 18:06']Az általad felsorolt játékok közül az Unreal milyen forradalmat hozott? Megvolt nekem is, de nem igazán fogott meg.
[/quote]
Az Unreálról: a játék grafikája, és nyílt tér megjelenítési képessége mesze korát meghaladó volt. Ám mégsem ezért tartom forradalminak, hanem játékmenete, és hangulata miatt. Játékmenetben közeledett a kalandjátékok felé, az első pályán például ellenfél sem volt, ez eddig példanélküli volt az FPS-ek történetében. Aztán persze szépen felszedtünk egy rakat fegyvert, és voltak ellenfelek is szép számmal, de ez volt az első olyan játék, ahol a harcok igazi kihívást jelentettek. A rakétáink elől lazán elugráló, rendkívül agresszív harci stílusú szívós skaarjok, a magukat sebezhetetlen tévő, és távolabbról ránk lövöldöző mercenaryk teljesen új, eddig ismeretlen kihívást jelentettek a játékos számára, aki eddig ahhoz volt hozzászokva, hogy az ellenfeleknek esélyük sincs a rákítláúncserrel szemben

A dinamikus zene által életre keltett frenetikus hangulat a mai napig utánozhatatlan szvsz.
És akkor van maga a világ, élő-lélegző környezetével, teljes flórájával, és faunájával 2 lábú nyuszikkal, tehénszerű békés növényevőkkel, agresszív, és kevésbé agresszívabb madarakkal, 4 karral rendelkező békés kis falukban élő őslakosokkal, akiket a skaarjok rabszolgasorba hajtanak, a különleges kristálybarlangok miatt stbstb.
A Prey: Hmm... A megbolondított gravitáción és hasonlókon kívül mi benne az annyira jó? A király grafikán kívül, persze.
[/quote]
Prey : érdemes megnézni a tavalyi E3-as videót (vagy kivárni az idejeit

Mindezek mellett grafikai megvalósítása, ellenfelei, fegyverei kinézete (a biohorrorr nagyon jó szó rá) végre valami egyediséget hoz a műfajba, és ha szerencsénk van még valami sztorit is kapunk.
Én mindenestre bízom benne (meg abban is, hogy megjelenik

A Bioshock-on kívül nem igazán látok olyan játékot a közeljövőben megjelenők között, ami felkavarná az állóvizet a belső nézetes játékok közt. (Nem kell mindenképp FPS-nek hívni egy játékot, csak azért mert belső nézetben játszol. Pl a DX, az is inkább RPG, mint FPS. ) Ez pedig szomorú. 2 csapatban van most minden reményem per pillanat. Az egyik az Ensemble, ahol talán Sandy Petersen dolgozik egy Cthulhu játékon. A másik a Junction Point Studios, ahol Warren Spector van. Az ő terveikről egyelőre semmit sem tudni, de az eddigi játékai alapján bízhatunk Warren bátyóban. Ja, és ott van még American MacGee is, akiről szintén semmi hír az utóbbi időkben, talán valami jóval készül ő is.
[/quote]
A Bioshockról nagyon kevés érdemi infóm van, bár az jó jel, és egyben nagy felelősség, hogy a System Shock utódjának tartják.
Sandy Petersen visszatérhetne a horrorr világába (aki nem tudná neki köszöhetjük a Doom 2-őt, és a Quake 1-et )
Itt kapcsolódik az általam idézett W.S. nyilatkozat. Ha azt mondod FPS mindenki lövöldözésre gondol, pedig ez csak inkább egy nézőpont, ahol az általunk megszemélyesített illető két szemén keresztül követjük az eseményeket. Nem is tudom, talán az FPG (First Person Game) szó megfelelőbb lenne sok játékra, pl.: Deus Ex, Thief, Call of Cthulhu.
Először is, nekem sincs semmi bajom a csak lövöldözős játékokkal. Sőt! Egyenesen imádom őket. Pl. UT sorozat, FEAR. De. Az már baj, hogy főleg csak ilyenek jelennek meg. Habár ebben nem csak a fejlesztők, sőt, főleg nem ők, hanem a kiadók a hibásak.
[/quote]
Én is nagyon szeretem az FPS-eket, viszont egyre jobban elkeserít a kreativitás, és a fantázia teljes hiánya, ami ezt a stílust egyre inkább jellemzi.
Ott van pl.: a FEAR a demója zseniális volt, sokszor végigvittem, az első rangú A.I.-vel felvértezett kommandósok, és a bullettime segedelmével olyan látványos akciókban volt részem, amit még sohasem tapasztaltam. Aztán a full verzió unalmasra sikeredett. Iroda iroda hátán, végig ugyanazok az ellenfelek… A demó ismeretéből kifolyólag már 3 pálya után unatkoztam, igazából csak az utolsó pár pálya sikerült izgalmasra, amikor azokkal a szellemekkel kellett harcolni. A Doom3 dettó ugyanez, 4 pálya után halálos unalom, aztán a pokol, és a közvetlenül előtte lévő pálya izgalmas volt, valamint a legutolsó pálya ahogy közelítettünk a Cyberdemon felé ismét paráztatós volt, de ezzel ennyi. A Farcry-os srácok megpróbáltak mindent, hogy kellően változatos játékot üssenek össze, ami még meglehetősen jól is sikerült nekik, de szvsz a mutánsszörnyes marhasággal elrontották az egészet.
A kiadó szereti biztonságban tudni a pénzét, csak semmi kockázat! Ez a jelszó. Olyan játékokat adnak ki, amire igény van, és ez manapság a II.Világháborús, valamint a nagy-és-erős-amerikaikatona vs. Terrorista játékokban merülnek ki leginkább.
A HL2-ről: A grafikán és a fizikán kívül mi lenne abban olyan egetrengető? Egy shooter és kész, semmi extra a fizikával való játszadzáson kívül (abból sincs sok

[/quote]
És akkor most a HL2-ről.
Tekintsük el a technikai részletektől, a grafikától, a hangoktól, a fizikától, de tekintsünk el a sztoritól is ezúttal, csupaszítsuk le az egészet, és nézzük csak és kizárólag a játékmenetet.
Épp itt emelkedik ki magasan az elmúlt évek (és a rákövetkező immár másfél év) FPS-ei közül.
Még pedig azért, mert mikor épp kezdene unalmas, és kiszámítható lenni bedob valami újítást, amitől megváltozik a játékmenete, és hírtelen valami egészen más oldalát látjuk a porgramnak.
Lássuk mindezt tételes lebontásban a játék epizódjaira nézve:
1-2 Point Insertion, Red letter day: a játék beveztője, megismerkedünk a grafikával, a kapcsolatba lépünk a fizikával, sok-sok háttérinformációval gazdagodunk, de ezek most számunkra kevésbé fontosak.
3. Route Canal: kommersz lövöldözős rész, néhány fizikával kapcsolatos fejtörővel. Ez a lövöldőzősdi marad végig a játék gerince, és ezt egészíti a játék epizódoként homlokegyenest más-más játékelemmel, amelyek igen változatos, és élvezetes játékélményt eredményeznek.
4. Water hazard: amikor már éppen megunnánk a célbalövést adnak alánk egy hidroplánt (vagy mi a szösz az), és innentől kezdve azzal nyomulunk egy jóideig. Persze sokszor ki kell szállnunk, és le kell puffogtatni a jómadarakat. Harci helikopter elől menekülünk, aztán amikor kezdene az egész unalomba fulladni kapunk egy franyesz kis fedélzeti gépágyút, amivel már felvehetjük a kesztyűt a helikopter ellen.
5. Black Mesa East : Hidropálnt hátrahagyjuk, de cserébe kezünkbe nyomják a gravitációs pusit (

6. We don’t go to Ravenholm : mintha egy horror játékba kerülnénk át. Én máig beleborzongok, ha a gyors zombi, valamint a mérgezős zombi belépőjére gondolok ( szvsz ez a rész sokkal félelmetesebb, mint a Doom 3 egésze). Lőszert itt alig találunk, így magát a pályát kell használnunk fegyverként (fűrészlap, motorblokk, radiátor, amit akarsz

7. Highway 17 : egy rövidke átvezetőrészt követően egy homokjáró volánjánál találjuk magunkat, és megismerkedhetünk a homokból előbújó antlionokkal, akik végtelen mennyiségben özönlenek ránk, ha nem kapkodjuk a lábunkat. Kicsit kocsikázunk, kicsit lövöldözünk, és hírtelen egy újabb zseniális ellenféllel találjuk magunkat szembe, mégpedig a gunshippel. Hallatlanul élvezetes, és izgalmas csatákat vívhatunk rakétavetőnk segedelmével ezekkel a dögökkel.
8. Sandtraps : egy kis átmeneti rész után végleg hátrahagyjuk járgányunkat, és egy rohadt idegesítő ne lépj a homokra rész után lenyomjuk az antlion queent. Belőle kinyert feromonzsák segítségével az antlionok hírtelen barátságosak lesznek velünk. Az elkövetkező Combine elleni lövöldözős részt az ő segítségükkel fogjuk megvívni.
9. Nova Prospekt : szobakonyhás hentelés következik. Itt megismerkedünk az automata gépágyúkkal, amelyeket nem szétlőni, hanem felborítani kell. Igazából a legkevésbé fantáziadús, legkevésbé hangulatos rész ez.
10. Entaglement : Alyx-al együtt harcolunk, hogy kiszabadítsuk a fatert. Mostani újításként mi állíthatunk fel automata gépágyúkat, és ezek segítségével kell bevédenünk 1-1 pontot néhány perc erejéig.
11. Anticitizen One : volt közben 1-2 csavar a történetben, de ez most kevésbé fontos számunkra. City 17-ben háborús állapotok uralkodnak, és Dog rövid stand alone jelenete után társakkal gazdagodunk, és tulajdonképpen a harcoló lázadók élére állunk. Harcostársak szegődnek mellénk, akiknek egyszerű parancsokat adhatunk, mintha most egy háborús játékban találnánk magunkat. Szvsz ez a rész kacagva felülmúlja az erre kihegyezett FPS-ek nagyrészét.
12. Follow Freeman : egyetlen szóval : Strider! Megint valami elképesztő dolog kerül a játékfolyamba. Eddig csak láthattuk ezeket a H.G. Wells-től koppintott óriási lépegetőket, de még nem harcolhattunk velünk. Számomra ezek a harcok ismét feledhetetlen perceket szereztek (nehézségük ellenére).
13. Our Benefactors : bejutunk a Citadellába, ahol megint egy teljesen másik grafikai világ tárul elénk. A gravygunt lecseréljük egy SuperGravitygunra, ami tőből tépi ki, a tonnát nyomó számítógépeket a helyükről, valamint egyetlen mozdulattal elintéz egy raj combine katonát. Itt néhány pillanat erejéig láthatjuk a Stalkereket, akiknek majd az Episode 1-ben lesz nagyobb jelentőségük.
14. Dark Energy : a befejező epizód inkább mozizunk benne csak, és alig játszunk. Nekem nagyon durván bejött a játék vége, amikor végignyomtam először szépen visszatöltöttem, és megcsináltam újból az utolsó epizódot, majd újból, majd meghalgattam G-Man monológját a játékvégén, majd meghallgattam újból, és mégegyszer. (ez tényleg így történt)
-Come on Gordon we’he got to get out of here. Maybe we still have (felrobban a kóceráj, de az atomvillanás kellős közepén megáll az idő, és megszólal az a rosszul hangsúlyozó hang)
- Time, Dr. Freeman? Is it really that time again? (és G-Man a megjelenik a levegőben, és szépen oda lépked hozzánk)
Azt gondolom, hogy a HL2-őt történelmi jelentőségű tartalommal sikerült felruházni, számomra megunhatatlan játék.
Nem akar stílus reformot végrehajtani, pusztán egy lövöldözős FPS rengeteg innovációval, de egyáltalán nem akar kilépni az FPS stílusból, és másfél évvel a megjelenése után még mindig zavaró magabiztossággal ül trónjának tetején.
A fenti dolgok az én kissé (nagyon döntse el mindenki) elfogult véleményem, lehet vele egyetérteni, vagy egyetnemérteni.
Cadaver
Faster! Harder! Cadaver!
Elküldve: 2006. 04. 21. 15:23
Idézet: Etele - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 10:33
Én CoV-ból is szívesen vennék egy ilyet...

A CoV volt az első, aki ilyet tett Magyarországon!

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2006. 04. 21. 15:51
Hm, erről valahogy lemaradtam. 
Köszi az infót és a felajánlást is
, de mielőtt téged használnálak ki
körbekérdezek haverok között, hátha megvan valakinek.

Elküldve: 2006. 04. 21. 16:11
Idézet: Etele - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 16:51
Hm, erről valahogy lemaradtam. 
, de mielőtt téged használnálak ki
körbekérdezek haverok között, hátha megvan valakinek.

Ilyesmiket keress haveroknál:

Ha nem találsz, csak szólj!

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Elküldve: 2006. 04. 21. 16:17
Hl2ot en szinte percek alatt meguntam, mig a D3at, Q4et vegignyomtatm. Bocs, de ezt hozza kellet, hogy tegyem.

JóSebesség
Elküldve: 2006. 04. 21. 17:03
Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:54
Hát, Spot sok dolgot mondott nekem is anno, pl. hogy a soha el nem készült decemberi szám PS2 játék lemezmelléklettel jön majd ki, de szerintem Lacinak nemhogy 1 millió eurója, de 1 millió forintja sem volt abban az időben... 

Tegyük hozzá, hogy sajnos. Szvsz az ország legszínvonalasabb játékmagazinját csinálták.
Papesz
Elküldve: 2006. 04. 21. 17:29
Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 16:06
Az Unreálról: ...
Prey : ...
A Bioshockról nagyon kevés érdemi infóm van.
Ott van pl.: a FEAR ...
A Doom3 dettó ugyanez.
A Farcry-os srácok megpróbáltak mindent, hogy kellően változatos játékot üssenek össze.
És akkor most a HL2-ről.
Cadaver
Prey : ...
A Bioshockról nagyon kevés érdemi infóm van.
Ott van pl.: a FEAR ...
A Doom3 dettó ugyanez.
A Farcry-os srácok megpróbáltak mindent, hogy kellően változatos játékot üssenek össze.
És akkor most a HL2-ről.
Cadaver
Ejha! Van mire válaszolni.

Akkor szép sorjában.
Unreal: Elég rég volt a kezem alatt, de mintha én találkoztam volna nem sokkal a játék kezdete után ellenféllel. De ez mellékes. A kihívást jelentő játékmenet jó pont. Az összetett pálya szintén, de a Thief játékokban is voltak azért ilyenek. Sőt, pályaméretre a Thief 2-nek nem sok ellenfele van.

Sajnos az élővilágát, összetettségét, nem ismertem meg, mert az első fél, egy óra nem fogott meg, utána meg le is szedtem, aztán olcsón el is adtam a suliban (GURU melléklet volt). Elismerem, elhamarkodott volt az ítélet, de nekem a designja nem jött be annyira a játéknak. De ettől függetlenül úgy néz ki mégis csak egy nagyon jó játék, annak aki szereti.

Prey: Engem nem győz meg az, hogy hogy milyen eszement (de ötletes) gravitációs, fizikai mókákat eszelnek ki a játékba. Ez poén, jó szórakozás, de 1-2 óra után megunom. Ha csak ezzel rukkolnaj elő a véglegesre, nekem kevés lesz.
A PC GURU-s Bioshock cikkről majd írok egy összefoglalót, sok érdekességgel.
Nekem sokáig kimaradt a Q1 (nem is bántam meg, egyik Quake sem jött be igazán. Mondjuk a Q4-et a graf, meg a hent miatt végignyomtam, meg a koliban anno multiban a Q3 ment - senkinek nem volt meg CD-n az UT.

McGee-ről nekem is az Oz az utolsó infóm, de az is elég régről. Nem ártana valami friss hír róla.
Remélem, az E3-on ad életjelet Warren is.
A betűszó nem lényeg. Ha a tartalom több, akkor lehet RPG-nek, horronak, lopakodós, kaland játéknak hívni az aktuális áldozatot. Mondjuk biztosan meg lehetne szokni egy új elnevezést is.
A FEAR nekem nagyon bejött. Ismétlődő az igaz, de olyan intenzív, látványos FPS-t nem sűrűn látni. :repsect: Az old-school FPS-ek egyik legjobbja szvsz.
Doom 3: elég unalmas volt, az tény. A pokol meg engem erősen emlékeztetett néha az Undyingra.

A FC nekem a műanyag grafikájával nem tetszett annyira. Abban meg dzsungel és hasonló épületbelső vátogatta egymást. A szépségén és az AI-n kívül nem tudok jó pontot adni neki. A jó grafika meg az AI csak az alapjai egy kiemelkedő játéknak, nem egyedüli tulajdonságai.
Nekem semmi bajom a 2. vh-s játékokkal, addig, amíg tudnak jó játékokat kiadni. Az RTS-ekből már mondjuk elegem van... De a BIA számomra abszolút pozitív élmény volt. Csapatot irányítottam, nagyon nehéz játékmenet (authentic-en), érdekes pályák (a taktikára értve), nem tudtam megunni. A MOH:PA, COD 2, csak gyenge próbálkozások a vh-s hangulat visszaadására. 1-2 pálya kivételével, mert itt-ott tetten érhető volt a hangulat. Csak azok a csőszerű pályák, meg a tömeghent rontották el a hangulatot.
Egy CS 2-t meg ide nekem azonnal!
Azzal nem lenne baj, ha jó, igényes játékok jönnének futószalagon, de ez sajnos nem így van. Kellene több olyan kiadó, aki be mernek vállalni rizikós dolgokat. De erre egyre kevesebb esélyt látok. Pl. szerintem rajongók százezrei, milliói látnának szívesen új DX, Thief, Wizardry, System Shock játékot, de ezekre elég kicsi az esély...
HL2: köszi a részletes bemutatót, jó volt így felidézni.
De engem a sztori rész is érdekelne. Mert szerintem ennyiből állt.
Megérkezel valahová. G-man beszél valamit az eljén, erre konkrétan nem emlékszek. A város erősen diktatórikus, neked meg valami oknál fogva beszéni kell egy tudóssal. Persze, megint rosszul sül el a kísérlet (ilyen pancser tudósokat...

A játékmenet tényleg ötletes. A fizikai játék ok, járrművek ok, gravi puska nagyon ok

Innovációnak én a fizika kihasználását nevezném csak. A gravi puska is erre épül. Ezért piros . jár. Jármű már volt sokkal ezelőtt is. Számomra pl. a DX megunhatatlan. Már 10+ fölött járok a végigjátszásokkal, szinte kívülről tudok mindent belőle, de valamiért mégis újra belekezdek. Ezt nem érzem a HL2-nél. Vannak benne jó ötletek, csak nem sikerült összegyúrni egy egésszé. Nekem hiányérzetem volt az egész játék alatt.
Egy dolog biztos. Te nagyon elfogult vagy a HL2-vel szemben.

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie
Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2006. 04. 21. 18:23
Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 18:29
Ejha! Van mire válaszolni. 
Akkor szép sorjában.

Akkor szép sorjában.
Iparkodtam :Đ
Idézet
Unreal:
Vetekszik a Thieffel mind pályaméret, mind pályaösszetettség terén. Ha a guru mellékletként próbáltad először, akkor már jócskán megkopott a csodás grafika.

Idézet
A PC GURU-s Bioshock cikkről majd írok egy összefoglalót, sok érdekességgel.
Várom szeretettel

Idézet
Nekem sokáig kimaradt a Q1 (nem is bántam meg, egyik Quake sem jött be igazán. Mondjuk a Q4-et a graf, meg a hent miatt végignyomtam, meg a koliban anno multiban a Q3 ment - senkinek nem volt meg CD-n az UT. )
Én a mai napig nyomom a Q1-et, egész egyszerűen imádom. Volt olyan, hogy úgy játszottam, hogy csak a baltát használtam

Idézet
A betűszó nem lényeg. Ha a tartalom több, akkor lehet RPG-nek, horronak, lopakodós, kaland játéknak hívni az aktuális áldozatot. Mondjuk biztosan meg lehetne szokni egy új elnevezést is.
Neked és nekem lehet, hogy nem számít, de egy sokaknak igen.
Lásd pl a Call of Cthulhu lehúzását a HUD hiánya miatt. Egyáltalán nem kell bele semmiféle életjelző, meg töltényjelző, meg gay things like this! Persze egy lövöldözős játékba kell (hacsak nem egy ultrarealisztikus shooterről van szó, mint pl a Red Orchestra című UT mod), de CoC:DCotE nem lövöldözős.
Idézet
A FEAR nekem nagyon bejött. Ismétlődő az igaz, de olyan intenzív, látványos FPS-t nem sűrűn látni.
Nekem is tetszett összeségében, de én úgy gondoltam hogy majd lesznek másféle ellenfelek is, aztán mégis majdnem végig kommandósok ellen nyomultunk egyhangú helyszíneken, és ez eléggé unalmas lett egy idő után. Végül nem lett olyan jó játék, mint amilyen lehetett volna.
Idézet
Doom 3: elég unalmas volt, az tény. A pokol meg engem erősen emlékeztetett néha az Undyingra.
Jujj erről meg is feledkeztem!
Rögtön kiszúrta a szemem, hogy jesszus mekkora koppintás. Bátyám mostanában játszik az Undyinggal, és ő is mondta, hogy a D3 szépen lenyúlta az egészet...
Pü-ben tolhatnál egy tippet, hogy hogyan lehet lenyomni a főellent, mert bátyám nem bír vele, én meg már nem emlékszem a mikéntjére
Idézet
HL2: köszi a részletes bemutatót, jó volt így felidézni.
Eredileg a sztoriról is akartam írni, de aztán rájöttem, hogy így is kilométer hosszúra nyúlt rétestésztát írtam. A HL2-nek annyi sztorija van, amennyit a kedves játékos felfedez belőle. Nincs mindent leleplező \ megmagyarázó párbeszéd, de ha kicsit elgondolkodsz a dolgokon, netán utána is jársz érdekes következtetéseket lehet levonni. Születtek elméletek a HL2-vel kapcsolatban, azt hiszem Fragmaster linkelte is az egyiket az Episode One topikjában, nézd meg majd.

Idézet
Mennyiségre mentek a minőség helyett.
Én pont fordítva gondolom, de ez már legyen az én bajom

Idézet
Egy dolog biztos. Te nagyon elfogult vagy a HL2-vel szemben. Ez nem baj, én a Thief, Deus Ex, Age of játékokkal vagyok így. Nagyjából egyet értünk, a HL2-ben mondjuk éppen nem, de ízlések és pofonok...
Ámen

Kicsit kifáradtam a sok írkálásban. Megyek, és szétlövök egy csomó segget CoD-ban :Đ
Faster! Harder! Cadaver!
Elküldve: 2006. 04. 21. 18:33
Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:23
Pü-ben tolhatnál egy tippet, hogy hogyan lehet lenyomni a főellent, mert bátyám nem bír vele, én meg már nem emlékszem a mikéntjére
Ebben nem tudok segíteni. Engem is nagyon sokszor megszivatott. Utána nem egészen legális módszerrel győztem le.

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie
Elküldve: 2006. 04. 21. 18:49
HL témába egy kicsit szubjektívan beleböfögnék
a hangulatért leginkább felelős elem Gordon személye. HL1 elején, a máig zseniális vonatos rész alatt megtudhatunk minden fontos infót róla, mégis a játékban egy pillanatig sem láthatjuk. végig megszakítás nélkül folyik a játék, semmi átvezető videó, animáció, állandóan csak Gordonka szemszögéböl látunk mindent (még a tükörben sem látszik Gordon!). ez rendkívül interaktívan hat (noha nem az), hiszen az NPC-k hozzánk játékoshoz beszélnek, bárki teljesen beleélheti magát ebbe a szerepbe.
( ezt a 0 megszakításos játékmenetet szokták néhol "filmszerű"-nek titulálni)
a HL2 ennek az elvnek folytatása, "felturbózása". meghagy rengeteg hangulati elemet, hangot, mellyel tényleges folytatássá vált, nem csak egy új rész lett.
(igaz ha nem lett volna HL1...)
A fizika & GravyGun (nefeldjük Doom3-ban is van) meg nem csak egy "játék", hanem egy állati cool hangulat és játékbefoyásoló elem.
(túl elfogult vagyok na
)
Most pedig Necros is leírhatná hogy miért olyan jó a Deus Ex.
(játszottam én is vele, de már rég volt, a 2-re tisztábban emléxem
)

a hangulatért leginkább felelős elem Gordon személye. HL1 elején, a máig zseniális vonatos rész alatt megtudhatunk minden fontos infót róla, mégis a játékban egy pillanatig sem láthatjuk. végig megszakítás nélkül folyik a játék, semmi átvezető videó, animáció, állandóan csak Gordonka szemszögéböl látunk mindent (még a tükörben sem látszik Gordon!). ez rendkívül interaktívan hat (noha nem az), hiszen az NPC-k hozzánk játékoshoz beszélnek, bárki teljesen beleélheti magát ebbe a szerepbe.
( ezt a 0 megszakításos játékmenetet szokták néhol "filmszerű"-nek titulálni)
a HL2 ennek az elvnek folytatása, "felturbózása". meghagy rengeteg hangulati elemet, hangot, mellyel tényleges folytatássá vált, nem csak egy új rész lett.
(igaz ha nem lett volna HL1...)
A fizika & GravyGun (nefeldjük Doom3-ban is van) meg nem csak egy "játék", hanem egy állati cool hangulat és játékbefoyásoló elem.
(túl elfogult vagyok na

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.
Elküldve: 2006. 04. 21. 18:58
Idézet: acu - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:49
)

Ok, leírom majd azt is. De lehet, hogy ma nem lesz meg.
A HL1-ben miért zseniális a vonatos rész?

Gravi gun a D3 kiegészítőjében volt, a HL2 után.

Idézet
a hangulatért leginkább felelős elem Gordon személye.
Egy szimpla tudós, aki lehenteli az ölésre kiképzett kommandósokat, meg a durva alieneket.

Szerkesztette: Necros 2006. 04. 21. 19:07 -kor
Elküldve: 2006. 04. 21. 19:05
Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:58
Gravi gun a D3 kiegészítőjében volt, a HL2 után. 

mikor az alap Doom3 gyúrták Carmack-ék már akkor is volt a kezük ügyében.nem csak úgy majmolásból találták ki.

szerk: eléggé másképp látjuk a világot szvsz, szerencsére.

Szerkesztette: acu 2006. 04. 21. 19:06 -kor
Elküldve: 2006. 04. 21. 19:08
Idézet: acu - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:05
mikor az alap Doom3 gyúrták Carmack-ék már akkor is volt a kezük ügyében
Ezt nem tudtam. Azt hittem, csak a kiegbe tették bele.

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:07
Egy szimpla tudós, aki lehenteli az ölésre kiképzett kommandósokat, meg a durva alieneket.

Már vártam :Đ
Egy kicsit többet kellett várnom erre a megalápításra, mint amit reméltem, de végül csak kimondtad

Nem. Nem szimpla tudós.
Hogy micsoda azt nem tudom, de hogy nem egy szimpla ember az fix.
Gordon kábé olyan mint Neó (nincs jobb hasonlat na

Az Opposing force főhőse Shephard rabként vesztegel valahol a semmi közepén, mert nem volt elég jó G-Mannek, míg Gordon ügyeletes világmegmentővé lépett elé

Gőzöm sincs, hogy mi fog kisülni az egész HL-ből történet ügyileg, de most úgy tűnik, hogy a 4 kiegészítővel bele csapnak a lecsóba rendesen, főleg úgy, hogy a kieg ott folytatódik, ahol az alapjáték abbamaradt

Idézet: acu - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:05
mikor az alap Doom3 gyúrták Carmack-ék már akkor is volt a kezük ügyében.nem csak úgy majmolásból találták ki.

Legalábbis ez a hivatalos szöveg.
A 2002-es E3-on (ami kvázi a Doom3-é volt) semmit nem lehetett hallani a gravitygunról, míg a 2003-as E3-on (ami a HL2-é volt) már teljes fényében pompázott a gravitygun csak éppen nem a Doomban.
Faster! Harder! Cadaver!
Elküldve: 2006. 04. 21. 20:17
Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:07
Már vártam :Đ
Az eddigiek alapján ezt lehet hinni.

szerk.: Ja, kész a Bioshock összefoglaló, lehet olvasni.

Szerkesztette: Necros 2006. 04. 21. 20:18 -kor
Elküldve: 2006. 04. 21. 20:43
A HL1-ben miért zseniális a vonatos rész?
Jó ötlet, de hogy zseniális... A nevét, rangját tudjuk meg. Ez semmi. Nincs hangja sem... (Nem hinném, hogy egy néma hőssel jobban lehetne azonosulni.)

gondolj bele, van egy akciójáték, potenciális alienholokauszt, és a bevezető részben 5 percig be vagy zárva egy ketrecbe.. mi ez ha nem a játékos pofánvágása, és mégis jó. (mellékesen láthatjuk közben Barney-t és G-Man-t is). szépen, kultúráltan felvezetik a helyszínt és a helyzetet. nem annyi hogy ledobnak a pályaközepén egy pisztollyal és henttelj. mindezt FMV video, vagy egyéb átvezető animáció nélkül, (noha pénze lett volna rá a Valve-nak.)
btw, jó is hogy nincs hangja. ha az NPC hozzánk beszél miért Gordon válaszoljon?

Idézet

lol, noha nem "szimpla", de valóban lehentel minden ellent.