Most, hogy eléggé átböngésztem az új GURU-t, írok egy értékelést róla.
A borító és az újság belső kinézete átlagon felüli, nagyon szép.
Játék szekció: 3-4/5
Tartalom a játékokról szóló cikkeken kívül: 3/5
Hardware és egyéb szekció: 3.5/5
DVD: 2/5
Full game: 4/5 - Scrapland
Kicsit bővebben. A teljes játék egy szuper kis játék, ajánlom mindenkinek. Talán pár óra után meg lehet unni, de szép és egész jó maga a játék is.
A DVD szokásosan harmatgyenge, de még így is jobb a Game Master DVD-nél. GémSzart mostnában nem vettem, nem tudom, ott volt-e fejlődés. Gondolom, nem, tehát annál is jobb. Van sok demó meg videó, addig ok a dolog. DE! Mi a francért nem tudják úgy megcsinálni, mint régebben a Gamer meg a "régi" Guru, hogy a főmenü nem scrollozódik le, ha az oldalt is lentebb görgeted. Ha jól tudom, ezt frame-mel meg lehetne oldani...

A rovatok semmitmondóak, kevés a tartalom és nincs is túl nagy választék. Amit találok a rovatban, annak a jó része már ősidők óta ott van. Hol az a változatosság, mint ami a Gamerben volt? Gyenge az egész cucc. Mennyiség van, minőség nincs.
A hardware szekció egész jó, csak kevés. Az egyebek (mentőöv, más cikkek, külvilág) jók, csak szintén elég kevés van belőlük. Ha nincs hely az újságban, akkor mehetne a DVD-re is pár dolog közülük, legalább feldobná az unalmas DVD-t.
Akkor most külön írok a játékokról szóló cikkekről.
Hírek: itt nincs különösebb gond, de lehetne például megjelenések rovat ezen belül (a következő pár hónapban mik jelennek meg, mikor).
A BF2142, a Rainbow Six: Vegas, az Age3 kieg., Bioshock, H5 béta cikkek a bemutató részben nagyon jók, megéri elolvasgatni őket.
Az Oblivion cikk jó, csak 1-2 dologgal nem értek benne egyet. Grath jó cikket írt. Ehhez kapcsolódik a gépigény-teszt cikk. Az egyenesen sz*r!

1 oldal mindössze, pedig állítólag 1 héten át teszteltek...

Ja, nem a 104. hanem a 109. oldalon van. De, ami nagyon bosszantott benne, az az, hogy csak csúcsgéppel tesztelték a játékot. Egy szem kisebb kártyaként bedobtak egy 6600GT-is, de annyi. Csak 3+GHz-es procival, csúcskártyával nyomták. Hol vannak az alacsony és középkategóriás konfigok?

Ez így szart sem ért. Anno a HL2-nél egy nagyszerű tesztet hoztak össze. Ez ahhoz képest sehol nincs...

TR:Legend cikk. Ebben is vannak hibák. A cikk egésze még jó lenne, csak van benne pár tévedés. Kezdem a kamerakezeléssel. Greg5 szerint szuper, nincs vele baj. Csak el kell olvasgatni az itteni hsz-eket, látszik, hogy baj van vele. Nekem is volt vele gondom, nem egyszer. A gépigényről sem ír behatóan. A next-gen effektek szépek, az igaz, de szinte minden gépet megfektetnek, mert nem lehet konfigurálni, ezt is elfelejtette megemlíteni. Lara hangja sem tetszett neki, én viszont imádtam, majd meg is kérdem a topikban a többieknek is tetszett-e vagy csak nekem jött be nagyon. Az akcentus, a személyiség, a teljesítmény is nagyon jó volt szvsz.
Commandos:SF cikk. Erről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert a full játékkal nem játszottam. A demót kipróbáltam, de az nagyon nem jött be, semmilyen téren. Érdekes a nagyszerű AI-ról olvasni. A demó alapján én túlzottnak érzem a 8.6-ot, de ki tudja, talán tényleg van olyan jó a full.
Call of Cthulhu cikk. Ezen akadtam ki a legjobban. A topikban már leírtam a véleményemet róla. Annyit is megemlítek róla, hogy egy részével egyetértek, de sok dologgal nem. A 7.0-s értékelés meg röhejes!

Minimum 8.6-ot érdemelne ez is. Kiváló játék! Talán nem Stökinek kellett volna tesztelnie...
A Bill Roper cikk szuper lett. Igaz, én nem kedvelem annyira a Blizzard játékokat, de elismerem a teljesítményüket, még ha nem is értek egyet a játékaik kiválóságaival. Bill-ről sok érdekes megtudható. Nekem legalábbis új volt.
A Gondolatébresztőt nem tudom, ki írta, de biztos hatalmas és vastag bőr van a pofáján, hogy épp a Guruban írja ezeket.

Még ők beszélnek etikáról! Mikor olyan értékeléseket osztogatnak sokszor, hogy... Inkább nem folytatom, még megsértek valakit. De ez igaz a GanéSztárra is...
A telefonos szarokról nem írok, nem is értem minek a sok értékes helyet elfoglalni ezzel.
A teljes játékra visszatérve, nem értem, miért van az, hogy 1 évben van max. 2-3 jó játék, a többi meg szemét. De ez igaz az összes újságra. A Gamer legalább megpróbálkozott a filmes megoldással. Szerintem fel kellene karolni ezt az ötletet. Ha épp nincs épkézláb játék, akkor egy jó kis filmet lehetne adni. Például játékfeldolgozásokat vagy valami jót. Részemről örök hála a Clerks-ért Mocsy-éknak.
Összefoglalva, ez egy egész jó szám volt.
A DVD-vel viszont nagyon gyorsan kellene kezdeni valamit, mert ez így nagyon siralmas...