HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékmagazinok + játékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékmagazinok + játékok vélemények, jó viták

#101 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:14

Idézet: Necros - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 8:49

Nem tudja valaki, mi lesz a következő Guruban a teljes játék?

Tomb Raider: Chronicles
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#102 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:14

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:37

[...]Nem lehetne mondjuk külföldről az OXM-et (Official Xbox Magazine) megrendelni?[...]

Van ilyen cég, aki pont ezzel foglalkozik! ;) Hungaropress
Viszont ezt az újságot ilyen névvel nem találtam.  :think: Esetleg e-mail nekik! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#103 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:52

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 23:14

Tomb Raider: Chronicles

Ezt már tudom, az aktuális számról írtam is egy értékelést az előző oldalra. Azért köszi. :)

Most tűnt fel, hogy a HOMM 5 cikkben is megemlítik, hogy a sztori vezette, filmszerű játékmenet először a HL-ben volt. Azt hittem eldobom az agyamat... :omg: Akkor a System Shock, Thief hol van? Meg a nem sokkal a HL után megjelent Deus Ex, ami az egyik legjobb játék. Komolyan nem értem, miért kell ennyire isteníteni a játékot. Jó, én is végignyomtam párszor, meg tényleg jó, de kb 85%-nál nem ér többet. Sztori meg... az lényegében gyengus cucc, mint a 2. részben.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#104 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 23:05

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 22:52

Ezt már tudom, az aktuális számról írtam is egy értékelést az előző oldalra. Azért köszi. :)

:omg:  :Đ
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#105 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:33

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 23:52

Most tűnt fel, hogy a HOMM 5 cikkben is megemlítik, hogy a sztori vezette, filmszerű játékmenet először a HL-ben volt. Azt hittem eldobom az agyamat... :omg: Akkor a System Shock, Thief hol van? Meg a nem sokkal a HL után megjelent Deus Ex, ami az egyik legjobb játék. Komolyan nem értem, miért kell ennyire isteníteni a játékot. Jó, én is végignyomtam párszor, meg tényleg jó, de kb 85%-nál nem ér többet. Sztori meg... az lényegében gyengus cucc, mint a 2. részben.

Sztori vezette filmszerű játékmenet... ez így van az újságban?
Mert a sztori vezette játékmenetet szerintem a kalandjátékok vezették be még valamikor az őskorban :Đ
Filmszerű játékmenetet pedig a Max Payne 1-2, valamint a Mafia.
A kettőt együtt eddig a Fahrenheit produkálta (esetleg még a konzolos csodák, amiket nem nagyon - egyáltalán nem - ismerek.

De, hogy a HL... egy végig FPS nézetű, néma főhősös lövölde vajon mitől lesz filmszerű? :confused: Az tény, hogy a HL zseniális, és az is tény, hogy sokat tett azért, hogy az FPS-eknek valami értelmük is legyen a 10tonnányi ellenfél lehentelésén kívül, de hogy nem filmszerű az fix. A Thief is sokat tett a műfajért, egy időben ugye egy csomó FPS-ben voltak teljesen idétlen, minden értelmet nélkülöző lopakodós pályák (RtCW, SoF2), míg végül rájöttek a programozó bácsik, hogy érdemesebb ezt egy külön műfajba foglalni.
Faster! Harder! Cadaver!

#106 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:47

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:33

Sztori vezette filmszerű játékmenet... ez így van az újságban?
Mert a sztori vezette játékmenetet szerintem a kalandjátékok vezették be még valamikor az őskorban :Đ
Filmszerű játékmenetet pedig a Max Payne 1-2, valamint a Mafia.
A kettőt együtt eddig a Fahrenheit produkálta (esetleg még a konzolos csodák, amiket nem nagyon - egyáltalán nem - ismerek.

De, hogy a HL... egy végig FPS nézetű, néma főhősös lövölde vajon mitől lesz filmszerű? :confused: Az tény, hogy a HL zseniális, és az is tény, hogy sokat tett azért, hogy az FPS-eknek valami értelmük is legyen a 10tonnányi ellenfél lehentelésén kívül, de hogy nem filmszerű az fix. A Thief is sokat tett a műfajért, egy időben ugye egy csomó FPS-ben voltak teljesen idétlen, minden értelmet nélkülöző lopakodós pályák (RtCW, SoF2), míg végül rájöttek a programozó bácsik, hogy érdemesebb ezt egy külön műfajba foglalni.

Összehasonlítás volt,  a régi és az új Heroes játékmenet között. Erre hozta fel példaként, hogy olyan ez, mint a Quake-féle FPS-ek és a HL közti ugrás. Pontosan "filmszerű, sztorira fókuszáló" játéknak írta a HL-t.

A Max Payne ugyebár a képregényes sztorimesélés miatt is lett filmszerű. Az honnan van? A Thiefből. :)
A Mafia viszont tényleg az. :respect: Nekem nem a kedvencem, de jó játék.
A Fahrenheit meg tényleg olyan, mint egy film. Egy interaktív film. Jobb szeretném csak nézni, mint játszani. Ha lenne egy videó, amin a végigjátszása van meg, azt biztos megszerezném. Remélem, lesznek még ahhoz hasonló játékok. :respect:

Szerintem a HL csak a nagyon jó AI-ban meg a technikai megvalósításban (a nagyon rövid pályarészek közti töltésre és a kis gépigényre gondolok) volt jobb a többi FPS-től a maga korában. Na jó, lehetett beszélni a tudósokkal és az őrökkel, de annyi. Szerintem az első gyökeres változást a Deus Ex hozta az FPS-ek terén. Azóta sem történt sok újítás. :(

Az RtCW és a SoF 2 a Thief után jöttek. :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#107 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:37

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:47

Összehasonlítás volt,  a régi és az új Heroes játékmenet között. Erre hozta fel példaként, hogy olyan ez, mint a Quake-féle FPS-ek és a HL közti ugrás. Pontosan "filmszerű, sztorira fókuszáló" játéknak írta a HL-t.

Aha így azért már érthetőbb.

Idézet

A Max Payne ugyebár a képregényes sztorimesélés miatt is lett filmszerű. Az honnan van? A Thiefből. :)
A Mafia viszont tényleg az. :respect: Nekem nem a kedvencem, de jó játék.
A Fahrenheit meg tényleg olyan, mint egy film. Egy interaktív film. Jobb szeretném csak nézni, mint játszani. Ha lenne egy videó, amin a végigjátszása van meg, azt biztos megszerezném. Remélem, lesznek még ahhoz hasonló játékok. :respect:

No nemcsak a képregényesdi miatt, hanem Max kommentálása miatt is (szintén Thief :) ), de főleg a noir műfaj miatt ;)

Idézet

Szerintem a HL csak a nagyon jó AI-ban meg a technikai megvalósításban (a nagyon rövid pályarészek közti töltésre és a kis gépigényre gondolok) volt jobb a többi FPS-től a maga korában. Na jó, lehetett beszélni a tudósokkal és az őrökkel, de annyi. Szerintem az első gyökeres változást a Deus Ex hozta az FPS-ek terén. Azóta sem történt sok újítás. :(

Jedi Knight 2, Unreal, Thief, Half-life, Deus Ex hozták a forradalmat az FPS műfajba. Aztán ahogy írod azóta semmi fejlődés... sőt mintha visszafelé mennénk egyre agyatlanabb, irreálisabb, sztoritlanabb (szép szó :Đ ) shooterek jönnek ki. A mottó: csak semmi kreativitás...
És most nem is a bevalottan nem összettet shooterekkel van a gond (Serious Sam, Painkiller), mert igenis jó dolog néha napján az ilyen gondtalan lövöldözős játék. Amelyek egyébként rendkívül kreatívak - a számukra fontos - pályatervezés, ellenfelek terén. Nem úgy, mint az un. nagy címek, amelyekbe 0 (ejtsd:NULLA) kreativitás van (pl.: D3, Q4, F.E.A.R.)
Ezért (is) tartom zseniálisnak a HL2-öt, az A.I.-n kívül (F.E.A.R.-ben jobb el is fogyott bele a készítők energiája) mindenben éveket(!!!) vert a vetélytársaira a Valve.
Most úgy tünik, hogy a Prey lehet az új etalon, megjelenésekor minden kiderül  ;)

Idézet

Az RtCW és a SoF 2 a Thief után jöttek. :)

Épp ezt írom én is, hogy a Thief hatására került be ezekbe a játékokba lopakodás, amit full gatyi szinten sikerült kivitelezniük.
Faster! Harder! Cadaver!

#108 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:26

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:37

Most úgy tünik, hogy a Prey lehet az új etalon, megjelenésekor minden kiderül  ;)

Hány éve is készül? 10? :D

Thief rulez. Vadállat jó játék. :cool:
Wherever you go, go with all your heart.

#109 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:42

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 21:14

Van ilyen cég, aki pont ezzel foglalkozik! ;) Hungaropress
Viszont ezt az újságot ilyen névvel nem találtam.  :think: Esetleg e-mail nekik! :)

Van nekik. Mindig szoktam látni a Westend -beli és a Városháza utcai boltukban, így valószínű hogy az Árkád és a Kálvin tér is tart belőle.

#110 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:06

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:37

Jedi Knight 2, Unreal, Thief, Half-life, Deus Ex hozták a forradalmat az FPS műfajba. Aztán ahogy írod azóta semmi fejlődés... sőt mintha visszafelé mennénk egyre agyatlanabb, irreálisabb, sztoritlanabb (szép szó :Đ ) shooterek jönnek ki. A mottó: csak semmi kreativitás...
És most nem is a bevalottan nem összettet shooterekkel van a gond (Serious Sam, Painkiller), mert igenis jó dolog néha napján az ilyen gondtalan lövöldözős játék. Amelyek egyébként rendkívül kreatívak - a számukra fontos - pályatervezés, ellenfelek terén. Nem úgy, mint az un. nagy címek, amelyekbe 0 (ejtsd:NULLA) kreativitás van (pl.: D3, Q4, F.E.A.R.)
Ezért (is) tartom zseniálisnak a HL2-öt, az A.I.-n kívül (F.E.A.R.-ben jobb el is fogyott bele a készítők energiája) mindenben éveket(!!!) vert a vetélytársaira a Valve.

Először is, nekem sincs semmi bajom a csak lövöldözős játékokkal. Sőt! Egyenesen imádom őket. Pl. UT sorozat, FEAR. De. Az már baj, hogy főleg csak ilyenek jelennek meg. Habár ebben nem csak a fejlesztők, sőt, főleg nem ők, hanem a kiadók a hibásak. :mad:

Az általad felsorolt játékok közül az Unreal milyen forradalmat hozott? Megvolt nekem is, de nem igazán fogott meg.

A HL2-ről: A grafikán és a fizikán kívül mi lenne abban olyan egetrengető? Egy shooter és kész, semmi extra a fizikával való játszadzáson kívül (abból sincs sok :().
A Prey: Hmm... A megbolondított gravitáción és hasonlókon kívül mi benne az annyira jó? A király grafikán kívül, persze. :)

A Bioshock-on kívül nem igazán látok olyan játékot a közeljövőben megjelenők között, ami felkavarná az állóvizet a belső nézetes játékok közt. (Nem kell mindenképp FPS-nek hívni egy játékot, csak azért mert belső nézetben játszol. Pl a DX, az is inkább RPG, mint FPS. ;)) Ez pedig szomorú. 2 csapatban van most minden reményem per pillanat. Az egyik az Ensemble, ahol talán Sandy Petersen :respect:  dolgozik egy Cthulhu játékon. A másik a Junction Point Studios, ahol Warren Spector van. Az ő terveikről egyelőre semmit sem tudni, de az eddigi játékai alapján bízhatunk Warren bátyóban. Ja, és ott van még American MacGee is, akiről szintén semmi hír az utóbbi időkben, talán valami jóval készül ő is. :)

#111 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:11

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:42

Van nekik. Mindig szoktam látni a Westend -beli és a Városháza utcai boltukban, így valószínű hogy az Árkád és a Kálvin tér is tart belőle.

Valami jo kis PlayStation 2 ujsagot nem tudsz? Amihez mondjuk jar demo-diszk..
JóSebesség

#112 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:56

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:11

Valami jo kis PlayStation 2 ujsagot nem tudsz? Amihez mondjuk jar demo-diszk..

Offical PlayStation2 Magazine, PlayStation2 Magazine. Sajna elég húzós áron vannak, 3-4e forint körül.

#113 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:16

Bah, 2 szam arabol mar veszek egy utos teljes jatekot.
JóSebesség

#114 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:30

Gameloft making Paris Hilton mobile game

Egyik komment: :D

Idézet

PsychoLord13
[Coment has been edited out by user Reason: Comment contained excessive swearing and would violate Gamespot's TOU]

#115 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:02

Huhh Necros egy kicsit később válaszolnék érdemben az általad felvetett kérdésekre, de akkor olyat kapsz, hogy ihaj  :D
Faster! Harder! Cadaver!

#116 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:05

Várom szeretettel. :D

#117 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 21:05

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:56

Offical PlayStation2 Magazine, PlayStation2 Magazine. Sajna elég húzós áron vannak, 3-4e forint körül.

Nem véletlenül ilyen drága. Játszható demot csakis hivatalos PlayStation magazinok adhatnak ki. A licensz viszont 1 millió euro per év.
Papesz

#118 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 23:43

Idézet: Papesz - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:05

Nem véletlenül ilyen drága. Játszható demot csakis hivatalos PlayStation magazinok adhatnak ki. A licensz viszont 1 millió euro per év.

Ez igaz. De ezek a magazinok 5 font körüli árban vannak, ami 2000 forintra jön ki körúti áron váltott valutával. A Hungaropress által elkért 4e forint rablás. Nagy részben ezért is mondtam le pl. az EDGE előfizumat is: a 4 fontos újságot 3e forintért adta a gazember magyar kereskedő. Egyébként az 1 millio euro durva tulzás - anno a Station2 tárgyalt a Sony -val hogy lehessen hozzá PS2 demo disc és szó nem volt ekkora összegekről. Az más kérdés, hogy az akkori példányszám mellett 3-4e forint magasságában kellett volna adni a lapot hogy behozza az árát, ami öngyilkosság lett volna a javából.

#119 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 21:21

Főhonchonk, Zsolt két perce súgta meg, hogy belátható időn belül teljesül sokak régi kívánsága: idén szeptemberben digitális, gyűjteményes formában, DVD-re préselve jelenik meg az 576 KBYTE tizenhárom éves történelmének összes lapszáma. A lapok instant nyomtatható formában kerülnek a korongra, így aki bírja tintapatronnal, akár a (majdnem) eredeti formájában is reprodukálhatja magának a (próbálok nem beleesni a szerénytelenség bűnébe, de nem sikerül :) legendás játékmagazint. Plusz: a tartalom teljes egészében kereshető lesz, így szabadon kutakodhatasz az elmúlt másfél évtized játéktörténelmében. A DVD tartalmazni fogja a különszámokat is (pl. a Szimulátor Különszámot), és roppant kedvező, 1999 forintos áron kerül forgalomba - kizárólag az 576 Shopokban, illetve az 576 Online Shop-ban lehet majd megvásárolni!
576

must have lesz!
JóSebesség

#120 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:57

Bárcsak a Guruból vagy a Gamerből lenne ilyen. :D Az nekem tuti must have lenne. ;) De ez is jónak tűnik. :)

Cadaver, hol vagy már? Ütköztessük nézőpontjainkat. :D

Szerkesztette: Necros 2006. 04. 20. 23:57 -kor

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.