HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 08:30

Idézet: biroca - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 1:35

Köszi, elolvasom.
De mégis ti mit javasolnátok ilyen60-70e körül?
Márka esetleg típus?

Esetleg ?:
ViewSonic VX724
Samsung 940N
Belinea 101902

Nézd meg ezeket, ezek is nagyjából TN panelesek, de ha nem olyan fontos a színhűség, és a nagy betekintési szög, akkor ezek is jó választások lehetnek.
Persze a végén azt vedd meg, ami neked tetszik a legjobban.

#1822 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 15:20

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 23:29

parancsolj, itt vaok! :)

ha Geforce ha ATi videókarija van, akkor kb. 92%-ra vissza kell venni a videókari fényerejét.

legalábbis nekem így tökéletes. :up:

Kösz a helpet.

Sajna egyik sem, mert jó kis Sis (alaplapi vagy külön kártya, azt nem tudom) videókártyája van... :(
Hogy lehet-e állítani rajta a fényerőt sw-ében, azt nem tudom...

Én inkább a nálad levő monitor beállításokra lennék kiváncsi, csak hogy mennyire "veszed vissza" az értékeket, még ha tudom is, hogy ahány videókártya, annyiféle kép (nagyjából, mármint a márkák közt).

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1823 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 15:23

Csak volt szó róla, hogy nem adtak kábelt a monitorhoz...

A Samsung 730BF-hez járt DVI, ahogy anno az én Hyundai Q17S-emhez is...
Csak egyes gyártók illetve a legolcsóbb mondellek, vagy talán az itthon forgalmazott némely modell mellé (  :mad:  ) nem jár...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1824 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 15:31

Idézet: Charles - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 16:23

Csak egyes gyártók illetve a legolcsóbb mondellek, vagy talán az itthon forgalmazott némely modell mellé (  :mad:  ) nem jár...

Üdv!

BenQ 17-es monitoraihoz viszont nem jár. Illetve, járni jár csak nem jut.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1825 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:19

Idézet: Charles - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 16:23

Üdv!

DVI - A kábel gyártó(minőség) és hossza a döntő. Nekem spec 3méteres jó minőségű kellett -> nem volt egyszerű megtalálni.
Attól nem lesz jobb vagy rosszabb egy monitor ha mellékelnek egy 1.8m noname kábelt...  :p

#1826 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:25

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:19

DVI - A kábel gyártó(minőség) és hossza a döntő. Nekem spec 3méteres jó minőségű kellett -> nem volt egyszerű megtalálni.
Attól nem lesz jobb vagy rosszabb egy monitor ha mellékelnek egy 1.8m noname kábelt...  :p

Nem jó helyen kerested! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1827 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:28

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Mostmár én is elszántam rá magam hogy lecseréljem itthoni crt monitoromat egy tft-re. Mindenképpen 19" -ban gondolkozom és tn+film paneles szóba sem jöhet, max 130 ezret szánnék rá. A másik kérdés az szokott lenni hogy mire kell. Legegyszerűbben úgy tudnám összefoglalni hogy mindenre! Szeretek játszani is ha rám jön éppen, ezért fontos az alacsony válasz idő, amatőr szinten fotózom is ezért fontos a megfelő színhűség, szép kontrasztos kép, photoshoppot használok elég sokat, illetve filmet is néznék rajta tehát fontos hogy ebben is jól teljesítsen. Azt hiszem az én igényeimnek leginkább egy PVA/MVA panelos jószág felelne meg, illetve grafikai munkákra, ha jól tudom az IPS panelos monitorok még mindig verhetetlenek de azoknál még mindig hátrány a viszonylag nagy válaszidő. A közeljövőben egyébként nem fognak széleskörben megjelenni alacsony válaszidejú IPS panelos monitorok?

A Samsung 970P típussal szemezgetek már egy ideje de engem baromira zavar hogy nincsenek rajta kezelő szervek, hanem mindent a magictube szoftverrel lehet bekalibrálni, ami, ráadásul tök instabilan fut, csoda ha elindul, legalábbis ezt sokan leírták. A Samsungnak fog majd megjelenni olyan monitora nálunk amelyik legalább olyan minőségű panellal van szerelve mint a 970P, de vannak rajta gombok és nem magictune-al kell állítani? A másik monitor amit nézegettem az a ViewSonic VP930 amiben mva panel van és 8ms a válaszidő, de majdnem 25 ezerrel olcsobb mint a samsung 970p. Ez most hülyén hangzik, de gyanusan olcsó ez a monitor :), ez miért van?
Milyen más típusokat tudnátok ajánlani, nem csak ebben fent emlitett két márkában? Minden tanácsot, javaslatot szívesen fogadnék a kérdéseimmel kapcsolatban.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1828 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:17

Nekem bevált az MVA. És a helyedben mindenképpen wide-ot vennék, az enyém is az, és brutál jó.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1829 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:36

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:28

A Samsung 970P típussal szemezgetek már egy ideje de engem baromira zavar hogy nincsenek rajta kezelő szervek, hanem mindent a magictube szoftverrel lehet bekalibrálni, ami, ráadásul tök instabilan fut, csoda ha elindul, legalábbis ezt sokan leírták. A Samsungnak fog majd megjelenni olyan monitora nálunk amelyik legalább olyan minőségű panellal van szerelve mint a 970P, de vannak rajta gombok és nem magictune-al kell állítani? A másik monitor amit nézegettem az a ViewSonic VP930 amiben mva panel van és 8ms a válaszidő, de majdnem 25 ezerrel olcsobb mint a samsung 970p. Ez most hülyén hangzik, de gyanusan olcsó ez a monitor :), ez miért van?
Milyen más típusokat tudnátok ajánlani, nem csak ebben fent emlitett két márkában? Minden tanácsot, javaslatot szívesen fogadnék a kérdéseimmel kapcsolatban.

970P védelmében annyit, hogy azért nincsenek gombok mert felesleges. Megveszed, beállítod és onnantól tökéletes. MagicTune meg betonstabil ha tudja az ember használni.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1830 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:38

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:36

970P védelmében annyit, hogy azért nincsenek gombok mert felesleges. Megveszed, beállítod és onnantól tökéletes. MagicTune meg betonstabil ha tudja az ember használni.

Én nappal föltekerem a fényerőt, este le. Ehhez szerintem jó, ha vannak gombok. :)
ALWAYS COCA COLE

#1831 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:40

Idézet: bucsher - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:38

Én nappal föltekerem a fényerőt, este le. Ehhez szerintem jó, ha vannak gombok. :)

Én inkább klikkelek.  :Đ

#1832 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:57

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:28

Sziasztok!

[...]

Gyakorlatilag szóról szóra ugyanebben a cipőben járok, azzal a különbséggel, hogy nekem kifejezetten tetszik, hogy nincs rajta gomb.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1833 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 20:02

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:57

Gyakorlatilag szóról szóra ugyanebben a cipőben járok, azzal a különbséggel, hogy nekem kifejezetten tetszik, hogy nincs rajta gomb.

lehetne az oldalán is, szemből láthatatlanul
ha másnak nem is, legalább tényleg a fényerőnek

ez így azért hiba a Samsung részéről, mert biztosan jópár vevőt elvesztenek, akik nem akarnak/tudnak Windowshoz kötődni

#1834 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 20:12

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:57

Szia! De ha jól értem akkor te már el is határoztad magad a Samsung 970P mellett?

Más: Egyébként játékokkal próbálta valaki, utánhúzást nem lehet észrevenni ugye?
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1835 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 20:37

Egyébként nem tudom olvastátok e már de -->>ezen a linken<<-- van egy elgondolkodtató írás. Hát miután elolvastam néztem nagyokat.  :eek:  :rolleyes:

#1836 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 20:41

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 21:37

Egyébként nem tudom olvastátok e már de -->>ezen a linken<<-- van egy elgondolkodtató írás. Hát miután elolvastam néztem nagyokat.  :eek:  :rolleyes:

Ezt már sokszor tárgyaltuk.  :Đ Ha csak ez az egyetlen ellenérved a monitorral szemben, akkor ne foglalkozz vele.

#1837 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 20:51

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:40

Én inkább klikkelek.  :Đ

OK
Én nem mindig tudok. Pl ha valami game közben süt ki a nap hirtelen :)
ALWAYS COCA COLE

#1838 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 21:02

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 21:41

Ezt már sokszor tárgyaltuk.  :Đ Ha csak ez az egyetlen ellenérved a monitorral szemben, akkor ne foglalkozz vele.

Akkor biztos te is tudod hogy a prohardver forumrol van ez a link. :) Ha már ti is foglalkoztatok vele sokat, mi lett a végső vélemény/eredmény? Bár még korántsem vagyok a végén de nekem a prohardveres forum hozzászólásai alapján úgy tűnik hogy egyedi esetről van szó, a srác aki ezt irta kifogott egy hibás elekotronikával megáldott 970p-t. Eltaláltam?  :Đ

#1839 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 22:13

Nyah abszolut megtertem... munkahelyemen kaptam egy EIZO CG210 -es monitort... le a kalappal elotte. Ilyen jo monitorral meg nem talalkoztam. De lehet, hogy csak nem volt a kozelemben eddig jo CRT? A kozelemben meg van lecserelesre varo 8 Viewsonic PT813 (remelem pontosan jegyeztem meg a nevet) es par kisebb Viewsonic. Ez az EIZOhoz kepest nagy nulla... hatarozottan kellemes csalodas volt ez a monitor. (Otthon egy 24es wide Dell van, az ennyire azert nincs a toppon sajnos... :( )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1840 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 22:35

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 20:54

Olvasd el! A végletek kerülendők szemed és pénztárcád érdekében :mad:

Amit az LCD monitorokról tudni érdemes -> http://www.itport.hu/cikk/187

OFF:
Reméltem, hogy nem jutunk oda, hogy ezt a cikket valaki belinkeli.
Sajnos ennek nagy része az én cikkem koppintása, sokszor teljes mondatok egyeznek.  :(
A második rész, méginkább.
Sorry, tudom, hogy ez az én problémám, de nem tudtam megállni, hogy meg ne jegyezzem, mert nagyon bosszantó, és elkeserítő.  :rolleyes:
ON.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.