Idézet: Racecam
Documents and Settings -> "User"( amelyik felhasználónál telepítetted) -> Application Data -> DisplayTune
Nos, azért 7500°K, mert az a szimpatikus., és mondtam, hogy ezután használni szoktam a színkalibráló szoftvert is. (Anélkül teljesen más, egyéni beállítással használom.)
Abban az általad is olvasott cikkben ezt írtam: Fontos! Kifejezetten ajánlott mindenkinek, aki CRT monitorról tervezi az áttérést LCD monitorra, hogy - a vásárlás előtt - alaposan vizsgáljon meg egy ilyen megjelenítőt, akár munkahelyén, akár ismerősnél, vagy barátnál. Próbálja ki a különböző alkalmazásokban (Internet, iroda, film, játék, fotók stb.), elkerülve az esetleges későbbi csalódásokat.
egyrész köszönöm meg a displayview preset kapcsán adott gyors válaszodat (hülye vagyok, erre magam is rájöhettem volna

, másrészt muszáj tovább kérdeznem (nem kötekszem, kérdezek, tényleg): a 7500°K tisztán kékes színű, ugyebár? az még rendben, hogy neked valamiért szimpatikus, de kiváncsi vagyok, hogy ennek kiválasztása után pontosan mit csinálsz a színkalibrálás során? és mivel kalibrálsz? mert ha a beépített cuccal, akkor annak az lesz a vége, hogy leveszed a kékes árnyalatot, hiszen az így működik. de akármi más segédprogamot használva is valószínűleg ez történik, hacsak nem azt érted kalibráció alatt, hogy állítasz valamit a színeken, valami olyat, amitől neked jobban tetszik az összkép, de nem érdekel, hogy a fehér az valóban fehér legyen, mert.
az áttérés előtti kipróbálásra vonatkozó tanács természetesen jogos, de egyrészt annyira természetes, hogy akinek nem jut eszébe, az egyen nyers halat, és kapja azt, amit megérdemel

másrészt egy valóban felelős és megalapozott döntéshez olyan sok mindent kellene megnézni több tft-n is, amire nincs lehetőség, és annyi időt kellene ezzel eltölteni (hogy mondjuk először is elmúljon a szokatlanság okozta élmény, ami torzítja a valós minősítést), hogy igazából haza kellene vinni 1-2 hétre az aspiránsokat, és az ember saját konfigurációján tesztelni mindent, amit lehet. tudom, te is majdnem ezt írod, de éppen az a baj, hogy ez nem reális (ettől persze még jó ötlet, és aki tudja, csinálja meg).