HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:31

Száz szónak is egy a vége: nem szándékoztam változtatni az újranyitási renden mindaddig, amíg rendesen meg van csinálva. Ha legközelebb is úgy nyílik DP-topic, ahogy most, akkor utána én fogom újranyitogatni.

Ha további válaszok születnének bárkitől, azokat várom a Visszabeszélőben vagy privátban, ez nem alkalmas hely erre.

Eddig is így nyilt ahogy most és eddig még senkinek sem okozott gondott. Ha te zárod és nyitod a topikot akkor is te teszed oda a linket nem értem most miért esik nehezedre.  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#922 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:05

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:47

Eddig is így nyilt ahogy most és eddig még senkinek sem okozott gondott. Ha te zárod és nyitod a topikot akkor is te teszed oda a linket nem értem most miért esik nehezedre.  :think:

Írjuk le akkor a dolgokat:

A fórumon egy topic újranyitásánál az az ökölszabály, hogy aki megnyitja az újat, az a régi végén postol egyet, az újra mutató linkkel. Ezt kellene ott is megtartani. Most is volt olyan post, ami azután született a régiben, hogy az új megnyílt.

Jogos, eddig is így nyílt. Viszont volt egy priviváltás köztünk (ami be is van idézve az előző DP topicban), amiben te leírtál nekem mindent, amit tudni kell. Ezt kihagytad. Teljesen magától értetődőnek tűnik, hogy aki újat nyit, az hivatkozik a régiben is rá, a moderátor feladata pedig csak a zárásra (mint más által kivitelezhetetlen műveletre) korlátozódik. Hadd ne kelljen x ezer postot vagy n+1 topicnyitást végignézni ahhoz, hogy kiderüljön a szokásjog, ennyi segítséget talán várhatok, ha már én is segítek nektek. Kettőn áll a vásár. Amit írtam, abban a hiszemben írtam, hogy ezek a "szabályok". Ráadásul egyesek hozzáállása a dologhoz több, mint felháborító - ezt valahogy kezelni kell, ezért a keményebb hangvétel.

Tehát: ezután hagyjatok linket a régi végén, ami az újra mutat és lehetőleg ne fél óra múlva.

Az pedig, hogy nekem miért fáj... van élet a fórumon kívül is. Nem az életem a fórum, nem nézhetem minden percben én sem a topicokat, hogy na, megvan-e már az a szükséges post, ami után zárható.

Végeredmény: mindketten kissé elkommunikáltuk a dolgot.

#923 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:08

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:46

Húúú, nem értem mi ez a kirohanás.  :think:
Nem volt egyezményesen lefektetve semmi arra nézve, hogy a topik végére ki teszi be az új topikra mutató linket. Volt amikor mi csináltuk meg volt amikor a mod vagy hg aki ezt bezárta.
Nem hiszem, hogy ez akkora munkát jelentene, hogy ilyen felháborodottan kellene ide írni.  :think:
Amikor az új topikot megnyitotta Bia nem írtunk párhuzamosan a másik topikba is.
Bia elfelejtette a másik végére betenni a linket, de nem hiszem, hogy ettől összedőlt az ég.
Egyszerűbb lett volna, ha itt megkéred Biát, hogy tegye be vagy megcsinálod magad, szerintem.  ;)

Nem kirohanás, de amikor az ember egy cselekedete folytán egy embertől csak személyeskedésbe fut bele, akkor nem fog mézesmázos hangot megütni.

Azért azt ugye érzed, hogy olyan dolgot vársz el tőlem (több DP topic visszanézése, hogy hogy is megy az újrázás), amit ti magatok sem tesztek meg, ha már egyszer engem sem tájékoztattok?

Nem célom vita generálása, de úgy érzem, hogy ha "különleges bánásmódot" kértek, akkor azért nektek is illene legalább annyit tenni, hogy a körülményeket három sorban leírjátok. Az pedig, hogy régen is így volt - nem érv. Akkoriban egy házigazda is törzstag volt, belülről könnyebb ezeket látni.

#924 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:08

Nem kirohanás, de amikor az ember egy cselekedete folytán egy embertől csak személyeskedésbe fut bele, akkor nem fog mézesmázos hangot megütni.

Azért azt ugye érzed, hogy olyan dolgot vársz el tőlem (több DP topic visszanézése, hogy hogy is megy az újrázás), amit ti magatok sem tesztek meg, ha már egyszer engem sem tájékoztattok?

Nem célom vita generálása, de úgy érzem, hogy ha "különleges bánásmódot" kértek, akkor azért nektek is illene legalább annyit tenni, hogy a körülményeket három sorban leírjátok. Az pedig, hogy régen is így volt - nem érv. Akkoriban egy házigazda is törzstag volt, belülről könnyebb ezeket látni.

Érvnek ettől még érv ;) De mi lenne, ha most hogy ezt így letárgyaltuk, szépen befejeznénk ezen az _apróságon_ való rágódást? :) Kellett ez a két menet, hogy tisztázódjanak a körülmények, van ez így máshol is.

Fátylat rá, azt csoki.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#925 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:22

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:17

Érvnek ettől még érv ;) De mi lenne, ha most hogy ezt így letárgyaltuk, szépen befejeznénk ezen az _apróságon_ való rágódást? :) Kellett ez a két menet, hogy tisztázódjanak a körülmények, van ez így máshol is.

Fátylat rá, azt csoki.

Én borítanék szívesen, de a kéréseim és az ígéreteim ettől még állnak.

#926 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:05

A fórumon egy topic újranyitásánál az az ökölszabály, hogy aki megnyitja az újat, az a régi végén postol egyet, az újra mutató linkkel. Ezt kellene ott is megtartani. Most is volt olyan post, ami azután született a régiben, hogy az új megnyílt.

Jogos, eddig is így nyílt. Viszont volt egy priviváltás köztünk (ami be is van idézve az előző DP topicban), amiben te leírtál nekem mindent, amit tudni kell. Ezt kihagytad. Teljesen magától értetődőnek tűnik, hogy aki újat nyit, az hivatkozik a régiben is rá, a moderátor feladata pedig csak a zárásra (mint más által kivitelezhetetlen műveletre) korlátozódik. Hadd ne kelljen x ezer postot vagy n+1 topicnyitást végignézni ahhoz, hogy kiderüljön a szokásjog, ennyi segítséget talán várhatok, ha már én is segítek nektek. Kettőn áll a vásár. Amit írtam, abban a hiszemben írtam, hogy ezek a "szabályok". Ráadásul egyesek hozzáállása a dologhoz több, mint felháborító - ezt valahogy kezelni kell, ezért a keményebb hangvétel.

Tehát: ezután hagyjatok linket a régi végén, ami az újra mutat és lehetőleg ne fél óra múlva.

Az pedig, hogy nekem miért fáj... van élet a fórumon kívül is. Nem az életem a fórum, nem nézhetem minden percben én sem a topicokat, hogy na, megvan-e már az a szükséges post, ami után zárható.

Valóban megbeszéltük, de ez a ki teszi be a linket a topik végére még sohasem jelentett gondot. Néha az új topik nyitója máskor az előzőt záró hg/mod, ezért eszembe sem jutott, hogy ebből probléma lesz.  :think: 
A továbbiakban figyelünk rá, hogy bekerüljön a link a topik végére.  :up:
Megbeszéltük, vége.
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#927 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:32

Carmaged:

Teljesen csak mint külső szemlélő néztem a kirohanásod a fórumon. Én is 2002 óta olvasom a fórumot, beszélgetek emberekkel, DP-be is sokat irogattam, aztán elmaradt. Luluval akadsz össze Te is? Szerintem a fórumon az egyik (ha nem a leg) segítőkészebb embernek Lulut-t ismertem meg. Bármi kellett, bármi kérdésem, kérésem volt, leghamarabb tőle kaptam segítséget...

Szóval nem értettem kirohanásodat, de egy kicsit ilyen idegbetegre emlékeztetett...

Hát erről beszéltem pár hwsw fórumtaggal, hogy miért süllyedt a színvonal... Erről ennyit... Választ sem várok az írásomra...

:respect:

#928 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:22

Én borítanék szívesen, de a kéréseim és az ígéreteim ettől még állnak.

Természetesen, hogy állnak, nem mondtam, hogy nem :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#929 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:05

csak 1-2 észrevétel, amivel a következetességre szeretnék rámutatni:
1) szokásjogra hivatkozol, holott más szokásjogát te sem tartod tiszteletben. pont ebből fakad a mostani és a legutóbbi topiknyitásos vita.
2) aszontad, hogy azért kellett bezárni azonnal a régi topikot hogy ne legyen 2 élő egyszerre. ha jól sejtem akkor ahhoz hogy a régi topikba be tudja az ember linkelni az új topikot, akkor ebben az átmeneti időben mindenképp 2 topik kell hogy nyitva legyen. szal, érted ami egyrészt büntetendő hiba, azt más kontextusban legalább ne követeld meg.
teljesen jogos Kriszta felvetése, hogy ha már úgy is ott van, és egyébként is te linkelnéd, akkor akár már be is lehet linkelni azt az új totyikot, ha véletlenül elmaradt. talán nem kellene azzal jönni hogy ha ti nem tartjátok be a házilag kreált szabályaimat, akkor én meg sz@rok a hagyományaitokra, mer' akkor lehet hogy tényleg személyeskedésbe fullad az egész, csak nem onnan kezdve ahogy te gondolod.

autokratikusnak tartom a házigazdálkodási stílusodat (nem csak a DP-ben hanem máshol is), ami nyilván egyfelől hozzá kell hogy tartozzon a 'rendteremtési' feladathoz. csak rossz megítélést szülhet, ha ez túlzásba van víve, és olybá tűnik hogy ezzel a 'hatalommal' visszaélnek (ráadásul szánalmas kicsinyeskedésnek is tűnik). szerk: ez azért is meglepő nálad, mert úgy látom hogy a többiek általában a helyén tudják kezelni a dolgokat.

Szerkesztette: blabla* 2006. 06. 27. 12:39 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#930 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:41

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:35

autokratikusnak tartom a házigazdálkodási stílusodat

Szerinted lehet maskent csinalni? Vagy rohangaljon az osszes piti hulyeseggel a Moderatorokhoz, esetleg nyisson rola nyilvanos szavazast?  :think:

#931 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:52

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:41

Szerinted lehet maskent csinalni? Vagy rohangaljon az osszes piti hulyeseggel a Moderatorokhoz, esetleg nyisson rola nyilvanos szavazast?  :think:

szerintem, ha végigolvasod a teljes mondatot, akkor egyértelműen kiderül hogy mire gondoltam. arra próbáltam finoman és nem bántóan utalni, hogy úgy tűnik sokszor, hogy nem is a hwsw-s moderáláson v házigazdasági feladatokon van a hangsúly, hanem a személyes hatalom fitogtatáson és a saját vélemény érvényesítésén. és ha még tovább olvasod, akkor az is kiderül hogy szerintem igen, lehet másképp csinálni. ld. pl. a többiek.

Szerkesztette: blabla* 2006. 06. 27. 12:56 -kor

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#932 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:58

most nem azért de minek felkapni a vizet? :rolleyes:  amúgy tök egyszerű a megoldás, midnen topikot a moderátor zár / nyit, a chat topikokat is. Nem hal bele senki.
JóSebesség

#933 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:05

Egyebkent Carmagednek tok igaza van. Mindenhol az az eljaras, hogy 25 (50) oldal utan a HAZIGAZDA/MODERATOR nyit egy uj topikot es annak elso postjaban hivatkozik a regi topikra, a regi topikot pedig bezarja egy hivatkozassal az uj topikra. Ha Nektek figurazhatnekotok van es derogal, hogy a hazigazda nyitogassa az uj topikot, akkor miert nem tudtok ugyanugy eljarni, mint O (kiveve persze a zarast)? Vagy az sokkal jobb, ha neki csinaltok pluszmunkat a kavarasotokkal aztan meg csoportosan le is b*sszatok, amikor esetleg szova teszi, hogy ha mar megnehezititek a munkajat, akkor legalabb normalisan csinaljatok a dolgokat?

#934 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:07

Jól van, beismertem, én voltam a bunkó. Elnészést kértem, nem fordúl bisztos még egyszer elöl.
Lehet a többieket azért béken hagyni kérem.

#935 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:11

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:05

Egyebkent Carmagednek tok igaza van. Mindenhol az az eljaras, hogy 25 (50) oldal utan a HAZIGAZDA/MODERATOR nyit egy uj topikot es annak elso postjaban hivatkozik a regi topikra, a regi topikot pedig bezarja egy hivatkozassal az uj topikra. Ha Nektek figurazhatnekotok van es derogal, hogy a hazigazda nyitogassa az uj topikot, akkor miert nem tudtok ugyanugy eljarni, mint O (kiveve persze a zarast)? Vagy az sokkal jobb, ha neki csinaltok pluszmunkat a kavarasotokkal aztan meg csoportosan le is b*sszatok, amikor esetleg szova teszi, hogy ha mar megnehezititek a munkajat, akkor legalabb normalisan csinaljatok a dolgokat?

azt mond már meg kérlek egészen konkrétan, hogy mi a pluszmunka és mi az ami nehezíti a munkáját az általad leírtakohoz képest. köszi!

#936 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:15

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:11

azt mond már meg kérlek egészen konkrétan, hogy mi a pluszmunka és mi az ami nehezíti a munkáját az általad leírtakohoz képest. köszi!

Peldaul megvarni, amig valaki sziveskedik betenni a linket a regi topikba. Vagy ugy gondolod, hogy Ti felig megcsinaltatok, aztan O fejezze be, "mert ugy is az a dolga"?

#937 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:18

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:15

Peldaul megvarni, amig valaki sziveskedik betenni a linket a regi topikba. Vagy ugy gondolod, hogy Ti felig megcsinaltatok, aztan O fejezze be, "mert ugy is az a dolga"?

Mondtam már, nem Ti hanem én voltam a híbás.
Még egyszer elnészést kérek.

#938 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:19

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:32

Carmaged:

Teljesen csak mint külső szemlélő néztem a kirohanásod a fórumon. Én is 2002 óta olvasom a fórumot, beszélgetek emberekkel, DP-be is sokat irogattam, aztán elmaradt. Luluval akadsz össze Te is? Szerintem a fórumon az egyik (ha nem a leg) segítőkészebb embernek Lulut-t ismertem meg. Bármi kellett, bármi kérdésem, kérésem volt, leghamarabb tőle kaptam segítséget...

Szóval nem értettem kirohanásodat, de egy kicsit ilyen idegbetegre emlékeztetett...

Hát erről beszéltem pár hwsw fórumtaggal, hogy miért süllyedt a színvonal... Erről ennyit... Választ sem várok az írásomra...

:respect:

Szerintem meg nincs helye itt annak, hogy egy volt házigazdát egy jelenlegivel összevessünk és arról is megoszlanak a vélemények, hogy a hg/modok között ki a segítőkészebb és ki nem. Neked Lulu tetszett, valaki másnak Fake, megint másnak didyman és T2K-nak Krinyo.  :Đ  Abban van csak egyetértés, hogy én tuskó vagyok. Be lehet fejezni a személyeskedést.

A "szokásjog" alapján (eddig ugyan nem tudtam, hogy van ilyen) pedig az teszi be az új témára való linket a régi topicba aki megnyitja azt, ezzel párhuzamosan az új téma nyitó hozzászólásába pedig a régire mutató linket. Ha fórumozó nyitja az újat, akkor a fórumozó, ha hg/mod, akkor a hg/mod.

Téma lezárva, köszönjük az eddigi észrevételeket.

#939 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:19

Neked Lulu tetszett, valaki másnak Fake,...

Ha nonemu es csinos, akkor legyen szives jelentkezni nalam! :D

#940 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 27. 13:55

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:58

most nem azért de minek felkapni a vizet? :rolleyes:  amúgy tök egyszerű a megoldás, midnen topikot a moderátor zár / nyit, a chat topikokat is. Nem hal bele senki.

Hogy mennyire igazad van!  :up: Már régóta be kellett volna vezetni általánosan az egész fórumra. Őszintén szólva én kicsit mindig sérelmeztem, ha egy általam nyitott (viszonylag) pörgős téma esetében egy másik fórumtag döntött úgy, hogy ideje másik topicot nyitni a csevelynek. (Hiszen kicsit az ember magáénak érzi a témát, amelyet ő nyitott. )

Igaz, hogy a Dumaparty különösen gyorsan pörög, de szerintem is megoldható, hogy azt is házigazda/moderátor nyissa-zárja.

(Egyébként ha már a szokásjog szóba került, régen itt a fórumon az adott topic nyitójának volt is még némi "többlet joga" a többi taggal szemben. Ha összexarták a topicját, vagy valamilyen okból úgy döntött, megérett a zárásra, akkor kérte a zárást, s azt, hogy azt a témát senki ne nyissa meg újra. Volt is erre példa nemegyszer. Aztán később már magasról tett mindenki - tagok és fórumgazdák egyaránt - erre. Egy ilyen témám zárása, majd kérés elleni újranyitása után már én is kénytelen voltam belátni mindezt.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »