Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:05
Írjuk le akkor a dolgokat:
A fórumon egy topic újranyitásánál az az ökölszabály, hogy aki megnyitja az újat, az a régi végén postol egyet, az újra mutató linkkel. Ezt kellene ott is megtartani. Most is volt olyan post, ami azután született a régiben, hogy az új megnyílt.
Jogos, eddig is így nyílt. Viszont volt egy priviváltás köztünk (ami be is van idézve az előző DP topicban), amiben te leírtál nekem mindent, amit tudni kell. Ezt kihagytad. Teljesen magától értetődőnek tűnik, hogy aki újat nyit, az hivatkozik a régiben is rá, a moderátor feladata pedig csak a zárásra (mint más által kivitelezhetetlen műveletre) korlátozódik. Hadd ne kelljen x ezer postot vagy n+1 topicnyitást végignézni ahhoz, hogy kiderüljön a szokásjog, ennyi segítséget talán várhatok, ha már én is segítek nektek. Kettőn áll a vásár. Amit írtam, abban a hiszemben írtam, hogy ezek a "szabályok". Ráadásul egyesek hozzáállása a dologhoz több, mint felháborító - ezt valahogy kezelni kell, ezért a keményebb hangvétel.
Tehát: ezután hagyjatok linket a régi végén, ami az újra mutat és lehetőleg ne fél óra múlva.
Az pedig, hogy nekem miért fáj... van élet a fórumon kívül is. Nem az életem a fórum, nem nézhetem minden percben én sem a topicokat, hogy na, megvan-e már az a szükséges post, ami után zárható.
Végeredmény: mindketten kissé elkommunikáltuk a dolgot.
csak 1-2 észrevétel, amivel a következetességre szeretnék rámutatni:
1) szokásjogra hivatkozol, holott más szokásjogát te sem tartod tiszteletben. pont ebből fakad a mostani és a legutóbbi topiknyitásos vita.
2) aszontad, hogy azért kellett bezárni azonnal a régi topikot hogy ne legyen 2 élő egyszerre. ha jól sejtem akkor ahhoz hogy a régi topikba be tudja az ember linkelni az új topikot, akkor ebben az átmeneti időben mindenképp 2 topik kell hogy nyitva legyen. szal, érted ami egyrészt büntetendő hiba, azt más kontextusban legalább ne követeld meg.
teljesen jogos Kriszta felvetése, hogy ha már úgy is ott van, és egyébként is te linkelnéd, akkor akár már be is lehet linkelni azt az új totyikot, ha véletlenül elmaradt. talán nem kellene azzal jönni hogy ha ti nem tartjátok be a házilag kreált szabályaimat, akkor én meg sz@rok a hagyományaitokra, mer' akkor lehet hogy tényleg személyeskedésbe fullad az egész, csak nem onnan kezdve ahogy te gondolod.
autokratikusnak tartom a házigazdálkodási stílusodat (nem csak a DP-ben hanem máshol is), ami nyilván egyfelől hozzá kell hogy tartozzon a 'rendteremtési' feladathoz. csak rossz megítélést szülhet, ha ez túlzásba van víve, és olybá tűnik hogy ezzel a 'hatalommal' visszaélnek (ráadásul szánalmas kicsinyeskedésnek is tűnik). szerk: ez azért is meglepő nálad, mert úgy látom hogy a többiek általában a helyén tudják kezelni a dolgokat.
Szerkesztette: blabla* 2006. 06. 27. 12:39 -kor