HWSW Informatikai Kerekasztal: XP telepítés usb-s winyóra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XP telepítés usb-s winyóra XP telepítés usb-s winyóra

#61 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 17:11

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 21:42

Itt nem találtok segítséget a problémára? Állítólag ez a  Dietmar Stölting megcsinálta.

Link!

Ez alapján próbáltam...

(Mondjuk túl egyszerűnek tűnt, és amúgy is rossz ómen volt, hogy a leírás utáni 'példatár' szerint csak IBM gépen nem sikerült megcsinálni, és nekem is arra kéne  :( )

#62 Felhasználó inaktív   Multislave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:44

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 17:11

Ez alapján próbáltam...

(Mondjuk túl egyszerűnek tűnt, és amúgy is rossz ómen volt, hogy a leírás utáni 'példatár' szerint csak IBM gépen nem sikerült megcsinálni, és nekem is arra kéne  :( )

Sziasztok!

Full újoncként nyitottam egy topikot de kaptam is egy tockost hogy itt már van róla szó.
Az IBM-es gebasz nekem is gáz, mert én is IBM laptopról bootoltam volna USB-ről.... azzal megspékelve hogy mind a gépen lévő XP-n mind a bioson csak user jogom van.... vagyis még a boot sorrendet sem tudom állítani, ami cd-hdd- és utána a többi opció.  Esetemben a csavar tehát az lett volna, hogy CD-ről bootolás után legyen választható a laptopon telepített rendszer (amin ugye local admin se vagyok) vagy az USB-n lévő, mindezt úgy, hogy a laptop lokális vinyójára egy bitet sem írhat semmi, mert ugye céges gép, semmi nem céges tartalom nem telepíthető rá.

Hát, szomorú vagyok, próbálok vmilyen linuxos megoldás után nézni. Végül is csak netezni, filmeket nézni kell az USB-s bootolás, ahhoz egy kellemes linux is megteszi. Az egyetlen általam használt játék, a WOW pedig elfut úgy is ha nem telepíti az ember csak átmásolja.

#63 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 07:17

Idézet: Multislave - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:44

Sziasztok!

Full újoncként nyitottam egy topikot de kaptam is egy tockost hogy itt már van róla szó.
Az IBM-es gebasz nekem is gáz, mert én is IBM laptopról bootoltam volna USB-ről.... azzal megspékelve hogy mind a gépen lévő XP-n mind a bioson csak user jogom van.... vagyis még a boot sorrendet sem tudom állítani, ami cd-hdd- és utána a többi opció.  Esetemben a csavar tehát az lett volna, hogy CD-ről bootolás után legyen választható a laptopon telepített rendszer (amin ugye local admin se vagyok) vagy az USB-n lévő, mindezt úgy, hogy a laptop lokális vinyójára egy bitet sem írhat semmi, mert ugye céges gép, semmi nem céges tartalom nem telepíthető rá.

Hát, szomorú vagyok, próbálok vmilyen linuxos megoldás után nézni. Végül is csak netezni, filmeket nézni kell az USB-s bootolás, ahhoz egy kellemes linux is megteszi. Az egyetlen általam használt játék, a WOW pedig elfut úgy is ha nem telepíti az ember csak átmásolja.

Bart PE, Windows Live CD? Rendszer CD-ről, aztán az USB-s vinyót láthatod rajta.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#64 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:34

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 8:17

Bart PE, Windows Live CD? Rendszer CD-ről, aztán az USB-s vinyót láthatod rajta.

És hogy telepítesz rá pl. DX9-et, játékokat, divx kodeket, meg amit még szeretnél?

#65 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:52

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 13:34

És hogy telepítesz rá pl. DX9-et, játékokat, divx kodeket, meg amit még szeretnél?

BartPE CD-n lévő boot.ini-t szerintem meg lehet úgy rúgni, hogy az USB HDDről bootoljon. Ha nem, akkor rá egy bootmanager, aztán kell itt szórakozni.
Make love not Wor.

#66 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 13:18

Létezik egy olyan progi ami az USB kütyüre rakja az oprendszert. Neve PeToUSB.exe. Régebben próbálkoztam vele, de az mp3-as pendrive nem volt alkalmas a célra. a Googl elég sok találatot ad ki a PeToUSB-re. Én a Reatog progival csináltam egy lemezről futó WinXPpro oprendszert, pár segédprogi vírusirtáshoz, regisztrihez, fájl hejreállítás, particióhoz és internet elérés is van a fiss adatbázisok letöltése miatt. A Reatogo fórumán sokminden okosság és plugin megtalálható még játékokhoz is. Érdemes csemegézni. A Reatogo egyébként a PeBuilder alapjaira épül, csak kicsit kényelmesebb a kezelése. A végtermék akár DVD méretű is lehet.
RaidX

#67 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 14:46

Ez így van, Reatogo alatt elérhető szinte minden (DX9, kodekek, MSI), és símán portolható USB-s HDD-re (is).
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#68 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 15:02

és ha egyszer megcsináltam, simán telepíthetők/eltávolíthatóak a szoftverek?
Csak mert ha mittomén felrakna az ember egy új játékot vagy mondjuk drivert frissítene, azért nem lenne túl jó ötlet a full reinstall + égetés

#69 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 15:35

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 16:02

és ha egyszer megcsináltam, simán telepíthetők/eltávolíthatóak a szoftverek?
Csak mert ha mittomén felrakna az ember egy új játékot vagy mondjuk drivert frissítene, azért nem lenne túl jó ötlet a full reinstall + égetés

A CD-n futó változattól sokat ne várj ilyen téren, amint vinyóra kerül onnantól pedig ez is egy telepítgetésekkel elqrható windows... :) (viszont a CD-ről gyorsan visszaállítható)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#70 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:39

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 16:35

A CD-n futó változattól sokat ne várj ilyen téren, amint vinyóra kerül onnantól pedig ez is egy telepítgetésekkel elqrható windows... :) (viszont a CD-ről gyorsan visszaállítható)

UP, hátha...  :rolleyes:

*
Szabi,
tessék megérteni az alapproblémát - nekem merevlemezen kell egy tetszőlegesen módosítható windows xp.

Ö... Vista esetleg tudja az usb-s bootot már?

Szerkesztette: Uuncsiii 2007. 09. 06. 12:39 -kor

#71 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 14:10

A te problémád nem annyira oprendszer függő, mint inkább alaplap függő. Az MS Oprendszerek alapból nem támogatják az USB bootot és ahogy a MS lelkivilágát ismerem, nem is fogják. A Dietmar féle megoldás működik (láttam olyan gépet), de nem minden alaplapnál!
Egyik gépemen én is sokat telepítgetek, ha nagyon összekuszálódott a rendszer, egyszerűen visszaállítom a GHOST partíciómentésből és megint tiszta a gép.
RaidX

#72 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 18:27

Nem olvastam végig a topicot(, nem érdekel a téma), úgyhogy ha volt már, bocsi:
http://www.ryanvm.ne...opic.php?t=2596

#73 Felhasználó inaktív   master278 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:28

Helló. Kéne egy nagy segítség. A PE Builder-er csináltam egy windows-ot. Egy .iso és egy mappába mentettem ki. A  EasyBoot  nevű progival csinálok egy menüt amiben háromféle opciót lehet majd választani. Az egyik a partition magic a másik a memory test és a harmadik opció a Windows lenne amit csináltam. Az a gond hogy az EasyBoot nevű programnál meg kell adni a fájlnevet amivel be bootol a Windows, és én nem tudom hogy melyik az a fájl. Már megpróbáltam a bootfont.bin a win51ip, win51ip.sp2, biosinfo.inf, spcmdcon.sys, txtsetup.sif, setupldr.bin és a ntdetect.com fájlokat de semmit nem töltött be. Amikor bootsect.bin-t választottam ki akkor betöltésnél azt írta ki hogy: CDBOOT: Couldn't find NTLDR. Ezt hogy lehetne megoldani. Kösz a választ.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#74 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 09:51

A PEBuilder által legyártott ISO-t kibontva is lehet használni, de felesleges vesződni vele, mert készül egy BartPE könyvtár is amiből később az ISO is készül, az kell neked. Ennek a tartalmát kell az Ezboot\disk1-be másolnod (a gyökerébe, nem almappába) a menüben pedig a w2ksect.bin-t (ez már eleve ott van az EZBOOT-ban) vagy a bootsect.bin-t (amit magad másolhatsz az EZBOOT mappába) kell megadni, így működnie kell.

#75 Felhasználó inaktív   master278 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:12

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 9:51

A PEBuilder által legyártott ISO-t kibontva is lehet használni, de felesleges vesződni vele, mert készül egy BartPE könyvtár is amiből később az ISO is készül, az kell neked. Ennek a tartalmát kell az Ezboot\disk1-be másolnod (a gyökerébe, nem almappába) a menüben pedig a w2ksect.bin-t (ez már eleve ott van az EZBOOT-ban) vagy a bootsect.bin-t (amit magad másolhatsz az EZBOOT mappába) kell megadni, így működnie kell.

disk1/Ezboot mappába van. De így se működik. Megint azt írja ki hogy: CDBOOT: Couldn't find NTLDR.
Nem tudom hogy mi a baja. És amikor a  BartPE könyvtár fájljait én .iso-ba teszem és ügy indítom el akkor se működik. Ez nagyon nagyon fontos lenne nekem úgyhogy ha feltöltöm a ezboot mappát a rapidshare.com-ra akkor megtudnád csinálni hogy működjön? Kösz

Kép

Kép]

Kép]

Szerkesztette: master278 2008. 03. 12. 16:15 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:16

Hát ez elég zavarosan néz ki. Ha az Easyboot programot a C:\EasyBoot könyvtárba telepítetted, akkor van egy C:\EasyBoot\disk1\ezboot könyvtár amiben a bootmenük és a hozzá kapcsolódó képek vannak, ez nálad valamiért a disk1-be van beleömlesztve. A BartPE könyvtárai szintén a disk1-be kell hogy kerüljenek, ezek úgy látom a helyükön vannak. Távolítsd el az EasyBoot-ot és telepítsd újra hogy létrejöjjön a helyes könyvtárstruktúra (előtte azért mentsd le a kész menüidet).
Egyéb segítséget pl itt találsz: http://www.ezbsystems.com/cgi-bin/ikonboar...ct=ST;f=1;t=162

#77 Felhasználó inaktív   master278 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:15

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 17:16

Hát ez elég zavarosan néz ki. Ha az Easyboot programot a C:\EasyBoot könyvtárba telepítetted, akkor van egy C:\EasyBoot\disk1\ezboot könyvtár amiben a bootmenük és a hozzá kapcsolódó képek vannak, ez nálad valamiért a disk1-be van beleömlesztve. A BartPE könyvtárai szintén a disk1-be kell hogy kerüljenek, ezek úgy látom a helyükön vannak. Távolítsd el az EasyBoot-ot és telepítsd újra hogy létrejöjjön a helyes könyvtárstruktúra (előtte azért mentsd le a kész menüidet).
Egyéb segítséget pl itt találsz: http://www.ezbsystems.com/cgi-bin/ikonboar...ct=ST;f=1;t=162

Most már be boot-ol csak miután betölt a Windows egy hibát jelez és újraindul. Megcsináltam úgy mint a http://www.ezbsystems.com/cgi-bin/ikonboar...ct=ST;f=1;t=162 leírtakba de semmi nem változott. újra csináltam a pe bulider-er a Windows-ot de ez se segíttet. önmagába az .iso hibátlanul fut. Na valami ötlet?

Kép

Szerkesztette: master278 2008. 03. 13. 15:16 -kor

#78 Felhasználó inaktív   Vebber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 17:44

Üdv. mindenkinek!

Nekem is sikerült Win XP-t tenni USB-s vinyóra, bár nekem is trükközni kellett kicsit.
Ha valakit esetleg érdekel, megosztom tapasztalataimat.

#79 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:38

Megköszönnék egy részletes leírást róla
RaidX

#80 Felhasználó inaktív   Vebber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 19:57

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 17:38

Megköszönnék egy részletes leírást róla

Ez alapján a leírás alapján csináltam:  http://www.ngine.de/...jsp?pageid=4176
Néhányváltoztatást csináltam ezeket igyekszem mihamarabb leírni.
Ha adsz egy mail címet, akkor a leírásban említett fájlokat elküldöm, és akkor nem kell görcsölni vele.
Egyébként én egy teljes értékű win XP-t kaptam, minden tökéletesen fut alatta.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó