HWSW Informatikai Kerekasztal: XP telepítés usb-s winyóra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XP telepítés usb-s winyóra XP telepítés usb-s winyóra

#81 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 07:59

Idézet: Vebber - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 20:57

Ez alapján a leírás alapján csináltam:  http://www.ngine.de/...jsp?pageid=4176
Néhányváltoztatást csináltam ezeket igyekszem mihamarabb leírni.
Egyébként én egy teljes értékű win XP-t kaptam, minden tökéletesen fut alatta.

Én is az ngine oldal alapján próbálkoztam anno vagy háromszor, eredmény nélkül  :mad:
(IBM T60-on, ha ez számít)

#82 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 18:04

@Vebber

Köszi az infót! A mail címet elküldtem a belső rendszeren, remélem megkapod. Ha mégsem, kérlek jelezd.
RaidX

#83 Felhasználó inaktív   Vebber 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 13:21

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 18:04

@Vebber

Köszi az infót! A mail címet elküldtem a belső rendszeren, remélem megkapod. Ha mégsem, kérlek jelezd.

Fájlok továbbítva.

Én a telepítés során egy hibába ütköztem bele.
A telepítés legelején fájlokat másol a Windows könyvtárba, a vége felé nekem megállt azzal a hibával, hogy "usbport.inf fájl nem másolható". először azt hittem, hibásan írtam meg a a lemezt, de újrakiírás után is ebbe futottam.
Szerencsére (mint utólag kiderült) nem vészes a probléma. Ha a hibát jelzi akkor  ESC billentyűvel ezt ki kell hagyni. Amikor befejezte a fájlok másolást újraindul. Ezt követően amikor boot-ol a gép kikapcs, majd az usb-s vinyóra másik gépben a már létrehozott "Windows-> Inf" könyvtárba, az usbport.inf fájlt be kell másolni. Ez a fájl úgy nyerhető ki az install lemezből, hogy usbport.in_ fájlt a módosítás után nem csak vissza alakítottam, hanem magát az átmeneti fájlt (de módosítva) mentettem el, majd használtam azt. mail-ben elküldtem ezt a fájlt is , ha neked is szükséged lenne rá.
Miután a fájlt bemásoltam a Windows megfelelő könyvtárába, rádugtam ismét a megfelelő USB portra, majd gép bekapcs. Miután boot-olt a telepítést automatikusan folytatja.
Telepítés közben kb. 10 alkalommal reklamál, hogy a különböző eszközök nincsenek digitálisan aláírva, ezt figyelmen kívül kell hagyni.
Ha a telepítés kész akkor rendesen indul a windows. Az első indulás után megint csak reklamál a lapozó fájl miatt, ezért ezt ki kell kapcsolni!
Még egy dolog.......... Avinyón a partíció FAT32, azért ezt használom, mert automatikusan a telepítés elején mindig ezen állt meg ("hagyományos telepítésnél pedig az NTFS-en szokott állni) a kijelölés, ezért erre nyomtam entert.
Én teljes értékű op rendszert kaptam. Ugyanúgy megy alatta minden mint más rendszereken eddig (játékok, 3d-s alkalmazások, stb).

#84 Felhasználó inaktív   Vebber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 13:25

Idézet: Vebber - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 13:21

Fájlok továbbítva.

Én a telepítés során egy hibába ütköztem bele.
A telepítés legelején fájlokat másol a Windows könyvtárba, a vége felé nekem megállt azzal a hibával, hogy "usbport.inf fájl nem másolható". először azt hittem, hibásan írtam meg a a lemezt, de újrakiírás után is ebbe futottam.
Szerencsére (mint utólag kiderült) nem vészes a probléma. Ha a hibát jelzi akkor  ESC billentyűvel ezt ki kell hagyni. Amikor befejezte a fájlok másolást újraindul. Ezt követően amikor boot-ol a gép kikapcs, majd az usb-s vinyóra másik gépben a már létrehozott "Windows-> Inf" könyvtárba, az usbport.inf fájlt be kell másolni. Ez a fájl úgy nyerhető ki az install lemezből, hogy usbport.in_ fájlt a módosítás után nem csak vissza alakítottam, hanem magát az átmeneti fájlt (de módosítva) mentettem el, majd használtam azt. mail-ben elküldtem ezt a fájlt is , ha neked is szükséged lenne rá.
Miután a fájlt bemásoltam a Windows megfelelő könyvtárába, rádugtam ismét a megfelelő USB portra, majd gép bekapcs. Miután boot-olt a telepítést automatikusan folytatja.
Telepítés közben kb. 10 alkalommal reklamál, hogy a különböző eszközök nincsenek digitálisan aláírva, ezt figyelmen kívül kell hagyni.
Ha a telepítés kész akkor rendesen indul a windows. Az első indulás után megint csak reklamál a lapozó fájl miatt, ezért ezt ki kell kapcsolni!
Még egy dolog..........   Avinyón a partíció FAT32, azért ezt használom, mert automatikusan a telepítés elején mindig ezen állt meg ("hagyományos telepítésnél pedig az NTFS-en szokott állni) a kijelölés, ezért erre nyomtam entert.
Én teljes értékű op rendszert kaptam. Ugyanúgy megy alatta minden mint más rendszereken eddig (játékok, 3d-s alkalmazások, stb).

Még egy fontos dolog. A már telepített windows csak arról az usb portról működik ahova a vinyó be volt dugva a telepítés során!

#85 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 19:17

Köszi! Megérkezett a cucc. Holnap próba.
RaidX

#86 Felhasználó inaktív   Vebber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:36

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 19:17

Köszi! Megérkezett a cucc. Holnap próba.

Sikerre vitted a dolgot?

#87 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 08:56

Igen sikerült! Köszi.

Kár hogy másik gépbe dugva nem megy.
RaidX

#88 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 17:39

Amennyiben linux alól átmásolom a  teljes Windows XP-t (NTFS) gyökérfájlokkal együtt egy belső IDE lemezről egy külső USB  winchesterre, és a BIOS-ban beállítom, hogy csak ez utóbbi legyen látható a boot-sorrendben, akkor rendszerindítás melyikről fog indulnia rendszer?
"Légy szerény mint én..."

#89 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 18:56

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 18:39

Amennyiben linux alól átmásolom a  teljes Windows XP-t (NTFS) gyökérfájlokkal együtt egy belső IDE lemezről egy külső USB  winchesterre, és a BIOS-ban beállítom, hogy csak ez utóbbi legyen látható a boot-sorrendben, akkor rendszerindítás melyikről fog indulnia rendszer?

Az amelyik a boot.ini-ben írva vagyon... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#90 Felhasználó inaktív   mocis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 14:25

Hali!
Én egy pendrive-ról boot-oló ReatogoXP-t használok. Eddig minden gépen működött. Nagyon hasznos jószág!  :)

Szerkesztette: mocis 2008. 06. 19. 14:30 -kor

#91 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 13:09

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Vettem egy régebbi notebookot, és a hdd –hez csatlakozó „rack” hiányzik. Nem szeretnék hozzá ilyet rendelni, hanem, mivel van egy 2,5” hdd-m, hasonlóan a hozzászólásotok szerint, usb-ről szeretném bootoltatni. Teljesen világos, hogy a biosban a boot usb legyen, csak az nem, hogy a winyóra mit másoljak fel? Olvastam több féle megoldást, szerintetek ez lehetséges?
A teljes xp könyvtárat, ami a cd telepítőjén rajta van, vagy a bootable pendrive zip-et, és a win 386 könyvtárat. (A külső 2,5"-os hdd-re, (a pendrive-hoz hasonlóan) is ugyanezt lehet tenni?) És ebben a formában a modosított boot-al tudnám telepíteni a külső 2,5" hdd-re az xp-t??? Ugyanúgy feltelepülne a rendszer?

Az usb-m kingston 2 gb. Vagy még kell más is?

Illetve a portable xp (szállítható), melyet nem kell telepíteni, de sajnos eléggé lebutított xp, (magyar verióról nem tudok) okosabb megoldás?

Én mindenesetre az előbbit választanám, amennyiben lehetséges. Gondolom ebben a formában egy sokkal jobban használható xp-t kapok, ami ráadásul magyar nyelvű. Jól gondolom.? (A laptop rendszerének telepítéséhez szükséges adatok másolása, az asztali számítógéppel könnyen megoldható.)

Kérem segítségeteket! Minden hozzászólásnak örülök.
Köszönöm

Illetve, segítenétek abban,az általatok javasolt angol lapot ne kelljen webfordítóval, vagy más egyéb szoftverral lefordítani. Idézem:"(Ez alapján a leírás alapján csináltam:  http://www.ngine.de/...jsp?pageid=4176
Néhányváltoztatást csináltam ezeket igyekszem mihamarabb leírni)" Ha lehetséges priviben, vagy ide másoljátok? Elnézést kérek, ha tolakodó voltam. Köszönöm előre is!

Szerkesztette: fine2006 2008. 12. 17. 13:20 -kor

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó