Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 23:46
Ami eddig itt nem hangzott el,és máshol sem nagyon,de higgyétek el,nem mindegy, a
HANG!
Megvettem az olcsó Toshiba notimat,nem volt vele semmi baj,amíg nem kezdtem el zenét hallgatni rajta.Valamilyen Connexant nevű,minősíthetetlen(nem akarok trágár szavakat használni) "hangkártya"
van benne.Szörnyű!Majdnem sírva fakadtam,mikor a jó minőségű fejhallgatómat átdugtam haver integrált,ámde asztali pc-s,minőségi hangkártyájába.Akkor jöttem rá,hogy mi is a baj.
Ráadásul gyakorlatilag lehetetlen hozzá linuxos "drivert" találni a neten.
Ha valaki szereti a zenét(nem is kell túlzottan vájtfülűnek lenni hozzá),annak ez gyalázat.
Egy, a lakóhelyemhez közeli cég sem árul picimacis vagy usb-s hangkártyát,és ahol van,ott sem két fillér.És az mi durva,hogy a notebookon kívül még viszem magammal a külső usb-s hangkártyámat.
Lehet,hogy ez csak az én véleményem,de nekem ezek után ez elég fontos lett.
Nemrég telepítettem egy Asus A6R-B002 notit (akku töltés gond nem volt

) Minden szépen felment, működött (WLAN-os internet, web kamera stb.) Próbából rádugtam a profi Sennheiser HD580 fülesemet, háát

igen leszerepelt a noti, súlyosan mélyhiányos, "szokolrádiós" hang. Füles ment a T42-es notimba, megjöttek a mélyek.
Az ügyfélnél az Asus ( Celeron M 1,6 GHz) kb. 3 órát bírt akkuról (Wi-Fi internet), könyvelő program telepítés, böngészés. A nálam lévő T42 (Pentium M 1,7 GHz, lásd aláírásom) kb. szintén 3 óra.
Asus 8 cellás akku: 14,8 V, 4400 mAh, 65 Wh, IBM 6 cellás akku: 10,7 V, 4400 mAh, 47 Wh kb. 38 %-os különbség. Jó dolog a SpeedStep.
230 V-os tápról az Asus CPU kb. 56 C fokos, IBM (SpeedStep aktív - 600 MHz min. CPU freki) kb. 43 C fokos (böngészés ill. tétlen Windows XP).
A T42-höz képest, egy vastag dög.

A kijelzője szép, csak nagyon tükröződött .
Szerkesztette: Feco 2006. 02. 04. 18:58 -kor