HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#241 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 1:09

Kapsz nagyobbat, újabb diszket, fél notibelsőt. Amúgy egy X készlet minden nagy cégnél van ilyen esetre, vagy csak simán javítani bírják. Intel pld. minden cuccból tartalékol.

A nagyob vinyó sem lenne rosz.Időközben sikerült a 256 mega ramot feltornázni 768-ra,úgyhogy repül a gép,ki tudja,hol áll meg. :) Iszonyt bika lett tőle(értsd:ahhoz képest,amilyen volt),elégedett vagyok,nem is kell másik.Egy ideig :).600 megás lemezgyorsítótárat csinál a Win a másoláshoz,alapból 200-300 mega.még a 4200-es vinyó is úgy szakít,hogy öröm nézni.
12 ezer,és mintha új gépem lenne.  :D

És egy apró trükk:Nem kapcsolom ki a gépet,hanem hibernálom.Hamarabb feláll,azonnal van hálózat,és a lemezcache is megmarad.Ajánlom mindenkinek,akinek lassú a vinyója,kevés a ramja,és soká áll fel a win/hálózat.

Szerkesztette: pz0009 2006. 02. 04. 21:49 -kor

#242 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:44

Idézet: Feco - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 19:53

Nemrég telepítettem egy Asus A6R-B002 notit (akku töltés gond nem volt  :D ) Minden szépen felment, működött (WLAN-os internet, web kamera stb.)  Próbából rádugtam a profi Sennheiser HD580 fülesemet, háát  :mad:  igen leszerepelt a noti, súlyosan mélyhiányos,  "szokolrádiós" hang. Füles ment a T42-es notimba, megjöttek a mélyek.  :D

Nekem semmi baj a mélyekkel,viszont nincs magas,de még ez is megoldható lenne egy massziv equalizerrel.Viszont nem is szól tisztán.Elmossa a hangokat.És az az,ami elviselhetetlen.A dinamikája fél úton van nulla és mínusz végtelen között. :(

#243 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:42

Idézet: xedos - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:24

Én csak egy ilyet találtam, ennél egy kicsi erősebb lehet:
ASUS A6Km-Q001
AMD Sempron 3000+;512;Go7300 TC 64-256
3dmark 03: 3615
05: 1499

Nekem az X700-as ezt tudja:
3DMARK 2003: 5526
3DMARK 2005: 2442

Itt azért nem 10-20% a különbség. Ugyanakkor tényleg nem harmatgyenge kártya + tudja a Shadermodell 3-at! 3Dmark 2001-et már nincs értelme nézni, inkább a 2003-at és az 5-öt...

A régi Clevom X700/128-al 17000/6000/2328-at futott...

Két notebookom hasonlítottam most össze :

ASUS A7V               PM 1.73 dothan 1GB DDR2 X700 128MB
SONY VGN-FS415S  PM 1.73 dothan 1GB DDR2 Geforce Go 6400 32-128MB

3D MARK 03 : 6307/2975
3D MARK 05 : 2547/1035

PC MARK 05 : 2742/2468

Súly : 3.9 / 2.9 Kg
Akkuidö : kb. 3.5 /3 óra

Valamennyire igazad van, az x700-hoz képest tényleg gyenge a 6400,  de az x600-al felveszi a versenyt sebességben valamint feature-ökben is jóval többet tud annál. (X600 3dmark03 kb. 3000 pont)
Azt hallottam, hogy az x600 utóda rosszabb lett, a 7400 a 6400 után viszont jobb.
Gyakorlatilag ami az x700-on elmegy kb. 80fps-el, az elgurul azért a 6400/7400-on is.
Viszont ha akkuról játszasz valamit nem mindegy hogy 1 vagy 2 óra hosszat lehet intenzíven játszani.
Ha lesz idöm, legközelebb ezt fogom kipróbálni, pl. loopolom a 3dmark 05 demót, és kiváncs leszek melyik meddig bírja.
A másik amit megpróbálok, hogy szerintem kicsit gyárilag alultuningolt a 6400 a sonyban, megnézem mit tud gyári beállításokkal. A jelenlegi vga sebességnél szinte el se indul a venti a 3dmark alatt.

Ha viszont nem játékorientáltan nézzük a dolgokat, a két gép teljesen egyenértékü.(Sebességileg gondoltam, a nagyobb súlyt és kijelzömértet nem számítva)

Szerkesztette: krisz123 2006. 02. 05. 11:44 -kor

#244 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:52

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 13:35

De ez egy új technológiájú proci első szériája. Okozhat még meglepetéseket, szemben egy olyan procival, ami már régebb óta van és már több verziót megélt nem?

Ennek a valószínűsége elhanyagolható, felhasználói szemmel értelmezhetetlen. Mire kijön egy új proci, rengeteg tesztelésen, hibajavításon esik át, mígnem a működése megfelel a követelményeknek, keményen kitesztelik chip és rendszerszinten is. Hibák a hardverben, a processzorban is ugyanúgy vannak, mint a szoftverekben, de a hibák száma kisebb, és jellemzően összehasonlíthatatlanul ártalmatlanabb.

A legfrissebb Dothanben példának okáért 45 hiba ismert van jelenleg, és egyiket sem tervezik javítani már, a Yonah 34-gyel nyitott. Az újabb steppingeknél ezek egy részét javítják, másik részét nem, majd újabbakat találnak, amelyek egy része pont a steppingeléssel kerül bele.

#245 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:28

Nemtudom hogy 17-es vagy 15,4-es (1280x800 WXGA) notebookot vegyek.. "Szabad" 17-est venni? Nagyobb súly, úgy is közelebbről kell nézni mint egy asztali monitort, és nem kényelmes.. nemtudom.. nagy batár(?).. viszont talán CAD-hez, játékhoz jobb. (ha nagyobb felbontást bír.) :think:

Beszéljetek rá, vagy le róla:)

Szerkesztette: Sensation 2006. 02. 05. 12:29 -kor

ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#246 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:04

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:52

Ennek a valószínűsége elhanyagolható, felhasználói szemmel értelmezhetetlen. Mire kijön egy új proci, rengeteg tesztelésen, hibajavításon esik át, mígnem a működése megfelel a követelményeknek, keményen kitesztelik chip és rendszerszinten is. Hibák a hardverben, a processzorban is ugyanúgy vannak, mint a szoftverekben, de a hibák száma kisebb, és jellemzően összehasonlíthatatlanul ártalmatlanabb.

A legfrissebb Dothanben példának okáért 45 hiba ismert van jelenleg, és egyiket sem tervezik javítani már, a Yonah 34-gyel nyitott. Az újabb steppingeknél ezek egy részét javítják, másik részét nem, majd újabbakat találnak, amelyek egy része pont a steppingeléssel kerül bele.

Így van, egy dolog miatt azonban érdemes lehet megvárni a Yonah következő szériáját (ha már az ember kompromisszumot kötött, és lemondott a 64 bites környezet használatáról); a VT ugye az első modellekben még nincs aktiválva, valamikor majd az év során ezt a korlátot feloldják, de visszamenőleg aligha. Aztán más kérdés, hogy a mezei user mit profitál ebből...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#247 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:05

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:28

Nemtudom hogy 17-es vagy 15,4-es (1280x800 WXGA) notebookot vegyek.. "Szabad" 17-est venni? Nagyobb súly, úgy is közelebbről kell nézni mint egy asztali monitort, és nem kényelmes.. nemtudom.. nagy batár(?).. viszont talán CAD-hez, játékhoz jobb. (ha nagyobb felbontást bír.) :think:

Én egy 12-esre beszélnélek rá, de gondolom nem tudlak. :)

#248 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:23

Szigorúan egyéni nyomor: a 15-ös gépek otrombák, a 17-esek viszont egyenesen visszataszítóak ergonómiai szempontból. Szóval inkább 15.

Most látom TiLa bepróbálkozott egy botránnyal, akkor én is:  12,1" az optimális méret. Az egyéni igényekhez igazítva pedig megkapjuk a 10,4"--12,1"--13,3"--14" formátumokat. :)

Szerkesztette: special 2006. 02. 05. 13:28 -kor

#249 Felhasználó inaktív   qwqwqw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:26

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:52

Én emiatt kérdeztem:

http://www.notebook.hu/notebook/msi/ms1032...e/msi_ms1032_05

vagy

http://www.notebook....pi/amilo_pi1536

A kettő közül lenne vmelyik.

#250 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:59

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:23

Szigorúan egyéni nyomor: a 15-ös gépek otrombák, a 17-esek viszont egyenesen visszataszítóak ergonómiai szempontból. Szóval inkább 15.

Most látom TiLa bepróbálkozott egy botránnyal, akkor én is:  12,1" az optimális méret. Az egyéni igényekhez igazítva pedig megkapjuk a 10,4"--12,1"--13,3"--14" formátumokat. :)

Szintúgy egyet kell értsek, de azt azért ne feledjük, hogy általában a 15-ös gépek a legolcsóbbak. Nyilván nem véletlenül.
Én továbbra is azt mondom, hogy (feltételezve az intenzív használatot) elsősorban a szem tűréshatárához kell igazítani a noti kijelzőjét, minden más teljesen másodlagos...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#251 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:06

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:28

Ilyen kérdést...
Fogod sokat cipelni? Akksiról használni stb? Kocsival viszed?
Ha főleg asztalon áll (DTR-ként) és szükséged van a nagyobb felbontásra +nem akarod erőletni a szemed, akkor jó a 17"-os is.

#252 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:23

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:26

Ezek közül, ha nem számít, hogy nincs hozzá OS, akkor az MSI.

#253 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:58

Mint láthatod, mindenki azt ajánlja elsősorban amit ő is használ. Tekintve, hogy az összes eladott notebook, talán 5%-a lehet 17"-os, ennél több szavazatra ne számítsál. Ettől függetlenül annak az 5%-nak valószínű pont erre van szüksége, a kérdés inkább az, hogy te közéjük tartozol-e?

Szerintem két kérdéskört gondolj végig.
1. Kizáró okok, ha ebből valamelyik az igénysor elején van, akkor ne vegyél 17"-ost:
- Jóval nagyobb tömeg és méret. Itt ne arra gondolj, hogy plusz 1-2 kilo nem olyan sok, hanem arra, hogy másfélszer, vagy esetleg kétszer akkora tömeget kell cipelned. A 17-esnek a táskája is nagyobb, nehezebb, ráadásul kisebb a választék is ebből a méretből. Volt, hogy külföldi útra olyan anyagokat kellett magammal vinnem, ami miatt nem a táblapc-vel utaztam, hanem egy 17"-ossal. Naívan elővettem a repülőn, de a noti széle, már rálógott a szomszéd térdére - szóval ahhoz is több hely kell, hogy dolgozzál vele.
- Rövidebb akkus üzemidő. Az egyik legnagyobb fogyasztó az LCD panel, ennek mérete megkerülhetetlenül hatással van a fogyasztásra, viszont ezekben a gépekben ritkán van nagyobb kapacitású akku, mint egyéb más notebookban. Az akkus üzemidőnél ne feledd, hogy egy év múlva a kezdeti érték 30-50%-al kevesebb lesz.

2. Páratlan előnyök, amit csak a 17"-os kategória tud nyújtani neked (persze nem mindre jellemző):
- Numerikus billentyűzet a gépben. Aki sokat dolgozik excel táblával, naponta mond hálát érte.
- Akár 1920 képpontnyi széles kép. Hihetetlen mennyiségű információt láthatsz egyszerre a kijelzőn görgetés nélkül.
- Akár két winchester is beépíthető nagyobb kapacitásért, vagy nagyobb biztonságért.
- A 43 cm-es képátló egy kisebb TV-vel vetekszik.
- Elméletileg több hely a jobb hűtésnek, és a jobb hangnak, de ezt csak kevés gyártó használja ki.
- Illetve olyan spec. kialakítás, mint például, hogy Qosmio összecsukva akár a napaliban is megálja a helyét, mint házimozi komponens (MCE).

Egyébként a nézési távolság ne aggasszon. Mindkét méretet kényelmesen lehet használni. A 17-es nem csak száltében, hanem keresztben is nagyobb, értelemszerűen meszebb lesz tőled, illetve a 15,4-es elé is úgy ül le az ember, hogy kényelmesen betöltse a látóterét a kép.

Mégvalami - a 17-es nem az átlagos igényekre van kitalálva, így eladáskor is kevesebb érdeklődővel kell számolnod, mint a szokásos méretek esetében.

#254 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:10

Köszi szépen mindenkinek. Mostmár azért valamivel könnyebb a helyzetem.
Thanx.
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#255 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:42

Nekem volt, és van 17-es monitorral notim.
A lényeg : aki inkább otthon használja asztalon, és nem utazik, valamint szeretne élvezetesen játszani, az inkább 17-est vegyen. CAD-ra, grafikára, programozásra mindenképpen.
Aki nem nagyon játszik, maximum havonta 1-2 órát, annak 14-15.4 coll között található ideális megoldás.(Esetleg még a sonynak van 13.3-as gépe is hasonló tulajdonságokkal)

Aki sosem játszik, és azért vesz notebookot, hogy egész nap azzal rohangáljon, annak természetesen 12 coll. Az én magánvéleményem az, hogy már nagyon szemromboló.
Tegnap ünnepeltem a 7. notebookom megvételét az elmúlt öt év alatt.
Ennek az öt évnek a tapasztalata a fenti sorokban olvasható.

Mindig próbáltam megbarátkozni a sub-notikkal, hogy milyen kicsi, könnyü, stb., de aztán jöttek a negatívumok : ez nincs benne, az nincs benne, régen külsö cd/dvd, most grafika, lassú vinyó, semmi grafika,kicsi felbontás....... Szóval aki minden nap viszi, annak biztos bejön.

Jelenleg van egy 17 collos, amit egy asztali felváltására vettem, és egy 15.4-es vaio, amit meg arra hogy ágyban, utazás közben, nyaralásra, stb. elvigyem.
Mindegyikben kategóriájában aránylag jó vga van (17 coll x700, 15.4 coll gef. go 6400)
A nagyban még webkamera, tv-tuner, ami szintén rettenetesen jó dolog (A rokonság nagy része külföldön van, és nincs jobb egy kis netezés közbeni videobeszélgetésnél)

#256 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:59

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 16:58

Mint láthatod, mindenki azt ajánlja elsősorban amit ő is használ. Tekintve, hogy az összes eladott notebook, talán 5%-a lehet 17"-os, ennél több szavazatra ne számítsál. Ettől függetlenül annak az 5%-nak valószínű pont erre van szüksége, a kérdés inkább az, hogy te közéjük tartozol-e?

Szerintem két kérdéskört gondolj végig.
1. Kizáró okok, ha ebből valamelyik az igénysor elején van, akkor ne vegyél 17"-ost:
- Jóval nagyobb tömeg és méret. Itt ne arra gondolj, hogy plusz 1-2 kilo nem olyan sok, hanem arra, hogy másfélszer, vagy esetleg kétszer akkora tömeget kell cipelned. A 17-esnek a táskája is nagyobb, nehezebb, ráadásul kisebb a választék is ebből a méretből. Volt, hogy külföldi útra olyan anyagokat kellett magammal vinnem, ami miatt nem a táblapc-vel utaztam, hanem egy 17"-ossal. Naívan elővettem a repülőn, de a noti széle, már rálógott a szomszéd térdére - szóval ahhoz is több hely kell, hogy dolgozzál vele.
- Rövidebb akkus üzemidő. Az egyik legnagyobb fogyasztó az LCD panel, ennek mérete megkerülhetetlenül hatással van a fogyasztásra, viszont ezekben a gépekben ritkán van nagyobb kapacitású akku, mint egyéb más notebookban. Az akkus üzemidőnél ne feledd, hogy egy év múlva a kezdeti érték 30-50%-al kevesebb lesz.

2. Páratlan előnyök, amit csak a 17"-os kategória tud nyújtani neked (persze nem mindre jellemző):
- Numerikus billentyűzet a gépben. Aki sokat dolgozik excel táblával, naponta mond hálát érte.
- Akár 1920 képpontnyi széles kép. Hihetetlen mennyiségű információt láthatsz egyszerre a kijelzőn görgetés nélkül.
- Akár két winchester is beépíthető nagyobb kapacitásért, vagy nagyobb biztonságért.
- A 43 cm-es képátló egy kisebb TV-vel vetekszik.
- Elméletileg több hely a jobb hűtésnek, és a jobb hangnak, de ezt csak kevés gyártó használja ki.
- Illetve olyan spec. kialakítás, mint például, hogy Qosmio összecsukva akár a napaliban is megálja a helyét, mint házimozi komponens (MCE).

Egyébként a nézési távolság ne aggasszon. Mindkét méretet kényelmesen lehet használni. A 17-es nem csak száltében, hanem keresztben is nagyobb, értelemszerűen meszebb lesz tőled, illetve a 15,4-es elé is úgy ül le az ember, hogy kényelmesen betöltse a látóterét a kép.

Mégvalami - a 17-es nem az átlagos igényekre van kitalálva, így eladáskor is kevesebb érdeklődővel kell számolnod, mint a szokásos méretek esetében.

Szerintem ez nem igaz, a 17 collos toshibámat 3 nap alatt adtam el.
:-)

Ráadásul szerintem sok ember, aki az asztali gépétöl válik meg, ami mostanában trendszerü, inkább 17-est vesz, mert nem viszi sokat.

Szerkesztette: krisz123 2006. 02. 05. 18:07 -kor

#257 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:17

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 17:59

Szerintem ez nem igaz, a 17 collos toshibámat 3 nap alatt adtam el.
:-)

Ráadásul szerintem sok ember, aki az asztali gépétöl válik meg, ami mostanában trendszerü, inkább 17-est vesz, mert nem viszi sokat.

Azon az áron vadiúj gépet - nem csodálom.  :)
Add el a kétéves Clevo M470V-met Mobil Pentium HT-s procival, mikor már itt van a DualCore! Amennyit adnának érte, inkább kirakunk mégegy PC-t a cégből, és megkapja az egyik kolléga, mikor meglesz az új 17"-osom.

#258 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:21

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:26

Egyértelmű,hogy a FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536-ot válaszd jobb az alaplapja a procija és a memória is kiváló, ráadásul két év múlva is jó konfig lesz.

És még olcsóbb is.

Szerkesztette: nazgul 2006. 02. 05. 18:25 -kor

#259 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:32

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:28

Nekem 17"-os gépem van és neked is ezt ajánlom. :up:

#260 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:05

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 18:17

Azon az áron vadiúj gépet - nem csodálom.  :)
Add el a kétéves Clevo M470V-met Mobil Pentium HT-s procival, mikor már itt van a DualCore! Amennyit adnának érte, inkább kirakunk mégegy PC-t a cégből, és megkapja az egyik kolléga, mikor meglesz az új 17"-osom.

CLEVO D430V-m volt, HT, ati 9600 proval 1GB rammal 180-ért az is elment 1 héten belül.
(Kétévesen)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.