HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#381 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:01

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 21:57

.

Kösz az infót  :cool:

Tehát a dokkoló nem tud semmi extrát, ha jól értem. (Egyébként hármat kell bedugni: monitor, billentyűzet, egér :p) Azt hittem van valami specialitása is.

A monitor - billentyűzet téma meg főként személyes tapasztalatokon alapszik. Egy "átlagos" laptop billentyűzet eszméletlen kényelmetlen tud lenni egy "átlagos" asztali billentyűzethez képest, főleg ha tíz ujjal gépelne az ember. Nekem átmenetileg volt laptopom (sztori nem lényeg), főleg szövegszerkesztéshez, és szenvedős nagyon volt nagyon a beépített billentyűzet. Na meg egy egérrel sem ér fel akármilyen pöcök vagy tapipad.
Ha meg ott a klaviatúra a gép előtt, akkor már valszeg túl messze kerülne a kijelző ahhoz, hogy rendesen látni lehessen, szóval miért ne legyen monitor is?

A business-class dolog terén én is igyekeztem művelődni még a fórum III. részéből. OK hogy valszeg strapabíróbbak a cuccok, de azért nem lehet elszaladni nagyon árban. Ez a vásárlósdi egy barátom feladata lenne (csak megkért hogy nézzek szét meg szerezzek infót, mert ugye utólag könnyű okosnak lenni  :omg: ), aki új ember az adott cégnél, viszont meg kell mondania hogy milyen gép kellene neki meg egy munkatársának. Na most túlzottan nem jönne ki jól azzal indítania, hogy akkor most kellene egy milla két szem laptopra...
Szóval mindenestül mondjuk 300 E legyen a konfigok darabja (aztán lehet hogy rábólintanak nagyobb összegre is)

Eddig első körre ezeket írtam össze:

- Acert TM4062WLMI
- ASUS A4708DU
- ASUS A6R-B002
- ASUS A6R-B007H
- ASUS A6U-5040
- FSI AMilo A1650G 01
- HP Compaq NX6110
- HP Compaq NX6125 PY419EA
- HP Compaq NX6125 PY421EA
- IBM-Lenovo Thinkpad R50E
- IBM-Lenovo Thinkpad R50E 05
- IBM-Lenovo Thinkpad R51
- MSI S270

Személyes tapasztalat útján érintett személyek nyugodtan bombázzanak az információkkal  :up:

#382 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:04

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:30

A SiSM760 chipsetben egy Mirage 2 grafikus chip lakik, hardveresen DX8.1-es gyorsítást tud, és elvisz az elég sok mindent Q3-at is.

ITT ezt olvastam:

" (...) Az Aspire 5002WLMi 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzője jó minőségű képet nyújtott, a kijelző képaránya mozifilmek lejátszásához is ideálissá teszi a gépet. A kijelzőt a SiS Mirage 2 típusú integrált vezérlője látja el képi adatokkal; ez a típus számos más integrált megoldáshoz hasonlóan a rendszermemóriából foglalja le a megjelenítéshez szükséges memóriamennyiséget. Csodát nem érdemes ettől a megoldástól várni; a hardveresen DirectX 8.1-kompatibilis, AGP csatolót használó vezérlő a mai modern játékprogramok által támasztott igényekkel már nem boldogul. (...) "

3D tesztet mondjuk nem szerepelt az oldalon, de hátha támpont (mondjuk egy google kereséshez  :D )

Szerkesztette: Uuncsiii 2006. 02. 11. 23:05 -kor

#383 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:23

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 23:01

.

Amugy minek is noti, ha ugyis helyhez lesznek kotve? Ill milyen igenyeknek kell megfelelnie?

Vannak olyan wide DTR gepek is, ahol van numpad, azzal mar teljes erteku a bill. Es akkor nem kell monitor sem. :)

Sztem az IBM jo valasztas, ill a HPbol en inkabb az NC-kez nezegetnem. A felsoroltakra sztem amugy csak 1 ev jar alapbol, kiv az Asusokat, amire 2. A tobbire megkell kerdezni mindenkepp a garkiterjesztest.

#384 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:46

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 0:23

Amugy minek is noti, ha ugyis helyhez lesznek kotve? Ill milyen igenyeknek kell megfelelnie?

Hogy miért noti? Mert jár a munkakörhöz  :D Mondjuk lehet, hogy néha el kell mászkálni ügyfelekhez, hivatalos ügyekben, ilyesmi, pontosan én nem tudom. Másképpen: A monitor-billentyűzet-dokkoló dolgot azért vetettük fel, mert talán kényelmesebb lesz így dolgozni.
A felhasználási kör alapvetően a szokásos irodai feladatok (office,net, stb.) + lehet hogy némi Oracle is bejátszik + munka után filmnézés :DDD (Nekem mondjuk annyi lenne pluszban a kicsi vágyam, hogy ha már egyszer osztott memóriás lesz a VGA-vezérlő, akkor legalább ne Intel legyen, hanem Ati X200 vagy X300, már az is dupla graf. teljesítmény, ha beizzítódna valami kis játék... - kár hogy az IBM-ek mind intelesek, ráadásul abból is főként a régebbi van bennük.)

Még annyi közben eszembe jutott, hogy felszereltségben jó lenne a WiFi és a Bluetooth is integrálva (de főleg a wifi), és ami még fontosabb, hogy ne kelljenek spéci szoftverek a gép használatához.
Arra gondolok hogy pl. ha újra kell telepíteni esetleg, akkor akármilyen WinXP felmenjen rá, ne csak a a spéci gyári változat, lehessen hozzá drivereket szerezni, meg ilyenek. :think: (Nem tudom jók-e az információm, de pl. a SONY-k macerásak ilyen szempontból - igaz azokat nem is néztük.)

HP NC? Hááát... a ************* oldalon egyet láttam, de az már négyszáz, igaz minden benne van, még a három év gari is (és intel VGA brrrr)

#385 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:30

Kösz az infót  :cool:

aTehát a dokkoló nem tud semmi extrát, ha jól értem. (Egyébként hármat kell bedugni: monitor, billentyűzet, egér :p) Azt hittem van valami specialitása is.

Eddig első körre ezeket írtam össze:

- Acert TM4062WLMI
- ASUS A4708DU
- ASUS A6R-B002
- ASUS A6R-B007H
- ASUS A6U-5040
- FSI AMilo A1650G 01
- HP Compaq NX6110
- HP Compaq NX6125 PY419EA
- HP Compaq NX6125 PY421EA
- IBM-Lenovo Thinkpad R50E
- IBM-Lenovo Thinkpad R50E 05
- IBM-Lenovo Thinkpad R51
- MSI S270

Személyes tapasztalat útján érintett személyek nyugodtan bombázzanak az információkkal  :up:

Bár nem derült ki, milyen notebookra van szükség (az sem, hogy egyáltalán arra lenne szükség), napi legalább 6-10 órás üzemre kihúzhatod a listádról az Aspire-eket, az Amilókat, az NX-eket, ha mozgatni kell sokat, akkor az Thinkpad R-eket is, ha az asztalon áll és csak néha el kell tüntetni, vagy ritkán vinni valahova, akkor maradhat. Az MSI-ről nem tudok nyilatkozni, annyi bizonyos, hogy rendkívül masszív háza van, jó benyomást kelt. Nem tudom, hogyan van megoldva a szervízháttere, ennek utána kellene nézni.

Összefoglalva:

Acerből Travelmate
Fujitsuból LifeBook
Thinkpadből T és X
HP-ból NC

sorozat való munkára, de itt is vannak különbségek.

a billentyűzettel kapcsolatban szerintem sokan nem értenének veled egyet. én most egy 12,1"-es formátumú gép billentyűzetét használom több mint egy éve, és sokkal jobbnak találom, mint az asztali billentyűzeteket. természetes, hogy szenvedés volt rövid ideig használnod egyet, hiszen más. Két notebook között is szokni kell 1-2 napot legalább. érdekes, hogy gépre csak 300 van, de külön monitorra van még 50+ ezer forint? vagy azok már vannak? hacsak nem extrém nagy felbontásra és több kijelzőre van szükség, akkor egy notebook kijelzője tökéletesen megfelel. nem a méret a lényeg, hanem a felbontás. az XGA (1024*768) ma a sztenderd, SXGA-ért vagy jobbért többet kell fizetni, az ebbe a keretben új gépnél nem igazán fér bele.

Két gépre nem hiszem, hogy sok kedvezményt fogtok kapni, legalábbis nekem nincs ilyen irányú pozitív tapasztalatoam. az egyik helyen 700+ ezer forintos vásárláskor nettó 8 ezer forint kedvezményt akartak adni egy külső DVD-író árából. hát furcsán vettük.

#386 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:33

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 0:04

ITT ezt olvastam:
a hardveresen DirectX 8.1-kompatibilis, AGP csatolót használó vezérlő a mai modern játékprogramok által támasztott igényekkel már nem boldogul. (...) "

3D tesztet mondjuk nem szerepelt az oldalon, de hátha támpont (mondjuk egy google kereséshez  :D )

starcraft az nem egy mai játék :)
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#387 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:33

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:46

HP NC? Hááát... a ************* oldalon egyet láttam, de az már négyszáz, igaz minden benne van, még a három év gari is (és intel VGA brrrr)

Tessék használtat, renew gépeket nézni. Az Intel VGA pedig irodai munkára nem hogy elég, de sok is. Akiknek a hordozhatóság fontos, azok a mostani egyre izmosodó Intel grafchipekre is csóválják a fejüket, mert minek? Csak a fogyasztást, hőtermelést növeli feleslegesen, nem fogok tőle gyorsabban böngészni, vagy gépelni, sem a gondolataim nem pörögnek fel tőle.

#388 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:59

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 12:33

.

Használt, renew nem játszik, viszont kösz az infókat.

#389 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 12:02

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 11:59

Használt, renew nem játszik, viszont kösz az infókat.

Alapvető hiba.

#390 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 12:25

A business class notebookok megbizhatosagarol csak annyit, hogy az en FS Lifebook T4010-em most fejezte be a neki kijaro szelet rendereleset egy animaciobol, 60 ora folyamatos 100%os prociterheltseg. Tulmelegedesnek nyoma sincs, fagyas sehol...

#391 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 13:22

... Egy "átlagos" laptop billentyűzet eszméletlen kényelmetlen tud lenni egy "átlagos" asztali billentyűzethez képest, főleg ha tíz ujjal gépelne az ember. Nekem átmenetileg volt laptopom (sztori nem lényeg), főleg szövegszerkesztéshez, és szenvedős nagyon volt nagyon a beépített billentyűzet. ...

Hali!
Ha igy erzed, akkor vagy rovid ideig hasznaltad csak, vagy az eloiteleteid erosebbek mint a tapasztalatokbol levont kovetkezteteseid. :)
Egy ideig egy regi pIII-as legyepalt toshiba notin kellett dolgoznom, elotte nem volt dolgom laptoppal. Egy ideig nagyon sokat szidtam a bill.-t, de par het mulva lass csodat: azt vettem eszre, hogy vakon is kb 1.5x gyorsabban gepelek folyamatosan, keves hibaval mint a jol megszokott asztali gepemen.
Monitor: szvsz teljesen felesleges, bar ez mar inkabb izles kerdese.
Dokkolo azert kenyelmesse tudja tenni a dolgokat. Az ember megerkezik a melohelyre, elorantja a gepet a taskabol, es semmi mas dolga nincs, mint radobni a dokkolora. Onnan kap tapot, egeret, bill.-t, nyomtatot, mindent. Es ha hirtelen menni kell valahova gepestul, akkor meg fogja, es leveszi. Kenyelmi hatasfoka nagy, az biztos. :)

#392 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:09

mit lehet tenni hogy asus a6u 5050 es notimnak a filmek nézésekor is legyen erősebb hangja?
Sima alkalmazásoknál meggyőző,de filmnézéskor még max-on is nagyon halk.
Vagy ennyit tud a hangkaresza?

#393 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:25

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:09

mit lehet tenni hogy asus a6u 5050 es notimnak a filmek nézésekor is legyen erősebb hangja?
Sima alkalmazásoknál meggyőző,de filmnézéskor még max-on is nagyon halk.
Vagy ennyit tud a hangkaresza?

A programban amit használsz DVD nézéshez (powerdvd,windvd) állitsd 2 csatornás sztereóra a surround v.nem tudom mi helyett Kép

Szerkesztette: nazgul 2006. 02. 12. 19:27 -kor

#394 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:38

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:25

A programban amit használsz DVD nézéshez (powerdvd,windvd) állitsd 2 csatornás sztereóra a surround v.nem tudom mi helyett Kép

azon van:(
más megoldás?
vagy azért nagyon sokat ne várjak egy notitól?

#395 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:19

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:38

azon van:(
más megoldás?
vagy azért nagyon sokat ne várjak egy notitól?

Az én notim gyönyörűen szól ,úgyhogy várhatsz tőle többet.

#396 Felhasználó inaktív   F. A. Bian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:24

Fel lehet tolni a hangerőszabályzót inden helyen, de olyan sokat nem fog javulni. Én kétféle megoldást javaslok: kocsiban, buszon, vonaton fejhallgatót, máshol pedig egy hangfalszetet.

#397 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 07:28

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 21:19

Az én notim gyönyörűen szól ,úgyhogy várhatsz tőle többet.

de  sajnos lehet hogy noti és noti között is van különbség?
Lehet hogy változtatnom kéne a hangkártya eredeti meghajtó driverén?

#398 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 07:29

Idézet: F. A. Bian - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 21:24

Fel lehet tolni a hangerőszabályzót inden helyen, de olyan sokat nem fog javulni. Én kétféle megoldást javaslok: kocsiban, buszon, vonaton fejhallgatót, máshol pedig egy hangfalszetet.

oh ez nem igazán megnyugtató...

#399 Felhasználó inaktív   alexandrosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 09:01

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e jó állapotú használt T23-at (1.1GHZ) venni? Szűkös keret áll rendelkezésre, de egy megbízható és relatíve "erős" gép kellene (munka, net, no játék!). Esetleg más javallat?

Bocs, ha már 1000-szer kitárgyaltátok, de nagyon hosszú a topic :)

#400 Felhasználó inaktív   Zolko004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 10:39

Sziasztok!
Segítségeteket kérném noti vásárlás előtt!!!
A rendelkezésemre álló keret 320-340k, ebből kellene a maximumot kihozni!
Áfa nélkül lehet valahonnan notit vásárolni?
Esetleg érdemes külföldön?
Néztem clevo notikat azok viszonylag olcsók a többiekhez képest, mi a véleményetek róla?
Mindenképp kellene normális grafikus kártya, hogy semmivel sem legyen gond, legalább 512MB RAM.
Várom a javaslatokat, én sajnos nem vagyok otthon a notik között, de most tudok egyet venni.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.