HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#841 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:47

:respect:    Hajráááááá MSI....!!! :D

#842 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:29

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 23:18

Örülök ennek a hozzászólásnak, mert akkor valszeg a jól benézett MSI-t veszem meg:) Gyanús is volt, hogy a Toshiba oldalán nem találtam meg elsőre ezt a modellt. Másodszorra sem, de nem is kerestem tovább annyira:)

Mondjuk megtalálni meg kellett volna, jogilag teljes egészében Toshiba, a hozzászólásom a gép műszaki "származásának" szólt. A Satellite ugyanaz a téma, mint A FuSi Amilo, Acer Aspire.

#843 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 03. 08:13

A tömeg kérdést kicsit tovább boncolgatva; én nem érzem olyan problémásnak azt a 3 kilogrammos (tehát táskával, táppal együtt uszkve 4-4,5 kilogrammos) utazó súlyt napi szinten, feltéve ha mást nem nagyon kell cipelni a táskában. Sok múlik a jól kiválasztott hordtáskán, lehetőség szerint hátitáska legyen, kényelmes vállpántokkal, és még hozzszú távon sem lesz ezzel probléma.

De most srácok, komolyan, én általános iskolás, középiskolás koromban rendre nehezebb iskolatáskákat cipeltem a suliba, mégsem rokkant bele a gerincem, és nem görbe a hátam, néha majd negyed mázsás túrahátizsákokat is cipelünk itt néhányan több száz kilométeren keresztül, akkor bazz nehogymár a 4 kilóba bárki belehaljon.  :rolleyes:

A divatfikázást tehát hanyagolni kéne, mások általános érvényű, könnyelmű minősítgetését pedig pláne...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#844 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 08:58

Én is csak csendben kussoltam eddig ,de a mai napig nem értem a noti az csak 2 deka és max 8" legyen (persze ferdítve, mielőtt nekem estek) kijelentéseket.

Én a tonnás (2,7kg) hatalmas (15,4") notimat töltővel, meg jópár egyébb cuccal napi szinten is simán hurcolom normális noti hátitáskában. Eleve a kézi noti táska felelőtlenség, mert felhívja magára a figyelmet, másrészt szerintm még égő is. (még kellene mellé lakkcipő, meg mellényes öltöny is, és kész a szerencsétlen biztosítás ügynököcske, vagy a tudományos munkatárs kinézet,bááá :boa:)

Szintúgy régen gimiben és általános suliban sokkal nehezebb táskákkal közlekedtem, na és?

Ok, hogy jó dolog, ha könnyebb, illetve tényleg szép, és jó egy 12", na de nem mindenkinek az kell, és nem mindenkinek engedhető meg.
Majd ha valaki tapasztalatból rájön, hogy legközelebb hozzátesz még vagy 100e ft-ot, akkor ok, de nem kell mindenáron rábeszélni.

Szerkesztette: PeC 2006. 04. 03. 08:59 -kor

"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#845 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 10:42

Súly, videókártya, stb.

Acer tm8103wlmi-t használok. Ez nem az első notim, meg remélem nem is az utolsó. A következő noti ugyanekkora kijelzővel (15,4), ugyanilyen felbontással (wsxga+), core duo procival, és erősebb videókártyával fog rendelkezni (most x700 van).

Szóval érdemes a kezdőknek jó tanácsot adni, de próbáljunk meg tárgyilagosak lenni, és nem csak szajkózni bizonyos dolgokat.
Ez alatt azt értem, hogy rá kell világítani a nagy kijelző, nagy akkumulátor, és a 'sokat' fogyasztó videókártya hátrányára, de azért ne vegyük már egyértelműnek, hogy másnak ugyanaz a jó, mint nekünk!

Az Acer témára:
a következő notim is Acer lesz (8202wlmi). ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#846 Felhasználó inaktív   true30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:23

Idézet: PeC - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 7:58

Én is csak csendben kussoltam eddig ,de a mai napig nem értem a noti az csak 2 deka és max 8" legyen (persze ferdítve, mielőtt nekem estek) kijelentéseket.

Én a tonnás (2,7kg) hatalmas (15,4") notimat töltővel, meg jópár egyébb cuccal napi szinten is simán hurcolom normális noti hátitáskában. Eleve a kézi noti táska felelőtlenség, mert felhívja magára a figyelmet, másrészt szerintm még égő is. (még kellene mellé lakkcipő, meg mellényes öltöny is, és kész a szerencsétlen biztosítás ügynököcske, vagy a tudományos munkatárs kinézet,bááá :boa:)

Szintúgy régen gimiben és általános suliban sokkal nehezebb táskákkal közlekedtem, na és?

Ok, hogy jó dolog, ha könnyebb, illetve tényleg szép, és jó egy 12", na de nem mindenkinek az kell, és nem mindenkinek engedhető meg.
Majd ha valaki tapasztalatból rájön, hogy legközelebb hozzátesz még vagy 100e ft-ot, akkor ok, de nem kell mindenáron rábeszélni.

En is csendben voltam addig, ameddig nem lattam a commentedet  ;)

"vagy a tudományos munkatárs kinézet,"

Miért, szerinted égő, ha valaki tudományos munkatárs és úgy is néz ki?

Szerintem fontos a kis súly, olyan 1.0 - 1.2kg max, pl IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon)

#847 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:27

"IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon) "

A HÉTEN JÖNNEK AZ ELSŐ PÉLDÁNYOK.

#848 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:27

Idézet: true30 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 14:23

Szerintem fontos a kis súly, olyan 1.0 - 1.2kg max, pl IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon)

A kis súly nemcsak az utcán fontos. Sőt, nekem pl. nem azért van T&L (és volt az alatti, 10"-os) gépem, mert menetközben nem bírom el, hanem sokkal kényelmesebb ölben tartani, leülni vele az ágyra, fotelbe, stbstb. Aki csak asztalon használja, annak oké, de én képtelen vagyok folyamatosan asztalnál ülni.
while (!sleep) sheep++;

#849 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 03. 13:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 14:27

"IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon) "

A HÉTEN JÖNNEK AZ ELSŐ PÉLDÁNYOK.

...csak ezek még nem honosítottak...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#850 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 14:49

Idézet: true30 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:23

Hát, a mellényes, öltönyös kinézet ultragáz.
Lehet valaki ügynök kinézet nélkül is elegáns..
:offtopic:
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#851 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 17:41

Idézet: PeC - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:49

Hát, a mellényes, öltönyös kinézet ultragáz.
Lehet valaki ügynök kinézet nélkül is elegáns..

Mellényes öltönyös pápaszemes tanársegédnél hátizsákos notitáska:) Az az ultragáz:)

#852 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 21:51

Jövő héten már több mint valószinű, hogy meg tudom rendelni az Asus A6JA notit amire már elég rég várok...
Egy dolog viszont böki a szemem:
Se Asus, se Acer, még talán az MSI és FSC sem gyárt pro vagy XT kártyával notit... Esetleg tudja valaki, hogy miért?
Lényegében a legjobb vga-s (mostmár márkás) gépet keresem, ezért döntöttem az A6JA mellett.
Core duo, 2*1.66Ghz, Ati mobil X1600 - 256Mb, Gigabit LAN, 15,4 WSXGA.
Ugye a legtöbb vga listán a második kategóriába sorolják, nem is csoda hisz az első kategória a pro meg xt kártyáké, de sajnos Asusban eddig nem találtam ilyen gépet, mert nincs :/
Számomra ismeretlen - mondhatom noname - márkájú gépekben láttam pro/xt kártyákat, ROCK volt a márka, ha jól emléxem (ha nem noname, csak én nem ismerem, akkor sorry :D)

Szóval mit gondoltok?
Amúgy a gép 1350 Euro ~ 351.000 Huf a németeknél. Itthon 396E a legolcsóbb (edigitalban).

Akit esetleg érdekel a téma, netán hasonló cipőben jár, az a mobil X1600-tól itt meg itt, az A6JA-ról pedig itt és itt olvashat.

Üdv, rYaN
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#853 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:15

nagyjából bruttó 250.000 körül vennék valami laposgépet anyámnak és a húgomnak, akik otthoni erre-arra használnák a berendezést, tehát irodai munka, internet (stb.), de semmi 3D-s játék, semmi különleges terhelés, bár némi 2D munka azért előfordulhat. éppen ez utóbbi, meg a hosszabb távra tervezés miatt valamelyest felülről közelítenék a választáshoz, tehát legyen a gépben pár év tartalék. legyen jó akkor is, ha kicsit többet szeretnének tőle, és egyébként sem a minimum rendszerkövetelményeket céloztam meg, hanem sokkal inkább a 'recommended' kategóriát.

ami kell: beépített wlan, minimum 15" (lehetőleg glaretype, vagy egyéb rokon látványfokozó), dvd író (+/-), komolyabb processzor (tehát nem celeron, nem sempron, hanem dothan, turion, ha jól memorizáltam az elnevezéseket ;-), 512Mb RAM
ami nem kell: oprendszer, 3D-s videókártya, extra HDD

eddig ezeket találtam, mint szóbajövő darabok, de persze egyik sem tökéletes, valahol hiányzik a fentiekből valami, valahol viszont olyan is van a speckóban, ami nem kell:

FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 01
FUJITSU SIEMENS Amilo L1310G
ACER Aspire 5002WLMI 01
ASUS A3Ac-5001
LG LE50-54SH
HPQ EVO NX6110 EK115ES Lightscribe
CLEVO M551V 02
IBM ThinkPad R50e 05

mert pl. lightscribe nagyon nem kell (HPQ EVO NX6110), és az 'ATi Mobility Radeon® X700/128MB' is feleslegesnek tűnik (Amilo A1667G 01) a vázolt felhasználói profilhoz, de egyébként szimpatikus mindkét gép, emiatt talán nem kellene kihúznom ezeket sem a listából. a Clevoba rendelhető WLAN, így az is jöhetne.

a kérdés az, hogy vannak-e tapasztalatok a fenti gépekkel, és milyenek? van-e ezek között olyan modell, amelyikről akármilyen okból nagyon le akarna beszélni valaki? és van-e olyan, amelyet azonnal elrohanva meg kellene venni, annyira klassz választásnak tűnik?

a glaretype tényleg jó dolog? több ismerős rábeszélne, de nem tudom, hogy nem okoz-e gondot a tükröződése, illetve hogy megéri-e ennek ellenére, mert. táska nem kell a géphez, van egy öreg dell laptop, azt ugyis kidobjuk, és talán belefér az új gép (ha meg nem, majd akkor fejtörünk).

#854 Felhasználó inaktív   JokerXXX 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:33

Sziasztok!

Laptopot tervezek venni, alaposan körüljártam már a témát, de mindíg tudnak nekem ujat mondani...

Van 2 masina, ami nagyon tetszik, meg árban is elérhetô:

http://www.usanotebo.../ntb.php?id=492

http://www.usanotebo.../ntb.php?id=755

Mindkettô acer, de az 5024-esnek kisebb a winyoja, fele annyi RAM van benne, es x700-as kari van benne. Miert kerul tobbe, mint az ujabb 5043-as, amibe x1300-as kártya van?

Tud nekem valaki valami magyarázatot adni?

Hol tudok utánanézni, hogy mit tud ez a két videokártya?tesztek, forumok..?

Please, segítsetek!

Kösszi

#855 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:43

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 14:15

nagyjából bruttó 250.000 körül vennék valami laposgépet anyámnak és a húgomnak, akik otthoni erre-arra használnák a berendezést, tehát irodai munka, internet (stb.), de semmi 3D-s játék, semmi különleges terhelés, bár némi 2D munka azért előfordulhat. éppen ez utóbbi, meg a hosszabb távra tervezés miatt valamelyest felülről közelítenék a választáshoz, tehát legyen a gépben pár év tartalék. legyen jó akkor is, ha kicsit többet szeretnének tőle, és egyébként sem a minimum rendszerkövetelményeket céloztam meg, hanem sokkal inkább a 'recommended' kategóriát.

ami kell: beépített wlan, minimum 15" (lehetőleg glaretype, vagy egyéb rokon látványfokozó), dvd író (+/-), komolyabb processzor (tehát nem celeron, nem sempron, hanem dothan, turion, ha jól memorizáltam az elnevezéseket ;-), 512Mb RAM

eddig ezeket találtam, mint szóbajövő darabok, de persze egyik sem tökéletes, valahol hiányzik a fentiekből valami, valahol viszont olyan is van a speckóban, ami nem kell:

ACER Aspire 5002WLMI 01
ASUS A3Ac-5001
LG LE50-54SH
CLEVO M551V 02
IBM ThinkPad R50e 05

mert pl. lightscribe nagyon nem kell (HPQ EVO NX6110), és az 'ATi Mobility Radeon® X700/128MB' is feleslegesnek tűnik (Amilo A1667G 01) a vázolt felhasználói profilhoz, de egyébként szimpatikus mindkét gép, emiatt talán nem kellene kihúznom ezeket sem a listából. a Clevoba rendelhető WLAN, így az is jöhetne.

a kérdés az, hogy vannak-e tapasztalatok a fenti gépekkel, és milyenek? van-e ezek között olyan modell, amelyikről akármilyen okból nagyon le akarna beszélni valaki? és van-e olyan, amelyet azonnal elrohanva meg kellene venni, annyira klassz választásnak tűnik?

a glaretype tényleg jó dolog? több ismerős rábeszélne, de nem tudom, hogy nem okoz-e gondot a tükröződése, illetve hogy megéri-e ennek ellenére, mert. táska nem kell a géphez, van egy öreg dell laptop, azt ugyis kidobjuk, és talán belefér az új gép (ha meg nem, majd akkor fejtörünk).

Nekem is nagyjából hasonlók az igényeim, és én is most készülök venni, és én is hasonló árakban gondolkoztam...

Én ezt néztem ki:
http://www.notebook....16/msi_ms1016_1
Mindent tud amit akartam. Kijelzője igaz h nem Glare Type, de engem nem nagyon izgat ez.

Clevo-t inkább meg sem nézem, nemtoom... Van topicja itt hwsw-n, vegyesek a vélemények. Akinek az van 1-2 kellemetlenséget leszámítva szereti, de akkor is ott a de:)

Én asszem belevágok az MSI-be, ha addig nem sikerül vmi rosszat hallanom róla, vagy nem jön egy sokkal jobb cucc ilyen áron.

Esetleg nézd meg a Toshiba Satellite cuccait, de engem elkeserített, hogy a Toshiba ehhez csak a nevét adja. Itt pár sorral följebb olvashatsz róla. Egyébként nagyon kellemes az ára. Lehet h azt is bevállalnám, de én már beleszerettem az MSI-be:)

Sok sikert:) Nem eccerű döntés ez, igaz? :)

#856 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 16:53

Idézet: JokerXXX - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 14:33

Sziasztok!

Laptopot tervezek venni, alaposan körüljártam már a témát, de mindíg tudnak nekem ujat mondani...

Van 2 masina, ami nagyon tetszik, meg árban is elérhetô:

http://www.usanotebo.../ntb.php?id=492

http://www.usanotebo.../ntb.php?id=755

Mindkettô acer, de az 5024-esnek kisebb a winyoja, fele annyi RAM van benne, es x700-as kari van benne. Miert kerul tobbe, mint az ujabb 5043-as, amibe x1300-as kártya van?

Tud nekem valaki valami magyarázatot adni?

Hol tudok utánanézni, hogy mit tud ez a két videokártya?tesztek, forumok..?

Please, segítsetek!

Kösszi

Az egyik lehetséges ok az 5024 drágságár a proci, mert az 5024-ben 1,8-as 1mb L2 cache van, de az 5043-ban szerintem nem, mivel ML32-t ír az adatlabűp, ami 1,8-as 512kb L2 cache proci, tehát nem ugyanaz, de mindenképp ki kellene deríteni, hogy mi az igaz, mert az ML32-es tuti 512kb L2 cache, ez 100%, nekem is ilyenem van.

#857 Felhasználó inaktív   MacPhisto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:18

Sziasztok,

kis help kéne:

kinéztem egy pofás gépet: http://www.edigital....productid=21718

FS Amilo Pro 2040

Vélemények?

Következő aggályaim vannak:
elég az XGA? nem érdemesebb kis többlettel WXGAra menni?
nem bővíthető a memória, pedig lehet hogy 2 év múlva elkelne az 1024
FSről az a legenda járja, hogy gyenge a hw
elég-e ez a videokártya egy Total Warhoz, vagy Civilizationhöz?

Ha ezek az aggályaim helytállónak bizonyulnak, mit ajánlotok inkább? Rá tudok dobni még egy kis zsét. Valaki berakott az előbb egy MSIt, az jónak tűnt...

THX

#858 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:44

Idézet: MacPhisto - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:18

Sziasztok,

kis help kéne:

kinéztem egy pofás gépet: http://www.edigital....productid=21718

FS Amilo Pro 2040

Vélemények?

Következő aggályaim vannak:
elég az XGA? nem érdemesebb kis többlettel WXGAra menni?
nem bővíthető a memória, pedig lehet hogy 2 év múlva elkelne az 1024
FSről az a legenda járja, hogy gyenge a hw
elég-e ez a videokártya egy Total Warhoz, vagy Civilizationhöz?

Ha ezek az aggályaim helytállónak bizonyulnak, mit ajánlotok inkább? Rá tudok dobni még egy kis zsét. Valaki berakott az előbb egy MSIt, az jónak tűnt...

THX

Mivan? :) Gyűlnek a leendő MSI tulajok? :) Na majd lesz min értekeznünk... Vagyis remélem nem a problémákon, csak úgy beszélgetni róla...

#859 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:55

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 14:15

ACER Aspire 5002WLMI 01
ASUS A3Ac-5001
LG LE50-54SH
CLEVO M551V 02
IBM ThinkPad R50e 05

Hello!
En ezek kozul meg mindig az IBM et vennem, enis ilyet vettem anyamnak (talan tavaly nyar vegen), azota nagyon megszerette..Nagyon massziv gep, fem zsanerok, kemeny fedlap, nem recseg ropog, cserebe egy picit vastag, de nem veszes. Nem fog szetesni egy even belul, az fix. Kulon poen a billenytuzetet megvilagito kis lampa, aki nem gepel vakon annak egesz hasznalhato..Eros is ha kell, es keveset fogyaszt. Igazabol nem is ertem, multkor lennt neteztem vele a nappaliban mert nem volt kedvem feljonni az enyemhez, wlan be, fenyero maxon es tobb mint harom orat ment..Fenyerot leveve, centrino hardware controll progival egy ket dolgot beallitva a negy ora is megvolt..Mondjuk ebben csak 1.5 os proci van, 1GB rammal, ezert keveset swapel vinyorol..

Egyik hatranya, hogy minden ujjlenyomat meglatszik rajta, nagy elonye viszont hogy teljesen hangtalan, a ventillator a konyvelesi programjainal, vagy pl netezesnel egyaltalan nem kapcsol be..Sott, szerintem meg a bootolas idotartaman kivul sosem ment :)  Ez lehet csak nekem furcsa, mert az en notimon mindig megy az egyik venti..

Szerk: Ennyi penzert, ujonnan szerintem best buy

Szerkesztette: netcobra 2006. 04. 04. 21:56 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#860 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 00:09

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 22:55

Hello!
En ezek kozul meg mindig az IBM et vennem, enis ilyet vettem anyamnak (talan tavaly nyar vegen), azota nagyon megszerette..Nagyon massziv gep, fem zsanerok, kemeny fedlap, nem recseg ropog, cserebe egy picit vastag, de nem veszes. Nem fog szetesni egy even belul, az fix. Kulon poen a billenytuzetet megvilagito kis lampa, aki nem gepel vakon annak egesz hasznalhato..Eros is ha kell, es keveset fogyaszt. Igazabol nem is ertem, multkor lennt neteztem vele a nappaliban mert nem volt kedvem feljonni az enyemhez, wlan be, fenyero maxon es tobb mint harom orat ment..Fenyerot leveve, centrino hardware controll progival egy ket dolgot beallitva a negy ora is megvolt..Mondjuk ebben csak 1.5 os proci van, 1GB rammal, ezert keveset swapel vinyorol..

Egyik hatranya, hogy minden ujjlenyomat meglatszik rajta, nagy elonye viszont hogy teljesen hangtalan, a ventillator a konyvelesi programjainal, vagy pl netezesnel egyaltalan nem kapcsol be..Sott, szerintem meg a bootolas idotartaman kivul sosem ment :)  Ez lehet csak nekem furcsa, mert az en notimon mindig megy az egyik venti..

Szerk: Ennyi penzert, ujonnan szerintem best buy

Nem rossz ez sem!!!

Viszont ami nekem az IBM-ben nem tetszik, az a trackball vagy mi... Nem kényelmetlen? Touchpad helyett jó? használható?

Nincs benne DL író, csak 40 gigás a vinyója, csak 2 USB van rajta.

Nekem is nagy dilemmát jelentenek ezek a dolgok, hogy kell-e ennél jobb :( Persze azon múlik, hogy mire használja az ember. Amire én most pillanatnyilag használnám: adatbevitel excelbe havonta 1x, de az durván, tehát sokáig:1 teljes nap. Eddig mindig asztalit cipeltem vidékre, igazából ezért kell. Aztán jól jött volna néha mutogatni egy cégnél 1-2 saját progit. Más most nincs, de ha már veszek alapon, akkor talán érdemes 1-2 dolgoban jobbat venni pl ennél az IBM-nél. Isten tudja tényleg néhéz:) Gondolni kell arra is, hogy egy ekkora összegű gépet az ember nem 2 évente vesz. Ennek ki kell bírnia legalább 4 évig. Mármint teljesítményben, tudásban. Ezért talán a legfontosabb a proci és a ram. Vinyó: attól függ van-e asztali, amire esetleg a fölös dolgokat: filmeket, zenéket lehet kitolni. Vagy dvdre... De akinek nincs asztali, annak érdemes jobbat venni.

Rák tudja mi legyen:)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.