HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#901 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:45

Üdv Mindenkinek...!

Kedvenc főnőköm elég sikeresen bírja "elhagyni" a notijait... Mikor hogy sikerül neki, tényleg elveszíti vagy ellopják... a kérdés lényege: eredeti XP bejelentve, kerestetve, nade gondolom aki megleli az egyből format. Hogy találhatnám meg a gépet?
ehe

#902 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:01

Idézet: béna - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:45

Hogy találhatnám meg a gépet?

Sehogy.
Make love not Wor.

#903 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:30

ennyi...? :)
Most komolyan, ... semmi lehetőségem sincs? ... hát már a telókat is meg lehet találni...imei stb.
ehe

#904 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:36

Idézet: béna - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:30

Most komolyan, ... semmi lehetőségem sincs? ... hát már a telókat is meg lehet találni...imei stb.

Mert teló azzal azonosítja magát a helyi cellán. De úgyis átírják :-) Noteboookban általában nincs nyomkövető, vagy milyen elven gondoltad volna?
Make love not Wor.

#905 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:38

... nem'tom, azért kérdeztem...:)
ehe

#906 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:51

A telefont se találják meg neked, csak letiltják, ha bizonyítod, hogy adott számú a tied. A notebookot hasonló elven meg lehet találni, ha neten van, mondjuk a MAC szám alapján. A kérdés, hogy a több tucatnyi ISP-nél hogyan éred el, hogy monitorozzanak MAC szám után, aztán meg azonosítsák be a helyzetét. Már ha nem routeren keresztül csatlakozik. A rendőrség vagy a nemzetbiztonságnak lenne esélye talán, jogilag és technikailag.

Szerkesztette: special 2006. 04. 11. 12:52 -kor

#907 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:57

thx...
ehe

#908 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:17

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 9:46

Gyártatnak occsóért uram bocsá' sz*t, meg drágán jobbat. Pontosan, ahogy a többiek.
Ez most nem kifejezetten bogdan-nak szólt, mert nem tudom milyen kategóriában szerzett tapasztalatokat,

egy tape drive, es a DJ2500CN deskjet, a legnagyobb. azaz a ceg legdragabb, legprofibb termekeirol beszelek. a tape-et 7x csereltek, a deskjet soha nem tudot szines PS-t nyomtatni, pedig ra van hazudva. innentol kezdve barkit, barmely HP termekrol letudok, es le fogok beszelni.
pedig anno nagyon jo termekeik volta, foleg a nyomtatok! :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#909 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 15:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:17

egy tape drive, es a DJ2500CN deskjet, a legnagyobb. azaz a ceg legdragabb, legprofibb termekeirol beszelek. a tape-et 7x csereltek, a deskjet soha nem tudot szines PS-t nyomtatni, pedig ra van hazudva. innentol kezdve barkit, barmely HP termekrol letudok, es le fogok beszelni.
pedig anno nagyon jo termekeik volta, foleg a nyomtatok! :(

Szerintem az nc sorozatú noteszeik azért nem rosszak, sőt! Bár én inkább Dell párti vagyok, azért a HP nálam ott a második helyen.
Pro Engineer CAD system.

#910 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:01

ajánlották itt az IBM noteszeket, úgy általában, hogy megbízhatóság, egyebek. én még nem vettem meg a gépet, tovább kutatok, de éppen ennek köszönhetően itt egy tapasztalat, bemásolom, legyen meg nektek is, hátha jó valamire. nekem nem segített semmit, mert csak elbizonytalanított, pedig már majdnem az IBM mellett döntöttem (bár még így sem kizárt):

"időnként képtelenül belassulnak, és nem derül ki, hogy mitől (outlookexpress, msword, iexplorer fut egy időben), taskmanager nem mutat semmit. IBM ThinkPad R51 (2887-K2G), 512 MB RAM, meg 1.7GHz processzor, 1-2 éves gépek. ja, és még új hibák (hatan használnak itt IBM-t): kijárnak a betűk; ami nem jön le, az meg a CD-től elolvad. egyedul a főnökömnek jó az IBM gépe, ő napi 20 órát használja, heti 7 nap, immáron másfél éve és semmi baja."

hát ennyi. lehet erre mondani, hogy csak hibás széria? mert a hibás darab kifejezés itt azért már nem áll meg, ugye.

#911 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:18

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:01

(...) "időnként képtelenül belassulnak, és nem derül ki, hogy mitől (...)

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen béna, de én momentán napokig gondolkoztam ilyen belassulásos effektusokon. Aztán rájöttem, hogy túl érzékenyre volt állítva az active protection, és folyton lekapcsolta a merevlemezt, ha kicsit megmozdultam a gép alatt. Most jó.

#912 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:38

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 17:01

hát ennyi. lehet erre mondani, hogy csak hibás széria? mert a hibás darab kifejezés itt azért már nem áll meg, ugye.

Meg kellene lesni, mert az "időnként belassul" az olyan érdekes useres hibajelenség. Nálam a képernyővillódzáson kívül nincs baja, de mostanság arról is leszokott. Ha 1-2 éves gépek, akkor már tovább bírták, mint egyes Acerek meg HP-k, szóval hajrá IBM  :D
Make love not Wor.

#913 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:54

Idézet: béna - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:30

ennyi...? :)

Létezik valami notebook finder vagy notebook tracer ami havidíj ellenében keresi a gépeket.
Az oprendszerben elrejtenek egy trójait, és amikor a gép feljelentkezik a netre, akkor eladja hogy milyen IP-ről használjék....

Computrace vagy mi a nevük.

#914 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:56

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:01

ajánlották itt az IBM noteszeket, úgy általában, hogy megbízhatóság, egyebek. én még nem vettem meg a gépet, tovább kutatok, de éppen ennek köszönhetően itt egy tapasztalat, bemásolom, legyen meg nektek is, hátha jó valamire. nekem nem segített semmit, mert csak elbizonytalanított, pedig már majdnem az IBM mellett döntöttem (bár még így sem kizárt):

"időnként képtelenül belassulnak, és nem derül ki, hogy mitől (outlookexpress, msword, iexplorer fut egy időben), taskmanager nem mutat semmit. IBM ThinkPad R51 (2887-K2G), 512 MB RAM, meg 1.7GHz processzor, 1-2 éves gépek. ja, és még új hibák (hatan használnak itt IBM-t): kijárnak a betűk; ami nem jön le, az meg a CD-től elolvad. egyedul a főnökömnek jó az IBM gépe, ő napi 20 órát használja, heti 7 nap, immáron másfél éve és semmi baja."

Senki nem beszélt itt R sorozatról. T, X széria ami kimagaslóan jó és megbízható.
Az R széria olcsóbb, de azt még nem hallottam hogy szar lenne. Nézz meg egy ugyanannyiba kerülő Acer vagy egyéb notit. Azok már nem is mennek ilyen korban...

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 11. 16:59 -kor

#915 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:40

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:17

...

Fősuli/irodai meló mellett mondjuk simán lehet hogy zenei CD-t akar hallgatni az ember, az még nem olyan extra. Meg aztán valamikor fel kell telepíteni azokat a kib. szoftvereket a gépre, vagy mondjuk biztonsági mentéseket (filmeket, játékokat höhö) kiírni. Egyszer be fog telni az a merevlemez, nem menti meg hogy "notebook úgyhogy nem adattárolásra kell".
Nálam speciel a "semmi extra" bőven magában foglalja a filmnézést, akár lemezről is. Ez olyan értelemben véve nem extra, hogy nem követel(ne) meg spéci tudást a géptől. Attól még hogy nálatok annyira nincs szükség ODD-ra, még nem általánosíthatsz mindenkire.
Na mind1  :up:  közben én is észrevettem a sulinet-kitételt.

Az kb. 90E-s modell mit tud? (Nem mintha mostanában vennék vagy kellene csak I LOVE jó ár/érték arányú dolgok  :Đ )

Szerkesztette: Uuncsiii 2006. 04. 11. 18:46 -kor

#916 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 19:40

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 19:40

Fősuli/irodai meló mellett mondjuk simán lehet hogy zenei CD-t akar hallgatni az ember, az még nem olyan extra. Meg aztán valamikor fel kell telepíteni azokat a kib. szoftvereket a gépre, vagy mondjuk biztonsági mentéseket (filmeket, játékokat höhö) kiírni. Egyszer be fog telni az a merevlemez, nem menti meg hogy "notebook úgyhogy nem adattárolásra kell".
Nálam speciel a "semmi extra" bőven magában foglalja a filmnézést, akár lemezről is. Ez olyan értelemben véve nem extra, hogy nem követel(ne) meg spéci tudást a géptől. Attól még hogy nálatok annyira nincs szükség ODD-ra, még nem általánosíthatsz mindenkire.
Na mind1  :up:  közben én is észrevettem a sulinet-kitételt.

Az kb. 90E-s modell mit tud? (Nem mintha mostanában vennék vagy kellene csak I LOVE jó ár/érték arányú dolgok  :Đ )

nem akartam általánosítani, csak rámutatni valamire, mert szerintem a legtöbben nélkülözhetetlen tartozékként tartják számon. sőt sok kretén tesztben minusz pont az ultrahordozható gépeknek (ahol a tömeg, méret mindenekelőtt), hogy nincs odd -- röhejes.

a programtelepítés és adatmentés nem áll meg önmagában. először is a light userek, mint a sztereotíp  fősulis barátnő, nem telepít semmit. sőt a legjobb, ha nem is tud telepíteni: nem kap alapból jogosultságot, még a saját gépére sem, esetleg külön accounttal. vagy oldja meg maga. a notebook ugye oprendszerrel jön jellemzően. innentől kezdve mindent fel lehet telepíteni hálózatról, amire egy light usernek szüksége van, még többet is. ha mégsem, akkor ezt a boltban el lehet végeztetni, talán még ingyen is megvárják, míg egy külső meghajtóról ott felkreténkedi valaki a dolgait vásárlás után.

arról sem fogok meggyőződve, hogy egyszer betelik a merevlemez, ahhoz a legtöbb emberek igyekeznie kell zene, filmek, képek és játékok rátöltögetésével. de ha be is telik, és haver sincs, aki kiírja, szerintem occsóért megcsinálják DVD-re bárhol.

egyáltalán nem azt akarom sugallni, hogy az odd nem jó, vagy tök felesleges, vagy hogy senkinek se kell. csak nem biztos, hogy azért kell egy gépet kizárni, mert nincs benne, és azért dönteni (végtelenül széles választék hiányában) egy döheder mellett, mert abban van, és talán félévente lát is lemezt.

a 90k-s gép egy Dell Latitude C400. néhány raklap érkezett az országba idén év elején, nem tudom, van-e még, szerintem már széthordták, nem véletlenül. szóval ezt tudta.:)

12,1" kijelző, XGA felbontás (1024*768)
Mobile Pentium III 866 MHz
256 MB SDRAM (1024 megáig bővíthető)
20 GB HDD (cserélhető nagyobbra, ha kell)
külső CD-olvasó
100 megabites hálókártya, 56k modem, USB 1.1, infra portok, külső monitorhoz, projektorhoz csatlakozás
angol billentyűzet
3600 mAh Li-ion akkumulátor (elvileg újszerű állapotban, legalábbis másnak 3 órát elvitt)
Windows 2000 oprendszer
~1,7 kg
3 hónap garancia

#917 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:05

Meghülyültem... megláttam és kipróbáltam egy iMAC-et...
Így eladóvá vált az MSI M635-ös notim:
Eladó notim:

#918 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 11:31

Idézet: xedos - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 10:05

Meghülyültem... megláttam és kipróbáltam egy iMAC-et...
Így eladóvá vált az MSI M635-ös notim:
Eladó notim:

Meselnel rola? Marmint az iMACrol! Amugy gratu az uj szerzemenyhez. :)

#919 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 13:30

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:56

Senki nem beszélt itt R sorozatról. T, X széria ami kimagaslóan jó és megbízható. Az R széria olcsóbb, de azt még nem hallottam hogy szar lenne.

dehogynem, én kérdeztem róla, és netcobra arra válaszolva ajánlotta, mint bestbuy. tudom, hogy ez a IBM választék alja, és azért olcsóbb, és én is csak jót hallottam eddig róla, éppen ezért osztottam meg veletek valaki más rossz tapasztalait, legyen teljesebb a kép. mert lehet ugyan mondani, hogy ez csak 1 ember, de viszont nem 1 gép, hanem több, és akármennyi darab is, megtörtént, tehát faktum, tényálladék, tapasztalat. mindenki használja fel tetszése szerint :-)

#920 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:37

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 12:31

Meselnel rola? Marmint az iMACrol! Amugy gratu az uj szerzemenyhez. :)

Még nincs meg. .. előbb el kell adni a notit.
Menj el egy MAC-es boltba -próbáld ki, tapogasd meg stb.
Fantasztikus! Ha  mégsem jön be az OSX, akkor már lehet telepíteni rá XP-t!!!!
Magyarán veszíteni nem veszítek semmit -esetleg nyerek :-)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.