HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 16:20

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 16:29

A veszélyhelyzetet KELL elkerülni....ebből kéne kiindulni..

Szerintem ezt az egészet te sem gondolod komolyan :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2042 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 16:23

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 17:19

Dehogy az! Az álláspontom az, ha valaki szabálytalan, akkor a közlekedés többi résztvevőjének is mindent meg kell tenni a baleset elkerülése érdekében!

Abban az esetben, ha vagyon vagy személyi sérülés kockázata áll fenn  :up:
(persze most erről van szó)

Ezt korrektül, azt hiszem mindenki egyetértésével fogalmaztad meg.

#2043 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 16:23

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:53

A legjobb bennük, hogy iszonyú gyorsan gyorsítanak, sávot váltanak, előznek : akár minden előjel nélkül is
jóval az engedélyezett sebesség felett téve ezeket.

Saját szitum: lakott területen/lakó pihenő övezeten belül lassan haladok ( parkoló kocsik/ 3 kanyar fekvő rendőr 2 db és kb 30 méter belátható szakasz: na most én haladok a magam 20, max 25 km-es sebességével de inkább 20 alatt a fekvő hekus és a kanyarok miatt:

a 2 kanyar között gyerköc kb 2-3 éves  tricklizve lehajt elém és elszáguld melettem :jobb oldalt szemből kb gyorsabban mint én !!
1 kinek a  felelőssége ha én elütöm???????
2 le se sz@rták hogy lejött a játszótérről, de még az se érdeklt senkit hogy az én kocsim mellett a jobb oldalon  ő továbbment-megálltam de előtte behúzódtam a másik oldalra (kb 3 méteres hely van, hogy továbbhajtsál a kanyarban nem   )  és lehidaltam hogy a gyerek nekhogy nekemhajtson !! szép kis szülő ...

Azt tudom, hogy mit jelent a "lakó pihenő övezet" 20 kmph korlátozás és számítani kell gyalogosok felbukkanására....de nem kíséretlen 6 év alatti porontyokra !

Mi van akkor ha egy parkoló kocsi árnyékából kihajt úgy, hogy én még 20 ról se tudok lefékezni és elütöm??

Ha jól emléxem a lakó pihenő övezetes táblánál a gyalogos tulképpen bármit csinálhat, csalinkázhat az úton, ugrabugrálhat, stb. A gyerek a cangával szintén.
A tábla szerintem pont azt jelzi, hogy bármikor, bárhonnan kiugrohat bárki. Így érzésem szerint a felelőség is a tied, ha kivasalod a srácot.
Úgy kell vezetned itt, hogy bármikor meg tudjál állni.

#2044 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 16:26

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 17:23

Ha jól emléxem a lakó pihenő övezetes táblánál a gyalogos tulképpen bármit csinálhat, csalinkázhat az úton, ugrabugrálhat, stb. A gyerek a cangával szintén.
A tábla szerintem pont azt jelzi, hogy bármikor, bárhonnan kiugrohat bárki. Így érzésem szerint a felelőség is a tied, ha kivasalod a srácot.
Úgy kell vezetned itt, hogy bármikor meg tudjál állni.

Ezért találták ki.
Ha baj van, kb. annyira véd a kresz, mintha zebrán ütsz el egy gyalogost.

#2045 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 16:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 17:20

Szerintem ezt az egészet te sem gondolod komolyan :D

:D hátmospedigdeeeee :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2046 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 17:15

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 16:29

A veszélyhelyzetet KELL elkerülni....ebből kéne kiindulni..

Mi az, hogy el KELL kerülni? NEM KELL tudatosan előidézni... ebből kell kiindulni...

#2047 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 17:43

ma délután XIII.Hegedűs Gyula-Ipoly utca sarok

Kép
Kép
Kép
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2048 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 17:58

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 18:43

[IMG]dakarautótörés[IMG]

Palik Pesten gyakorol? :eek: :D

#2049 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:00

Jóvanna! Nem kell bántani.
A Dakaron szélesebb a sztrít, mint itt, azt szokta meg  :D

#2050 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:01

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 19:00

Jóvanna! Nem kell bántani.
A Dakaron szélesebb a sztrít, mint itt, azt szokta meg  :D

Dehogy szokta, ott is töröget.  :cool:

#2051 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 18:15

Mi az, hogy el KELL kerülni? NEM KELL tudatosan előidézni... ebből kell kiindulni...

Most már értem mire gondolsz.

Nálam az alaphelyzet már a motoros előzése volt.  Ezt tekintettem elkerülhető baleset forrásnak.
Nem mentem vissza az időben, azt a helyzetet tekintettem megoldandónak. Ha most sarkítani kellene megint visszamehetnénk az óvodáig, vagy a gyerekágyig, ahol az agresszív viselkedés természetessé vált. De visszamehetünk csak a motoros előzése kezdetéig. Az alapelv ugyanaz.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2052 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 19:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 16:02

Azért ha a fizikát kicsit jobban érezzük...

Csak sajnos a fizika nem érzi azokat a bátor sofőröket, akik a megszokott lakás-közért útvonalról a Mátra felé kacsingatnak hétvégi kikapcsolódás gyanánt. :) Ezekre a szerpentinekre kell egy adag gyakorlat, ha lendületből akarja valaki végigcsinálni (főleg télen), szembesáv/szalagkorlát/szakadék érintése nélkül. :D
Kezdik ellepni a Mátra útjait a síkföldi sofőrök (pláne télen, amióta megnyílt a kékesi sícentrum, vesszen, aki kitalálta, már alig lehet elmenni úgy síelni, hogy ne hagyd a hegyek között félhavi béredet), és a sok pösti Shimano cuccos, Shimano szemüveges meg Shimano overallos, de egyébként magashegységet csak Normafán, vagy még ott se látott csóka nem nagyon tudja elfogadni, hogy itt most nem a Nagykörúton cikázik az autók között, és itt nem lehet csúcsra húzatni a Bayerische Motorwerk legfrissebb szériáit. (szinte naponta járt odafönn a mentő a havas időszakban.)
--
Szerencsére az itteniek úgy döntöttek, hogy nem éri meg nekik idén repülőnapot rendezni majáliskor, legalább nyugodtan fel lehet döcögni az erdőbe. Mondjuk fura lesz egy majális dugó nélkül... Bár biztos lesz nagy sírás-rívás, hogy Besenyei nélkül kell a majálist letudniuk, de legalább nem a házunk fölött tízméterrel fogják mutogatni a sétapilóták a kiscsajoknak, mennyire bátrak ők.

#2053 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:26

Amennyiben nem a rokkant parkolóba akart beállni, akkor ez úgy néz ki, hogy megpróbált elkerülni egy ütközést, a másik fél meg nem látszik a képen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2054 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:29

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:26

Amennyiben nem a rokkant parkolóba akart beállni, akkor ez úgy néz ki, hogy megpróbált elkerülni egy ütközést, a másik fél meg nem látszik a képen.

a balesetet nem láttam,csak egy első lökhárítóját vesztett hondát,és egy jobb elején sérült kék volvót,amit épp ekkor húztak fel egy trailerre
hogy mi történt ,azt nem tudom
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2055 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:32

:) <- KATT a vigyorira

#2056 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:34

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 18:58

Palik Pesten gyakorol?   :eek: :D

Ez a Kis-Czeglédi párost szponzoráló, autókereskedéssel is foglalkozó üllői cég (reklám)autója.
Nissan Pathfinder.
Palikéknak nem sok köze van hozzá, csak annyi, hogy azonos versenyen vettek részt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2057 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:43

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:27

Csak sajnos a fizika nem érzi azokat a bátor sofőröket, akik a megszokott lakás-közért útvonalról a Mátra felé kacsingatnak hétvégi kikapcsolódás gyanánt. :) Ezekre a szerpentinekre kell egy adag gyakorlat, ha lendületből akarja valaki végigcsinálni (főleg télen), szembesáv/szalagkorlát/szakadék érintése nélkül. :D
Kezdik ellepni a Mátra útjait a síkföldi sofőrök (pláne télen, amióta megnyílt a kékesi sícentrum, vesszen, aki kitalálta, már alig lehet elmenni úgy síelni, hogy ne hagyd a hegyek között félhavi béredet), és a sok pösti Shimano cuccos, Shimano szemüveges meg Shimano overallos, de egyébként magashegységet csak Normafán, vagy még ott se látott csóka nem nagyon tudja elfogadni, hogy itt most nem a Nagykörúton cikázik az autók között, és itt nem lehet csúcsra húzatni a Bayerische Motorwerk legfrissebb szériáit. (szinte naponta járt odafönn a mentő a havas időszakban.)
--
Szerencsére az itteniek úgy döntöttek, hogy nem éri meg nekik idén repülőnapot rendezni majáliskor, legalább nyugodtan fel lehet döcögni az erdőbe. Mondjuk fura lesz egy majális dugó nélkül... Bár biztos lesz nagy sírás-rívás, hogy Besenyei nélkül kell a majálist letudniuk, de legalább nem a házunk fölött tízméterrel fogják mutogatni a sétapilóták a kiscsajoknak, mennyire bátrak ők.

Naja, naja.

Én ugyan alföldi kölök vagyok, de ott sem szeretem azokat, akik egyenesben városban 55-nél tolnak, aztán eltűnnek a tükörben, mikor egy-egy kanyar előtt elfelejtek fékezni. :)

#2058 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 11:47

Na de a gyorsforgalmi bejáratánál, valamint 100-150 méterrel korábban a két sáv két oldalán előjelezve, miért nem elég?
70-nel haladva, lehet, hogy nem elég.
De mindez a Budapest tábla után van, tehát bizonyos súly (tömeg) felett csak 50 km/h-val mehet.
Valamint van ott egy "tgk-val behajtani tilos" tábla is.

Szerintetek 10-ből hány teherautós jár arra életében először? Nem hiszem, hogy túl sok lenne.
Csak egyszerűen trendi szarni a szabályokra. Ha ne mfér át, az más, azt már be kell tartani.
Ezért jó a beton/acél kombó. Mert ott már azelőtt kiderül, hogy ráhajtanának és ezzel másokat akadályoznának a haladásban.

Ahhoz hasonló cucc kellene, mint ami lebontotta a szerb busz tetjét, csak nem annyira halálos.
És rendelni belőle nagy tételben, ha valaki elviszi, akkor tenni fel a következő és a következőt, a számlát pedig az okozó sofőr cégén behajtani kíméletlenül.
Gondolkoztál már ma?

#2059 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:17

Origo:

Idézet

Magyarok szenvedtek motorbalesetet Szlovákiában

2006. április 18., kedd, 15:02|Utolsó módosítás: 2006. április 18., kedd, 15:03

Súlyos motorbalesetet szenvedett két huszonéves magyar férfi Szlovákiában. Jelenleg a révkomáromi kórházban ápolják őket.

Súlyos sérülésekkel végződött két magyar fiatal motoros balesete Szlovákiában, miután hétfőn egy álló gépkocsiba hajtottak. A szlovák rendőrség keddi tájékoztatása szerint a huszonéves fiatalemberek a révkomáromi járáshoz tartozó Nemesócsa térségében, feltehetően gyorshajtás miatt hátulról belerohantak a főútvonal elhagyására készülő, álló személygépkocsiba.

Mindkettőjüket különféle csonttörésekkel szállították a révkomáromi kórházba. Gyógyulásuk mintegy két hónapot vesz majd igénybe. A gépkocsin és a két motorkerékpáron közel egymillió forintnak megfelelő kár keletkezett. Riskó Nagy László, a pozsonyi magyar nagykövetség konzulja az MTI-nek elmondta: a sérültek családtagjait már értesítették, hazaszállításukról pedig a kívánságuknak megfelelően intézkedtek.

(MTI)

Szerkesztette: csozsi 2006. 04. 18. 22:17 -kor

#2060 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:20

Idézet: Samott - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 12:56

Nem volt magassagkorlatozo... ok is a repuloter felol jottek, es ott sajnos nincs... valahogy atevickeltek a hid alatt, es a tuloldali magassagkorlatozo talalta el oket (ami persze a hid vedelmeben alacsonyabb mint a hid).

Samott

Van viszont magasságkorlátozó tábla a Ferihegy felől érkezve, még mielőtt ráhajtanának a gyorsforgalmira, láthatóan.

Idézet a sofőr vallomásából (a tolmács szemszögéből):
"Látta a táblát, tudta, hogy a busz magasabb, mint a megengedett, mégis megpróbálta, hátha átfér a híd alatt. A híd alatt át is fért, de a magasságkorlátozó alatt már nem..."
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.