HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:54

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:31

Benne van a KRESZ-ben, hogy KÖTELES vagy segíteni neki ebben, ha ezzel megelőzöl/elhárítasz egy közvetlen veszélyhelyzetet, akár létrejött volna az a veszélyhelyzet, ha nem szabálytalankodik, akár nem.

Idézet: guga - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 7:06

A hatos úton mentünk kifelé a telekre, körülbelül 3X maradtunk majdnem az árokban, olyan állat módon előznek azon a vékony sáncon. Aztán egyszer beütött a balszerencse, de nem nekünk, előttünk nem messze egy geci miatt, aki kockára tette egy csomó ember életét 3 autó egymásba szaladt. Az elsőnek hirtelen lekellett fékeznie, mert aki vele szemben éppen előzött úgy gondolta, hogy nem húzódik vissza hanem inkább gázt ad. Még két autó beleszaladt abba, amelyik lefékezett. Persze az előzős állat az sehol, szépen elsasszé a helyszínről.

2-3 órával később mentem pecázni és még mindig ott volt az egyik család az úton, várták a trélert, hogy elszállítsa az autójukat.

Na ez tényleg szopás.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2142 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:59

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:52

Nem erről van szó, egyszerűen utálom, ha valaki azt képzeli ő mindenkit helyreigazíthat.

Jöhet nekem itt akármilyen írással, azért mert valaki elvégzett valami tanfolyamot és "polgárőr" lett belőle nehogy már azt képzelje, hogy innentől ő az atyaúristen.

Valaki valami szemétséget csinál, és még ő van felháborodva, hogy csak rendőr szólhat érte, vagy mi a búbánat? Hát álljon már meg a menet azért, terjed a liberalizmus vagy mi a fene? Én nem vagyok polgárőr, de ha valaki valami szabájtalanságot csinál a szemem láttára, megpróbálom minden rendelkezésemre álló szeközzel a tudtára adni, hogy legközelebb ezt mégsem kéne. Én fejemre ne szarjon senki. De aki más fejére szarik a szemem láttára, azt sem hagyom szó nélkül.

Minap is, egy szakadt skodában egy olyan középkorú házaspár, először csak kissé zavaró volt, hogy annyira nem mentek, hogy feltartottak, aztán a piros lámpánál, meg kibassza a lehúzott ablakon a szemetet a nő. Én  rögtön kaptam az alkalmon jó hangosan mondtam, hogy ej micsoda szar autó ez, nem elég, hogy nem halad, még a szemét is hullik belőle. Na következő zöldnél úgy ment padlógázzal a belső sávba át, hogy nem is láttam többet. Bár lehet a következő sarkon tovább szemetel, de ha 10-ből 1 legalább elgondolkozik a dolgon már megérte.

#2143 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:06

Idézet

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet

a közúti közlekedés szabályairól

A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben.
A közúti közlekedés szabályait - a Minisztertanács felhatalmazása alapján - a következők szerint állapítjuk meg:

Idézet

3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
a) a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani;
b) a közúti jelzések rendelkezéseinek, továbbá a forgalom irányítására, ellenőrzésére jogosultak utasításainak eleget tenni;
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben - ideértve a forgalmi okból történő megállást is - kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.

http://web.b-m.hu/belugy/bmjog.nsf/cda8258...hlight=0,kresz*
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2144 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:32

Nem erről van szó, egyszerűen utálom, ha valaki azt képzeli ő mindenkit helyreigazíthat.

Jöhet nekem itt akármilyen írással, azért mert valaki elvégzett valami tanfolyamot és "polgárőr" lett belőle nehogy már azt képzelje, hogy innentől ő az atyaúristen.

Holnap majd beleásom magam a dologba csakazértis, ha dvd jogtár közelbe leszek.

Nem képzeltem magam atyaúristennek soha.
Nem kell DVD-jogtárral foglalkozni, csak akkor, ha nem fogadod el a Magyar Közlönyt hivatalos forrásnak.
Persze, lehet hogy meghackeltem...
Gondolkoztál már ma?

#2145 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:36

Hát már ne haragudj, de ha egy többmilliós kocsi (valamiért a drága kocsikra allergiásabb vagyok, de gondolom, sokan így vannak ezzel, talán irigység? :think:) elkezd a járdán grasszálni, ahol pedig biciklinél "komolyabb" járműnek semmi keresnivalója, én is megmondtam volna nekik a véleményem (kivéve, ha sokan vannak, illetve hatalmas jószágok, ami én nem vagyok :D), pedig az egyetlen "hatósági felhatalmazásom" arról szól, hogy felvehetem az anyám leveleit a postán. Menjenek arra, amerről bejöttek, annyira nem lehet sürgős, hogy a járdán kelljen végiggurulni.

#2146 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:08

Holnap majd beleásom magam a dologba csakazértis, ha dvd jogtár közelbe leszek.

Akkor is, ha igaza van? Na ezért írtam - viccesen - a Macika-fóbiáról... :D ;)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2147 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:54

Nem, a rosszabb bírkák, akik nem szólnak, akiknek a fejükre lehet szarni. Minél többen nem szólnak, annál többen veszik majd a bátorságot. Nem csak ilyenre, hanem bármire.

Mennyire igazad van... Én is nagyon hiányolom a "civil kurázsit". Szintén nem csak ebben. Mindenben.
Nagyon elbirkásodtunk az utóbbi években (évtizedekben?). Az eredménye pedig látható, ha kicsit is körülnézünk.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2148 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:18

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:08

Akkor is, ha igaza van? Na ezért írtam - viccesen - a Macika-fóbiáról... :D ;)

Kíváncsi vagyok, lesz-e töke ideállni elénk Mikeeenek és bevállalni, hogy IGEN, ez van a törvényben, igazat írtam.

Szerintem nem.
De szeretném, ha tévednék.
Legalább most az egyszer... ;)
Gondolkoztál már ma?

#2149 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:18

Kíváncsi vagyok, lesz-e töke ideállni elénk Mikeeenek és bevállalni, hogy IGEN, ez van a törvényben, igazat írtam.

Szerintem nem.
De szeretném, ha tévednék.
Legalább most az egyszer... ;)

Szerintem hiába vársz.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2150 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:35

Kiderül, minden esetre ez így van...

Mumia, mélyen egyetértek. A szar az, hogy mindenhol csak pár hőgető van, akik különc koloncok és mindig csak megszívják. Ilyen miatt melóhely függhet kockán... tudom.

#2151 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 21:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:25

Na de mé', az vonatkozik rá?
Jól megkeversz, hallod-e... :)

Mostmár el kéne dönteni, mik azok a szabályok, amik vonatkoznak a motorosokra is és mik azok a szabályok, amik betartása az életüket veszélyezteti...

:nevet2: Ez jó. :D

A második részt általánosan írtad? Mert én még mindig a motorosok szabályossá tétele mellett kardoskodok.

#2152 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 22:03

Mellesleg az egész motorosvitában a lényeg: az egyik oldal azt képviseli, hogy a motorosnak a nénikéjét azért, mert veszélyeztet, a másik oldal pedig azt nehezményezi, hogy én nénikézem a motorost, miközben eszem ágában sincs elütni, pusztán nem csípem, hogy nem tud ugyanúgy beállni a sorba, ahogy más. Ez nem birkaság - egyszerűen pofa kérdése - ahogy talán Mumia írta, nagyon találóan.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 04. 19. 22:03 -kor

#2153 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 23:33

Pont arra van szükség a dugóban, hogy a motorosok, robogósok, demég a bicajosok is beálljanak növelni a sort :omg:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2154 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:08

hát nemtudom srácok.. nekem pl van A jogsim is, és emlékeim szerint a kresz oktatáson vagy 100x elmondták, hogy szigurúan tilos piroslámpánál kocsisort előzni, hogy beállhass előre...
Per Aspera Ad Astra

#2155 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 22:35

A második részt általánosan írtad?

Igen.
Gondolkoztál már ma?

#2156 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 0:33

Pont arra van szükség a dugóban, hogy a motorosok, robogósok, demég a bicajosok is beálljanak növelni a sort :omg:

Jól mondod. Pont arra volna szükség.
Gondolkoztál már ma?

#2157 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:47

Igen.

Rendben. :)

#2158 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 0:33

Szerintem is sokkal jobb ha kerülgeti a kocsisort és letöri a tükrömet.  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2159 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:24

Minek az a tükör, csak megbontja az áramvonalat :Đ

#2160 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:29

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:11

Szerintem is sokkal jobb ha kerülgeti a kocsisort és letöri a tükrömet.  :rolleyes:

Nekem még csak szemeteskocsi vitte el a tükrömet, az sem kellemes élmény... főleg, hogy a jobb első futómű egy részét is magával vitte.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.