Gyorshajtás IV.
Elküldve: 2006. 04. 20. 07:34
Mire a sárgát látva egyet pislantok, már rég elhúz a rákba előlem. Még ha versenyrajtot is hajtok végre, akkor se szoktak az utamba állni. Egy robogó is úgy legyorsul nulláról, hogy na.
Amit utálok és amiért be is szólok nekik, ha tudok:
1. ha olyan jön elém, aki tudja, hogy elindulás után rögtön szenvedhetek a kikerülésével (pl. bicajos, v. robogós ha hosszú útszakasz előtt teszi, ahol tudja, hogy utolérem nagyon hamar)
2. ha akármilyen lassan is, de megyek és közben jobbról bemászik mellém. Na ettől elszáll az agyam.
Elküldve: 2006. 04. 20. 07:37
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:34
Mire a sárgát látva egyet pislantok, már rég elhúz a rákba előlem. Még ha versenyrajtot is hajtok végre, akkor se szoktak az utamba állni. Egy robogó is úgy legyorsul nulláról, hogy na.
1. ha olyan jön elém, aki tudja, hogy elindulás után rögtön szenvedhetek a kikerülésével (pl. bicajos, v. robogós ha hosszú útszakasz előtt teszi, ahol tudja, hogy utolérem nagyon hamar)
2. ha akármilyen lassan is, de megyek és közben jobbról bemászik mellém. Na ettől elszáll az agyam.
Detto.
Elküldve: 2006. 04. 20. 07:41
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:29
Ezek a tükrök nagyvárosi problémák. Sokkal több motoros hullik el, mert nem adják meg nekik az elsőbséget, valamint a természetes kiválasztódás miatt önkezűleg.
Elküldve: 2006. 04. 20. 08:20
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:34
Jó neked, én nem így tapasztalom.
Fentebb beraktam egy képet három motorosról.
A mopedes, -akinek semmi keresnivalója nincs a belső sávban-, kis híján a kocsi alatt végezte, pedig én még elpakoltam a "kámérásmobilt", felengedtem a kuplungot, stb...
Napközben 1500-nél nagyobb, személykocsi méretű furgonokkal járok.
Sűrűn van, hogy a motoros, aki becsurog elém-mellém, felháborodik, hogy legyorsulom, netán fel akarom lökni.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2006. 04. 20. 08:42
Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:20
Csakhogy én általában nem akarom legyorsulni. Csak azért toljam neki, hogy megmutassam, nem kellett volna elém állni, mert akadályoz?
Ha elém állnak, ha nem, ugyanazt a rutint végrehajtva indulok tovább és ennél a helyzetnél simán otthagynak induláskor. De az ügyesebbje még akár kilőve is megalázna.
Másik oldalról: néha Simsonnal szoktam bemenni a céghez. Elég retro kinézetű, de 4 sebességes, 70-es hengerrel és simán eldöcög akár 70-el is.
Én is elé állok a sornak, ha hosszú. 4-5 autónál még nem, mert minek.
Ha előre megyek, kilövök, oszt hali. Nem zavarok senkit. Kvéve 1-2 kecseget, akinek esze ágában nem volt addig sportosan vezetni, sokszor látja a kocsisor végét magunk előtt, de azért elrúgja az autót, nehogy már egy motoros "alázza". Na ilyenkor ki is a paraszt?
Elküldve: 2006. 04. 20. 08:49
Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 21:35
Mumia, mélyen egyetértek. A szar az, hogy mindenhol csak pár hőgető van, akik különc koloncok és mindig csak megszívják. Ilyen miatt melóhely függhet kockán... tudom.
Mi, ha az utcan leszolom az ilyet attol hogy fugg a munkahely?
Elküldve: 2006. 04. 20. 08:57
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:42
Ha robogóval vagy kerékpárral a sor elé áll valaki, akkor gondolhatna arra is, hogy ha nem halad, még nagyobb dugót fog okozni, mint ha a sor végén maradt volna. Mintezt azért, hogy előrébb kerüljön 5-10 autónyit a lámpánál.
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:04
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:04
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:57
Ember! Olvasd vissza az előző írásaimat és rájössz, hogy ezt nem nekem kellett volna címezned.
Világosan leírtam autósként is, motorosként is, mi a véleményem és mikor mit csinálok.
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:14
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:42
Ha elém állnak, ha nem, ugyanazt a rutint végrehajtva indulok tovább és ennél a helyzetnél simán otthagynak induláskor. De az ügyesebbje még akár kilőve is megalázna.
Másik oldalról: néha Simsonnal szoktam bemenni a céghez. Elég retro kinézetű, de 4 sebességes, 70-es hengerrel és simán eldöcög akár 70-el is.
Én is elé állok a sornak, ha hosszú. 4-5 autónál még nem, mert minek.
Ha előre megyek, kilövök, oszt hali. Nem zavarok senkit. Kvéve 1-2 kecseget, akinek esze ágában nem volt addig sportosan vezetni, sokszor látja a kocsisor végét magunk előtt, de azért elrúgja az autót, nehogy már egy motoros "alázza". Na ilyenkor ki is a paraszt?
Tökmindegy ki a paraszt, szabálytalanul előzöd meg a sort. Ha meg a simsonoddal előttem tötymörögnél utána engem meg magadat veszélyeztetve, a következő lámpánál tuti elmagyaráznám a véleményem
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:21
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 6:34
nem egyszer sikerült _majdnem_ így hátulról felb@sznom motoros... mert az idióta miután besorolt, csak akkor rakja ki az indexet... én meg rángathatom a kormányt, nehogy az indexével együtt a temetőben kössön ki.
Amúgy semmi bajom a motorosokkal, és tudom hogy hátul nincs szemük, de könyörgöm, akkor legalább nézzen hátra mielőtt besorol.
-C0pp3rM!n3-
Szerkesztette: Coppermine 2006. 04. 20. 09:23 -kor
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:21
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:14
Szabálytalanul, az tény. De elutazok ahhoz a kedves fórumtárshoz, aki mindig minden szabályt betartva közlekedik és nyugodtan megkövezhet.
Hol van tötymörgés? Akár egy 1.6-os benzines is maximum akkor gyorsulja le a "tötymörgő! Simsonomat, ha csak erre készülve spiccen várja a gyorsulást.
És szabálytalanul nyélgázon szoktam 70-el közlekedni vele, ha az út engedi. Még csak vissza se kell előzzön.
Magyarul, hacsak kekeckedni nem akar, egy tizedmásodpercre sincs feltartva. Akkor miről beszélünk?
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:23
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:25
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:21
Hol van tötymörgés? Akár egy 1.6-os benzines is maximum akkor gyorsulja le a "tötymörgő! Simsonomat, ha csak erre készülve spiccen várja a gyorsulást.
És szabálytalanul nyélgázon szoktam 70-el közlekedni vele, ha az út engedi. Még csak vissza se kell előzzön.
Magyarul, hacsak kekeckedni nem akar, egy tizedmásodpercre sincs feltartva. Akkor miről beszélünk?
Természetesen nem kekeckedésről beszéltem, hanem arról ahogy megelőz és utána hogyan közlekedik, sajna csak rossz tapasztalatom van a motorosokkal, iszonyat veszélyesek, ahogy hirtelen feltűnnek totál szabálytalanul, meg ahogy előzgetik a sorokat.
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:25
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:26
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:21
Én azért meg szoktam lepni a robogósokat. Meg is mutatom nekik hol a helyük. (Az úttest jobb szélén...)
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:26
Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:23
Te legalább tudod mi az a jobbkezes utca, a közlekedők 99%-a nem ismeri
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:27
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:57
Múltkoriban a Petőfi hídon a két (egy irányban haladó) sávot elválasztó szaggatott vonalom ment egy biciklis, nem mertem elmenni mellette, mert kacsázott is egy kicsit (nem sokat, de pont eleget, hogy beleakadjon véletlenül a tükrömbe). Miért nem tudott az út szélén menni? Nem fogom fel...
(Dudálni sem akartam, a végén még megijed és beesik a kocsi alá, akkor meg mindketten b@szhatjuk.)
Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:25
-C0pp3rM!n3-
Szerinted. Engem az bosszant, hogy akadályoz és elvárja, hogy az ő szaros életére is én vigyázzak.
Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:25
-C0pp3rM!n3-
Nem, én is megtudnám előzni szabálytalanul az egész sort pl a szembejövő sávban vagy a síneken. Csak én nem teszem mert nem vagyok tapló, mint ezek a motorosok. Ugyanúgy szabálytalan mindkettő.

Súgó
A téma zárva.