HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:30

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:27

Nem, én is megtudnám előzni szabálytalanul az egész sort pl a szembejövő sávban vagy a síneken. Csak én nem teszem mert nem vagyok tapló, mint ezek a motorosok. Ugyanúgy szabálytalan mindkettő.

így igaz. de ha ott szemben jön egy kolléga akkor van baj - a kötöttpályás járműről már nem is beszélve :D
a motoros meg vígan elkocog melletted, rá max. az ajtót lehet kinyitni, de mással nagyon nem tudják az autósok "veszélyeztetni".

#2182 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:33

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:25

itt szimplán arról van szó, hogy a motoros megteheti, vagyis meg tudja tenni azt, hogy kocsisort jobbról kielőz és beáll legelőre (mint a marhák :D). erre ugyebár egy autós nem képes (kivéve kék fény, stb). Ez b@ssza legjobban az autósok csőrét.

-C0pp3rM!n3-

Tőlem inkább akkor menjen, centizzen előre, amikor még állunk a piros lámpánál, akkor nem érdekel. De azt utálom, amikor tömött sorokban megy a kocsisor 50-60-al és közöttük bűvészkedik valaki (féltem a tükröm, a kocsim oldalát és megölni v. testi sérülést sem akarok senkinek sem okozni).
De ha már előre áll, akkor húzzon is onnan elfele a zöldnél azonnal! Tehát a biciklist utálom, ha elém áll, mert utánna még én bűvészkedhetek, hogy kikerüljem (vidéken nőttem fel, sokat bicikliztem és sok részeg biciklist is láttam, nem szeretek 5-10 centire elhúzni mellettük).

#2183 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:34

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:30

így igaz. de ha ott szemben jön egy kolléga akkor van baj - a kötöttpályás járműről már nem is beszélve :D
a motoros meg vígan elkocog melletted, rá max. az ajtót lehet kinyitni, de mással nagyon nem tudják az autósok "veszélyeztetni".

Na jah, mert veszélyérzetük sincs sok, rajtuk ugyanis nincs kasztni, és az életveszélyes manővereikkel ők halnának meg.

Ugyanilyenek a falvakban olyan sok helyen megtalálható részeg janibácsik a kivilágítatlan bringáikkal, na az a jó móka, ha elütöd, mész a börtönbe. Meresztgetnem kell a szemem rendesen ha a szüleimnél járok, mert tele van ilyen irdatlan barmokkal az út közepe.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2184 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:23

Általában ilyenkor még lassabban megyek

Az ilyen büntetősdiről hamar leszokik az ember, miután találkozott pár "megveszlekkilóra" tipusú "vállalkozóval", aki az akciót követően épp csak nem löki le az útról vagy vág elé és lövi le helyben.

De egyetértek veled abban, hogy nem tud érdekelni az, aki azért dudál rám, mert szabályosan közlekedem. Azokat én is nehezen értem meg, akik a belvárosi zsúfolt egyirányú jobbkezes utcákban száguldozni akarnak. Mennyi esélyük lenne megállni, ha kiszalad eléjük egy gyerek? :(

#2185 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:26

Én azért meg szoktam lepni a robogósokat. Meg is mutatom nekik hol a helyük. (Az úttest jobb szélén...)

Ezzel teljesen egyetértek. Nem kell középen flangálni. És előrehajtva is el lehet húzódni a pirosnál a jobb padkához.

#2186 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:40

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:35

Az ilyen büntetősdiről hamar leszokik az ember, miután találkozott pár "megveszlekkilóra" tipusú "vállalkozóval", aki az akciót követően épp csak nem löki le az útról vagy vág elé és lövi le helyben.

De egyetértek veled abban, hogy nem tud érdekelni az, aki azért dudál rám, mert szabályosan közlekedem. Azokat én is nehezen értem meg, akik a belvárosi zsúfolt egyirányú jobbkezes utcákban száguldozni akarnak. Mennyi esélyük lenne megállni, ha kiszalad eléjük egy gyerek? :(

Normális úton megyek rendesen, de kis egyirányú utcában, ahol mindkét oldalt parkolnak, mi a francnak játszak padlógáz-padlófék játékot 2-300 méteren belül?

#2187 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:02

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:39

Nem kell középen flangálni.

Tegnap mentem haza a busszal a melóhelyről. Vámosgyörk és Atkár között a busz szinte lépésben haladt, mert a szembejövő forgalom miatt előzni nem tudott, a mi sávunkban meg versenybringások edzettek. Eszükbe se jutott volna, hogy lehúzódjanak a jobb szélre, hogy a busz elmehessen mellettük, egymás mellett tekertek négyen (kettő előttük), és beszélgettek (!). Ha már edzenek, akkor tekerjenek, ne lépésben tötyögjenek egymás mellett.

#2188 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:04

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:21

Szabálytalanul, az tény. De elutazok ahhoz a kedves fórumtárshoz, aki mindig minden szabályt betartva közlekedik és nyugodtan megkövezhet.

Hol van tötymörgés? Akár egy 1.6-os benzines is maximum akkor gyorsulja le a "tötymörgő! Simsonomat, ha csak erre készülve spiccen várja a gyorsulást.
És szabálytalanul nyélgázon szoktam 70-el közlekedni vele, ha az út engedi. Még csak vissza se kell előzzön.
Magyarul, hacsak kekeckedni nem akar, egy tizedmásodpercre sincs feltartva. Akkor miről beszélünk?

Tudom, hogy kivétel vagyok Bp-n ezzel a szokásommal, de piros-sárgánál egyesben az autó, zöldnél kuplung fel + gáz.
Mindez azért, hogy egy lámpaváltáson, amelyiknél nyolc-tíz autó átfér zöldben, ne 4 (+ 3 pirosban).
70-nel Simsonnal közlekedni (rendszám nélkül mopedként, max. 50 ccm) kicsit több, mint szabálytalan. Még akkor is, ha manapság a 70 ccm-es mopedeket rendszám, és normális papírok nélkül adják-veszik.
40 km/h.

Idézet

Párhuzamos közlekedés

36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.
(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.
(3) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára kettőnél több forgalmi sáv van, a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni. Az ilyen úttesten azonban a második forgalmi sávban - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezések megtartásával - bármely járművel szabad közlekedni; a harmadik és további (belső) forgalmi sávokra - a balra bekanyarodás esetét kivéve - ráhajtani csak személygépkocsival szabad.
(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2189 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:06

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:04

Tudom, hogy kivétel vagyok Bp-n ezzel a szokásommal, de piros-sárgánál egyesben az autó, zöldnél kuplung fel + gáz. ...

Kuplungot, kinyomócsapágyat milyen sűrűn cseréltetsz? :)

#2190 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:08

Tudom, hogy kivétel vagyok Bp-n ezzel a szokásommal, de piros-sárgánál egyesben az autó, zöldnél kuplung fel + gáz.
Mindez azért, hogy egy lámpaváltáson, amelyiknél nyolc-tíz autó átfér zöldben, ne 4 (+ 3 pirosban).
70-nel Simsonnal közlekedni (rendszám nélkül mopedként, max. 50 ccm) kicsit több, mint szabálytalan. Még akkor is, ha manapság a 70 ccm-es mopedeket rendszám, és normális papírok nélkül adják-veszik.
40 km/h.

Idézet

Párhuzamos közlekedés

36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.
(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.
(3) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára kettőnél több forgalmi sáv van, a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni. Az ilyen úttesten azonban a második forgalmi sávban - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezések megtartásával - bármely járművel szabad közlekedni; a harmadik és további (belső) forgalmi sávokra - a balra bekanyarodás esetét kivéve - ráhajtani csak személygépkocsival szabad.
(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.

#2191 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:10

Így nem is lenne gond a pesti lámpákkal. A probléma az, hogy mindenki csak akkor eszmél, ha látja, hogy az előtte levő már elindult.  Pedig figyelhetnék akár a lámpát is. :rolleyes:

#2192 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:22

Az oktatóm a haját tépte (jogosan) ha nem üresben álltam a pirosban. Azóta is üresben állok mindig.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2193 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:24

40 km/h.

Még mindig nem mondtam egy szóval se, hogy szabályos vagyok.
Én a motorral piros-sárga villan, rögtön go. Mielőtt szólsz, ez is szabálytalan  :D

Hozzátenném, Pécsen ámokfutok és az általam vázolt motorozási szokásaim a dugóban közlekedésre vonatkoznak.
Teljesen szabálytalan, az igaz, de minek kellene nekem is a sorban állnom 3 km-en 20 percet, amikor biztonságosan elférve el tudok húzni a balfenéken? A kutyának nem teszek vele keresztbe.
Én is ezért vetem motort. Tele lett a tököm a kocsiban ücsörgéssel, irigyeltem a motorosokat az előnyükért.
Vettem egyet, más is megteheti.

Ettől függetlenül nem ámokfutok a tragaccsal, nem célom beledögleni. De a dugóhelyzetben igenis kihasználom az előnyét.
Más szabadságát nem korlátozom vele, de nekem nagyobb lesz a mozgásterem. Miért fáj ez?

#2194 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:27

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:06

Kuplungot, kinyomócsapágyat milyen sűrűn cseréltetsz? :)

Szerinted, a jelzőlámpa piros-sárga (tudod, ami a piros után, a zöld előtt...) váltása milyen hosszú?
Nem a pirosban állok kinyomott kuplunggal  :omg: , sem az autó, sem a pénztárcám ellensége nem vagyok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2195 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:08

Másról beszél, mint....

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:33

Hős u. sarok, a lámpánál elsőként állok a belső sávban.
Moci érkezik jobbról, majd balról, a végén egy moped is balról:omg:

#2196 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:38

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:24

Én is ezért vetem motort. Tele lett a tököm a kocsiban ücsörgéssel, irigyeltem a motorosokat az előnyükért.
Vettem egyet, más is megteheti.

Nem mindenki teheti meg.
Bizonyos melókat képtelenség ellátni gyalog/kerékpárral/mopeddel/motorral.
Én örülnék a legjobban, ha minden munkaterületen ott teremne a szerszám/anyag, és nekem csak oda kéne sétálni.

#2197 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:50

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:38

Nem mindenki teheti meg.
Bizonyos melókat képtelenség ellátni gyalog/kerékpárral/mopeddel/motorral.
Én örülnék a legjobban, ha minden munkaterületen ott teremne a szerszám/anyag, és nekem csak oda kéne sétálni.

Teljesen igazad van, átfogalmazom:

Azért, mert valaki bármilyen okból az autójába van kényszerítve, ne legyen már alapból pipa arra a szerencsésre, aki éppen motorral nincs a dugóban lefogva.
Ha az a motoros bunkó módon keresztbe tesz, az más tészta természetesen.

#2198 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:05

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:22

Az oktatóm a haját tépte (jogosan) ha nem üresben álltam a pirosban. Azóta is üresben állok mindig.

Mind a kettő marhaság önmagában. Ha gyors váltású a lámpa, akkor egyes kuplung bent és fék, ha lassú, akkor üresbe ki, kuplung föl, kézifék be.

#2199 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:07

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:49

Mi, ha az utcan leszolom az ilyet attol hogy fugg a munkahely?

Messzire asszociáltam. Hosszú és off.

#2200 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:07

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:04

Nem az utcán, hanem ha a melóhelyen kibukik belőled az önérzet.

Ehh, röviden is meg lehet fogalmazni. Erre gondoltam.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.