HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:42

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:10

Hát ez az.
Felteszek egy kérdést, komolyan érdekel, mi a teendő:

Adott egy vasúti-közúti kereszteződés. A közút főútvonal, a kereszteződés fénysorompóval ellátott.
A két pálya nem zár derékszöget egymással, az autós szemszögéből jobbról, hátulról  csatlakozik a vasút.

Asszem úgy tanultam, hogy  a vasúti átjáró fehér jelzése nem egyértelműen szabad jelzés, de a piros mindenképp tilos.
Kérdésem: ha fehéren villog (ami nem szabad, csak működik jelzés), de nem látom be a pályát (zárt teherautó, jobbra hátra holttér) mi a teendő?
Nagy dilemma számomra, volt 2 év, amikor hetente oda-vissza át kellett mennem ilyenen.
Igazság szerint fülem, farkam behúzva mindig levert a víz.

Hozzáteszem az egészhez, hogy láttam már fehéren átmenő vonatot. Pécs. Ipari út- Mohácsi út kereszteződése előtt 30 méterre van az ominózus vasúti átjáró. Szóltam MÁV-nak, megnézték, igaz volt.

Mit kell ilyenkor tenni?
Ki a felelős egy esetleges balesetért? (esély kicsi, halottnak mindegy, de kit terhel?)
Hogy menjek át rajta? Mindegy, hogy 40-nel, vagy 90-el halok bele. Nekem ez joghézagnak tűnik, ráadásul elég nagynak.

Húzd le az ablakot a 150m kezdeténél, fülelj, mert a vonat minden esetben kürtöl ahol keresztezi valami a vasúti pályát. A veszélyes helyekenél nekik is van sebesség korlát, a kürtölés hosszáról nem tudok pontosat, de mintha azt is hosszabban kellene...utánanézek, ha érdekel.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2242 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:47

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:42

Húzd le az ablakot a 150m kezdeténél, fülelj, mert a vonat minden esetben kürtöl ahol keresztezi valami a vasúti pályát. A veszélyes helyekenél nekik is van sebesség korlát, a kürtölés hosszáról nem tudok pontosat, de mintha azt is hosszabban kellene...utánanézek, ha érdekel.

Érdekel, mert tényleg félelmetesnek tűnik nekem ez a helyzet.

Egyébként mi van, ha nem elektromos a jobb ablak? A balon meghallom a jobbról jövő vonatot?
Tényleg dudál? Időben hallom?

#2243 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:50

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:52

Szerintem ha rövid a lámpa akkor is van időd váltani. Kézifék meg minek?

Idő van, de kopik a váltó. A kézifék minek? Na én meg ezért vagyok mérges, amikor gurulnak rám a mazsolák! :mad:  Azért 'zzeg, mert anélkül elgurul az autód, bele az enyém orrába. Ha meg erre azt írod, hogy rajta állsz a féken, akkor közlöm, hogy k*rvára zavaró, amikor belevakít a pofámba a féklámpa, főleg a mai ledes erős fényűek.

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 20. 17:50 -kor

#2244 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:51

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 13:44

Én is beszoktam a kéziféket húzni, ha gurul az autó valamerre (nem akarom 3 percig a fékpedált nyomni). Sík úton lámpánál, csak ki üresbe és minden pedál elengedve.

Legalábbis azt hiszed, hogy sík a terep és nem érzed, hogy megindul az autód hátra, a mögötted levő meg parázik. :(

#2245 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:52

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 15:18

...Ja és a totál nonszensz vasúti kereszteződés első táblájánál sem tartom be a 35-öt, ennél hülyébb szabály nincs is.

Milyen 35-öt? :Đ :lama:

#2246 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:53

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 16:35

Ne is keressünk, mert lakott területen 30, lakott területen kívül 50km/h.

:omg:  kívül 40.

#2247 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:55

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:47

Érdekel, mert tényleg félelmetesnek tűnik nekem ez a helyzet.

Egyébként mi van, ha nem elektromos a jobb ablak? A balon meghallom a jobbról jövő vonatot?
Tényleg dudál? Időben hallom?

Engem mentett már meg motorozás közben, Ősborókásban mentem erdei úton, sima X volt csak, sisakban Akrapovics dob mellett is meghallottam, igaz lassítottam mert láttam a táblát, azt a légkürtöt meg lehet hallani  ;)

#2248 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:58

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:42

:nevet2:
Ez a para a vasúti átjárókkal szemben Tőled teljesen offtopik nekem. Bazz, ne legyél paranoiás, azért ennyire nem komoly dolog az átjáró... Csak nem kell pirosban átmenni, plusz nem működőnél / biztosítatlannál alaposabban körül kell nézni és kész. Mikor volt (utoljára) olyan baleset átjáróban, amit a vasúti fénysorompó téves jelzése okozott?

#2249 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:55

Engem mentett már meg motorozás közben, Ősborókásban mentem erdei úton, sima X volt csak, sisakban Akrapovics dob mellett is meghallottam, igaz lassítottam mert láttam a táblát, azt a légkürtöt meg lehet hallani  ;)

Biztosítatlannál naná, hogy ez van, anélkül nem megyek rá, hogy ne lassítsak akár nulláig...
Az Ősborokás kezd magához térni a tűz óta? Nagyapámmal és Apuval elég sokat gombáztunk ott. :(

#2250 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:10

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:58

Ez a para a vasúti átjárókkal szemben Tőled teljesen offtopik nekem. Bazz, ne legyél paranoiás, azért ennyire nem komoly dolog az átjáró... Csak nem kell pirosban átmenni, plusz nem működőnél / biztosítatlannál alaposabban körül kell nézni és kész. Mikor volt (utoljára) olyan baleset átjáróban, amit a vasúti fénysorompó téves jelzése okozott?

Ad 1. a parázó én voltam. Teljesen komolyan.

És szarok a statisztikára, amikor csak 1 ezrelékként beledöglöttem.
Nem a szabályok megszegése miatt, nem műszaki okokból, nem blamából. Szabályosan.
Ez elv, felvetett lehetőség. Nos???

#2251 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:13

Javaslat: ne lépj ki az utcára, mert a fejedre eshet egy tetőcserép. Vagy egy balesetező kocsi által a terelőoszlop tetejéről lecsapott gombóc megölhet.

#2252 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:17

Azért, mert az élet káros az egézségre, nem lehet mindig szögletesnek és görcsösnek lenni, és mindenhol, még a jól belátható vasúti átjárók előtt is már 150m-re 30/40-nel menni. Ez a szabályozás rossz.
A lehetséges megoldásom, amit mondtam (150m 50km/h, 100m 40km/h, 50m 30km/h, stb.) le lett hurrogva, mondván ráfutásos balesetek. Ezt elfogadtam. De a véleményemet fenntartom, ez így marhaság.
Talán lehetne vasúti átjáronként sebességkorlátozó táblákat kirakni a csíkok helyett és az átjáró előtti terepet tisztán tartani.
Persze egyszerűbb rossz szabályt hozni és a betartatásából pénzt kaszírozni.

#2253 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:19

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:13

Javaslat: ne lépj ki az utcára, mert a fejedre eshet egy tetőcserép. Vagy egy balesetező kocsi által a terelőoszlop tetejéről lecsapott gombóc megölhet.

Köszi, jó.
Csakhogy sehol nincs szabályba leírva, hogy nem fog rád esni cserép. De az se, hogy közlekedj bátran, de rádeshet, döntsd el magad.

#2254 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:20

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:58

A kérdésed jó, csak ritkán tud reklamálni aki nem a sínen megy :D 

Relatívan lassan gyorsuló, hosszú járműszerelvénynél megéri a fülét is használnia, ha egyszer megmenti az életét csak meghív egy sörre ;)

Nem paranoia, csak szemét a MÁV, sőt aljasan sumák, de ezt már Önnek elmondtam uram :cool:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tíz hektár kb. teljesen sivatag ill. puszta lett, de maradt még sok szép hely. A 6-osról látszik a tisztítás, halomba rakták az élettelen rönköket, jó fej a DDNP főnök, korrekten rendbeteszik.

#2255 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:21

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:17

Azért, mert az élet káros az egézségre, nem lehet mindig szögletesnek és görcsösnek lenni, és mindenhol, még a jól belátható vasúti átjárók előtt is már 150m-re 30/40-nel menni. Ez a szabályozás rossz.
A lehetséges megoldásom, amit mondtam (150m 50km/h, 100m 40km/h, 50m 30km/h, stb.) le lett hurrogva, mondván ráfutásos balesetek. Ezt elfogadtam. De a véleményemet fenntartom, ez így marhaság.
Talán lehetne vasúti átjáronként sebességkorlátozó táblákat kirakni a csíkok helyett és az átjáró előtti terepet tisztán tartani.

Nem vontam kétségbe semmit. Azt sem jó-e, vagy rossz a mostani szabályzás.
Egy VALÓS élethelyzetről kérdeztem. Ironizálni én is tudok, de az nem konkrét, megnyugtató válasz.

#2256 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:22

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:17

A korrekt sebességkorlátozás a belátható pályaszakasz hosszától függene. Olcsóbb általános szabályt hozni, mint bejárni mindet és kitáblázni.

#2257 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:35

Motoros eset.....

#2258 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:36

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:19

Köszi, jó.
Csakhogy sehol nincs szabályba leírva, hogy nem fog rád esni cserép. De az se, hogy közlekedj bátran, de rádeshet, döntsd el magad.

Az sem, hogy a vasúti biztosító berendezés szabályosan működik. Attól még megyek bátran, így döntöttem. És Te? Kilépsz az utcára?

#2259 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:40

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:36

Az sem, hogy a vasúti biztosító berendezés szabályosan működik. Attól még megyek bátran, így döntöttem. És Te? Kilépsz az utcára?

:confused:

Medve sajtot ettél? Agresszív kismalacca, végre valaki óvatos :up:

#2260 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:42

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:21

Nem vontam kétségbe semmit. Azt sem jó-e, vagy rossz a mostani szabályzás.
Egy VALÓS élethelyzetről kérdeztem. Ironizálni én is tudok, de az nem konkrét, megnyugtató válasz.

Erre nem lehet konkrét, megnyugtató választ adni. Az lenne, ha mondanám, menjél csak bátran. De nem mondhatom, mert van kockázat. Hogy mekkora, az meg szubjektív. Nekem is van egy véleményem, másnak is, valószínűleg megkapom a felelőtlen gyorshajtó :Đ kitűntető címet, de a vasúti átjárós korlátozást csak akkor tartom be, ha traffi néz szemben. Különben én határozom meg az optimális sebességet. Van, hogy a KRESZ által meghatározott sebességet sem tartom, mert úgy ítélem meg, máskor pedig 90-nel huppanok át. Ez van.
Mindig azt mondom, hogy csakis annyi pontban szegem meg a KRESZT, ahány ponton rossz.
Sok kilóméter van mögöttem, de nem anyázott még senki, és tudtommal nem volt veszélyben az életem és az utasaim élete még soha jobban, mintha betartanám a KRESZ-t szögre. Sőt.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.