Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:10
Felteszek egy kérdést, komolyan érdekel, mi a teendő:
Adott egy vasúti-közúti kereszteződés. A közút főútvonal, a kereszteződés fénysorompóval ellátott.
A két pálya nem zár derékszöget egymással, az autós szemszögéből jobbról, hátulról csatlakozik a vasút.
Asszem úgy tanultam, hogy a vasúti átjáró fehér jelzése nem egyértelműen szabad jelzés, de a piros mindenképp tilos.
Kérdésem: ha fehéren villog (ami nem szabad, csak működik jelzés), de nem látom be a pályát (zárt teherautó, jobbra hátra holttér) mi a teendő?
Nagy dilemma számomra, volt 2 év, amikor hetente oda-vissza át kellett mennem ilyenen.
Igazság szerint fülem, farkam behúzva mindig levert a víz.
Hozzáteszem az egészhez, hogy láttam már fehéren átmenő vonatot. Pécs. Ipari út- Mohácsi út kereszteződése előtt 30 méterre van az ominózus vasúti átjáró. Szóltam MÁV-nak, megnézték, igaz volt.
Mit kell ilyenkor tenni?
Ki a felelős egy esetleges balesetért? (esély kicsi, halottnak mindegy, de kit terhel?)
Hogy menjek át rajta? Mindegy, hogy 40-nel, vagy 90-el halok bele. Nekem ez joghézagnak tűnik, ráadásul elég nagynak.
Húzd le az ablakot a 150m kezdeténél, fülelj, mert a vonat minden esetben kürtöl ahol keresztezi valami a vasúti pályát. A veszélyes helyekenél nekik is van sebesség korlát, a kürtölés hosszáról nem tudok pontosat, de mintha azt is hosszabban kellene...utánanézek, ha érdekel.

Súgó
A téma zárva.