HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:10

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:30

...
a motoros meg vígan elkocog melletted, rá max. az ajtót lehet kinyitni, de mással nagyon nem tudják az autósok "veszélyeztetni".

:idea: 

... :]

:Đ

#2202 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:27

Szerinted, a jelzőlámpa piros-sárga (tudod, ami a piros után, a zöld előtt...) váltása milyen hosszú?
Nem a pirosban állok kinyomott kuplunggal  :omg: , sem az autó, sem a pénztárcám ellensége nem vagyok.

Félreértettem, azthittem, hogy a piros teljes ideje alatt állsz 1-esben, kinyomott kuplunggal (láttam már ilyet).

#2203 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:22

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:50

Teljesen igazad van, átfogalmazom:

Azért, mert valaki bármilyen okból az autójába van kényszerítve, ne legyen már alapból pipa arra a szerencsésre, aki éppen motorral nincs a dugóban lefogva.
Ha az a motoros bunkó módon keresztbe tesz, az más tészta természetesen.

Ha a bringásfutár (szabálytalanul) a villamossínen igyekszik, nagy valószínűséggel munkát végez.
A túrabiciglis viszont ne borzolja az idegeket a lámpánál előrecsurgással, hogy utána megint előzgesse a sor őt.
A szalon-mopedes dettó.
Bár ezeknél valószínűleg az a legnagyobb baj, hogy a Kresz-szabályokat alapvetően nem ismerik, vagy nem is érdekli őket. 
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2204 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:31

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:22

Ha a bringásfutár (szabálytalanul) a villamossínen igyekszik, nagy valószínűséggel munkát végez.
A túrabiciglis viszont ne borzolja az idegeket a lámpánál előrecsurgással, hogy utána megint előzgesse a sor őt.
A szalon-mopedes dettó.
Bár ezeknél valószínűleg az a legnagyobb baj, hogy a Kresz-szabályokat alapvetően nem ismerik, vagy nem is érdekli őket.

Ez benne van az előző egyik hsz-emben nekem is.
Nem tudok ezzel a részével vitázni, mert egy állásponton vagyunk.

#2205 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:52

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:05

Mind a kettő marhaság önmagában. Ha gyors váltású a lámpa, akkor egyes kuplung bent és fék, ha lassú, akkor üresbe ki, kuplung föl, kézifék be.

Szerintem ha rövid a lámpa akkor is van időd váltani. Kézifék meg minek?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2206 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:00

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:24

Még mindig nem mondtam egy szóval se, hogy szabályos vagyok.
Én a motorral piros-sárga villan, rögtön go. Mielőtt szólsz, ez is szabálytalan  :D

Hozzátenném, Pécsen ámokfutok és az általam vázolt motorozási szokásaim a dugóban közlekedésre vonatkoznak.
Teljesen szabálytalan, az igaz, de minek kellene nekem is a sorban állnom 3 km-en 20 percet, amikor biztonságosan elférve el tudok húzni a balfenéken? A kutyának nem teszek vele keresztbe.
Én is ezért vetem motort. Tele lett a tököm a kocsiban ücsörgéssel, irigyeltem a motorosokat az előnyükért.
Vettem egyet, más is megteheti.

Ettől függetlenül nem ámokfutok a tragaccsal, nem célom beledögleni. De a dugóhelyzetben igenis kihasználom az előnyét.
Más szabadságát nem korlátozom vele, de nekem nagyobb lesz a mozgásterem. Miért fáj ez?

Neked fog, ha talákozol egy-két ingerlékenyebb autóssal, esetleg pénzbe fáj, ha rendőrrel... Nemtom' mindenapi közlekedést szabálytalanságra építeni...  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2207 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:22

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:52

Szerintem ha rövid a lámpa akkor is van időd váltani. Kézifék meg minek?

kéziféket én sem értem :think:  :D

-C0pp3rM!n3-

#2208 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:44

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 13:22

kéziféket én sem értem :think:  :D

-C0pp3rM!n3-

Én is beszoktam a kéziféket húzni, ha gurul az autó valamerre (nem akarom 3 percig a fékpedált nyomni). Sík úton lámpánál, csak ki üresbe és minden pedál elengedve.

#2209 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 13:00

Neked fog, ha talákozol egy-két ingerlékenyebb autóssal, esetleg pénzbe fáj, ha rendőrrel... Nemtom' mindenapi közlekedést szabálytalanságra építeni...  :think:

Benne van.
A másik ember agressziójával való találkozás mindig mindenben benne van.
Ha szabályok közt élsz, akkor azért, ha nem akkor azért.

A rendőr pedig beleszámolható kockázat. Ha elkap, jogosan büntet, perkálsz, ennyi.

Gondolom, mindig, mindenhol a megengedettel mész, minden zebránál megállsz, ha épp odaér valaki, mindig bekötöd magad indulás előtt, naponta első indulásnál végignézed a lámpáidat, kerekedet, kormányholtjátékot stb.
Ha igen, jól teszed  :respect:
Ha nem, álszent volt a megjegyzésed  :think:

#2210 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:01

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 13:57

Benne van.
A másik ember agressziójával való találkozás mindig mindenben benne van.
Ha szabályok közt élsz, akkor azért, ha nem akkor azért.

A rendőr pedig beleszámolható kockázat. Ha elkap, jogosan büntet, perkálsz, ennyi.

Gondolom, mindig, mindenhol a megengedettel mész, minden zebránál megállsz, ha épp odaér valaki, mindig bekötöd magad indulás előtt, naponta első indulásnál végignézed a lámpáidat, kerekedet, kormányholtjátékot stb.
Ha igen, jól teszed  :respect:
Ha nem, álszent volt a megjegyzésed  :think:

Nem hinném hogy álszent volt. Aki ismer tudja, hogy nagyon nem tartom be a sebességhatárokat, viszont MINDIG bekötöm magam, a kocsi műszaki állapotát is ellenőrzöm amennyire kell (a kocsi ellenőrzi a lámpákat pl :p ). Nem értem miért álszentség felhívni a figyelmed arra, hogy előre tervezetten sérted a szabályokat. Ez olyan mint pl minden nap átmenni a ugyanott a piroson mert nincs kedvem fékezni. A te életed a te döntésed. Velem ne találkozz amikor motoron ülsz :D

#2211 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:01

Nem hinném hogy álszent volt. Aki ismer tudja, hogy nagyon nem tartom be a sebességhatárokat, viszont MINDIG bekötöm magam, a kocsi műszaki állapotát is ellenőrzöm amennyire kell (a kocsi ellenőrzi a lámpákat pl :p ). Nem értem miért álszentség felhívni a figyelmed arra, hogy előre tervezetten sérted a szabályokat. Ez olyan mint pl minden nap átmenni a ugyanott a piroson mert nincs kedvem fékezni. A te életed a te döntésed. Velem ne találkozz amikor motoron ülsz :D

Nem tartod be a sebességhatárt, mert a képességeiddel tisztában léve biztonságosan szeged meg.
Én pont így szegem meg szintén a szabályokat.
Nem vagyok saját magam ellensége, nem kényszerítek senkit szándékosan arra, hogy engem védjen a jogai gyakorlásának felfüggesztésével, sőt igyekszem a kényes helyzeteket (motorral főleg) kerülni.

De ha te is megszeged a szabályokat, csak éppen nem motorral, miért is vagyok én rosszabb, mint te?
Miért oktatsz ki másik mércével mérve engem, mint magad?
Az én szabálytalankodásom miért súlyosabb, mint a tied?
Erre írtam, hogy álszentség.

Ne keverj össze a mindenhol repesztő, egykerekező donorokkal, akik nekem pont annyira csípik a szememet. Mások képességeire bízni magad idiotizmus.

De csak azért, mert szabályt szeg valaki, engem és másokat nem hozva hátrányos helyzetbe, nem ítélem el. Csinálja. Szíve joga eldönteni.
Nem mondom, hogy bárki is szabálytalankodjon, azt sem, hogy ez helyénvaló. Ha következményei vannak, vállalni kell. Mérlegeljen mindenki és döntsön.

#2212 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:50

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:22

Nem tartod be a sebességhatárt, mert a képességeiddel tisztában léve biztonságosan szeged meg.
Én pont így szegem meg szintén a szabályokat.
Nem vagyok saját magam ellensége, nem kényszerítek senkit szándékosan arra, hogy engem védjen a jogai gyakorlásának felfüggesztésével, sőt igyekszem a kényes helyzeteket (motorral főleg) kerülni.

De ha te is megszeged a szabályokat, csak éppen nem motorral, miért is vagyok én rosszabb, mint te?
Miért oktatsz ki másik mércével mérve engem, mint magad?
Az én szabálytalankodásom miért súlyosabb, mint a tied?
Erre írtam, hogy álszentség.

Ne keverj össze a mindenhol repesztő, egykerekező donorokkal, akik nekem pont annyira csípik a szememet. Mások képességeire bízni magad idiotizmus.

De csak azért, mert szabályt szeg valaki, engem és másokat nem hozva hátrányos helyzetbe, nem ítélem el. Csinálja. Szíve joga eldönteni.
Nem mondom, hogy bárki is szabálytalankodjon, azt sem, hogy ez helyénvaló. Ha következményei vannak, vállalni kell. Mérlegeljen mindenki és döntsön.

Te nem is az én postjaimat olvasod :D A kiemelt részeket én sehol sem mondtam, nem tudom miért olvasod bele. :) Végiggondoltad, amikor araszoló kocsisort kerülgetsz hány autós szeretné letépni a fejed?  :) Biztosan több mint nekem amikor pl az autópályán vagy egy esti kihalt úton túllépem a megengedett sebességet. Nem muszáj elhinni, dugóban nyilván nem lehet gyorshajtani. :) Még egy különség: Én nem minden nap hajtok gyorsan te viszont folyamatosan kerülgeted a kocsisort. Egyszer fogja valaki kinyitni az autó ajtaját elötted mert pl a dugóban ki akarja önteni a hamut. Ha autópályán kihajtanak elém mert nem néznek hátra szerinted hányan fognak a tükörbe nézni álló kocsisorban?  :think:

#2213 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:55

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:50

...Ha autópályán kihajtanak elém mert nem néznek hátra...

Illetve hátranéznek, de nem látnak senkit, visszanéznek és kisorolnak, addigra meg már ott vagy a DTM-el... :D :D :D

#2214 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:56

A dugóban ne akarja kiönteni a hamut, ballagjon el vele a kukáig.

#2215 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:00

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:56

De hát Magyarországon vagyunk, ahol 3 dolog a kúl: Lopni, szemetelni és xarni a közlekedési szabályokra... :think:

#2216 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:03

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:50

Te nem is az én postjaimat olvasod :D A kiemelt részeket én sehol sem mondtam, nem tudom miért olvasod bele. :) Végiggondoltad, amikor araszoló kocsisort kerülgetsz hány autós szeretné letépni a fejed?  :) Biztosan több mint nekem amikor pl az autópályán vagy egy esti kihalt úton túllépem a megengedett sebességet. Nem muszáj elhinni, dugóban nyilván nem lehet gyorshajtani. :) Még egy különség: Én nem minden nap hajtok gyorsan te viszont folyamatosan kerülgeted a kocsisort. Egyszer fogja valaki kinyitni az autó ajtaját elötted mert pl a dugóban ki akarja önteni a hamut. Ha autópályán kihajtanak elém mert nem néznek hátra szerinted hányan fognak a tükörbe nézni álló kocsisorban?  :think:

Miért, nem szóltál le a motorozási szokásom miatt? Ha nem, akkor sorry.

Visszaolvasva kiderülhet, hogy mozgó kocsisort nem szoktam előzni.
Állót igen. De azt se, ha jönnek szembe és rákényszerülnének lehúzódásra.

Ha rámnyitja az ajtót, az pedig már a direkt keresztbetevés fogalma. Mi kár éri, ha elmegyek mellette?
Ha nem, attól lesz előnye? Semmi.
Ha rámnyitja, irigységből teszi.
Ilyen alapon minden 10 millás autó fényezését húzzok meg kulccsal. Neki jutott, nekem nem, menjen a csába alapon.

Befejeztem.

#2217 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:08

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:56

Én ezt látom. Te lehet hogy mást. Viszont akkor nem .hu-s domainről netezel....

#2218 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:55

Illetve hátranéznek, de nem látnak senkit, visszanéznek és kisorolnak, addigra meg már ott vagy a DTM-el... :D :D :D

Teeee!  :reklamacio:  :D  :D  :Đ

#2219 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:10

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 15:03

Miért, nem szóltál le a motorozási szokásom miatt? Ha nem, akkor sorry.

Visszaolvasva kiderülhet, hogy mozgó kocsisort nem szoktam előzni.
Állót igen. De azt se, ha jönnek szembe és rákényszerülnének lehúzódásra.

Ha rámnyitja az ajtót, az pedig már a direkt keresztbetevés fogalma. Mi kár éri, ha elmegyek mellette?
Ha nem, attól lesz előnye? Semmi.
Ha rámnyitja, irigységből teszi.
Ilyen alapon minden 10 millás autó fényezését húzzok meg kulccsal. Neki jutott, nekem nem, menjen a csába alapon.

Befejeztem.

Ahogy érzed.

#2220 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:18

Szerintem is vannak fokozatok.  Én pl mindig bekötöm magam, és mindenkinek be kell kötnie magát a kocsiban, addig nem indulok. Piros lámpa, jobbkézszabály, előzési tilalom szent. De a sebességhatárok engem sem érdekelnek, főleg a logikátlanok (kinntfelejtett 40-es tábla főútvonalon pl)
Pl hétvégén 90 helyett 110-120 szal mentem főútvonalon, szerintem ez nem bűn. Ja és a totál nonszensz vasúti kereszteződés első táblájánál sem tartom be a 35-öt, ennél hülyébb szabály nincs is.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.