HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:57

Ez is kicsavarása a dolgoknak, szerintem senki sem szeretne nagyobb sebességhatárokat lakott területen. Hanem ott legyenek magasabbak, ahol alkalmasak az útviszonyok rá autópályán ne 130 legyen, és országúton ne 90. Senki sem akar városban száguldozni, ill aki akar az úgyis megteszi, ha 200 az M7-esen a sebességhatár és akkor is ha 20.

De miért csak Magyarországon?
Miért képzeljük mi, hogy mi okosabbak, jobbak, ügyesebbek, szebbek vagyunk a többi uniós ország polgárainál, így nekünk nem lehet jó az a korlátozás, ami náluk működik és harmadannyi balesetet okoz?
Nos?
Gondolkoztál már ma?

#242 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:03

Legalább annyira demagóg azt írni, hogy a közlekedésben részt vesznek olyanok, akik max. a 30 km/h-t tartják biztonságosnak. Bocsi.

Ez nem válasz Múmia felvetésére. Aki 30-at érez biztonságosnak az adja le a jogsit és irány a nagy sárga jármű (busz)!

#243 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:06

Miért képzeljük mi, hogy mi okosabbak, jobbak, ügyesebbek, szebbek vagyunk a többi uniós ország polgárainál, így nekünk nem lehet jó az a korlátozás, ami náluk működik és harmadannyi balesetet okoz?
Nos?

Inkább nem, úgyis parttalan lenne a vita megint...

Szerkesztette: Mikeee 2006. 02. 22. 18:55 -kor

#244 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:06

Nos?

Idézet

Góg és Magóg fia vagyok én, Hiába döngetek kaput, falat S mégis megkérdem tőletek:...

:)

#245 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:03

Legalább annyira demagóg azt írni, hogy a közlekedésben részt vesznek olyanok, akik max. a 30 km/h-t tartják biztonságosnak. Bocsi.

Nem én írtam a 30-at. Csak a példánál maradtam. 50-el is feltartja a forgalmat, és ingerültté teszi azokat akik haladnának is.

#246 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:09

Hehh. :)

Erről az jutott eszembe, hogy van olyan ország, ahol tiltják az alkoholt. Tényleg, tutira biztonságosabb és jobb anélkül.
Jelenleg a sebességhatárok viszont egész biztosan rosszak. A vezetői képzés és a közlekedési morál is. Attól még a legtöbben 100-110km/h-val mennek a főutakon, 130km/h körül az autóutakon és 150-160 körül az autópályán. :)
A rizikó nagyobb? Hogyne, ezért lett belterület is 60 helyett 50km/h.
De ilyen elven mehetnénk mindenhol 30km/h-val is. :)
Vezetni kell megtanulni, uralni az utat és a gépjárművet, és tudni moderáltan vezetni, ha a viszonyok úgy kívánják. Ugyanis statisztika ide vagy oda, az én megfigyelésem az, hogy a legtöb baleset nem simán gyorshajtásból, hanem relatív gyorshajtásból következik be. Szabályokon kívül.

Felesleges témakör boncolgatás.

#247 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:42

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:09

Hehh. :)

Erről az jutott eszembe, hogy van olyan ország, ahol tiltják az alkoholt. Tényleg, tutira biztonságosabb és jobb anélkül.
Jelenleg a sebességhatárok viszont egész biztosan rosszak. A vezetői képzés és a közlekedési morál is. Attól még a legtöbben 100-110km/h-val mennek a főutakon, 130km/h körül az autóutakon és 150-160 körül az autópályán. :)
A rizikó nagyobb? Hogyne, ezért lett belterület is 60 helyett 50km/h.
De ilyen elven mehetnénk mindenhol 30km/h-val is. :)
Vezetni kell megtanulni, uralni az utat és a gépjárművet, és tudni moderáltan vezetni, ha a viszonyok úgy kívánják. Ugyanis statisztika ide vagy oda, az én megfigyelésem az, hogy a legtöb baleset nem simán gyorshajtásból, hanem relatív gyorshajtásból következik be. Szabályokon kívül.

Felesleges témakör boncolgatás.

Valamint a képességeink túlértékeléséből és a jármű-út kapcsolat rossz megítéléséből.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#248 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:52

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:42

Valamint a képességeink túlértékeléséből és a jármű-út kapcsolat rossz megítéléséből.

Nem mondtál ellent, és többet sem, mint én. :) "Vezetni kell megtanulni, uralni az utat és a gépjárművet, és tudni moderáltan vezetni, ha a viszonyok úgy kívánják."

#249 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:12

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:52

Nem mondtál ellent, és többet sem, mint én. :) "Vezetni kell megtanulni, uralni az utat és a gépjárművet, és tudni moderáltan vezetni, ha a viszonyok úgy kívánják."

Összekeversz valakivel. Én nem kötözködni akarok veled. Átkonvertáltam, hogy gyöngytyúk aggyal is fogni lehessen.
Neked sem megy??? :D

#250 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:50

a) Németországban ismételten, sokadjára is téma, hogy megszüntetik a korlátlanságot, 130 km/h-ban maximálva az engedélyezett sebességet. Az összes többi európai országban már régen a 130 van érvényben.
Na persze, tudom én, mert ott amatőrök vezetnek, ráadásul szar autókkal. Ide Magyarországra valami nagyobb határ kéne, mert tele vagyunk fáin zseni vezetőkkel. A baj csak, hogy hetente elfogy belőlük pár db a hétvégi balesetekben...

b) Bízzunk benne, hogy Te is megéred, hogy megöregszel. Na nem nagyon, csak mondjuk 45-50 évesre. Amikor már csak tél elején tudod elkapni röptében a legyet, és azt is csak akkor, ha a légy is akarja.
Na, majd akkor térjünk vissza arra, ki jogosult vezetni és mi jelent nagyobb veszélyt a TÖBBI közlekedőre nézve, ha belezavarjuk a 70-be őket, de ők nem érzik biztonságosnak, vagy ha hagyjuk, hogy 30-cal menjenek és kerülgetjük őket. Mert ahhoz nincs jogod, hogy 40 év felett mindekit eltakaríts az útból, hogy Te száguldozhass. Mert ez olyan fokú önzőség lenne, ami még Tőled is sok.

c) Fene tudja, mostanában nem nagyon hallottam elszállt Trabantosról. A mostani sebességhatárokat más - komolyabb - autóval senki sem akarja betartani, hullanak is szépen.
Gondolod, ha magasabbak lennének a határok, akkor nem pont ugyanennyivel mennének azok, akik leszarják ma is az egész szabályosdit?
SZERINTED mi változna? Nem lenne lelkiismeredfurdallása a Passatosnak, mert 85-tel ment lakott területen, ahol 50-nel lehetne? SZERINTED MOST VAN NEKI???

Légyszíves olvassátok el mégegyszer, amit írt Macika, és gondolkodjatok el rajta, ne kössetek bele egyből, meg demagógozzatok.

Szinte egész európában ezek a sebességhatárok, mi ez a trabanthoz mérik a sebességeket hülyeség?

A sebességhatárokat a közlekedők 99%-a nem tatrtja be, akkor meg mi a f@sznak kéne módosítani őket? Mindenki ugyanannyival menne, mint eddig.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#251 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:38

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:51

Ez nem válasz Múmia felvetésére. Aki 30-at érez biztonságosnak az adja le a jogsit és irány a nagy sárga jármű (busz)!

Aki a 160-at, az meg jogosan gyilkolhat az utakon, ugye?
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#252 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:40

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:09

A vezetői képzés

Ezt fejtsd ki légyszi bővebben! Mi a probléma vele szerinted?

#253 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:41

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:37

Légyszíves olvassátok el mégegyszer, amit írt Macika, és gondolkodjatok el rajta, ne kössetek bele egyből, meg demagógozzatok.

Szinte egész európában ezek a sebességhatárok, mi ez a trabanthoz mérik a sebességeket hülyeség?

A sebességhatárokat a közlekedők 99%-a nem tatrtja be, akkor meg mi a f@sznak kéne módosítani őket? Mindenki ugyanannyival menne, mint eddig.

Most akkor minek is téped a szádat?  :D Amikor ez a helyzet, ehhez kell alkalmazkodni, te is én is tudom. Aki nem tudja mit és hogyan/hol lehet az meg kihullik az evolúció rostáján.

#254 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:50

a) Németországban ismételten, sokadjára is téma, hogy megszüntetik a korlátlanságot, 130 km/h-ban maximálva az engedélyezett sebességet. Az összes többi európai országban már régen a 130 van érvényben.
Na persze, tudom én, mert ott amatőrök vezetnek, ráadásul szar autókkal. Ide Magyarországra valami nagyobb határ kéne, mert tele vagyunk fáin zseni vezetőkkel. A baj csak, hogy hetente elfogy belőlük pár db a hétvégi balesetekben...

b) Bízzunk benne, hogy Te is megéred, hogy megöregszel. Na nem nagyon, csak mondjuk 45-50 évesre. Amikor már csak tél elején tudod elkapni röptében a legyet, és azt is csak akkor, ha a légy is akarja.
Na, majd akkor térjünk vissza arra, ki jogosult vezetni és mi jelent nagyobb veszélyt a TÖBBI közlekedőre nézve, ha belezavarjuk a 70-be őket, de ők nem érzik biztonságosnak, vagy ha hagyjuk, hogy 30-cal menjenek és kerülgetjük őket. Mert ahhoz nincs jogod, hogy 40 év felett mindekit eltakaríts az útból, hogy Te száguldozhass. Mert ez olyan fokú önzőség lenne, ami még Tőled is sok.

c) Fene tudja, mostanában nem nagyon hallottam elszállt Trabantosról. A mostani sebességhatárokat más - komolyabb - autóval senki sem akarja betartani, hullanak is szépen.
Gondolod, ha magasabbak lennének a határok, akkor nem pont ugyanennyivel mennének azok, akik leszarják ma is az egész szabályosdit?
SZERINTED mi változna? Nem lenne lelkiismeredfurdallása a Passatosnak, mert 85-tel ment lakott területen, ahol 50-nel lehetne? SZERINTED MOST VAN NEKI???

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy lehet, hogy elszállt trabantos nincs sok, de a múlt héten a lánglovagokat nézegettem, minden második képsorozaton összetört kispolák volt. Szerintem felesleges autótipusra álltalánosítani.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#255 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:41

Most akkor minek is téped a szádat?  :D Amikor ez a helyzet, ehhez kell alkalmazkodni, te is én is tudom. Aki nem tudja mit és hogyan/hol lehet az meg kihullik az evolúció rostáján.

Azért nehogymá' ehhez kell alkalmazkodni, nagyon rossz úton haladsz. Inkább minden eszközzel tenni kellene ellene nem? Különben sosem fog változni semmi, sőt romlik a helyzet.

Na, én ezért tépem a számat.

Szerk.: ezen gondolkodj egy kicsit:

Idézet

Aki nem tudja mit és hogyan/hol lehet

Mi van, ha egy ilyen miatt például Te kerülsz veszélybe?
Ezek nem csak magukat veszélyeztetik, Te is tudod. Így halnak meg a vétlenek.......

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 22. 21:06 -kor

#256 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:21

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:03

Azért nehogymá' ehhez kell alkalmazkodni, nagyon rossz úton haladsz. Inkább minden eszközzel tenni kellene ellene nem? Különben sosem fog változni semmi, sőt romlik a helyzet.

Na, én ezért tépem a számat.

Szerk.: ezen gondolkodj egy kicsit:

Mi van, ha egy ilyen miatt például Te kerülsz veszélybe?
Ezek nem csak magukat veszélyeztetik, Te is tudod. Így halnak meg a vétlenek.......

Amíg fiatal csikó voltam én is próbáltam megtanítani a lovakat hátonúszni.

A vétlen témakör a gyengém. Victimológia terén fel vagyok fegyverezve, adatok, táblázatok, statisztikák. Csak a halálos baleseteket nézve nem az a kép, ami lejön. Csak császárelődöt említem neked is. Ha a rendőr beköti magát, akkor a kismajom ül. Így 50-50% kismajom szabad.

#257 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:51

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:21

Amíg fiatal csikó voltam én is próbáltam megtanítani a lovakat hátonúszni.

A vétlen témakör a gyengém. Victimológia terén fel vagyok fegyverezve, adatok, táblázatok, statisztikák. Csak a halálos baleseteket nézve nem az a kép, ami lejön. Csak császárelődöt említem neked is. Ha a rendőr beköti magát, akkor a kismajom ül. Így 50-50% kismajom szabad.

Nem kell itt félrebeszélni. :)

Ezekre gondoltam:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A Suzuki vezetője egy kanyarban megcsúszott, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező Renault-val. A balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek.

Oszlopnak csapódott a gázoló busz
2003. május 14, szerda - [21:55]
[Belföld] Távolsági busz gázolt halálra egy kerékpárost, majd a jármű oszlopnak csapódott szerda délután Baranya megyében. Villányban a Bóly felé közlekedő menetrend szerinti autóbusz egy kanyarban áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol elütötte a vele szemből szabályosan érkező kerékpárost. Az idős biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A busz ezt vetően nekicsapódott egy vasoszlopnak, melynek következtében az utasok közül egy ember súlyos, többen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. (X-Press)

Halálos motorbaleset a 6-os főúton
2003. május 1, csütörtök - [15:40]
[Belföld] Egy vétlen motoros vesztette életét abban a balesetben, mely csütörtök kora délután történt a 6-os főúton Rácalmás magasságában. Egy Skoda Felícia Pécs felé tartott, amikor a 64-es kilométerhez érve áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Yamaha típusú motorkerékpárral. A 43 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Skoda 25 éves vezetője és utasa nem sérült meg.
(Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság)

Bennük milyen hibát találsz? Mit követtek el?

Az égvilágon semmit, csak pont akkor jött egy olyan Aki nem tudja mit és hogyan/hol lehet ......

#258 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:06

Nem félrbeszélés. Olvastad a helyszínelők jegyzőkönyveit?
például:
1. A renault is csak annyival ment, amennyivel lehet? Elég széles az úttest három autónak is....
2. motorosokról semmit nem mondok
3. papa az úttest szélétől egy méteres sávon belül bicajozott?

Nem kötözködés, ezek hírek, nem tudod a pontos eseményt, fogalmunk sincs a pontos történésről.
A vétleneket valóban részvéttel sem lehet már megmenteni, de amíg lehetett tenni valamit, ők vajon mindent megtettek?

#259 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:15

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:06

Nem félrbeszélés. Olvastad a helyszínelők jegyzőkönyveit?
például:
1. A renault is csak annyival ment, amennyivel lehet? Elég széles az úttest három autónak is....
2. motorosokról semmit nem mondok
3. papa az úttest szélétől egy méteres sávon belül bicajozott?

Nem kötözködés, ezek hírek, nem tudod a pontos eseményt, fogalmunk sincs a pontos történésről.
A vétleneket valóban részvéttel sem lehet már megmenteni, de amíg lehetett tenni valamit, ők vajon mindent megtettek?

Egy kamion eddig ismeretlen okból az előtte haladó autóbusz mögül hirtelen áttért a belső forgalmi sávba, amivel fékezésre kényszerítette a mögötte haladó személygépkocsi vezetőjét.

A személygépkocsi megcsúszott és áttért a mentirány szerinti bal oldalra, ahol a belső forgalmi sávban összeütközött egy vele szemben haladó személyautóval. A kamion vezetője megállás nélkül továbbhaladt, a szemközti sávba átcsúszott személygépkocsi 28 éves vezetője pedig a helyszínen életét vesztette.

Autóba rohant a Liaz
2001. október 27, szombat - [9:27]
[Belföld] Halálos baleset történt a 86-os főúton, amikor egy nyerges vontató személyautóba rohant. A nagygeresdi elágazásnál péntek este hét órakor a Lada szabályosan akart balra kanyarodni, de a mögötte haladó Liaz cseh állampolgárságú vezetője ezt későn észlelte. Az ütközés következtében a kocsiban hátul ülő férfi a helyszínen életét vesztette, két személyt könnyebb sérülésekkel sikerült kimenteni a tűzoltóknak. (Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tragédiával végződő közlekedési baleset történt a 86-os főúton, ezúttal Csorna külterületén. Megint csak a vétlen jármű fiatal utasa vesztette életét.

Alig egy hete, hogy Szil határában halálos közlekedési baleset történt. Tegnap délután megint emberi életet követelt a 86-os főút. Csorna külterületén, a 146. kilométerszelvénynél halt meg egy 40 éves szilsárkányi fiatalember. P is szabályosan közlekedett járművével.

A Csornai Rendőrkapitányság munkatársaitól kapott információk szerint tegnap délután egy óra körül a főút melletti almáskertbe szándékozott balra befordulni egy személyautó.

A mögötte haladók lassítottak, a harmadikként érkező kisbusz azonban, mivel vezetője a követési távolságot nem tartotta be, nem tudott megállni, a férfi balra rántotta a kormányt. A szemközti sávban éppen akkor ért oda Szilsárkány felől egy másik kisbusz, amely a karambolt már nem tudta elkerülni. A két jármű frontálisan ütközött egymással, a vétlen furgonban életét vesztette a fiatalember. A két utas közül az egyik súlyos, a másik könnyebb sérülést szenvedett. A balesetet okozó sofőrt szintén súlyos állapotban vitték a mentők kórházba. A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai vizsgálják.

Biztos ezekben is volt valami kehe, mert vétlen nem halhat meg ugye?

Vagy gondoljunk a Veszprémi elkerülőn történt Opelos balesetre. :eek:  Ott álltak a lámpánál, a kamion meg letarolta őket szemből. De valóban nem láttam semmilyen jegyzőkönyvet!

#260 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:55

Ennél komolyabbnak gondoltam a felvetésedet...

Ezek szerint csak a szád járt, hogy tudsz linket adni?
Vagy netán most csak mellékattintottál?

Bocs, de a poént nem hagyhattam ki.  :cool:

Viszont az én oldalamat is furdalja a kíváncsiság, de sajnos linket nem találtam még. :(

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.