HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:17

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 0:53

Mint már olvashattuk, nincs olyan, hogy vétlen. Ő is csak egy balfasz, mert nem volt képes megoldani a másik barom által okozott, megoldhatatlan veszélyhelyzetet. :omg:  :confused:
Itt a másik eset: Négy autó ütközött a 10-es főúton

Nincs, ugyanis egyszerűbb az okozón elverni a port. Némely híresebb okozó ügyvédei találják csak meg a jegyzőkönyvek mélyén a beszélő adatokat.

Te is tudod...olyan sebességet kell megválasztani, hogy a belátható útszakaszon meg tudd állítani a járművet...
Három autó elfért az úttesten, mégis ütköztek előzés miatt....ott mind a három hunyó lesz, az is aki nem tette lehetővé az előzés befejezését, és az is aki nem engedte be maga elé, akár a járműve lassításával, vészfékezésével, lehúzódással. Ugyanis a veszélyhelyzetekben szintén mindenkinek mindent meg kell tenni a hülye KRESZ szerint. Szerencsére jelentősen túl van méretezve a szabályozás, mert egy balesethez egy balfaszság kevés.
Ez kellene felfogni. Az egy hír, a helyszín pedig egy tényállás alapja, ami támadható. Hátmég a hír, azon pedig további jó csámcsogást, önjelölt bíráskodást és ítélethozatalt. Az álszent sajnálkozást nem is említem.

u.i.
Eddig csak halálos baleseteknél volt ez a nagy igazságérzet nyílvánítás, jövő héten már az ittas kerékpáros pályaelhagyása is hírértékű lesz, ha így megy tovább.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#442 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:38

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 11:17

Nincs, ugyanis egyszerűbb az okozón elverni a port. Némely híresebb okozó ügyvédei találják csak meg a jegyzőkönyvek mélyén a beszélő adatokat.

Te is tudod...olyan sebességet kell megválasztani, hogy a belátható útszakaszon meg tudd állítani a járművet...
Három autó elfért az úttesten, mégis ütköztek előzés miatt....ott mind a három hunyó lesz, az is aki nem tette lehetővé az előzés befejezését, és az is aki nem engedte be maga elé, akár a járműve lassításával, vészfékezésével, lehúzódással. Ugyanis a veszélyhelyzetekben szintén mindenkinek mindent meg kell tenni a hülye KRESZ szerint. Szerencsére jelentősen túl van méretezve a szabályozás, mert egy balesethez egy balfaszság kevés.
Ez kellene felfogni. Az egy hír, a helyszín pedig egy tényállás alapja, ami támadható. Hátmég a hír, azon pedig további jó csámcsogást, önjelölt bíráskodást és ítélethozatalt. Az álszent sajnálkozást nem is említem.

u.i.
Eddig csak halálos baleseteknél volt ez a nagy igazságérzet nyílvánítás, jövő héten már az ittas kerékpáros pályaelhagyása is hírértékű lesz, ha így megy tovább.

Na ekkora marhaságot is régen hallottam, már ne is haragudj.
Majd egyszer kérdezd meg fateromat is, hogy mégis mi a faszér nem tudta/akarta elkerülni az ütközést, mikor a hülyegyerek 50-el belement oldalról. Hogyis lehet ilyen béna 30 év oktatás után?
Ne röhögtess már légyszíves.....

De ottvan bátyám esete is. Bal kanyarban egyszercsak az ő sávjukban is előbukkant egy kamion. Mivel előzte a másikat, ezért tesóm nem is láthatta az előzött(ez is kamion volt) takarása miatt. :down:

Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 05. 11:41 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#443 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:53

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:17

u.i.

Te ma bal lábbal keltél?  :)

Így van, dögöljön meg mindenki, aki kimerészkedik a főútvonalakra, 40 km/h-nál többel megy, nem harckocsival közlekedik, és nem fél kerékkel az útpadkán halad és nincsenek olyan reflexei, mint egy F1-es pilótának.

Komolyan azt hiszem néha, hogy íróasztal mellől osztod az észt és még utasként sem ültél életedben autóban.  Kisezer példát lehet hozni a VALÓ életből, amikor valakinek csak éppen az volt a bűne, hogy rosszkor volt rossz helyen és MÁS idióta felelőtlensége miatt hagyta ott a fogát (vagy az agyvelejét). Nyugodtan mondhatód rám, hogy szentimentális vagyok.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#444 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:38

Na ekkora marhaságot is régen hallottam, már ne is haragudj.
Majd egyszer kérdezd meg fateromat is, hogy mégis mi a faszér nem tudta/akarta elkerülni az ütközést, mikor a hülyegyerek 50-el belement oldalról. Hogyis lehet ilyen béna 30 év oktatás után?
Ne röhögtess már légyszíves.....

De ottvan bátyám esete is. Bal kanyarban egyszercsak az ő sávjukban is előbukkant egy kamion. Mivel előzte a másikat, ezért tesóm nem is láthatta az előzött(ez is kamion volt) takarása miatt. :down:

Eddig halálosokról volt szó, most belemész a koccanásokba, letolatásba, szélvédővel való légyholokauszt előidézésre.
Nekem meg az öcsém szomszédjának a huga barátja mondta érvem van. Kell ide?

#445 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 12:08

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:53

Te ma bal lábbal keltél?  :)

Így van, dögöljön meg mindenki, aki kimerészkedik a főútvonalakra, 40 km/h-nál többel megy, nem harckocsival közlekedik, és nem fél kerékkel az útpadkán halad és nincsenek olyan reflexei, mint egy F1-es pilótának.

Komolyan azt hiszem néha, hogy íróasztal mellől osztod az észt és még utasként sem ültél életedben autóban.  Kisezer példát lehet hozni a VALÓ életből, amikor valakinek csak éppen az volt a bűne, hogy rosszkor volt rossz helyen és MÁS idióta felelőtlensége miatt hagyta ott a fogát (vagy az agyvelejét). Nyugodtan mondhatód rám, hogy szentimentális vagyok.

Nem keltem még, ágyban fekve osztom az észt, jó napom volt tegnap és jól telt az ájszakám is, köszönöm kérdésed. ;) Nem vagyok sem bíró, sem isten, nem ítélek, csak másképp látom a dolgokat.
Nem vezetek sokat, évi 70-80ezer, láttam pár helyszínt, síró rokont, szerencsére a többség magát irtja ki, ez természetes evolucio a közlekedésben. Az viszont nem hírérték egy bulvárvilágban, jobban hangzik a többtonnás sokklóerős tarolós hír, jobban veszik.."tudják a legtöbb vért tőlünk kapják"

#446 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 12:33

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 11:59

Eddig halálosokról volt szó, most belemész a koccanásokba, letolatásba, szélvédővel való légyholokauszt előidézésre.
Nekem meg az öcsém szomszédjának a huga barátja mondta érvem van. Kell ide?

Na miaz, ha nem tudunk válaszolni, akkor sarkítunk? :omg:

Az érveidet meg tedd zsebre, én befejeztem a témáról való diskurálást, legalábbis Veled.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#447 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 12:39

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:08

Nem keltem még, ágyban fekve osztom az észt, ...

/OFF
Pizsamaszagú lesz a klaviaturád! :D

#448 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:22

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 13:33

Na miaz, ha nem tudunk válaszolni, akkor sarkítunk? :omg:

Az érveidet meg tedd zsebre, én befejeztem a témáról való diskurálást, legalábbis Veled.

Régóta nem a halálos balesetekről beszélsz. Én végig arról. Arról, hogy a halálesetek száma csökkenthető. Ha nem villogna és mutogatna a sok jogaival rendelkező, hanem a lehúzódásra, lassításra és nem a fényszóró villlogtatásra koncentrálna talán lenne esélye.
Ugyanis:" a pillanatnyi biztonságot figyelembe véve, mindent meg kell tennie egy lehetséges baleset elhárítása érdekében" amikor a közlekedés másik résztvevője szabálysértésével veszélyt okoz. Ez KRESZ. Nem mutogatni, sikonyálni, szemet becsukni, megkeresni a tükörről lelógó krisztust és morzsolni a rózsafűzért.
Érveid neked nem voltak, nekem mindig ez volt a véleményem. Te linkelsz egyre lightosabb csattanásokat, te tereled el a halálos balesetekről a szót, a négy résztvevős egy sérültes mai végleg betette a kaput.

Szerkesztette: tolvaly 2006. 03. 05. 14:23 -kor

#449 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:40

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 13:39

/OFF
Pizsamaszagú lesz a klaviaturád! :D

Ez végképp nem oka a halálos közúti baleseteknek  :D
Egy kérdés!? Mentők kiérkeznek... megyehatár tábla a helyszín közepén van, kihez tartozik, kié lesz a papírmunka?
megoldásaidat priviben pls ;)

#450 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:06

Gondolom azé, aki vonult. :)

#451 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:26

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 14:22

Ugyanis:" a pillanatnyi biztonságot figyelembe véve, mindent meg kell tennie egy lehetséges baleset elhárítása érdekében" amikor a közlekedés másik résztvevője szabálysértésével veszélyt okoz. Ez KRESZ. Nem mutogatni, sikonyálni, szemet becsukni, megkeresni a tükörről lelógó krisztust és morzsolni a rózsafűzért.

Pontosan erről van szó. De ha egyszer nem látja a közeledő veszélyt, már túl későn szerez róla tudomást, akkor mégis mi a francot csinálna a szerencsétlen?
Szerinted ilyen sincs, ugye?

Na és miért csak a halálos esetekről beszélsz? Aki megnyomorodik, vagy esetleg "csak" a kocsija törik szarrá nem az ő hibájából, az már nem is számít?

Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 05. 15:29 -kor

#452 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 16:06

Gondolom azé, aki vonult. :)

nono...pü :D

#453 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 15:58

nono...pü :D

:omg:  :Đ

#454 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:34

Sziasztok!

Tegnap este olyan fél 11 felé Szentendre határában Bp. felé mentem és két rendőr áll az esőben az út szélén a rendőrkocsi előtt, ha jól láttam a kocsi merőlegesen állt az útra nézve ...szerintetek mérhettek belőle? Kb 65-el mehettem mire meg eléjük értem akkor 50-el... most valahogy nem vok nyugodt  :down:
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#455 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:48

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 16:34

Sziasztok!

Tegnap este olyan fél 11 felé Szentendre határában Bp. felé mentem és két rendőr áll az esőben az út szélén a rendőrkocsi előtt, ha jól láttam a kocsi merőlegesen állt az útra nézve ...szerintetek mérhettek belőle? Kb 65-el mehettem mire meg eléjük értem akkor 50-el... most valahogy nem vok nyugodt  :down:

Nem hiszem.

A szentendreieknek van egy FamaLaser II-esük, azt használják előszeretettel. Ahhoz viszont nem kell autó. Önellátó a drága, csak a háromlábú állványt kell keresni (gondolom az ARAL kút részére gondolsz, ott belátható is).
Mivel a joghézag még mindig megvan, ezért csak akkor tudnak eredményt elérni, ha megállítottak utána és elismertették a gyorshajtást.
Gondolkoztál már ma?

#456 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:53

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 14:22

Régóta nem a halálos balesetekről beszélsz. Én végig arról. Arról, hogy a halálesetek száma csökkenthető. Ha nem villogna és mutogatna a sok jogaival rendelkező, hanem a lehúzódásra, lassításra és nem a fényszóró villlogtatásra koncentrálna talán lenne esélye.
Érveid neked nem voltak, nekem mindig ez volt a véleményem. Te linkelsz egyre lightosabb csattanásokat, te tereled el a halálos balesetekről a szót, a négy résztvevős egy sérültes mai végleg betette a kaput.

Nem tetszik nekem ez a hozzáállás, hogy aki leszarva mindenki más biztonságát 160-nal előz egy 2x1 sávos úton, az épp a jogait gyakorolja, aki pedig nem kussol előle le az útról, megadva neki a joggyakorlás lehetőségét, az mind köcsög és súlyosan jogsértő viselkedésű, magára vessen, ha elhullik, meg is érdemli...

Szerintem kicsit revideálni kéne a nézeteidet.

Egy esetben tudom megérteni csak a hozzáállásodat, amennyiben Te vagy az, akinek JÁR a joggyakorlás a 3 tonnás pickupban. :)
Gondolkoztál már ma?

#457 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 17:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 16:48

Nem hiszem.

A szentendreieknek van egy FamaLaser II-esük, azt használják előszeretettel. Ahhoz viszont nem kell autó. Önellátó a drága, csak a háromlábú állványt kell keresni (gondolom az ARAL kút részére gondolsz, ott belátható is).
Mivel a joghézag még mindig megvan, ezért csak akkor tudnak eredményt elérni, ha megállítottak utána és elismertették a gyorshajtást.

Ott álltak ahol az Elmű van...ha ismered...és a BP felé menő oldalon :) Az az Aral már régen OMW :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#458 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 17:01

Meg este történt a dolog bár nem tom h ilyenkor kell e látni valami villanást...mert én azt nem észleltem :) De gondolom ez a Fama is beállítható a kocsiba :) Esőben szerintem nem hagynák megázni :Đ

#459 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 17:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:08

...szerencsére a többség magát irtja ki, ez természetes evolucio a közlekedésben...

Hát ezaz, hogy ez az ami nem így van!!!
Nem tudom, hol láttad azt a 'pár' esetet, amire olyan szerényen hivatkoztál, én amióta (>7 éve) az utcán töltöm éjszakáim egy részét, >80%-ban olyat láttam, hogy a vétlen (de jó fogalmazzunk máshogyan: a baleset megtörténtében passzív szerepet játszó) fél kötötte be jóval többel, aki ha nincs a szembe/oldalról jövő nekemeztisszabad típusú állat, akkor otthon aludt volna 10 perc múlva.

Mert ha valóban azok hullanának, akik a vétkesek (egyedül van az úton, gyorshajt, lesodródik, fának neki, hullaszállító), akkor teljesen normális, természetes kiválasztódást láthattunk (nem evolúció, mert ez nem vezet sehová, kicsit mellélőttél így vasárnap reggel) ;)
De sajnos a legkevésbé sem ez a valóságos helyzet. Szerintem fel kéne eleveníteni a tapasztalataidat és újra látni ezt-azt.
Nyitott szemmel...
Gondolkoztál már ma?

#460 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 17:08

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 17:01

Meg este történt a dolog bár nem tom h ilyenkor kell e látni valami villanást...mert én azt nem észleltem :) De gondolom ez a Fama is beállítható a kocsiba :) Esőben szerintem nem hagynák megázni :Đ

Nem villan, egy szuperérzékeny Hi8 kamera a képalkotóegység, alig kell neki fény.
De nem hiszem, hogy sebességet mértek volna, esőben/hóesésben nem olyan jó hatásfokú a lézeres sebességmérés, lehet fénytörés a cseppeken, szórja mindenfelé.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.