HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 07:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 0:29

A ittasság 10 % csak?
Na akkor olvasgass még!
Majdnem 25 % a balesetokozásoknál az ittasság vagy bódult állapotban vezetés tényállása!!!
Azaz minden 5. balesetben szerepet játszott az alkohol vagy valamilyen kábító/bódítószer.

A műszaki hibás megfogalmazásoddal viszont maradéktalanul egyetértek.

A párizsi bedugulást már harmadszorra hozták fel, és mindannyiszor más. Ráadásul szóbeszéden kívül még semmi konkrétum nem látott napvilágot belőle.

10% a megállapított ittas. A többi azért necces, mert nem lehet mindent egyértelműen bizonyítani, kábszer+gyógyszer+fáradtság-ot beleszámítva eléri a te értéked, de ezekkel azért nem foglalkoztam, mert nem lehet markáns volnalat húzni, mint az ittasnál. Nulla ezrelék és kész. Többszöri vér és vizelet vétellel, laborháttér kellene. Valamint szabályozni a vegyületek megengedhető mennyiségét. Természetesen itt is nulltolerancia némelyiknél, de egyénekre bontva évenkénti orvosi tesztekkel a kétes hatásuakat, ez meg ugye nonszensz. Hiszen testtömeg index/lebontási képesség stb.
Nem lehet a rosszullétet kiszűrni, cukorbeteg nagymama korú, tarolt a suzukival. Ez  megtörtént múlt héten, szerencsére nem lett súlyos-halálos, illetve a többi résztvevője a közlekedésnek maximálisan megtett mindent.
Ezért minden tizedik "csak", a halálos kategóriában az ittasság éves szinten. Ha nem éves szintet nézek, hanem egy péntek éjjelt pesten, nyílván még magasabbra csúszik a "bódult" százalék arány.
De ne veszzünk el a részletekben.

Carmaged fogamazta így:
"az elkerülhető, de el nem került balesetekből kellene átpakolni az elkerült balesetek közé. És biz' olyat rengeteg látni, amikor megfelelő reakcióval (nem versenyzői képességekkel, csak gyakorlással, ahol nem a forgalmi rutinra gondolok) valószínűleg / esetleg / talán kivédhető lett volna ha nem is a baleset, de a haláleset. "
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#282 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 0:24

De könyörgöm, miért van erre szükség???? Miért itt is a becsületeseknek, a jogkövetőknek kell a becstelenekhez alkalmazkodni??? Hogy még jobban elöntse az agyukat a hatalomérzés, még jobban istennek érezhessék magukat?

Már az általános iskolában is utáltam azokat, akik kihasználták másokkal szemben a saját gátlástalanságukat. Nem voltam nagyon verekedős, de pár év alatt összejött 2 igazgatói figyelmeztetés, mert 2 ilyet vertem laposra.

Nem kell, de a túlélési időt kitolja Mint sztálingrád ostrománál a városban, elhullot az elit alakulat, aztán a képzetlenekből utcai harcokban evolucios elven akik megmaradtak, ők lettek az utcai harcok túlélői, azaz  városi harcok elitje.

Legrövidebb könyv: jymmi és a kiskakas :D

#283 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:24

De könyörgöm, miért van erre szükség???? Miért itt is a becsületeseknek, a jogkövetőknek kell a becstelenekhez alkalmazkodni???

Mert élni akarunk? (Én legalábbis igen, és egyetértek Vele, nekem többet ér, hogy éljek, el is nézek minden jobbkezes utcában balra, mivel előfordul, hogy nem adják meg az elsőbbséget.)

szerk: látom elöttem leírták már..

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 02. 23. 08:36 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#284 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:50

Lehet hozni sokkal több példát arra, amikor a vétlen nem tudta elkerülni. Mi lenne, ha hoznánk olyan példákat, amikor a leendő vétlen elkerülte? Olyan persze nincs, mert senki nem tud róla, csak aki átélte, személy szerint csak háromról tudok. Feltételezem, hogy sokkal több, nem halálos balesettel végződő dynomen (remélem, jól írom) van, mint ahány halálos áldozatot követel. Csak ezek nem kerülnek fel a lánglovagok oldalára...

Továbbgondolás: tolvaly azt akarja mondani, hogy az elkerülhető, de el nem került balesetekből kellene átpakolni az elkerült balesetek közé. És biz' olyat rengeteg látni, amikor megfelelő reakcióval (nem versenyzői képességekkel, csak gyakorlással, ahol nem a forgalmi rutinra gondolok) valószínűleg / esetleg / talán kivédhető lett volna ha nem is a baleset, de a haláleset.

Arról volt szó, hogy vannak balesetek, mikor a másik fél teljesen vétlenül és tehetetlenül hal meg, bármennyi gyakorlata is van. No meg arról, hogy mennyi a másokat veszélyeztető f@sz. Hogy elkerülte az illető, az egy dolog, attól még a másik veszélybe sodorta. Kérdem én, milyen jogon?

De ha nemcsak ezt a postot olvastad volna el, akkor nem beszélnél el mellette.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#285 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:26

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 15:14

Arról volt szó, hogy vannak balesetek, mikor a másik fél teljesen vétlenül és tehetetlenül hal meg, bármennyi gyakorlata is van. No meg arról, hogy mennyi a másokat veszélyeztető f@sz. Hogy elkerülte az illető, az egy dolog, attól még a másik veszélybe sodorta. Kérdem én, milyen jogon?

De ha nemcsak ezt a postot olvastad volna el, akkor nem beszélnél el mellette.

tolvaly még mindig azt akarja mondani, hogy ezekben, amikor a másik fél teljesen vétlen és tehetetlen, esetleg mégsem teljesen tehetetlen az összes áldozat.

---------------

Folyamatosan olvasom a topicot. Elárulnád, hogy miért támadtál nekem, amikor én nem támadtalak le? Elbeszélés? Nem foglaltam semmiben állást, csak tolvaly írását fogalmaztam meg másképp. Nem volt mi mellett elbeszélnem. Remélem, nem fogod velem szemben felvenni *Macika* stílusát.

#286 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:26

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:55

Ez csak egy kiragadott példa volt.
Tiszteletem a tehetséges, és szakmájukat jól tudó oktatóknak, de Bp-n autózva érdekes dolgokat látni.
Bizonyos városrészeket ellepnek az oktatókocsik, pl. Egérút és környéke, Nagykőrösi út-M5 kivezető szakasz, és "valakiknek" meggyőződése az, hogy a tanuló képes a forgalom ritmusát felvenni, ezáltal nem gátolja az (egyébként szabályosan) 60-70-nel közlekedőket.
Amikor átnézel a tanulókocsiba, a kormánynál Mr/Ms/Mrs Görcsöcske, fehéredő ujjakkal, üveges tekintettel, égnek meredő hajjal.
Láttam már olyan oktatókocsit is, amelyikről oktatófilmet lehetett volna készíteni, hogy hogyan NE közlekedjünk. Az autóban egyetlen ember ült, sajnos a volánnál. Gondolom, nem a tanulócsente el a kocsit.
A szakmáról még annyit, hogy amikor el akartam menni oktatni oda, ahol magam is tanultam, nem az volt fontos, hogy tudok-e vezetni, hanem, hogy érettségim van-e.
Ma meg már az írástudatlannak is joga van autót vezetni.
Akinek meg nincs jogsija, az nem ismer(heti) a szabályokat, ezért kisebb súlyú a büntetése, mint egy jogosítvánnyal rendelkezőnek. (Érdi eset)
A közlekedés oktatását vissza kéne vinni az óvodába-iskolába, és ha az alapismeretek megvannak, akkor engedni a kerékpározást, később mopedezést, így talán alkalmas lesz arra, hogy komolyabb járművet is vezessen.

Ha teljesen kihalt utcákon vezetne szerencsétlen, akkor mégis mit tanulna meg a közlekedésből? Gondolkodj már kicsit!
Gondolom Te már tanuló korodban is napszemüvegben, halál higgadtan, bal kéz kinn az ablakban stílusban vezettél. Ne röhögteess. Mindenki be van fosva, és mindenki koncentrál, mint az állat, ez alól nincs kivétel.
A jelentkezéskor vannak bizonyos feltételek, ezek között szerepel az érettségi is. Mivel a vezetési gyakorlat nincs dokumentálva, nem bizonyítható, ezért azt nyílvánvalóan nem is kérhetik. Azthiszem 2 év jogsinak kell lenni.  :think: A felvételin kell vezetni a városban, nálunk is volt, aki ezen már elbukott. :Đ  :nevet:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#287 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 15:26

tolvaly még mindig azt akarja mondani, hogy ezekben, amikor a másik fél teljesen vétlen és tehetetlen, esetleg mégsem teljesen tehetetlen az összes áldozat.

---------------

Folyamatosan olvasom a topicot. Elárulnád, hogy miért támadtál nekem, amikor én nem támadtalak le? Elbeszélés? Nem foglaltam semmiben állást, csak tolvaly írását fogalmaztam meg másképp. Nem volt mi mellett elbeszélnem. Remélem, nem fogod velem szemben felvenni *Macika* stílusát.

Nem fogom, bocs. ;)

Ha folyamatosan olvasod, akkor légyszíves meséld el, hogy a beídézett esetekben, valamint a Veszprémi és a Herendi esetben, mi a nagymári lószart csinálhatott volna a másik kocsi vezetője?

#288 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 15:29

Ha folyamatosan olvasod, akkor légyszíves meséld el, hogy a beídézett esetekben, valamint a Veszprémi és a Herendi esetben, mi a nagymári lószart csinálhatott volna a másik kocsi vezetője?

Abban a 3 esetben, amikor nem halt meg senki az úton, én mit csináltam?

Szerkesztette: Carmaged 2006. 02. 23. 15:37 -kor

#289 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 15:36

Tessék, old meg ezt a helyzetet légyszíves!

http://www.index.ves...ow_full&ID=3328

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 23. 19:27 -kor

#290 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 16:36

Azt amit mindenkinek kellene!

Legrövidebb könyv: jymmi és a kiskakas :D

#291 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:18

Tessék, old meg ezt a helyzetet légyszíves!

http://www.index.ves...ow_full&ID=3328

Értsd meg végre, légy oly kedves, hogy ezt tolvaly mondta, egyelőre én tudtommal semmit nem mondtam, tehát nem nekem kell megoldani. :) Mellesleg ő nem azt mondta, hogy minden esetben elkerülhetné a vétlen is a balesetet, hanem azt, hogy vannak olyan esetek, amikor igen, de ez mégsem történik meg. Nekem az tűnik ki a postjaiból, hogy ő is elismeri, hogy nem minden elkerülhető.

De ha mégsem tűnik ki, meg kellene tisztelni azzal, hogy elhisszük neki, hogy már vezetett autót és van sejtése erről-arról.

#292 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:50

Értsd meg végre, légy oly kedves, hogy ezt tolvaly mondta, egyelőre én tudtommal semmit nem mondtam, tehát nem nekem kell megoldani. :) Mellesleg ő nem azt mondta, hogy minden esetben elkerülhetné a vétlen is a balesetet, hanem azt, hogy vannak olyan esetek, amikor igen, de ez mégsem történik meg. Nekem az tűnik ki a postjaiból, hogy ő is elismeri, hogy nem minden elkerülhető.

De ha mégsem tűnik ki, meg kellene tisztelni azzal, hogy elhisszük neki, hogy már vezetett autót és van sejtése erről-arról.

Már ezzel is célozgattál az előbb arra, hogy csak a lúzerek halnak meg, mert miért ne lehetne elkerülni azt a balesetet.

Idézet

Nekem ezt tűnt inkább le a posjaitokból.

De inkább hagyjuk, nem csippantom az ilyet.

#293 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:06

:confused:

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 23. 21:07 -kor

#294 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:27

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:06

:confused:

:confused:  :confused:

Legrövidebb könyv: jymmi és a kiskakas  :D

#295 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:50

Nekem az jött le abból amit írt, hogy minden esetben elkerülhetné a balesetet a vétlen.

#296 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:34

Nekem az jött le abból amit írt, hogy minden esetben elkerülhetné a balesetet a vétlen.

Pedig nem azt írta ;)

"Ne azokra koncentrálj amelyek menthetetlenek, ezek a statisztikák negyedét sem érik el. Ha az a másik 75-80% is mindent megtenne akkor az évi 1300-as szám, a közúti hullák száma, 300-ra csökkenne! Így világos? "

Szerkesztette: tolvaly 2006. 02. 23. 21:36 -kor

#297 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:41

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:12

Összekeversz valakivel. Én nem kötözködni akarok veled. Átkonvertáltam, hogy gyöngytyúk aggyal is fogni lehessen.
Neked sem megy??? :D

Persze, hogy nem. :D Mi az ottan az avatarában magának? :eek: :oollypop: Olyan, mint a Fabiam műszerfalának látványosabbik része. :] :D

#298 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:40

Ezt fejtsd ki légyszi bővebben! Mi a probléma vele szerinted?

Hogy mi? Az, hogy túl lágy. Vezetői képzés ott kezdődik, mint amit én kaptam 'MHSZ' hivatásos jogosítvány. A Magyar Honvédség felé jelezni kellett, hogy Te igenis leszel katona, s majdan szeretnél teherautózni, támogassák a jogsit. És akkor a helyileg legközelebbi szerződött iskolába bekerültél.
Az iskolában megtanítottak a fegyelemre, tükörből vezetni, úttartani, figyelni, spiccen nyomni a gázt. Az én oktatóm a fülkeemelő vassal a kezében ordibált rám, hogy "pöcsorrúúúúúú, nem jár a fejed ki nézi a tükröt b*zmeg?!". :) Vagy "negyvennel tötyörögsz fütyikém, mit gondolsz mi a dinamikus haladás?"; aztán mikor a deffenzív vezetés oktatása következett, a belém nevelt önbizalmat elvette a fékre lépve és a veszélyekre a figyelmet felhívva az oktató.  :smoker:
A vizsgákon nem volt hibapontom, a fejemben zűrzavarral kerültem ki a közlekedésbe, ahogyan kell(ene) is! Hiszen azon a párszor pártízórán rohadtul nem tanul meg senki vezetni, viszont megtanulhat vezetni tanulni és odafigyelni.

;)

#299 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:53

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:41

Persze, hogy nem. :D Mi az ottan az avatarában magának? :eek: :oollypop: Olyan, mint a Fabiam műszerfalának látványosabbik része. :] :D

Fabia 2030 future  :D  :nevet:

#300 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:18

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:49

Hogy mi? Az, hogy túl lágy. Vezetői képzés ott kezdődik, mint amit én kaptam 'MHSZ' hivatásos jogosítvány. A Magyar Honvédség felé jelezni kellett, hogy Te igenis leszel katona, s majdan szeretnél teherautózni, támogassák a jogsit. És akkor a helyileg legközelebbi szerződött iskolába bekerültél.
Az iskolában megtanítottak a fegyelemre, tükörből vezetni, úttartani, figyelni, spiccen nyomni a gázt. Az én oktatóm a fülkeemelő vassal a kezében ordibált rám, hogy "pöcsorrúúúúúú, nem jár a fejed ki nézi a tükröt b*zmeg?!". :) Vagy "negyvennel tötyörögsz fütyikém, mit gondolsz mi a dinamikus haladás?"; aztán mikor a deffenzív vezetés oktatása következett, a belém nevelt önbizalmat elvette a fékre lépve és a veszélyekre a figyelmet felhívva az oktató.  :smoker:
A vizsgákon nem volt hibapontom, a fejemben zűrzavarral kerültem ki a közlekedésbe, ahogyan kell(ene) is! Hiszen azon a párszor pártízórán rohadtul nem tanul meg senki vezetni, viszont megtanulhat vezetni tanulni és odafigyelni.

;)

Végre, még egy ember, akit megtanítottak autóvezetésre, járműkezelésre.
B: UAZ, vagy Skoda/Zsiguli? C: ZIL-en, vagy AVIA-n tanultál?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »