HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 08:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 0:21

Hurrá. Alkalmazkodjunk mi, ha élni akarunk.

Szép új világ...

És ez téged még meglep? :think:  :(

#562 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 08:43

Most olvastam, hogy meghurcolják azt, aki valamely mozgássérült hozzátartozója kártyájával parkol és nem tudja bizonyítani, hogy tényleg szállította, ill ha nincs jelen a kedvezményezett. Ehhez mit szóltok? Én az egyetemen úgy tanultam eddig, hogy a bűnösséget kell bizonyítani, nem az ártatlanságot. A másik meg, hogy ez a fasiszta, náci, pénzéhes szemétség már hányingert kelt. Ha a nagymamám nekem adja a kártyát, akkor mi a büdös lófaszért ne parkolhatnék vele? Eszem megáll ezektől a rabló parkolótársaságoktól, és ehhez még aszisztál a rendőrségtől kezdve mindenki.

#563 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 08:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:43

Most olvastam, hogy meghurcolják azt, aki valamely mozgássérült hozzátartozója kártyájával parkol és nem tudja bizonyítani, hogy tényleg szállította, ill ha nincs jelen a kedvezményezett. Ehhez mit szóltok? Én az egyetemen úgy tanultam eddig, hogy a bűnösséget kell bizonyítani, nem az ártatlanságot. A másik meg, hogy ez a fasiszta, náci, pénzéhes szemétség már hányingert kelt. Ha a nagymamám nekem adja a kártyát, akkor mi a büdös lófaszért ne parkolhatnék vele? Eszem megáll ezektől a rabló parkolótársaságoktól, és ehhez még aszisztál a rendőrségtől kezdve mindenki.

A mozgássérült parkolóhelyeket főleg a jómódúak, főleg sok-sok milliós kocsikkal állják el, mert nem képesek felfogni, hogy az miért van.

Más: Odaadom havernak a jogsimat, mert neki nincs. Akkor ő most nyugodtan vezethet, mert van jogsija, igaz, nem az övé. De csinálja csak, mert neki adtam.

Szerkesztette: biglaci 2006. 03. 07. 09:01 -kor

#564 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 08:59

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:57

A mozgássérült parkolóhelyeket főleg a jómódúak, főleg sok-sok milliós kocsikkal állják el, mert nem képesek felfogni, hogy az miért van.

Nem a mozgássérült helyekről van szó, hanem, hogy annyira le akarnak már rántani pénzzel, hogy az felháborító! Nem álltam és nem is fogok mozgássérülteknek fenntartott helyre állni.

Igazából azt sem értem, hogy hogy indul a procedúra? A rendőr ott áll addig, míg nem megyek az autóhoz vagy mi?

Szerkesztette: Mikeee 2006. 03. 07. 09:03 -kor

#565 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:43

Nekünk most azért kellene 20 rongyot fizetni, mert nem a szélvédőnél volt a kártya, hanem a középkonzolon, ne legyen kitéve a kocsi feltörésnek, de hajthatatlanok, mindenáron be akarják szedni a lóvét.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#566 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:03

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:57

Más: Odaadom havernak a jogsimat, mert neki nincs. Akkor ő most nyugodtan vezethet, mert van jogsija, igaz, nem az övé. De csinálja csak, mert neki adtam.

Ez szerinted ugyanaz? Akkor neked komoly gondjaid lehetnek.

#567 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:59

Nem a mozgássérült helyekről van szó, hanem, hogy annyira le akarnak már rántani pénzzel, hogy az felháborító! Nem álltam és nem is fogok mozgássérülteknek fenntartott helyre állni.

Igazából azt sem értem, hogy hogy indul a procedúra? A rendőr ott áll addig, míg nem megyek az autóhoz vagy mi?

A parkolótársaságos dolgoddal egyetértek!
Általánosságban elmondható, amit írtam. Mindegy, hogy fizetős vagy nem fizetős. Addig örüljünk, amíg nem kell oda beállnunk. :(

#568 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:10

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:43

Ha a nagymamám nekem adja a kártyát, akkor mi a büdös lófaszért ne parkolhatnék vele?

Például azért, mert így elveszel egy helyet a ténylegesen mozgássérült autóvezetők elől!

A kártya ugyan jogosít, hogy használd a parkolóhelyet, de én egészséges emberként sosem használnék ki ilyen lehetőséget, hiszen van olyan ember, akinek fontos, hogy ne 100 méterrel arrébb álljon meg az autójával, mert esetleg nehezebben mozog, tolószékes, stb.
Tyraan - Artum Inferniti

#569 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:12

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:03

Ez szerinted ugyanaz? Akkor neked komoly gondjaid lehetnek.

Mert? Jogosult vagy használni a nagymamád papírját, mert csak úgy odaadja? Szabályai vannak annak is.

Oké, kicsit sarkított volt, de a lényege ugyanaz.

Komoly bajom szerencsére nincs. :) Két cccciholóógus is van a családban.  :Đ

#570 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Miért vennél el? Egy ilyen kártyával bármelyik helyen ingyen állhatsz nem csak a mozgássérülteknek fenntartott helyen. Legalábbis itt nálunk eddig így volt. Tehát nem veszek el senkitől semmit, hanem csak a parkolótársaság zsebéből egy kis zsetont.

#571 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:43

Most olvastam, hogy meghurcolják azt, aki valamely mozgássérült hozzátartozója kártyájával parkol és nem tudja bizonyítani, hogy tényleg szállította, ill ha nincs jelen a kedvezményezett. Ehhez mit szóltok?

Ha a nagymamám nekem adja a kártyát, akkor mi a büdös lófaszért ne parkolhatnék vele?

És akkor képzeleld el azt a - sajnos tipikus - szituációt, amikor a mozgássérül saját felmatricázott és igazolvánnyal jelzett autójára kerékbilincset raknak, mert az ellenőr szerint "nem volt megállapítható az igazolvány hitelessége". A mozgássérült pedig utazhat be taxival a sóhivatalba, ahova bejutni se tud könnyen, mert még nincs akadálymentesítve. Nem lett volna normálisabb felírni a rendszámot, és utólag ellenőrizni? :think:

A nagymama igazolványát viszont nem használhatod, ha nem őt szállítod. Visszaélni persze lehet ezzel, már ha a lelkiismereted elbírja ezt. De akkor már parkolj nyugodtan a mozgássérült parkolóban is, mert ott is mondhatod, hogy a nagymamát hoztad.  :reklamacio:

#572 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:15

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:12

Mert? Jogosult vagy használni a nagymamád papírját, mert csak úgy odaadja? Szabályai vannak annak is.

Oké, kicsit sarkított volt, de a lényege ugyanaz.

Persze, mert elvileg ugye, ha neki nincs jogosítványa akkor valakinek szállítania kell. Namármost időközben rájöttek, hogy máskor is használják a kártyát és nem csak amikor szállítják a kedvezményezettet. És ez ugye pénzkiesés a mocskoknak, tehát mindne eszközzel rámennek. Csak a menetét nem értem a dolognak. Meg azt, hogy miért nekem kell bizonyítani az ártatlanságomat? Ez ellentmond a jogon tanultaknak.

#573 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:12

A nagymama igazolványát viszont nem használhatod, ha nem őt szállítod. Visszaélni persze lehet ezzel, már ha a lelkiismereted elbírja ezt. De akkor már parkolj nyugodtan a mozgássérült parkolóban is, mert ott is mondhatod, hogy a nagymamát hoztad.  :reklamacio:

Egy parkolótársasággal szemben? Nekem mindent elbír a lelkiismeretem. Az összeset úgy kéne megszüntetni, hogy a lábuk ne érje a földet.

#574 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:26

Idézet: Jareth - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:10

Például azért, mert így elveszel egy helyet a ténylegesen mozgássérült autóvezetők elől!

A kártya ugyan jogosít, hogy használd a parkolóhelyet, de én egészséges emberként sosem használnék ki ilyen lehetőséget, hiszen van olyan ember, akinek fontos, hogy ne 100 méterrel arrébb álljon meg az autójával, mert esetleg nehezebben mozog, tolószékes, stb.

:up:  :respect:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#575 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 07. 09:27

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:12

:offtopic: Mindíg a szabó ruhája a legszakadtabb.... :D :D  :Đ

#576 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:57

Idézet: Jareth - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:10

Nem annyira a távolság miatt van a mozgássérült parkolóhely, hanem a hely szélessége miatt, hogy jobban ki tudjon kászálódni, anélküj, hogy nekibaxná a kocsi ajtaját egy vadbarom Béjemvének, aki 1.5 parkolóhelyre áll be ferdén.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#577 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:27

:offtopic: Mindíg a szabó ruhája a legszakadtabb.... :D :D  :Đ

Nálunk meg egy pszichiáter, de így is idegbeteg vagyok sokszor.  :D

#578 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:20

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:15

Persze, mert elvileg ugye, ha neki nincs jogosítványa akkor valakinek szállítania kell. Namármost időközben rájöttek, hogy máskor is használják a kártyát és nem csak amikor szállítják a kedvezményezettet. És ez ugye pénzkiesés a mocskoknak, tehát mindne eszközzel rámennek. Csak a menetét nem értem a dolognak. Meg azt, hogy miért nekem kell bizonyítani az ártatlanságomat? Ez ellentmond a jogon tanultaknak.

Te mit csináltál azon a hivatkozott egyetemen? Takarítottál??? :)

A mozgássérült parkolókártya a mozgássérültekért van!

Nem a családtagok (meg a pártízezerért a kártyát megvásárló) HITVÁNY emberek saját ingyenes parkolását hivatott megoldani!

Igenis, a jogszabály ÉS A JÓERKÖLCS (majd egyszer elmagyarázom, mit jelent ez az utóbbi szó) szerint csak akkor érvényes a mozgássérült parkolási engedély, ha van mellé egy mozgássérült is, akit épp szállítasz oda vagy vissza, hiszen annak a szállítása miatt jogosít kedvezményre a kék kártya. Azért, mert (higgyük el) néha napján szoktál (Te nem szoktál, de más még attól lehet, hogy szokott) szállítani ilyen elesett embert, attól még nem jár Neked (meg a többi szemétnek) a más napokra a díjmentes várakozás.
Gondolkoztál már ma?

#579 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:24

elméletileg a mozgás korlátozott kártyával be lehet hajtani olyan helyre ahol kint van a mindkét irányból behajtani tilos is nem?
ott kiteszed a mozgás korlátozottat és elmész akkor már vissza nem mehetsz érte mert nincs még ott a kocsidba most akkor hogy is van ez?
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#580 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:20

Te mit csináltál azon a hivatkozott egyetemen? Takarítottál??? :)

A mozgássérült parkolókártya a mozgássérültekért van!

Nem a családtagok (meg a pártízezerért a kártyát megvásárló) HITVÁNY emberek saját ingyenes parkolását hivatott megoldani!

Igenis, a jogszabály ÉS A JÓERKÖLCS (majd egyszer elmagyarázom, mit jelent ez az utóbbi szó) szerint csak akkor érvényes a mozgássérült parkolási engedély, ha van mellé egy mozgássérült is, akit épp szállítasz oda vagy vissza, hiszen annak a szállítása miatt jogosít kedvezményre a kék kártya. Azért, mert (higgyük el) néha napján szoktál (Te nem szoktál, de más még attól lehet, hogy szokott) szállítani ilyen elesett embert, attól még nem jár Neked (meg a többi szemétnek) a más napokra a díjmentes várakozás.

Tökéletesen egyetértek Veled, de ha elfogadsz egy tanácsot, a szóhasználaton változtass picit, mert néhány embert esetleg bánthat.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.