HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:38

Idézet: Konor - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:24

elméletileg a mozgás korlátozott kártyával be lehet hajtani olyan helyre ahol kint van a mindkét irányból behajtani tilos is nem?
ott kiteszed a mozgás korlátozottat és elmész akkor már vissza nem mehetsz érte mert nincs még ott a kocsidba most akkor hogy is van ez?

Korábban rajta volt még a kártyán is, milyen táblákat lehet figyelmen kívül hagyni:
- várakozni tilos
- mindkét irányból behajtani tilos
- fizető parkoló

Ha nálad van az igazolvány, akkor bemehetsz a mozgássérültéert, de szerintem ha közlöd a rendőrrel, hogy valakiért mész, akinél ott van az igazolvány és kisérjen el nyugodtan, hogy ezt bebizonyíthasd, akkor nem fog a helyszínen főbelőni.

#582 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:39

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:38

Ha nálad van az igazolvány, akkor bemehetsz a mozgássérültéert, de szerintem ha közlöd a rendőrrel, hogy valakiért mész, akinél ott van az igazolvány és kisérjen el nyugodtan, hogy ezt bebizonyíthasd, akkor nem fog a helyszínen főbelőni.

Előbb megbüntet, majd azt mondja, hogy azért legközelebb tartsd az autóban (lásd ködlámpa)... :D

#583 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 07. 11:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:20

... attól még nem jár Neked (meg a többi szemétnek) ...

Bár a mondandóddal egyetértek, de a hangnemen változtass kérlek, mert ez a stílus nem erre a fórumra való!

szerk: látom már megelőztek...

Szerkesztette: MisterY 2006. 03. 07. 11:43 -kor

#584 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:34

Tökéletesen egyetértek Veled, de ha elfogadsz egy tanácsot, a szóhasználaton változtass picit, mert néhány embert esetleg bánthat.

A szóhasználaton?

Azokat az embereket, akik a szerencsétlen mozgássérülteken verik le azt, hogy egy Kft. a zsebükben akar turkálni, azokat HITVÁNY, utolsó szemét embereknek tartom. Pont.

A rokkantkártya EGYETLEN dologra való (a saját jogú használaton kívül, amikor saját arkép szerepel a rokkantkártyán), arra, hogy MOZGÁSSÉRÜLTET SZÁLLÍTANI, ott, akkor, éppen!

SLUSSZ!!!!!

Szerk.: Amennyiben Mikeee is használja, akkor ő is beletartozik a kategóriába. Amennyiben csak jópofizásból azonosul az ilyenkkel, akkor rá természetesen nem vonatkozik a kemény minősítésem.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 07. 11:47 -kor

Gondolkoztál már ma?

#585 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:39

Előbb megbüntet, majd azt mondja, hogy azért legközelebb tartsd az autóban (lásd ködlámpa)... :D

Nézd, ha nem az a helyzet, hogy Te viszed, de más hozza, akkor amúgy sincs okod rá, hogy ne maradjon közben az autóban az igazolvány. Persze a köztes időben nem illik használni.  :rolleyes:

#586 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 10:38

Korábban rajta volt még a kártyán is, milyen táblákat lehet figyelmen kívül hagyni:
- várakozni tilos
- mindkét irányból behajtani tilos
- fizető parkoló

tőlem elvették mert várni kellett volna vagy fél órát azt meg nem akarták megvárni hiába mondtam hogy apámért jöttem azt mondták miért nem ő használj hiába mondtam hogy autója sincs ja és utólag helyettem alá is irták mert amikor kijött a határozat oda volt irva hogy elsimertem (pedig nem ismertem el sőt semmit sem irtam alá) igaz kerek perec megmonda a két motoros rendör hogy ki van nekik adva hogy aznap még vagy 15 autóst meg kell büntetni ha más mondta volna nekem nem hiszem el szal remek
biztos csípte a szemüket a 20éves bömösöm
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#587 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 07. 11:59

Kép

Idézet

Az 5402-es úton a Kiskunmajsa felől Jászszentlászló felé haladó Mazda terepjáró egy bal kanyarban megcsúszott és jobb oldalával egy út menti fának csapódott. A terepjáró nyitott csomagterén lévő oxigénpalack körülbelül 20 métert repülve egy kerítés betontalpazatának esett. A platón egy disszupalack is volt, mely nem rongálódott meg. A vállalati kocsit vezető 44 éves jászszentlászlói férfi bár használta a biztonsági övet, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Forrás: Lánglovagok

Sajnos van, amikor a biztonsági öv sem elég...

Szerkesztette: Omega 2006. 03. 07. 12:01 -kor

#588 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:42

A szóhasználaton?

Azokat az embereket, akik a szerencsétlen mozgássérülteken verik le azt, hogy egy Kft. a zsebükben akar turkálni, azokat HITVÁNY, utolsó szemét embereknek tartom. Pont.

A rokkantkártya EGYETLEN dologra való (a saját jogú használaton kívül, amikor saját arkép szerepel a rokkantkártyán), arra, hogy MOZGÁSSÉRÜLTET SZÁLLÍTANI, ott, akkor, éppen!

SLUSSZ!!!!!

Szerk.: Amennyiben Mikeee is használja, akkor ő is beletartozik a kategóriába. Amennyiben csak jópofizásból azonosul az ilyenkkel, akkor rá természetesen nem vonatkozik a kemény minősítésem.

Oké, ahogy gondolod :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#589 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:08

Idézet: Konor - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:59

tőlem elvették mert várni kellett volna vagy fél órát azt meg nem akarták megvárni hiába mondtam hogy apámért jöttem azt mondták miért nem ő használj hiába mondtam hogy autója sincs ja és utólag helyettem alá is irták mert amikor kijött a határozat oda volt irva hogy elsimertem (pedig nem ismertem el sőt semmit sem irtam alá) igaz kerek perec megmonda a két motoros rendör hogy ki van nekik adva hogy aznap még vagy 15 autóst meg kell büntetni ha más mondta volna nekem nem hiszem el szal remek
biztos csípte a szemüket a 20éves bömösöm

Na nagyjából így képzeltem el a dolgot.  :(  Nevetséges.

#590 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:11

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:01

Oké, ahogy gondolod :)

...

#591 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:42

A szóhasználaton?

SLUSSZ!!!!!

Te valamit nagyon csúnyán félreértesz. Mondjuk nem lep meg. A mozgássérültek mivel vannak megkárosítva, ha a hozzátartozóik, akik amúgy szállítják őket a köztes időben is használják a kártyát? Csak a genyó parkolótársaságok lesznek megkárosítva. És igen simán azonosulok mindenkivel, aki ezeket a szemét kft-ket nyúlja.

#592 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 13:11

...

s   
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#593 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:20

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:14

s

:think:

#594 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:21

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:14

Te valamit nagyon csúnyán félreértesz. Mondjuk nem lep meg. A mozgássérültek mivel vannak megkárosítva, ha a hozzátartozóik, akik amúgy szállítják őket a köztes időben is használják a kártyát? Csak a genyó parkolótársaságok lesznek megkárosítva. És igen simán azonosulok mindenkivel, aki ezeket a szemét kft-ket nyúlja.

Nem lep meg, hogy így állsz hozzá a dolgokhoz. Tipikus jogot tanult de joghoz még nem igazán értő hozzáállás. Tökéletesen tisztában vagy vele, hogy vannak jogaid, de nem vagy hajlandó elfogadn, hogy kötelességeid is vannak.
Esetünkben pl. kötelességed lenne magadra nézve is kötelező érvényűnek tekinteni a törvényt, vagyis csak akkor használni az igazolványt, amikor okod és így jogalapod van rá. Nem a mozgássérülteket károsítod meg azzal, ha visszaélsz az igazolvánnyal, hanem pont azt a jogrendszert, amire annyira támaszkodni szeretnél. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor még nagyon sokat kell tanulnod ahhoz, hogy ne csak tudd, de értsd is a jogot.

#595 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:29

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:21

Nem lep meg, hogy így állsz hozzá a dolgokhoz. Tipikus jogot tanult de joghoz még nem igazán értő hozzáállás. Tökéletesen tisztában vagy vele, hogy vannak jogaid, de nem vagy hajlandó elfogadn, hogy kötelességeid is vannak.
Esetünkben pl. kötelességed lenne magadra nézve is kötelező érvényűnek tekinteni a törvényt, vagyis csak akkor használni az igazolványt, amikor okod és így jogalapod van rá. Nem a mozgássérülteket károsítod meg azzal, ha visszaélsz az igazolvánnyal, hanem pont azt a jogrendszert, amire annyira támaszkodni szeretnél. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor még nagyon sokat kell tanulnod ahhoz, hogy ne csak tudd, de értsd is a jogot.

Nézd én csak azt tudom, hogy ebben az ügyben nagyon csúnyán földbe van tiporva a jog. Én bizonyítsam az ártatlanságomat? Alapjaiban rengeti meg a dolgokat. Meg a másik, a parkolók 90%-a a mi adóforintjainkból épült, milyen alapon adták el szemét cégeknek, hogy aztán lesarcolhassanak minket nap, mint nap? És akkor, ha használok egy szabályosan, jogosan kiadott kártyát, amivel nem tudnak lesarcolni, akkor erőszakszervezettel jönnek ellenem? Hova a faszba fajul ez?

#596 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:03

Ha azt mondod, hogy Te abból meg tudod állapítani egy sebességkorlátozásról ISMERETLEN HELYEN, hogy hogyan van kirakva a tábla, hogy az jogos-e, szükséges-e, fölösleges-e, háááát, megemelem a kalapomat előtted.

Te tényleg úgy vezetsz, hogy ha jön egy 30-as tábla (Te meg jössz mondjuk 50-nel, a megengedettel), akkor villámgyorsan körülnézel, mi oka lehet a táblának, van-e építkezés, útépítés, keresztbe vágott úttest, kinthagyott tereptárgyak a sáv szélén, stb? És ha nem találsz semmi olyat, ami miatt SZERINTED indokolt lenne a 30, akkor rongyolsz tovább 50-nel???

Én nem tartom ennyire tökéletesnek magamat. Elképzelhetőnek tudom tartani, hogy kihagyok valamit a számításból, és megszívnám. Igen, bevállalom, óvatosabb vagyok, lehiggadtam 40 éves koromra. Még csak azt sem mondom, hogy ez a helyes viselkedés, de ha 20-ból csak egyszer van hasznom belőle, hogy lelassítottam, nekem már megérte. Inkább elindulok negyedórával korábban, minthogy az legyen a felfogásom, hogy a 90 km/h-s maximálisan megengedett sebesség az a kötelező hakell-hanem sebességet jelentse. Sokan erre fizetnek rá, mostanában is hallottam nyilatkozni útról lesodródott autó életben maradt vezetőjét. A megengedett 90-nel ment, valószínűleg műszaki hiba okozhatta, hogy lecsúszott az útról (és szarrátörte a kocsiját). Az eszébe se jutott, hogy ha nem száraz, netalán síkos az út, akkor szart sem ér, hogy egyébként mennyivel lehet menni.

Én még mindig az figyelem, hogy az előttem haladók mennyivel mennek és azt a sebességet próbálom felvenni: utána/közben azért a táblát is okézom: de ha egyszer mennek, mint az állat.

Most voltam osztrákban : nem volt nehéz a sebességhatárokat  betartani, sőt tmindenki így tett, nem villognak le!
lakott: 50 (és sok mérő van)
kint 100 ( nem is volt értelme gyorsabban menni )
autópályát kihagytam.

#597 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:56

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:51

Én még mindig az figyelem, hogy az előttem haladók mennyivel mennek és azt a sebességet próbálom felvenni: utána/közben azért a táblát is okézom: de ha egyszer mennek, mint az állat.

Most voltam osztrákban : nem volt nehéz a sebességhatárokat  betartani, sőt tmindenki így tett, nem villognak le!
lakott: 50 (és sok mérő van)
kint 100 ( nem is volt értelme gyorsabban menni )
autópályát kihagytam.

Ezzel én is így voltam, csak egy dologot felejtesz el. Az utak nincsenek agyonzsúfolva, aki sietni akar az autópályán megy (mert van és tud rajta), aki nem rohan, kissebb távolságokat tesz meg, bőven elegendő a 100km/h)

#598 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 13:35

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 13:20

:think:

...=s  (morse abc)

#599 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 13:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 13:29

Nézd én csak azt tudom, hogy ebben az ügyben nagyon csúnyán földbe van tiporva a jog. Én bizonyítsam az ártatlanságomat? Alapjaiban rengeti meg a dolgokat. Meg a másik, a parkolók 90%-a a mi adóforintjainkból épült, milyen alapon adták el szemét cégeknek, hogy aztán lesarcolhassanak minket nap, mint nap? És akkor, ha használok egy szabályosan, jogosan kiadott kártyát, amivel nem tudnak lesarcolni, akkor erőszakszervezettel jönnek ellenem? Hova a faszba fajul ez?

Innét már sehova. A szabálysértési törvény változtatás, (uniós nyomásra) megszünteti a rendőrnek azt a jogát, hogy pofára szabhassa ki a bírságot. Táblázatok a sebességnél, fix díjtételek a cselekményeknél. Azt ne kérdezd mikortól ;)  :D

#600 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 07. 14:06

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 13:35

...=s  (morse abc)

Thnx  :up: Nem tudok morzául srry. :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +