HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:26

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 12:15

Semmit sem befolyásol. Ami az időtartamot növeli, az az ügyeletes egyéb elfoglaltsága. Eszik, tévétnéz, 107-en telefonál, éppen lefagy a rendszer, foglalt a rádiócsatorna(más fontosabb)mint a te ügyed. Amíg nincs minden rendőrautóban computer, addig ilyen "nehézkes"marad.

Mi van Veled???
Minden szavad igaz és egyet is értek Veled...

Ehh, vagy én keltem fel bal lábbal???
Gondolkoztál már ma?

#782 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 16:26

Mi van Veled???
Minden szavad igaz és egyet is értek Veled...

Ehh, vagy én keltem fel bal lábbal???

Eljött a VILÁGBÉKE, beszarás :OOO  ;)  :cool:  :respect:  :up:
Erre pont más a tapasztalatom, véleményem. Afffene  :D

No de erre igyunk egyet :reszeg:  :beer: 

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 03. 13. 16:36 -kor

#783 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:33

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 16:01

Nálad, gondolom a vezetéknév egyezésből látszik a rokonsági fok, ezért nincs galiba.
Az én tapasztalatom szerint érdemes egy kölcsönadási szerződést írni, sokszor elég a rendőrnek ez is. Persze nem mindegyik fogadja el, de kevesebbszer tartanak fel. Érdemes beleírni a tulaj mobilszámát is, volt olyan, hogy felhívták (az enyémről persze  ;)  ) és két keresztkérdéssel tisztáztak.

Mondjuk aki ezt a 15 perces procedúrát kifogásolja, az nem ártana, ha egyszer gondolkozna is.

Jó-jó, kapják el a rendőrök a lopott autókkal furikázókat, na de hogyan, ha nem igazoltathatják, nem nézhetik át NAGYON ALAPOSAN a papírjaikat?

Ez kb. olyan, mint annak az ÁLLATNAK a felvetése, aki amellett kardoskodik, hogy ne lehessen rutinellenőrzéseket végezni a rendőröknek, csak akkor, ha valami szabálytalankodás vagy balesetokozás történt.

Nem értem, miért nem adnak lőfegyvert mindenkinek és miért nem csak akkor vizsgálják, hogy képes-e megfelelően viselkedni fegyverrel az oldalán, ha már megölt vele valakit?

Szóval meg kell(ene) érteni, hogy ezekkel a hosszadalmas igazoltatásokkal azoknak a autóstársainknak az érdekeit akarják érvényesíteni, akiknek ellopták a verdáját, vagy akiknek más egyéb okból körözés alatt áll a járműve.

Mert hogyan különbözteti meg egy más névre szóló forgalmi a lopott (de a kesztyűtertóvban tárolt forgalmijú) autót vagy egy hamisított forgalmijú járgányt a kölcsönadottól?

Szerk: elütések

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 13. 16:35 -kor

Gondolkoztál már ma?

#784 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 16:33

Mondjuk aki ezt a 15 perces procedúrát kifogásolja, az nem ártana, ha egyszer gondolkozna is.

Jó-jó, kapják el a rendőrök a lopott autókkal furikázókat, na de hogyan, ha nem igazoltathatják, nem nézhetik át NAGYON ALAPOSAN a papírjaikat?

Ez kb. olyan, mint annak az ÁLLATNAK a felvetése, aki amellett kardoskodik, hogy ne lehessen rutinellenőrzéseket végezni a rendőröknek, csak akkor, ha valami szabálytalankodás vagy balesetokozás történt.

Nem értem, miért nem adnak lőfegyvert mindenkinek és miért nem csak akkor vizsgálják, hogy képes-e megfelelően viselkedni fegyverrel az oldalán, ha már megölt vele valakit?

Szóval meg kell(ene) érteni, hogy ezekkel a hosszadalmas igazoltatásokkal azoknak a autóstársainknak az érdekeit akarják érvényesíteni, akiknek ellopták a verdáját, vagy akiknek más egyéb okból körözés alatt áll a járműve.

Mert hogyan különbözteti meg egy más névre szóló forgalmi a lopott (de a kesztyűtertóvban tárolt forgalmijú) autót vagy egy hamisított forgalmijú járgányt a kölcsönadottól?

Szerk: elütések

Ne érts félre, teljesen egyetértek Veled az ellenőrzések hasznát illetően. Egyszerűen csak ezt tapasztaltam.

Én pl. szinte sosem indulok el percre kiélezve. Ha rendőr igazoltat, mindig leállítom az autót (ezzel jelezve, hogy nincs kifogásom az elvesztett percek miatt), lehalkítom a rádiót és elkezdek kiszállni (ezzel jelezve, hogy nem érzem magam felsőbbrendű pöffeszkedőnek).
Tapasztalataim szerint ez a tiszteletadás viszonzásra is kerül. Még sosem kaptam pontot, pedig pl. piroson áthajtás miatt fogtak meg, ködlámpával hajnalban, biztiöv nélkül, szemre látható 70-nel hajnalban teherautóval lakott területen (falu 50 méter). Mindent elismertem, kaptam egy 3000-es csekket.
Pécsen lefotóztak sokkal. Elfogó nem volt, visszamentem. Bocsi, jó estét, jó munkát, asszem megfogtak.
Reakció: máskor lassabban, további jó utat!

Nagyon ritka, hogy full paraszt rendőrt fogok ki. De akkor is nálam első a tiszteletadás és ha még ez után is úgy áll hozzá, akkor kezdem érvényesíteni a tisztelethez való jogom. (eddig CSAK egyszer kellett, akkor is sikerrel)
Szóval tapasztalatom szerint még a keménykedve kezdő frissen odakerült kopasz rendőr is normális hangot üt meg, ha úgy állok hozzá. Ha elkövettem valamit, ha csak rutinellenőrzés.
Nekem eddig a kint álló közegek:  :respect:

Egyébként általában azok balhéznak, akiknek vajas a fülük töve.

#785 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 17:34

Megvan a gázberagadásos hír kint is:

http://news.bbc.co.u...and/4796264.stm
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml...ntrapped111.xml
http://www.telegraph.co.uk/core/Content/di...ed11.xml&site=5

Idézet

Perhaps the biggest mystery of this case is how the old BMW managed to achieve the 130mph that Mr Nicolle claimed of it.

When a new 318i model with manual transmission was tested by Autocar magazine in July 1998, it achieved only 125mph.

Idézet

The R reg car had 107,000 miles on the clock and had three months remaining on the MOT

Ciciman is on borda

#786 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 17:57

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 16:53

Nem csak, van az a fajta ember is, aki egysszerűen csak azt nem képes elviselni, hogy vannak olyan emberek, akiknek törvény által biztosított hatalmuk van őfelettük, akiknek KÖTELESEK szót fogadni.

Ez a tény önmagában elegendő ahhoz, hogy agyatlan baromként viselkedjenek.
Gondolkoztál már ma?

#787 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:01

Idézet: fram - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 17:34

Megvan a gázberagadásos hír kint is:

Ezek szerint vagy egy forrásból származik az egész, vagy igaz tényleg.

Mindenesetre ha a BBC is benne van, akkor nagyon nem lehet kamu...
Gondolkoztál már ma?

#788 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:18

Idézet: kla - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 15:41

En honapok ota maszkalok apumek kocsijaval (tulaj is u.tarto is forgalmi apum neven), egyszer igazoltattak, egyszer buntettek (khmm, gyorshajtas), egyszer kulfoldon is jartam vele, mindezt kulon felhatalmazasos papir nelkul, egyszer sem volt gond, igazabol fel sem merult.

Lehet hogy csak mazlim volt, de akkor remelem meg sokaig tart :)

Na akkor leírom :

a gépem a lassan 2 éve halott apám (teljesen azonos a nevünk) nevén van még mindig, biztosítási és egyéb okok miatt (a súlyadó az öhhöm nincs fizetve !!, a kötelező viszont állásidő alatt is ki volt pengetve...)
azóta igazoltattak, határátlépésnél jogsi/forgalmi ellenőrzés is volt....Gond még nem...
de lehet??( öröklés szp.jából : 50% enyém 50 % öcsémé [nem fogja vezetni sose!]+ anyám haszonélvezete ) na ezért milyen lesz a dolog ha majd át kell iratni...

#789 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:25

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 17:53

valamint azoknak akiknek ...
az élet más területén lévő privilégiumaik, ezen a pályán nem érnek semmit :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#790 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:31

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 18:18

Gond még nem...
de lehet??

Jo kerdes... eddig csak apum kocsijaval jartam mindenfele kolcsonadasi papirok nelkul (nem volt meg gondom eddig), amikor mas emberke autojaval mentem akkor irtunk papirt, azt akkor el is kertek es bologatva elfogadtak. Magyar-roman hataron viszont a roman hatarorok megneztek, elhittek hogy az van rajta amit mi mondtunk es engedtek szepen tovabb :) Amikor apum kocsijaval voltam erdelyben akkor viszont egyik hataror sem kert ilyet (se oda se vissza) - be is b*ott volna ha 400km autozas utan nem engednek at a hataron :)

Valoszinuleg nagyon rendor-fuggo is a dolog, hogy eppen ker-e papirt rola vagy nem, de valoszinuleg az a biztosabb ha van az embernel. Persze a te eseted ilyenrol nem lehet szo, marad a magyarazkodas, ha kivancsi a rendor bacsi.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#791 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 03:44

Idézet: kla - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 19:31

Jo kerdes... eddig csak apum kocsijaval jartam mindenfele kolcsonadasi papirok nelkul (nem volt meg gondom eddig), amikor mas emberke autojaval mentem akkor irtunk papirt, azt akkor el is kertek es bologatva elfogadtak. Magyar-roman hataron viszont a roman hatarorok megneztek, elhittek hogy az van rajta amit mi mondtunk es engedtek szepen tovabb :) Amikor apum kocsijaval voltam erdelyben akkor viszont egyik hataror sem kert ilyet (se oda se vissza) - be is b*ott volna ha 400km autozas utan nem engednek at a hataron :)

Valoszinuleg nagyon rendor-fuggo is a dolog, hogy eppen ker-e papirt rola vagy nem, de valoszinuleg az a biztosabb ha van az embernel. Persze a te eseted ilyenrol nem lehet szo, marad a magyarazkodas, ha kivancsi a rendor bacsi.

Én jobban örülnék (és nálam még sokkal jobban, akiknek már loptak el autóját), ha mindenkit az utolsó betűig leellenőriznének rutinigazoltatáskor. Ha csak 100 autóval több kerülne meg 1 év alatt az összes igazoltatásból következően, már megérte a kellemetlenség.

Ne feledje senki, hogy neki is lophatják el még az autóját (nem kívánom senkinek!), amikor jól jöhet a szigorított ellenőrzés.

Az a baj, hogy a lazaságból mindig a bűnözők jönnek ki jól. Nekünk - becsületeseknek - látszólag jobb lesz, valójában csak azoknak lesz az, akiket még sohasem loptak meg.
Gondolkoztál már ma?

#792 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 06:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 3:44

Én jobban örülnék (és nálam még sokkal jobban, akiknek már loptak el autóját), ha mindenkit az utolsó betűig leellenőriznének rutinigazoltatáskor. Ha csak 100 autóval több kerülne meg 1 év alatt az összes igazoltatásból következően, már megérte a kellemetlenség.

Ne feledje senki, hogy neki is lophatják el még az autóját (nem kívánom senkinek!), amikor jól jöhet a szigorított ellenőrzés.

Az a baj, hogy a lazaságból mindig a bűnözők jönnek ki jól. Nekünk - becsületeseknek - látszólag jobb lesz, valójában csak azoknak lesz az, akiket még sohasem loptak meg.

Én meg annak örülnék, ha minden rendőrautóban lenne olyan felszerelés mint a gepárd csoportnak. Esetleg a fixen telepített traffiknak is lehetne ilyen funkciója, nem csak a gyorshajtók b@sztatása. Sokkal több lopott autó meglenne.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#793 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 07:11

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 6:01

Én meg annak örülnék, ha minden rendőrautóban lenne olyan felszerelés mint a gepárd csoportnak. Esetleg a fixen telepített traffiknak is lehetne ilyen funkciója, nem csak a gyorshajtók b@sztatása. Sokkal több lopott autó meglenne.

Nézd, lassan 1 éve - megalakulása óta - vagyok tagja a Matrix Police-nek. És nagyon hasonló rendszerünk van, mint a Gepárdéknak.
Az azonos című honlapról meg lehet tudni mit/mivel csinálunk (na meg elég nagy médianyilvánosságot kapott a 2005-ös évben a tevékenységünk).

Hidd el nekem, hogy lopott autót közterületen, rendszám alapján találni gyakorlatilag lehetetlen, majdnem 1.000.000 rendszámleolvasásból 15 alatt volt az effektíve lopás miatt körözött járművek megtalása.
Aki olyan rendszámú autóval jár, amit nem cserélt le a lopás óta, az egy ostoba barom, és megérdemli, hogy fejbelőjék. Ennyire már mindegyik autólopó figyel, hogy ne bukjon meg a körözött rendszámmal, hogy hűljön rájuk a bőr.

Lopott autót úgy lehet fogni (és még úgy sem egyszerű), ha az ember (a rendőrjárőr) a papírokat egyezteti a központtal, a gépjármű és biztosítási nyilvántartással, hátha kilóg valami lóláb-szerű. Ha a rendszám-szín-típus egyezik, akkor LEHETETLEN kiszúrni a forgalomban haladó lopott járművet.
Gondolkoztál már ma?

#794 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 07:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 7:11

Nézd, lassan 1 éve - megalakulása óta - vagyok tagja a Matrix Police-nek. És nagyon hasonló rendszerünk van, mint a Gepárdéknak.
Az azonos című honlapról meg lehet tudni mit/mivel csinálunk (na meg elég nagy médianyilvánosságot kapott a 2005-ös évben a tevékenységünk).

Hidd el nekem, hogy lopott autót közterületen, rendszám alapján találni gyakorlatilag lehetetlen, majdnem 1.000.000 rendszámleolvasásból 15 alatt volt az effektíve lopás miatt körözött járművek megtalása.
Aki olyan rendszámú autóval jár, amit nem cserélt le a lopás óta, az egy ostoba barom, és megérdemli, hogy fejbelőjék. Ennyire már mindegyik autólopó figyel, hogy ne bukjon meg a körözött rendszámmal, hogy hűljön rájuk a bőr.

Lopott autót úgy lehet fogni (és még úgy sem egyszerű), ha az ember (a rendőrjárőr) a papírokat egyezteti a központtal, a gépjármű és biztosítási nyilvántartással, hátha kilóg valami lóláb-szerű. Ha a rendszám-szín-típus egyezik, akkor LEHETETLEN kiszúrni a forgalomban haladó lopott járművet.

Nyilván nem helyettesíti a közúti ellenőrzést, de ha meg tudjuk nehezíteni a tolvalyok/rablók dolgát, tegyük! Ilyen pl a rendszámellenőrző rendszer az autópályán. Azt a hülye matricát nézi, mást nem :) Pl ha valaki bejelentette hogy lopott az autója, az autópályán fennakad és ott még könnyű is lenne elcsípni. Úgy néz ki, csak én merek nagyokat álmodni :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#795 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 07:45

Mára csak zöldhatáron lehetne csak kivinni lopott kocsit az országból, ill. konténerben. Egyedüli célja az autólopásoknak az alkatrészhez jutás, biztosítási csaláshoz. Ahhoz pedig színnek, típusnak, egyezni kell. Ilyen célirányos lopásnál, már rendszámot is visz magával, mert van pont olyanja, hiszen ahhoz lopja, lopatja. Ez viszont a lopott autók árát csökkenti, ami egyre több ilyen eset bekövetkezése felé mutat. Az autótolvajnak nem kell pihentetni az árut, hiszen megrendelésre, előlegre, rendszámmal a zsebben mennek lopni.
Vagyis, ha nincs megállítás, alvázszám vizslatás a szélvédő mögött, akkor a matrixszal csak fiatalok virtusból elkövetett lopásait lehet elcsípni egy éjszakában, nem az iparszerűen űzötteket.

A közúti ellenőrzések, főleg vidéken, nem ezt a célt szolgálják. Egyszer nem nézték meg az alvázszámomat az elmúlt 15 évben, egyik kocsin sem. A zsebre bírságolás, útonállás, a fő motívum, úgyis találunk valamit címszóval. Egy centit sem reklamálnék, ha egyszer éreztem volna, ez most tényleg azért történt, mert loptak olyan kocsit mint az enyém, vagy képben van egy olyan autó a környéken, besurranásban, vagy valami más köztörvényesben. Értelmesebbje J-K-s rendszámra még nem nézegeti a zöldkártyát. 

#796 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 08:02

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 7:45

Értelmesebbje J-K-s rendszámra még nem nézegeti a zöldkártyát.

Hümm, itt áll az ablakunk alatt (gondolom itt lakik) egy J-s Skoda 120-as... ;)

A műszaki matrica színét szokták nézegetni. Az már messziről is jól látható.
Gondolkoztál már ma?

#797 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 08:12

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 7:15

Pl ha valaki bejelentette hogy lopott az autója, az autópályán fennakad és ott még könnyű is lenne elcsípni. Úgy néz ki, csak én merek nagyokat álmodni :D

A baj, hogy mire észreveszed, hogy ellopták, akkorra már 150 km-re vannak Tőled vele. Mire bemész taxival megtenni a feljelentést (persze habókra, telefonon nem lehet), akkorra már az országhatáron vannak, és mire gépre viszik, addigra már vagy darabokban van, vagy az új tulajdonosa teszi meg vele az első kört.
A körözési lista frissítése egy hétex 5x történik, minden munkanap hajnalában. Ha pénteken du. lopják el az autódat, szerinted hétfőn reggelre hol, hogyan, milyen halmazállapotban lesz az autó?

Jó, ameddig várhatóan közterületen van a jármű, addig be szokták mondani rádióba teljes budapesti szinten, bár én még nem hallottam, hogy ilyenkor valamelyik járőr megfogott volna egyetlen ilyen frissen lopott járgányt is...

A nagyot álmodás szép dolog, de amikor felébredsz, akkor ugyanott vagy, ahol elaludtál, Abszurdisztánban...
Gondolkoztál már ma?

#798 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 08:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 9:02

Hümm, itt áll az ablakunk alatt (gondolom itt lakik) egy J-s Skoda 120-as... ;)

A műszaki matrica színét szokták nézegetni. Az már messziről is jól látható.

Jó, azt a pár újra forgalomba helyezettet feltétlenül megnézni, az b@sz oda a Kiotói egyezménynek, nem az usa meg a kína.

#799 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 10:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 19:01

Ezek szerint vagy egy forrásból származik az egész, vagy igaz tényleg.

Mindenesetre ha a BBC is benne van, akkor nagyon nem lehet kamu...

Miért ne lehetne igaz? Én mindent el bírok képzelni egy olyan autóról, ahol egy potmétert tapos az ember és elektronika "húzza a gázt". Néhány hónapja volt egy cikk is az indexen a túlelektronizált autók rejtélyes hibáiról, amit a gyártók igyekeznek elkendőzni és elbagatelizálni. Pedig igen széles a repertoár a memória zavarokkal köszködő szelepvezérléstől az előzés közben szervízmódba kapcsoló komputerig.

Bár még minig nem kizárható, hogy egy jól felépített média-hack.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#800 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 10:55

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 17:53

Ha rendőr igazoltat, mindig leállítom az autót (ezzel jelezve, hogy nincs kifogásom az elvesztett percek miatt), lehalkítom a rádiót és elkezdek kiszállni (ezzel jelezve, hogy nem érzem magam felsőbbrendű pöffeszkedőnek).
Tapasztalataim szerint ez a tiszteletadás viszonzásra is kerül. Még sosem kaptam pontot, pedig pl. piroson áthajtás miatt fogtak meg, ködlámpával hajnalban, biztiöv nélkül, szemre látható 70-nel hajnalban teherautóval lakott területen (falu 50 méter). Mindent elismertem, kaptam egy 3000-es csekket.
Pécsen lefotóztak sokkal. Elfogó nem volt, visszamentem. Bocsi, jó estét, jó munkát, asszem megfogtak.
Reakció: máskor lassabban, további jó utat!

Nagyon ritka, hogy full paraszt rendőrt fogok ki. De akkor is nálam első a tiszteletadás és ha még ez után is úgy áll hozzá, akkor kezdem érvényesíteni a tisztelethez való jogom. (eddig CSAK egyszer kellett, akkor is sikerrel)
Szóval tapasztalatom szerint még a keménykedve kezdő frissen odakerült kopasz rendőr is normális hangot üt meg, ha úgy állok hozzá. Ha elkövettem valamit, ha csak rutinellenőrzés.
Nekem eddig a kint álló közegek:  :respect:

Dettó. Ugyanigy csinálom én is.

A legnagyobb birságom 10k volt gyorshajtásért. 87km/h 50 helyett. Ez Monoron volt, ahol a 4-es éppen csak érinti a város szélét, de a helységnév tábla kint van. Nem vagyok nótórius gyorshajtó, de akkor én is siettem. A normális hozzáállás miatt kaptam egy 10k-s csekket, meg egy kis ejnye-bejnyét.

Pedig 50%-os túllépés miatt simán fel is jelenthetett volna, és egy kisebb vagyon is lehetett volna a büntetés.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.