HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 8:48

Ezt a dugóban araszolós idegeskedést nem értem, nagyon kevesen csinálnak ökörséget azért, mert várniuk kell. :think:

Lehet, hogy a mentalitásban van a hiba, itt sokan hajlamosak idegeskedni, kormányt rángatva nézegetni, hogy meddig tart a sor, ráfeküdni a dudára, és hasonlók. Ünnepekkor szokott dugó lenni, máskor nem igazán, talán ez hozza elő belőlük az állatot.

Idézet

Ilyen, kész, nem érdekel. Ebben kell eljutni a célomig.

De jó lenne, ha mindenki így gondolkodna! De nem, nekik már öt perce ott kellene lenniük, kihűl a nagymama csirkepörköltje, a többiek úgyis direkt csak azért jöttek erre, hogy őt gátolják.

Idézet

míg az araszoló autó max. lépésben.

Ha a motornak is fel kell vennie ezt a tempót, könnyen felfordulhat. Nem értek a motorokhoz, ránézésre nem tudom megmondani a típusát, de nem tűnik egy könnyű jószágnak.

Idézet

ha nem kellett, akkor fram miért húzódott mégis lejjebb?

Jobbratartási kötelezettség? :think: A képről nekem egyáltalán nem az látszik, hogy annyira le kellett húzódnia, nem olyan rossz az útpadka, hogy az út közepén kelljen haladnia. Itt már egyébként is érdemes húzódni, mert nemsoká jön a kanyarodósáv, a balra kanyarodás után található utat meg csak akkor érdemes használni, ha ott az úticélod, az autóútra/autópályára való kijutásra vannak kényelmesebb, jobb, rövidebb utak is.

Idézet

elég kellemetlen érzés menni a magas padkák között

Melyik magas padkára gondolsz?

Idézet

Kár idekeverni a BMW-seket.

Nem akartam idekeverni, semmi bajom velük (általában), csak amikor erről volt a vita, akkor megállapítottuk, hogy csúnya dolog az általánosítás. :)

#2082 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:19

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 9:06

Lehet, hogy a mentalitásban van a hiba, itt sokan hajlamosak idegeskedni, kormányt rángatva nézegetni, hogy meddig tart a sor, ráfeküdni a dudára, és hasonlók. Ünnepekkor szokott dugó lenni, máskor nem igazán, talán ez hozza elő belőlük az állatot.

Nem szoktam ünnepekkor ott járni, csak máshol. :)

Idézet

Ha a motornak is fel kell vennie ezt a tempót, könnyen felfordulhat. Nem értek a motorokhoz, ránézésre nem tudom megmondani a típusát, de nem tűnik egy könnyű jószágnak.

A piros lámpánál mitől nem dől el?

Idézet

Jobbratartási kötelezettség? :think: A képről nekem egyáltalán nem az látszik, hogy annyira le kellett húzódnia, nem olyan rossz az útpadka, hogy az út közepén kelljen haladnia. Itt már egyébként is érdemes húzódni, mert nemsoká jön a kanyarodósáv, a balra kanyarodás után található utat meg csak akkor érdemes használni, ha ott az úticélod, az autóútra/autópályára való kijutásra vannak kényelmesebb, jobb, rövidebb utak is.

fram képe kb. az autó középvonalában készülhetett, a sáv közepétől érezhetően jobbra. fram egyébként is írta, hogy lehúzódott. Ezen kár vitázni. A sofőr pedig onnan nem feltétlenül láthatja előre a sávosztódást jelentő kék táblát, helyismerettel sem kell rendelkeznie. Jártam ott már vagy tízszer, mégsem tudom a kereszteződéseket, táblákat megjegyezni.

Idézet

Melyik magas padkára gondolsz?

A szembejövőknek legalább 20 centi, de fram oldalában is van 4-5 centi. Ez már bőven elég ahhoz, hogy megdobja az autót, ha rámegy vagy szerencsétlenül ér hozzá a kerék.

#2083 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 9:19

A szembejövőknek legalább 20 centi, de fram oldalában is van 4-5 centi. Ez már bőven elég ahhoz, hogy megdobja az autót, ha rámegy vagy szerencsétlenül ér hozzá a kerék.

20 centi? Ugyanarról az útról beszélünk? A szembejövő sávnak valóban van egy kb. 15 centi magas padkája, feljebb, úgy 50-100 méteren keresztül. Utána (ahogy a bicikliút az út szélére ér) lemegy úgy 3 centire, és a kisvasút kereszteződése után meg is szűnik. A magas útpadkánál záróvonal is van festve (ha jól emlékszem), a KRESZ szerint a közelébe se juthat az autós, pláne nem negyven kilométer/óránál (ahogy feljebb a tábla utasítja). Még mielőtt mondaná valalki, hogy hoppá, hova húzódjon a záróvonalon a szerencsétlen autós, itt szabályosan és kényelmesen haladva is van egy bő ajtónyitásnyi hely a kocsi és a záróvonal között. Ezen a helyen viszont nem olyan magas az útpadka egyik oldalon sem. Régi út, felújítást még nem terveznek, a buszok már jól betaposták a padkát.

Idézet

Nyugalomban levő tömeget megtartasz, mozgásban levőt akkora sebességnél, hogy a lendület még nem tartja a motort, de a két lábadat sem tudod a földön tartani, már nem olyan egyszerűen. Már az, hogy lépkedned kell a motorral, eléggé imbolygóssá teszi.

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 19. 08:45 -kor

#2084 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 23:20

Van viszont magasságkorlátozó tábla a Ferihegy felől érkezve, még mielőtt ráhajtanának a gyorsforgalmira, láthatóan.

Idézet a sofőr vallomásából (a tolmács szemszögéből):
"Látta a táblát, tudta, hogy a busz magasabb, mint a megengedett, mégis megpróbálta, hátha átfér a híd alatt. A híd alatt át is fért, de a magasságkorlátozó alatt már nem..."

Te csak irsz, vagy neha olvasol is? Pont errol beszeltunk, hogy ott csak tabla van, es minden heten van egy olyan barom, aki ennek ellenre megprobalja a lehetetlent. Ha lett volna ferihegynel is magassagkorlatozo akkor be se tudott volna hajtani az utra... mert a tabla ugy tunik nem eleg. :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2085 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 10:02

Nem lenne semmi baj a motorosokkal, ha lenne elegendő rutinjuk. Sajnos tendencia, hogy huszonéves srácok felülnek a betonrakétákra és 1-2 hét motorozás után már úgy gondolják, hogy mindent tudnak, holott szerintem négyszer annyi idő és/vagy megtett km kell a motorosrutinhoz, mint az autóshoz.

Azonban tény és való, hogy az sem normális, ahogy az autósok többsége a motorosokhoz viszonyul, nagyon sokszor nem alaptalanul.

Összegezve: Fogalmam sincs, hogy a motorosok vívták-e ki a közlekedésben alőadott mutatványaikkal az autósok hozzáállását, vagy az autósok hozzáállása váltotta-e ki a motorosok viselkedését az utakon. Ez kb olyan tyúk-tojás kérdés, beszélhetünk napestig, nem fogjuk tudni megválaszolni.

Ide is csak az kéne, mint sok egyébhez: Körültekintés és tolerancia mindkét fél részéről.

#2086 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 11:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 8:19

Na de mé', az vonatkozik rá?
Jól megkeversz, hallod-e... :)

Mostmár el kéne dönteni, mik azok a szabályok, amik vonatkoznak a motorosokra is és mik azok a szabályok, amik betartása az életüket veszélyezteti...
Gondolkoztál már ma?

#2087 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 11:26

Idézet: Samott - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 9:47

Te csak irsz, vagy neha olvasol is? Pont errol beszeltunk, hogy ott csak tabla van, es minden heten van egy olyan barom, aki ennek ellenre megprobalja a lehetetlent. Ha lett volna ferihegynel is magassagkorlatozo akkor be se tudott volna hajtani az utra... mert a tabla ugy tunik nem eleg. :(

Samott

Akkor félreértettelek, elnézést.
Gondolkoztál már ma?

#2088 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 11:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 10:02

Ide is csak az kéne, mint sok egyébhez: Körültekintés és tolerancia mindkét fél részéről.

Falra tudok mászni, ha a toleranciáról beszélnek ilyen helyzetben.

Napnál világosabban le van írva a KRESZ nevű jogszabálygyűjteményben, melyik - forgalomban részt vevő - közlekedőnek mi a feladata.
Innentől kezdve olyan ez, mint a sakk. Akkor sem léphet átlósan a huszár, ha felteszi az egyik lábát és közben mondogatja, hogy: - Bocs, köszi, bocs.

Ezt a jogszabálygyűjteményt azért áthágni, mert nekem úgy tetszik, az egyenlő az (ön)gyilkossá válással.
Miért kellene nekem SEGÍTENI egy közlekedésben résztvevőt a szabálytalanságának folytatásában???

A jó múltkor a Dohány utcába fordult be jobbra egy titán a Rottenbillerről. Én meg ott álltam szemben vele, mindhárom sáv tele volt autóval (aki nem tudná, a Dohány a Rottenbiller FELÉ egyirányú).
Erre az állatja elkezdett villogni (egyébként egyedül voltam a sávban), hogy menjek onnan, mert nem tud elmenni. Kiszálltam, mert nem hittem, hogy ekkora állat lehet valaki, azt hittem, valamit félreértek.
Erre kihajol az ablakon, és közli, hogy húzzak el onnan gyorsan, mert ha ki kell szállnia, azt nagyon megbánom.
Próbáltam vele kulturált hangon beszélni, de a középső sávban elöl álló autós (őt is akadályozta a továbbhaladásban) az enyémnél könnyebben érthető közös nyelvet talált a baromkával, melós lévén kivett egy kétemberes csőfogót az autóból és pár szóban ecsetelte, hogy mi történik a szélvédőjével, ha 5 mp múlva nem hordja el onnan magát. És egyből megértette!
(Kenthetem a hajamra a pedagógus diplomámat :()

Nem mondom, milyen volt az autó típusa. Hisz tudjátok...

Szerkesztette: *Macika* 2006. 04. 19. 11:50 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2089 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:49

Miért kellene nekem SEGÍTENI egy közlekedésben résztvevőt a szabálytalanságának folytatásában???

Benne van a KRESZ-ben, hogy KÖTELES vagy segíteni neki ebben, ha ezzel megelőzöl/elhárítasz egy közvetlen veszélyhelyzetet, akár létrejött volna az a veszélyhelyzet, ha nem szabálytalankodik, akár nem.

#2090 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:39

Nem a szabálysértőkkel szemben kell(ene) toleránsnak lenni, hanem a közlekedés többi résztvevőjével szemben általában. Hogy ha dugó van, ne anyázzunk zsigerből. Hogy akinek valamiért elfogy a sávja és kéredzkedik a miénkbe, azt engedjük be, ne kelljen "bepofátlankodnia" 10 perc ácsorgás után. Vagy ne kezdjünk el üvölteni a családjával a benzinkútnál. Soroljam? Nem sorolom. Nem a szabálytalankodást kell elősegíteni - ebben igazad van -, hanem a szabályos forgalom minél tempósabb és simáb haladását.
A közlekedésben mindenkinek ugyanaz az érdeke: Épségben megérkezni a célhoz, a lehetőségekhez képest mielőbb.

#2091 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:46

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:31

Benne van a KRESZ-ben, hogy KÖTELES vagy segíteni neki ebben, ha ezzel megelőzöl/elhárítasz egy közvetlen veszélyhelyzetet, akár létrejött volna az a veszélyhelyzet, ha nem szabálytalankodik, akár nem.

Nem-nem, nem az van a KRESZ-ben!

Mi is a veszélyhelyzet? Hogy egy előzésből nem ér vissza a sávjába. Azt KELL elősegítenem a jogszabály szerint. De nem a folyamatos szabálysértést...

Na de ha nem is akar egyáltalán visszamenni, hanem folytatni akarja a szabálysértést és tovább veszélyeztetni az összes többi közlekedő biztonságát, tetszőleges hosszon az én - szembe irányú - sávomban való haladással?
Azt miért kellene segítenem?

Szerinted is félre kellett volna állnom a BMW-s elől, hogy be tudjon hajtani szemből a Dohány utcába?
Gondolkoztál már ma?

#2092 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:39

Vagy ne kezdjünk el üvölteni a családjával a benzinkútnál.

Szerintem nem ártana elolvasnod még egyszer, hogy is volt az.
Mert szelektívnek tűnik a memóriád...
Gondolkoztál már ma?

#2093 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:50

Úr Isten.... :omg:

Inkább majd holnap visszajövök.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2094 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:49

Szerintem nem ártana elolvasnod még egyszer, hogy is volt az.
Mert szelektívnek tűnik a memóriád...

Nem szelektív az, egyébként most a postod olvasásakor ugrott be, hogy az eset pont veled történt, nem volt szándékosság, ami eszembe jutott hirtelen, azt írtam.
Mellesleg pont a leglényegtelenebb dolgot sikerült kiragadnod a postomból. :omg:

#2095 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:46

Nem-nem, nem az van a KRESZ-ben!

Mi is a veszélyhelyzet? Hogy egy előzésből nem ér vissza a sávjába. Azt KELL elősegítenem a jogszabály szerint. De nem a folyamatos szabálysértést...

Na de ha nem is akar egyáltalán visszamenni, hanem folytatni akarja a szabálysértést és tovább veszélyeztetni az összes többi közlekedő biztonságát, tetszőleges hosszon az én - szembe irányú - sávomban való haladással?
Azt miért kellene segítenem?

Szerinted is félre kellett volna állnom a BMW-s elől, hogy be tudjon hajtani szemből a Dohány utcába?

1. tudtam, hogy kijön a rejtvény megfejtése belőled. BMW, mi más :eek:  szerk.: pont ellentétes szmájlit tettem

2. erre felesleges volt így reagálnod, hiszen Debaj is ezt írta:

Idézet

A te sztorid nem ez a kategória volt, ne mosd össze.

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 04. 19. 13:14 -kor

#2096 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:19

Most nem a BMW-ről van szó, hisz ott egy létrejött veszélyhelyzetet hárítottál el. Velünk is volt már olyan, hogy a stoptáblája ellenére fékezés nélkül, pár méterre előttünk rongyolt át egy abszolút beláthatatlan útkereszteződésen egy többtonnás Toyota csatahajó, mi is fékeztünk, még ha ezzel elősegítettük is, hogy folytassa a szabálytalanságát. Mert nem hiszem, hogy a következő stoptáblánál megállt volna, de mit tehettünk volna? Hajtsunk utána, és szorítsuk az árokba? És a bíróságon mire hivatkoztunk volna?

Idézet

Mi is a veszélyhelyzet?

És te mi vagy? Milyen jogon döntöd el, hogy inkább itt ölje meg magát és az utasát, mint hogy fennálljon annak a lehetősége, hogy ESETLEG a kanyar után megöl tíz ártatlant?

Idézet

És ha így van? Az feljogosít téged arra, hogy olyan manőverre kényszerítsd, amivel a szabálytalansága megszűnik ugyan, de létező, valós (és nem "mi lenne, ha"-féle) veszélybe sodor másokat?

Nem azt mondtam, hogy mindenáron hagyni kell, hogy kilométereken át ámokfussanak, meg szemből behajtson az egyirányú utcába, meg csokorba szedje a gyalogosokat a zebrán, de azért ha lehet, keveredjen ki mindenki élve abból a helyzetből, amibe a szabálytalankodó hibájából került. Ezt kell elősegítened, még azzal is, hogy a szabálytalankodót nem gátolod meg erőszakosan a szabálytalansága folytatásában. Mert mi az előbbrevaló? Az emberi élet, vagy a nyomtatott törvény?
Ha szelíden, biztonságosan rá tudod bírni, hogy pl. visszasoroljon a helyére, az nagyon is helyes és jó tett, de ugyanezt úgy elérni, hogy "csakazértse" adok neki helyet a busz mellett, "csakazértis" visszaerőszakolom a helyére... te sem leszel jobb, mint a szabálytalan motoros.
Másrészt: ha sikerült elérned azt, hogy a szabálytalanságot abbahagyja, és közben senki sem került veszélybe, akkor sem biztos, hogy "kész is vagy". Amint lesz egy kis helye, ugyanúgy kilő és megy tovább a szembesávban, mintha mi se történt volna.

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 19. 13:22 -kor

#2097 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:20

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:04

A te sztorid nem ez a kategória volt, ne mosd össze.

Értem.

Tehát he nem motoros jön, hanem egy autós, és jön végig a szembejövő sávban a sor mellett, akkor mindenki köteles végig félrehúzódni, hogy el tudjon menni.
Jól értem?
Gondolkoztál már ma?

#2098 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:01

...egyébként most a postod olvasásakor ugrott be, hogy az eset pont veled történt, nem volt szándékosság, ami eszembe jutott hirtelen, azt írtam.
Mellesleg pont a leglényegtelenebb dolgot sikerült kiragadnod a postomból.

Hááát, akkor azt is tudhatnád, hogy szó sem volt ordítozásról. Legalábbis a részemről.
Visszakereshetnéd, hogy ne maradjak hazugságban.
Sőt, ha korrekt akarsz elnni, akkor még egy 'elnéztem' is beleférne.

Attól függetlenül, hogy valóban a leglényegtelenebb volt a postodban ez, de nekem húsbavágó, mert igazságtalan velem szemben.
Gondolkoztál már ma?

#2099 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:20

Jól értem?

Most őszintén: mi a jó bánatot tudsz csinálni, ha a hülyéje már kinn van előtted, de az autóstársai nem akarnak/nem tudnak lehetőséget adni neki a visszasorolásra? Tekintsünk el attól, hogy akkor mi a francnak jött ki, adott a szituáció, ott van előtted. Lényegtelen, hogy került oda, lehet, hogy csak előzni akart, de elfoglalták a helyet, amit kinézett magának, és a régi helyére se akarják visszaengedni, lehet, hogy be akart sorolni balkéz felől, de elfogyott időközben a sávja, de az is lehet, hogy mindenki mást leszarva úgy döntött, hogy neki több joga van az úton, mint az összes többinek. Mit csinálsz? Lehúzódsz, és ezzel "segíted a szabálytalanságban", vagy harsány "Tora, tora" üvöltéssel beleszaladsz szemből?

#2100 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:31

...mi a francnak jött ki...

Amig at nem adtak az Ullot-Vecsest elkerulo 4-est, addig a regi egy savon rendszeresek voltak a dugok reggel befelemenet... akkoriban busszal jartam (igy paholybol lathattam), hogy neha az ugyeskedok elozes kozben megszivtak... nem engedte be oket senki, es a szembejovo mellett se fertek el... volt nagy fekezes meg tolatas hatra, amig meg nem kegyelmezett neki valaki. :) Szerencsere baleset nem lett belole. A tanulsag? Nem kell ugyeskedni.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 04. 19. 13:52 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.