HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:45

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:22

A korrekt sebességkorlátozás a belátható pályaszakasz hosszától függene. Olcsóbb általános szabályt hozni, mint bejárni mindet és kitáblázni.

Erről van szó. Az emberélet olcsó, viszont jól lehet keresni rajta.

#2262 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:46

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:40

:confused:

Medve sajtot ettél? Agresszív kismalacca, végre valaki óvatos :up:

Jó értékelem, csak nem ott óvatos, ahol kéne. Ileltve talán ot is. De itt ennyire nem kell parázni szerintem.
Amúgy pedig tele a faxom a polísszal és a szabályokkal. :]

#2263 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:47

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:50

Idő van, de kopik a váltó. A kézifék minek? Na én meg ezért vagyok mérges, amikor gurulnak rám a mazsolák! :mad:  Azért 'zzeg, mert anélkül elgurul az autód, bele az enyém orrába. Ha meg erre azt írod, hogy rajta állsz a féken, akkor közlöm, hogy k*rvára zavaró, amikor belevakít a pofámba a féklámpa, főleg a mai ledes erős fényűek.

Én még sosem gurultam vissza, tanulókocsival sem :confused:
Féklámpa meg az astrán alul van, és nem ledes, nem vakít. A mai divatos felső lámpák azok már durvák.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2264 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:49

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:47

Féklámpa meg az astrán alul van, és nem ledes, nem vakít. A mai divatos felső lámpák azok már durvák.

Ellenben a sok ködlámpázó barmot mind ledózerolnám az útról, meg a fényszórós állatokat éjszaka, meg a dacia-szerűen beállított topmpítottakat.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2265 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:51

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:46

Jó értékelem, csak nem ott óvatos, ahol kéne. Ileltve talán ot is. De itt ennyire nem kell parázni szerintem.
Amúgy pedig tele a faxom a polísszal és a szabályokkal. :]

Én meg nem vagyok hajlandó több adót fizetni.  Majdnem megöltem egy nyugdíjast ma délelőtt...44 éves tűzoltó 170E nyugdíjjal osztotta az észt a kávézóban.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2266 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:55

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:53

:omg:  kívül 40.

Kolléga, plíz olvasson el mindent, mielőtt ír.
Már lehurrogtak érte, és elnézést is kértem a félreütésért, nem vagyok gépírónő.
De lehet felhánytorgatni az apró hibát, jól mutat többször is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2267 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:59

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:35

Kb két éves tv-hír, egy bankrablási, és/vagy túszejtési eset.
Az idióta a mocit kérte váltságdíj / menekülő eszköz gyanánt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2268 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:00

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:59

Kb két éves tv-hír, egy bankrablási, és/vagy túszejtési eset.
Az idióta a mocit kérte váltságdíj / menekülő eszköz gyanánt.

Az újszülöttnek minden vicc új.  ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2269 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:06

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 20:00

Az újszülöttnek minden vicc új.  ;)

Tetszett is :D  OÁ ;)

Szerk.: vigyorok fordítva

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 04. 20. 19:07 -kor

#2270 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:16

Figyelem, az ördög nem alszik, vagy legalábbis éberen figyel.
A Nagykörutat villamosmegállózzák, parkolási lehetőség nincs, a népek beljebb húzódtak a közeli utcákba.
A parkolási időszak 18.00-kor megszűnik, ámde a szabálytalanság minden időben az marad.
Így járt egy koros Felicia kombi, és tulajdonosai a Csengery - Aradi sarkon 18:56 perckor.
Szabálytalanul álltak a sarkon, 5 méteren belül, a felfestésen.
A törvény keze lesújt, megáll a másik sarkon, az ugyanilyen felfestésre egy fehér furgon, és felszerelik a kerékbilincset. Kamerát ránt, lefilmezi a "művét", miközben jönnek a tulajok.
Még felír pár adatot, felragasztja a cetlit az ablakra, megint kameráz.
A tulajok közben telefonálnak, jött még valaki, aki erőteljesebben próbált beszélni a NAGY EMBERrel, kérdi, hogy mikor szedik le a bilincset, a választ nem hallottam.
A NAGY EMBER beült a furgonba, és elhajtottak.
Az teljesen mellékes, hogy ha a jármű eddig akadályozta esetleg a forgalmat (NEM!!!), akkor ezek után tovább fogja, hiszen a problémát nem lehet a jármű elávolításával megszüntetni.
Az is mellékes, hogy az Aradi utcai parkolóház kijáratával szemben lévő megálllni tilosban drágább autók parkoltak, ők csak a kihajtást tették pár másik kocsinak nehezebbé azzal, hogy az ő sz@rjukra vigyázzanak.
Gondolom, ugyanaz az ember nézi mindkét esetben az utcai kamerák képét, és riasztja (vagy nem) a bilincseseket.

#2271 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:01

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:55

Kolléga, plíz olvasson el mindent, mielőtt ír.
Már lehurrogtak érte, és elnézést is kértem a félreütésért, nem vagyok gépírónő.
De lehet felhánytorgatni az apró hibát, jól mutat többször is.

Folyamatosan olvasok és reagálok, erre van időm. Közben olvastam, bocsi, nem felhántorgatás volt. :) Van akinek nem adatik meg sok NET-idő, melóhelyről pl. 0. :cool:
/ON

#2272 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:03

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:47

Az oktatódat jól fenékbe kéne b*szni, mert bizony lámpánál hosszú távon kézifék, rövid távon lábfék. Éjszaka lehetőség szerint kézi. Fék nélkül nem állunk, mert ha picit gurtulunk, nem érezzük. Legalábbis én így tanítom. :p

#2273 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:05

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:49

Ellenben a sok ködlámpázó barmot mind ledózerolnám az útról, meg a fényszórós állatokat éjszaka, meg a dacia-szerűen beállított topmpítottakat.

Ez az, amit soha nem értettem, miért tiltanak. Marhára nem zavaró a ködlámpa, nagyon lent van és nem felfelé világít. Viszont az előírt külterület vakító napfény melletti világításhoz bőséges egy ködlámpa/helyzetjelző. Újabb KRESZ hiba.

#2274 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 20:16

Figyelem, az ördög nem alszik, vagy legalábbis éberen figyel.
A Nagykörutat villamosmegállózzák, parkolási lehetőség nincs........

Ilyen történet velem is előfordult már. Továbbképzés, Budapest. Alföldí u. Várakozni tilos 10m-en belül. Körülbeü 1m-ert lógtam bele, kerékbilincs és csekk. 14,400 Huf. Ismerős ismerősének a bla bla bla. 15 perc, 2,000 Huf és már hasítottunk is.haza. Tudom, szerencsém volt, de akkor is! Most kedden szintén Alföldí u. szándékosan néztem a helyet. Senki sem kapott bilincset, pedig ők bőven a táblának támasztották a verdát.

csoszi! Jó lap. :)

#2275 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 20:16

... parkolási lehetőség ...kerékbilincs...

:boa:

Ez a parkolásért fizetés elég ocsmány dolog. Soha nem fizetnék parkolásért. Az adózótt fizetésemből ÁFÁs áron személygépkocsit vásároltam. Fizetem a súlyadót, fizetem az ÁFÁs drága üzemanyagot, a lehúzás zöldkártyát, a műszaki vizsgát, a garázsadót; az alkatrészeket a kocsimhoz ÁFÁs áron veszem, stb (+minden xar ami nem jut eszembe).
Nehogy már fizessek azért, mert a közterületen állok ami épp úgy másé, mint az enyém?!  :eek:

A KRESZ parkolási szabályaival egyetértek (távolságok kereszteződéstől, zebrától, buszöböltől, stb), szóval akinek nincs helye, menjen arrébb és parkoljon a KRESZ szabályai szerint, de ugyanmár ne húzzák le rólunk a nyolcvanötödik bőrt is! :down:

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 20. 20:13 -kor

#2276 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:24

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 21:01

Folyamatosan olvasok és reagálok, erre van időm. Közben olvastam, bocsi, nem felhántorgatás volt. :) Van akinek nem adatik meg sok NET-idő, melóhelyről pl. 0. :cool:
/ON

Ez nem ér... Úgy visszaordítoztam volna.  :reklamacio:

De így? :p

Ma ráértem melóból netezni, ami annyit tesz, ma nem volt sok dolgunk. ( Meg lesz ennek még a böjtje)
Nálunk munkaeszköz a net is.

#2277 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:24

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:57

Ott még szűkebb a belátható vasúti pálya a látóteredben. (általában) Ha valamelyik kismajom lekoccol ötvennel az utolsó vonalon, rálökhet a pályára...

Elárulok egy nem is olyan nagy titkot. Az útátjárókat a vasúti pályára való "rálátás" szempontjából minden esetben vizsgálni kell. A módszer neve meglepő módon: rálátási háromszög vizsgálat. Előírásban meghatározott, hogy egy adott sebességű vasúti pályán mekkora az a "háromszög" amit a gépkocsivezetőnek látnia kell, hogy biztonsággal át tudjon haladni a pályán.  Ha ez a távolság nem belátható sebességet kell csökkenteni. Legutóbbi munkánknál, 160-as vasúti pályára a közel 50 utátjáróból egyiknél sem volt meg a szükséges rálátási háromszög. Szóval lassítsatok inkább. :D
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#2278 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:31

Ittasan karambolozott az olimpiai bajnok birkózó
Index
2006. április 20., csütörtök 16:02
"Elismerem, hülyeséget csináltam" - mondta csürtörtök reggeli, szentendrei autóbalesete után az olimpiai bajnok Majoros István. Az Athénban aranyérmes kötöttfogású birkózó reggel sörözött, autóba szállt, majd elaludt, két autóval is ütközött, de sérülést szerencséjére nem okozott.

Idézet

Ittasan vezette Mazdáját, és közlekedési balesetet okozott csütörtökön Majoros István, olimpiai bajnok birkózó, értesült az Index. A balesettel kapcsolatban kiadott rendőrségi közlemény szerint negyed tizenkettőkor "anyagi káros közlekedési baleset" történt Szentendrén a Dobogókői úton.

Szakértők bevonásával
"M. István pomázi lakos Mazdájával áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött egy teherautóval, majd egy másik autóval" - erősítette meg az Index információit Lukácsi Zsuzsa százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. Személyi sérülés nem történt, a baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

Majoros István a kötöttfogású birkózók 2004-es olimpiai bajnoka (55 kilogrammos súlycsoportban)
Az Index úgy tudja, hogy Majoros nem engedte, hogy megszondáztassák a balesethez kiérkező rendőrök. "M. Istvánt előállították vérvételre, aminek jövő héten várható eredménye" - mondta ezzel kapcsolatban Lukácsi Zsuzsa.

Korai ünneplés
"Elismerem, hülyeséget csináltam, na, de én is ember vagyok" - kommentálta Majoros István a csütörtöki balesetet. Az olimpiai bajnok bevallotta, reggel fogyasztott alkoholt, majd elaludt a volánnál.

"Egy haverom születésnapját ünnepeltük, megittunk néhány sört, aztán elaludtam autóvezetés közben. Mi tagadás, nálunk ez máshogyan megy, mint a normális embereknél. Annak örülök, hogy senkinek nem lett baja, ez nagyon nagy szerencse."

Ez van
Az Athénban győztes Majoros reméli, ennek ellenére is példakép lehet az emberek számára. "Tényleg, én is ember vagyok, még ha azt is hiszik, én ufó vagyok. Nincs értelme szépíteni a dolgokat, nem akarok hazudozgatni."

A birkózó azt mondta, most már magára is vigyáznia kellene, mert kislánya érkezését 22-ére várják párjával. "Elbasztam, ez van" - zárta szavait.

Athén nagy meglepetése
A kötöttfogásúak között versenyző Majoros István meglepetésre lett olimpiai bajnok a 2004-es nyári olimpián. A 2000-ben Európa-bajnok kecskeméti birkózót legfeljebb titkos esélyesnek tartották Athén előtt, de azon az augusztusi napon Majoros ellenállhatatlanul birkózott az 55 kilósok között. Annak ellenére, hogy állandó fájdalmak gyötörték, amit orvosa szerint gerincsérv okozhatott.

A sportoló egyébként korábban már majdnem vissza is vonult, egy évig Franciaországban élt, mert itthoni keresetéből a számláit is alig tudta fizetni. Azon kevesek közé tartozott, akik Athén után elégedetten nyilatkozhattak, sorsuk jobbra fordult az arany után: anyagilag egyenesbe jött az elsőségért járó pénznek köszönhetően. Pályafutására a 2005-ös budapesti világbajnokságon akarta feltenni a koronát, de a vágyott arany helyett "csak" a bronz jött össze Majorosnak.

#2279 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:44

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 21:24

Ez nem ér... Úgy visszaordítoztam volna.  :reklamacio:

De így? :p

Ma ráértem melóból netezni, ami annyit tesz, ma nem volt sok dolgunk. ( Meg lesz ennek még a böjtje)
Nálunk munkaeszköz a net is.

Én is szívesen, olyan jó lett volna lehántani a fejed hogy nemigaz! :]:cool:

Komolyra fordítva, most kuksiztam meg a Lánglovagok oldalát. Idézet a legfelső három hír:

Idézet

Fiat halálos karambolja Fejérben
2006. április 20, csütörtök - [12:12]
[Belföld] Meghalt annak a személyautónak a vezetője, mely konténereket szállító teherautóval ütközött csütörtökön délelőtt Adony és Pusztaszabolcs között. Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a 6207-es úton Adony felé haladó Fiat Uno az adonyi sertéstelep előtt, egy bal kanyarban, a vizes úton megcsúszott, áttért a szemközti sávba, és frontálisan összeütközött a konténereket szállító Mercedes tehergépkocsival. A Fiatot vezető 35 éves román férfi a helyszínen életét vesztette, holttestét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A teherautó sofőrjének nem esett baja. (Lánglovagok)

Kirepült autójából a Lada sofőrje Salgótarjánban
2006. április 20, csütörtök - [11:57]
[Belföld] Kisteherautó és személygépkocsi karamboljában egy ember életét vesztette csütörtökön reggel Salgótarjánban. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Salgótarján-Zagyvaróna felől a városközpont irányába haladó Lada egy enyhe bal kanyarban áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy kisteherautóval. A Lada megpördült, vezetője kiesett a kocsiból. A 61 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A kisteherautó utasát - egy 65 éves nőt - kórházba szállították. (Lánglovagok)

Kettétört motor, felborult autó a 76-os főúton
2006. április 19, szerda - [20:03]
[Belföld] Kettészakadt egy személygépkocsival ütközött motor szerdán délután a 76-os főúton. A zalaegerszegi tűzoltóság tájékoztatása szerint az Alsónemesapáti felől Zalaegerszeg irányába haladó motoros egy jobb kanyarban átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Alfa Romeóval. A motoros lerepült járművéről, és a személyautó mögött érkező Opel Astrának csapódott. A motor kettészakadt, eleje az út szélén, hátulja az árokban landolt. Az Alfa Romeo az út menti vízelvezető árokban fejtetőre borult. Az autóból egy súlyosan sérült nőt a tűzoltók szabadították ki. A motorost életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. (Lánglovagok) Képek a balesetről

Ez mind mind relatív gyorshajtás/gyorshajtás Átcsúszott, átsodródott,...

És a motorost azért beraknám, mert miért ne:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Forrás: Lánglovagok

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 20. 20:48 -kor

#2280 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:45

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 21:24

Elárulok egy nem is olyan nagy titkot. Az útátjárókat a vasúti pályára való "rálátás" szempontjából minden esetben vizsgálni kell. A módszer neve meglepő módon: rálátási háromszög vizsgálat. Előírásban meghatározott, hogy egy adott sebességű vasúti pályán mekkora az a "háromszög" amit a gépkocsivezetőnek látnia kell, hogy biztonsággal át tudjon haladni a pályán.  Ha ez a távolság nem belátható sebességet kell csökkenteni. Legutóbbi munkánknál, 160-as vasúti pályára a közel 50 utátjáróból egyiknél sem volt meg a szükséges rálátási háromszög. Szóval lassítsatok inkább. :D

Hát igen, most már van tervezés, csak vasútépítés nem nagyon. :)
Vagy inkább :(

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.