HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:25

Idézet: keton - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 23:06

160-as pályánál lehet egyáltalán szintbeli kereszteződés? (off: melyik vonal? :) )

Hivatalosan nem lehet. Ez magyar viszonylatban úgy néz ki, hogy ha nem nagy forgalmú az átjáró akkor szintbeni lesz a keresztezés. Csak a főutak esetében lesz különszintű vagy ha az önkormányzatnak sikerül kibulizni.  :omg: Először felüljáróban gondolkodnak és ha nagy a tiltakozás ellene, csak akkor mernek bevállalni egy aluljárót.  :reklamacio:  Mert az ugye drága. :omg: 
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#2302 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 8:11

Nem volt még akkora köd, hogy jobban láttam volna csak helyzetjelzővel, mint tompítottal. Vagy túl jó a tompítottam vagy túl rossz a ködlámpám.

Már autókáztam olyanban, h 1 csíkot (felezővonal felfestést) sem lehetett előre látni... Igazi élmény, a lámpák semmit sem érnek, csak nagy fehérséget látsz. :)
És van, aki ilyenkor is megy 80-at! Radarja van, vagy mifene?
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2303 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:31

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 8:28

Világos.

Akkor sem értek egyet. :D Egy rakás ködlámpa vakít, főleg a pici, kör alakúak. Mondjuk nem hiszem, hogy ködben sokat látnak vele. :)

Szerintem is zavaró. Túlságosan ki vannak ez által világítva a szembejövő autók és fárasztják a szemet.  :rolleyes:  Szemüveges vagyok és amúgy is zavaró ha folyamatosan van autó mögöttem és szembe is gyakran jönnek, mert ilyenkor van egy pont amikor "összeérnek" a fények és semmit sem látok.  :omg:  Ezért dühít ha valaki indokolatlanul még a ködlámpáját is használja.  :rolleyes:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#2304 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:31

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:25

Már autókáztam olyanban, h 1 csíkot (felezővonal felfestést) sem lehetett előre látni... Igazi élmény, a lámpák semmit sem érnek, csak nagy fehérséget látsz. :)

Helyismerete van. :D

#2305 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:32

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:25

Dettó. Akkor sem segített a ködlámpa. Mentem a csík környékén valamivel kettes alapjárat fölött és pont.

#2306 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:33

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 6:31

A sok ködlámpázó barom -mint én is szar úton- esetleg csak nem szeretné, h a vacak utak miatt kitörjön a kereke.
Már így is szálszakadásos az egyik gumim. Szted ki fizeti ki nekem a 15 rugót? Megsúgom: senki.
Normális ködlámpa lennt van, lefele világít, és nem zavarja a kutyát sem.
De szted mi a jobb, ha van egy ilyen ködlámpám, vagy beteszek az 50-es izzó helyére egy 100-asat? Mert az garantáltan jobban vakítana.
A bírság pedig jóval olcsóbb, mint a komplett futómű, gumival, felnivel együtt. Szemrebbenés nélkül használom, sőt, szivem szerint még tennék előre egy pár lámpát.

Én látom rendes lámpával is a kátyúkat :) Ugyanolyan autóval. De félreérthető voltam, főleg a hátsó ködlámpa a zavaró, az első mivel lennt van, nem.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2307 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:34

Este úgy kell a tükröket belőni, h ne világítsanak a szemedbe... A szélvédőn levő tükröt amúgy sem használom, így azt lehajtom. Az oldalsók meg nem a szemembe világítanak...
De inkább körbenézek mindíg, nem bízom a tükrökben, illetve azok holtterében. :)

#2308 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 6:11

Azokat szokták is, hiszen a KRESZ-ben meg van szabva, hogy a gépkocsin hol milyen színű izzóknak kell lenniük, és hogy más színű fényforrások használata tilos. Egyszer ültem egy ilyen kocsiban, volt is nagy rémület és kapcsolgatás, amikor feltűnt egy rendőr. Mint kiderült, a srácot párszor már meghúzták párezer forintra a kék ledjei miatt.

egy autó allján levő led ennyire zavaró? vagy csak szimplán azért nem használható, mert kék fényű (esetleg)? :think: és ha pirosat raknak oda?

-C0pp3rM!n3-

#2309 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:35

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 8:33

Én látom rendes lámpával is a kátyúkat :) Ugyanolyan autóval. De félreérthető voltam, főleg a hátsó ködlámpa a zavaró, az első mivel lennt van, nem.

Nalátod. Akkor tudod, h Astrán külön kapcsolható az első-hátsó ködös. :)

Off: Astrának nagyon xar a pilácsa. :(

#2310 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:39

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:35

Nalátod. Akkor tudod, h Astrán külön kapcsolható az első-hátsó ködös. :)

Off: Astrának nagyon xar a pilácsa. :(

Ezt nem tudom megítélni, miért szar, gyenge? Én csak egyszer mentem sötétben, láttam rendesen, ellenben a szembejövő vakítók/fényszórósok anyukája biztos csuklott rendesen.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2311 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:41

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 21:05

Viszont az előírt külterület vakító napfény melletti világításhoz bőséges egy ködlámpa/helyzetjelző. Újabb KRESZ hiba.

Ha a ködlámpa csak lefelé világít(ana), akkor nem tudja betölteni azt a szerepét, h a szembejövő már kellő távolságból jól észleljen minket.

Szerkesztette: fram 2006. 04. 21. 09:01 -kor

Ciciman is on borda

#2312 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:46

Na Macika ez most fájni fog:

Idézet

3. § (1) A polgárőrség és a polgárőrök tevékenységük ellátása során hatósági jogkörrel nem rendelkeznek, kényszerítő eszközt nem alkalmazhatnak.

(3) A polgárőr tevékenysége során nem tarthat magánál közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, és nem viselhet lőfegyvert.
(4) A polgárőr tevékenysége során megkülönböztető mellényt köteles viselni, amely jól látható Polgárőrség felirattal van ellátva.

Ezután következik az általad idézett mondat.

Idézet

4. § A polgárőr tevékenysége során jogosult a szabálysértés, bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a cselekmény abbahagyására felszólítani, a cselekmény folytatását megakadályozni, az elkövetőt visszatartani. Köteles azonban az elfogott személyt haladéktalanul a büntetőeljárásról szóló törvény szerint eljárni jogosult nyomozó hatóságnak átadni, ha erre nincs módja, e szervet nyomban értesíteni.

Magyarul egy polgárőrnek szerencsére az égegyadta világon semmihez nincs joga, mindössze a 4. szakaszban felsoroltakhoz, de ahhoz is csak a tevékenysége során. DE a tevékenysége során köteles a polgárőr feliratú kukásmellény viselésére. Namármost amikor te az embereknek beszólogatsz tuti nincs rajtad a mellény, így olyankor te nem végzed hivatalosan a tevékenységedet, tehát NINCS jogod még SZÓLNI SEM.  

Mondd nyugodtan, ha félreértettem valamit.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 04. 21. 08:51 -kor

#2313 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 21. 08:49

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:36

Na, haladok a Nemzeti Múzeum előtt, amikor is a Kálvin téri sarokig elérve látom, hogy a Múzeum utcából feljött az üvegpalota előtti nagy széles járdára egy Octavia kombi 3-4 kopaszra borotvált jóarccal.

Mivel ugye onnan nem lehet ráhajtani a Kiskörútra (lánc+lakatok rulez), ezért bátortalanul megállt a gyalogosok között. Majd szépen indexelt jobbra és elindult az Astoria felé a JÁRDÁN!
Na, ekkor álltam elé és megkértem, hogy gyorsan tolasson vissza és menjen ahová akar. Nem mondom, hogy nem csuklott anyám otthon, de megtette. (Mondjuk nem tudott volna tovább menni, csak vagy 50 m-t, mert a Nemzeti Múzeum két kocsibejárata oszlopokkal van biztosítva.

Egy biztos, ha nem állok elé és nem hajtom el ÉS nincsenek ott az oszlopok sem, lett volna pofája elmenni akár a Bródyig is a járdán a gyalogosokat félrelökve.

Tegnap este 6kor, a Stefánia-Ajtósi sarkánál, a Városligetből a bicikliút+gyalogosjárdán keresztül jött ki szintén egy Skoda Octavia. Annyi a különbség "csak", h ez fehér-kék kupakos autó volt. Se villogó, se hang, így húzott keresztül a bicikliúton+járdán+a 6 sávon keresztül a Stefániára.
Ciciman is on borda

#2314 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 21. 08:52

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:46

Namármost amikor te az embereknek beszólogatsz tuti nincs rajtad a mellény, így olyankor te nem végzed hivatalosan a tevékenységedet, tehát NINCS jogod még SZÓLNI SEM.  

Jelensd fel  :D

Szerkesztette: fram 2006. 04. 21. 08:52 -kor

Ciciman is on borda

#2315 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:53

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:52

Jelensd fel  :D

Úgyse fog igazat adni szal tökmindegy.  :D  De szerintem jó ügyvéd leszek.  ;)

#2316 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:55

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:49

Tegnap este 6kor, a Stefánia-Ajtósi sarkánál, a Városligetből a bicikliút+gyalogosjárdán keresztül jött ki szintén egy Skoda Octavia. Annyi a különbség "csak", h ez fehér-kék kupakos autó volt. Se villogó, se hang, így húzott keresztül a bicikliúton+járdán+a 6 sávon keresztül a Stefániára.

Ugyanazok voltak, csak átmaszkírozták a bódét, nehogy Macika felismerje  :D

#2317 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:58

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 8:46

Namármost amikor te az embereknek beszólogatsz tuti nincs rajtad a mellény, így olyankor te nem végzed hivatalosan a tevékenységedet, tehát NINCS jogod még SZÓLNI SEM.  

Nem értelek. Lehet, h valamire nincs jogom/joga, de ha valaki olyat csinál, akkor jogtalanul is le lehet pofozni. Bárkinek. :)
Érdekes, h mindíg a huncutkodók ismerik a jogaikat.  :think:

#2318 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:00

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:55

Ugyanazok voltak, csak átmaszkírozták a bódét, nehogy Macika felismerje  :D

Az a baj, h nem ugyanazok voltak és nem biztos, h egy polgárőr (vagy bárki) hátrébb tudta volna zavarni őket akár 1 centivel is.
Ciciman is on borda

#2319 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:05

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:58

Nem értelek. Lehet, h valamire nincs jogom/joga, de ha valaki olyat csinál, akkor jogtalanul is le lehet pofozni. Bárkinek. :)
Érdekes, h mindíg a huncutkodók ismerik a jogaikat.  :think:

Így is fel lehet fogni, de itt most a jogról volt szó.
Nem beszélve arról, hogy erőszakra általában erőszak a válasz. Lehet ma lepofozol valakit, de holnap meg téged pofoznak le, szal ez nem vezet túl jóra.
A regulázás és a büntetés kiosztásának a jogát hagyjuk csak meg a hatóságoknak szerintem.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 04. 21. 09:07 -kor

#2320 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:10

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 10:00

Az a baj, h nem ugyanazok voltak és nem biztos, h egy polgárőr (vagy bárki) hátrébb tudta volna zavarni őket akár 1 centivel is.

Szolgálunk és védünk, példát mutatunk  :down:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.