HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:01

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 20:43

Rapidshare - webtárhely, ide lehet feltenni filmeket, zenéket,stb....Eszméletlen sok dolog van fent, csakhát tudni kell a letöltési linket  :D
Nagyon sokat töltök innen, úgyhogy nem örülök ennek a fejleménynek. Nekem se volt bajom a T-online-al, max az ára: 11000 volt az 1 megás. Engem is ez a 4 hónap vadított meg, csakhát olcsó húsnak híg a leve!!!!

Szerintem lehet rájuk nyomást gyakorolni!Mivel amikor teszteltem az amerikain még a letöltési minimumot sem hozta!Volt ,hogy csak 50-150kbps al jött.Az ugye nevetségesen lassú?

#302 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:06

Idézet: Joci - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 21:58

Jó nagy winyód lehet :D Vagy sok dvd-d ;)

ezt meg sem lattam :hemuveg:  :)

#303 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 04:28

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 23:06

ezt meg sem lattam :hemuveg:  :)

Nyugi, semmi rosszindulat nem volt benne :) Inkább csak irigyellek, én bár keveset töltök le, de így is mindig tele van az összes winyóm, és amikor nagyon lekéne kapni vmit, akkor meg nincs hely :)

#304 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 06:28

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 20:39

Es ez a Rapid milyen oldal? tengerentuli? Mert akkor valszeg azert lassu...engem kulonosebben nem erdekel, mert a forgalmam 99.9%-a magyar, pedig megvan a havi 200G.

Külföldi oldal az biztos, de helyileg passz. Szerintem sok helyen van szerverük. De tegnap úgy látszik korai volt a pesszimizmus, most 90k-val töltök a rapidról úgy hogy a torrent is megy mellette, lényegében ki van használva az egész sávszél. Viszont ebből meg lehet arra következtetni, hogy este a 3c szerver van leterhelve, ugyhogy lehet elértük a user határt. Remélem nincs így!
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#305 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 08:02

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 6:28

Külföldi oldal az biztos, de helyileg passz. Szerintem sok helyen van szerverük. De tegnap úgy látszik korai volt a pesszimizmus, most 90k-val töltök a rapidról úgy hogy a torrent is megy mellette, lényegében ki van használva az egész sávszél. Viszont ebből meg lehet arra következtetni, hogy este a 3c szerver van leterhelve, ugyhogy lehet elértük a user határt. Remélem nincs így!

Kár,hogy ebben úgysem engednek betekintést!Feltételezem,hogy az elmúlt 4 hónapban nem kevés új előfizetőhöz "jutottak" ezzel az akcióval!Azért gondolom azt is,hogy tudják,mivel jár és megvan a megfelelő technikai háttér is hozzá!Az biztos,hogy ami a 2*100Mbps vonalat illeti a BIX-ig az elég kevéske!Ma már állítólag Gbps-ban mérik a szolgáltatók vonalát.Csak remélni tudom,hogy ez egy régi adat,ha nem így lenne szerintem már  régen nem is működne!

#306 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 08:20

Ha ezt az adatot hamarabb látom,hát...Lehet,hogy másképp döntök.Nem tudom,hogy jelent-e valamit,hogy sokszolgáltatónak 10-30* nagyobb a vonala. :mad:
http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&op=fu...stat&nodefilt=1

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 09. 08:23 -kor

#307 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 10:06

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 9:20

...

Fórum elején is beszéltünk erről, BIX-es forgalmi grafikon is be volt/van linkelve, hogy-hogy nem láttad?

Másrészről megnézted a grafikonokat, mennyi van leterhelve abból a 100Mbit-ből?
Beszéltünk talán ezen v. más fórumon, az igazi forgalmuk nem ezen a 100Mbit-es vonalon zajlik, hiszen néhány száz ADSL user már kiterhelné a vonalat. Ahhoz képest az éves grafikonon alig van emelkedés a január végi ADSL indulást elnézve.

Én maximálisan elégedett vagyok a 3C ADSL-el, 2Mbit-en teljes sebességgel jönnek le a cuccok. Külföldről nem sokat töltök.
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#308 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 10:51

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 10:06

Beszéltünk talán ezen v. más fórumon, az igazi forgalmuk nem ezen a 100Mbit-es vonalon zajlik, hiszen néhány száz ADSL user már kiterhelné a vonalat.

Egy traceroute is alátámasztja, nincs benne a 193.188.137.18 IP cím.

A Rapidshare szervere pedig USA, Texasas állam, Dallasban van (ez egy jó kis whois lookup eredménye ;))

#309 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 12:20

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:06

Másrészről megnézted a grafikonokat, mennyi van leterhelve abból a 100Mbit-ből?
Beszéltünk talán ezen v. más fórumon, az igazi forgalmuk nem ezen a 100Mbit-es vonalon zajlik, hiszen néhány száz ADSL user már kiterhelné a vonalat. Ahhoz képest az éves grafikonon alig van emelkedés a január végi ADSL indulást elnézve.

Igazából csak találgattuk hogy miért lehet átlag 2-3Mbps-es forgalma a cégnek, mert az gyanusan kevés volt, azért vetődött fel az az elmélet hogy talán más szolgáltatók keresztül is van peeringjük. Az eltelt jó egy hónap alatt azért látszik hogy talán nincs másik hisz a BIX-es vonaluk az akciójuk beindulása óta folyamatos emelkedést mutat. Az átlag forgalom ma már 23Mbps ami úgy 10x-e a kezdeti értéknek. Anno volt linkelve hogy NHH-a adatlap alapján a cégnek az akció előtt talán száz ügyfele sem volt, bár még ehhez is roppant kicsi forgalom volt a 2-3Mbps. De most sem hinném hogy pár száz ügyfélnél több lehet a átlag 23Mbps forgalom alapján.

Kicsi cég ez, kevés számú előfizetővel ahhoz mérten kis bevétellel amiből nem is lehet nagy bérlet vonali tartalékokat fönntartani. Nagy valószínűséggel ez állhat a nemzetközi szűkössége mögött. Ha majd elérik a 100Mbps-es BIX linken a maximum terhelést biztos váltani fognak addig nincs igazán hova bővíteni. Ráérnek vele hisz ez a bővítés viszonylag 1xűen, gyorsan és olcsón megoldható. A bérelt vonalak esetében viszont már közel sem ilyen 1xű a helyzet, ott időigényesebb lehet bővíteni és nem is olcsó muri.

Rosszul nézed az éves grafikus, igen nagy emelkedés van. Nézd meg március elejétől milyen nagy emelkedést produkált az átlag sebesség mértéke, a szépen emelkedő kék vonal. A rózsaszínen azért nem látsz emelkedést, mert az a maximum érték alakulását jelzi. És ahogy az a statból látható a szolgáltató forgalmában szinte minden nap vannak rövid időtartamú nagyobb forgalom kiugrások, amik generálnak egy nagy maximum értéket, ezért tűnik a maximum érték grafikonja kiegyensúlyozottnak. De nem ez a mérvadó hanem az átlag forgalom hisz az egyenes arányban mutatja az áthaladó forgalom mértékét. És az látszik hogy az elmúlt úgy két hónap alatt közel 10x-ére növekedett.

#310 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 12:25

Idézet: bociusz - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:51

Egy traceroute is alátámasztja, nincs benne a 193.188.137.18 IP cím.

A Rapidshare szervere pedig USA, Texasas állam, Dallasban van (ez egy jó kis whois lookup eredménye ;))

Pedig benne van, pont ezért vált kétségessé a topic elején hogy miért is van ennek a cégnek ilyen kis forgalma ha a tracert alapján úgy tűnik hogy a BIX portjukon halad át a forgalom.

tracert mail.3c-hungary.hu

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  pool62-gw.bp-1031.rubicom.hu [89.147.75.94]
  2  5 ms    15 ms    16 ms  bix-ge1.bp-1031.rubicom.hu [194.149.31.221]
  3  2 ms  2 ms  1 ms  194.149.20.25
  4  6 ms  4 ms  9 ms  bix.banknet.net [193.188.137.18]
  5  4 ms  3 ms  5 ms  srv1.3c-hungary.hu [193.131.100.14]

#311 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 13:54

Nekem ezek a grafikonok nem sokat mutatnak. Inkább a tapasztalatra hagyatkozok. Reggel 90-100k-val töltöttem a rapidról, most 15:52-kor már csak 50k-val. Ugyanaz a szerver, ugyanolyan nagyságú fálj. Kiváncsi vagyok késő délutáni illetve esti sebességre, bár félek is tőle  :confused:
Nem is tudom mit kivánjak: nőjön a cég és ezáltal hátha beruháznak jobb netre, vagy ne nőjőn és akkor nem lesz telítettség  :confused:

#312 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 15:32

Basszus, én nem tudom, nekem nincs semmi problémám... Mondjuk ma a 2mbit-en az ATI driver csak 180k-val jöt...  :think:

De ti itt rémesen kicsi 100K-król dumáltok.... A Teszt alapján SZÁNALMAS eredményeim vannak...  :confused:  :think:
űViszont letöltés meg k jó... A feltöltés meg jobb mint kéne...  :)

Viszont nem akarják elsietni a váltást 2Mbitről 3-ra...  :reklamacio: :reklamacio:
A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#313 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 17:56

Helyzetjelentés:
-idő:18:54. ismét rapid, minden ugyanaz. Sebesség 35-40k. Ezek szerint 384k-s netem van. Ami valójában 2 megabit lenne, ha a t-com megcsinálta volna a sávszélemelést, de így is 1 megásnak kellene lennie. Mos azon gondolkodom hogy láncfűrésszel menjek be a 3c irodájába, vagy levágott csövű vadászpuskával.

#314 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 18:08

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 17:56

Helyzetjelentés:
-idő:18:54. ismét rapid, minden ugyanaz. Sebesség 35-40k. Ezek szerint 384k-s netem van. Ami valójában 2 megabit lenne, ha a t-com megcsinálta volna a sávszélemelést, de így is 1 megásnak kellene lennie. Mos azon gondolkodom hogy láncfűrésszel menjek be a 3c irodájába, vagy levágott csövű vadászpuskával.

Elég ha viszel egy floppyt ;) !Csak legyen is rajta "valami" :D

#315 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:51

Sziasztok!

Ma kikapcsolták a netemet!Garatulálok a 3c-nek és a trékomnak!"azt hitték,hogy megszüntetem"mondta a trékom!Hát nem!ISP váltás lett volna a téma.Felelős az nincs!A 3c a trékomra mutogat!Most elővettem a a jó öreg modemet és azzal száguldozok:-)
Kíváncsi leszek mikor méltóztatnak visszakapcsolni!
Ez is tapasztalat,lehetne jobb is! :reklamacio:

#316 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:09

A 3C a PanTel segítségével országos lefedettséghez jut
http://hirek.prim.hu...?sr=aghirkereso

#317 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 07:03

tegnap szóltam a 3C-nek hogy ideje lenne már szólnia a T-comnak hogy emeljék meg a sávszélt. (Péntek óta van 3C-net, azóta nem történt emelés) Azt mondták hogy visszahívnak. Eddig még semmi. :(

#318 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:01

Hála  trékomos ismerősnek visszakapcsoltak  :) !És megkaptam a 3megás csomit is!De miért ment ilyen nehezen? :confused:
A trékomos haver azt mondta,hogy szünetmentes váltás gyakorlatilag nem létezik! :reklamacio:

#319 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:14

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:01

A trékomos haver azt mondta,hogy szünetmentes váltás gyakorlatilag nem létezik! :reklamacio:

Pedig én is úgy váltottam. 1,5 héttel a váltási kérelem után hétfőn hívott a régi ISP hogy milyen határidővel mondom fel a szerződést, én pénteket mondtam, szerdán reggel trékom megemelte a sávszélt, aznap este felhívtam a 3C az új loginért, amit meg is kaptam. Kiesés kb. 3 mp volt, amíg a routerben a logint átírtam.

#320 Felhasználó inaktív   Mátra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:28

Sziasztok!

Akiknek már van működőképes 3C netje azokat kérdezem:

-Mikortól számítják az ingyenes 3+1 hónapot, a szerződéskötéstől, vagy a net aktiválásától? (Megkérdezhetném az ügyfélszolgálaton is, de a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok)

Mert a szerződéskötésem már több mint 5 hete megvolt, de még mindig nincs netem. Épp ma kötötte be a T-com a vonalat, kb még egy hét míg lejön a modem....

Azért kérdem, mert gáz lenne, ha szerződéskötéstől számolnák az ingyenes időszakot, mivel akkor a kedves T-com miatt elvesztegettem 6 hét ingyenességet.

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.