HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:28

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 12:41

3,3V a RAM és a csipkészlet tápja. Igen, javítani kénea tápodat. Miféle?

Mai vendégem nagybecsű NV-gyűjtő :D fórumtársunk Thermaltake Purepower680-as tápja. A cucc kb. egy éves múlt (datecode: 0452), a készenléti kör kondijai púposak, megfolytak. Lehet találgatni a kondik márkáját, típusát...
Ha azt vesszük, nem lehet egy szavam sem a Fuhjyyu-ra, hiszen munkát ad nekem, de azért röhejes, hogy évekkel a kondibaj után is ugyanazzal a problémával szív miattuk sok cég terméke. Úgy tűnik, ez rajtam kívül másnak is jövedelmez.
Másik Antec 380-as itt mellettem, dettó...

Remélem a mostani  Enermaxomat nem kell kezelned, mint az előzőt :D . Fel is gyújtom akkor...
Jajj, jut eszembem Enermax matrinya back :Đ ...

szerk: Megvan az az új illat!!! A dobozban maradt :D :taps: !

Hehe,végre találtam a nyakbaakasztónak is helyet, pont rá tudom tenni a fényképezőmre - erdei túráknál jó lesz biztosítónak :)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 09. 12:37 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#282 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:56

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 7:53

Miért itt nyitottad? :confused:
Ez egy kiváló Macron darab, sajna a mai Macron-ok nem ilyenek. Venni hülyeség úlyat, kondikészlet cseréje után bőven jó lesz, tartósabb, mint volt. A biztiugrás oka lehet komolyabb, de ilyet csak ránézés után tudok mondani-kb. 3k-ból rendbe lehet vágni, használtan nem kapsz olyan jót ennyiért, ami miatt ne lenne érdemes felújítani.

Kondikészlet?

Azon mit értesz? Az összes kondit cseréljem ki?

Bocs, hogy itt nyitottam, azután láttam meg az egyéb HW-t, és ott a tápos topicot :(

Mostanában vettem a 6600GT-t, és már erősen gondolkoztam egy erősebb tápon, de mivel szinte semmit nem játszok még gondoltam ráér. Kicsit sztem necces volt ebbe a configba a 300W, de talán nem annyira, hogy el kellett pukkannia :(

Viszont mintha a trafó is el lenne deformálódva:( azt nem tudom, h úgy kellett volna-e neki kinézni... Na majd jön a kondi meg bizticsere, és jó lesz ez még egy 2. pót configban egy jó ideig szerintem is...

Csak mi az a kondikészlet? :) összes?

Köszi

#283 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 14:03

Igen :) A nagyokat könnyű cserélni, a kicsikmeg olcsók, de első körben elég az összes, 47uF felettit cserélni, kivéve a primer oldali pufikat.
Alacsony ESR kondik legyenek a szekunder oldali nagyok helyén, a többi is minimum 105 fokos minőségű legyen.

Szerkesztette: didyman 2006. 03. 09. 14:03 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#284 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 14:24

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 11:13

1.Az ajzat régi tipusu és nincs földelve.
2. Kábelezésen mit értesz? Egy ötös elosztóm van. Mind az öt rész használva (gép, monitor, hangfal, nyomtató, swich).
3. Mi az a földhurok?

4.Melyik/milyen jelvezeték?

5. Hogy néz ki az a zajszűrő?

1, nem földelt aljzattal lehet még problémád, próbáljátok meg orvosolni
2, a hálózati
3, földelés nem elvezetve van, hanem csak kering a házban,ergo nem használ semit (asszem)
4, hangkártya és hangkeltők között
5, belinkeltem.

Galvanizál a hálózattól (asszem) és a sz*r minőségű áramot igyexik feljavítani (tüskék, szinusztól messze lévő jelet újból szinuszosítja, kisebb ingadozásokon is segít, ill szűr minden rossztól)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#285 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 15:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:24

2, a hálózati
3, földelés nem elvezetve van, hanem csak kering a házban,ergo nem használ semit (asszem)
5, belinkeltem.

Galvanizál a hálózattól (asszem) és a sz*r minőségű áramot igyexik feljavítani (tüskék, szinusztól messze lévő jelet újból szinuszosítja, kisebb ingadozásokon is segít, ill szűr minden rossztól)

Ez megcsinálja egy átlagos szüntementes táp is?

Illetve ismerősömék vettek egy komplett gépet, és nem bonthatják meg, mert oda a gar. És az a problémájuk, hogy ráz a gép, illetve a monitor képernyője is. Ha az otthoni vezetékes telót megcsörgeti valaki, a gép bekapcsol. :confused: Szerintetek, a táp a gond, vagy a hálózat?
Köszi a választ!

#286 Felhasználó inaktív   Madárpók 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 17:06

Idézet: Kubbi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:04

Ez megcsinálja egy átlagos szüntementes táp is?

Illetve ismerősömék vettek egy komplett gépet, és nem bonthatják meg, mert oda a gar. És az a problémájuk, hogy ráz a gép, illetve a monitor képernyője is. Ha az otthoni vezetékes telót megcsörgeti valaki, a gép bekapcsol. :confused:   Szerintetek, a táp a gond, vagy a hálózat?
Köszi a választ!

A rázás szerintem a táp miatt van,a telefonos gond pedig egy hibás BIOS beállítás lehet,ami bekapcsolja a gépet ha a modemre hívás jön.

#287 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 17:45

A sima UPSek nem oldják meg (~60ezer Ft-ig nem), rázás a földelés hiányát szokta jelenteni. Bekapcsolás a bios power management beállítás miatt van.

#288 Felhasználó inaktív   Cif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 19:53

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. A héten a 2. tápom durrant el. Az első egy 400W-os Azona a második pedig egy 400-as Ultrapower volt. :(  Gyanítom, hogy valami az árammal lehet mert néha még a tv-n vagy a lámpán is meglátszik az ingadozás de az eldurranás pillanatában egyiken semm láttam erre utaló jelet. A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám kiküszöbölni hogy a következő tápom is kinyiffanjon (apc elosztó? v. ups?) illetve hogy jól gondolom-e hogy az áram miatt lehet, mert másra nem tudok gondolni? :think:

Köszi szépen a segítséget!

Üdv.

#289 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 20:15

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:24

2, a hálózati
5, belinkeltem.

1. Veszek egy földelésest és felszerelem.
2. Sajna a hálozathoz nem értek és módomban sincs átköttetni a lakás vezetékét (még egyetemistáskodom és béreljük a lakást)
3. 2.

Egy UPS megoldás lenne? Az UPS pótolná az álatalad ajánlott zajszűröt is illetve kizárná annak szükségességét?.

Egy kis fogalomtisztázás számomra!

UPS=az a kütyü amit a gép és a hálozati áram közé iktatok. Az áram ezen a kütyün keresztül jön a gépbe. Az ebbe bemenő áramot lecsökkenti ill megnöveli szükség eseténés egy egyenletes és kellő mennyiségü áramot ad a gépnek. Áramkimaradás esetén az ups tipusának függvényében még egy darabig áramot biztosít a gépnek.

Szolj a rosszul tudom.

#290 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 23:13

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 11:41

3,3V a RAM és a csipkészlet tápja. Igen, javítani kénea tápodat. Miféle?

Ó, jaj, a chiphészleté?
Egyébként van problémám a vidókártyámmal is, néha játék közben szemetel (Gef4 Ti4200).
Meg a GPU és a VideoRAM sebességének állítgatásával azt a következtetést vontam le, hogy lehet a videokártya memóriái melegszenek túl. (Vagy lehet hogy sokat fogyaszt a kártya?? De régebben jó volt.)
Lehet hogy a két dolog összefügg?
A tápom egy 300W-os Mercury, már lassan 3 éves.
Holnap tervezek venni egy 450W-os Cheaftec-et, remélem azzal frankó lesz.

#291 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 23:44

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 23:13

Holnap tervezek venni egy 450W-os Cheaftec-et, remélem azzal frankó lesz.

amiket eddig leirtál, az alapján már éppen itt az ideje :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#292 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 01:31

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 14:03

Igen :) A nagyokat könnyű cserélni, a kicsikmeg olcsók, de első körben elég az összes, 47uF felettit cserélni, kivéve a primer oldali pufikat.
Alacsony ESR kondik legyenek a szekunder oldali nagyok helyén, a többi is minimum 105 fokos minőségű legyen.

Télleg Didyman!

Vállalsz te ilyen táp rendbehozós dolgot?

Mármint kondikat/biztit én is ki tudom cserélni, de azért nem ártana egy szakértőbb ránézés... Mert a trafó is vhogy furán szétnyílt, de ezt nem tudom én megállapítani, h baj-e.

Szerkesztette: calibra 2006. 03. 10. 01:33 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 03:29

Nem kotozkodeskeppen... Viszont elmagyaraznad nekem, miert barkacsolsz, ahelyett, hogy vennel egy CoolerMaster eXtreme 380W-os tapot 8k-ert, vagy egy 300w-os chieftecet 6k-ert, foleg ha van egy olyan configod amit feltesz? Oke, biztos meg lehet uszni a helyreallitast mondjuk durvan 2-3k-bol ugy, hogy a munkadij az olyan "nevleges" aron tortenik. De er ennyit az egesz? En biztosan uj tapot vennek, foleg h nem draga szvsz. Peace  :up:
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#294 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 06:44

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 21:15

1. Veszek egy földelésest és felszerelem.
2. Sajna a hálozathoz nem értek és módomban sincs átköttetni a lakás vezetékét (még egyetemistáskodom és béreljük a lakást)
3. 2.

Egy UPS megoldás lenne? Az UPS pótolná az álatalad ajánlott zajszűröt is illetve kizárná annak szükségességét?.

Egy kis fogalomtisztázás számomra!

UPS=az a kütyü amit a gép és a hálozati áram közé iktatok. Az áram ezen a kütyün keresztül jön a gépbe. Az ebbe bemenő áramot lecsökkenti ill megnöveli szükség eseténés egy egyenletes és kellő mennyiségü áramot ad a gépnek. Áramkimaradás esetén az ups tipusának függvényében még egy darabig áramot biztosít a gépnek.

Szolj a rosszul tudom.

Ha nincs megcsinálva a földelés, akkor hiába rax fel földelt konnektort, konzultálj a főbérlővel. Mond azt, hogy megrázott többször is titeket a gép.

3féle UPS van. Olcsó, drágább, és drága. Csak az utóbbi jelentene gyógyírt a problémádra UPSek közül (ami galvanizál a hálózattól), ennél sokkal olcsóbb az említett/belinkelt APC szűrő.
A tizenezer forintos blazere vágnak 240-250voltnál, és bekapcsolna 180-200voltnál. Ennyi. Semmi mást nem csinál. Pl az én Smart APC-m a rossz minőségű áram miatt kellett, na, az már jobb, de újonnan 62ropi. És szar hálózatnál még ebben is pattog a hangfal kicsit.

Lásd UPS topic, olvasgass ott egy kicsit.

#295 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 08:17

Na ácsi. Egyik UPS SEM galvanizál a halózattól online üzemben! Akkus üzemben igen :D , de nem így járatja az ember. Az Online elvű (duplakonverziós) UPS-ek áramköri megoldása manapság sem jellemzően olyan, hogy normál üzemben is galvanikusan válasszon le, egyébként pedig az ilyen UPS-ek nem is 60k körül kezdődnek, hanem inkább 2-300k körül.
Ami az UPS-től elvárható, az egy jó hatásfokú zajszűrő áramkör, ami akár lehet megoldás is, de ennél sokkal fontosabb a földelés rendbetétele, ami az UPS megfelelő működéáséhez is szükséges!

CIF: Igen, vagy egy AVR-rel rendelkező elosztó, vagy szünetmentes táp lehet megoldás.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#296 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 08:40

Idézet: Senator - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 3:29

Nem kotozkodeskeppen... Viszont elmagyaraznad nekem, miert barkacsolsz, ahelyett, hogy vennel egy CoolerMaster eXtreme 380W-os tapot 8k-ert, vagy egy 300w-os chieftecet 6k-ert, foleg ha van egy olyan configod amit feltesz? Oke, biztos meg lehet uszni a helyreallitast mondjuk durvan 2-3k-bol ugy, hogy a munkadij az olyan "nevleges" aron tortenik. De er ennyit az egesz? En biztosan uj tapot vennek, foleg h nem draga szvsz. Peace  :up:

Oks, no problem:)

Mindenképpen veszek tápot: Chieftec 400W, mert majd egyszer jön egy Prescott is ebbe a configba, de az a DTK is egyszer 8k volt! Azért vettem, mert tudtam, hogy a DTK is jó. Erre megpukkan:( Ha helyrehozom, akkor remélhetőleg lesz egy második stabil jó tápom is, amivel hajthatok egy 2. configot.

#297 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 08:41

Senator, köszi a lenézést.
Szavaidra azt válaszolom, hogy ésszerű esetben egy ilyen átalakítással az eredetinél jobb paraméterű tápegységet lehet belőle készíteni. A munkadíj nem névleges, mert ennyi munka kell hozzá, fél óra kb.
Nem tudom, miért esik nehezére elfogadni, hogy attól, hogy valami gyári, még anyagtakarékos hullámforraszon jöt át és pl. a legolcsóbb, sokszor gagyi alkatrészekkel szerelik (legyen akármekkora név), vagyis nem a legjobb. Ha én ezt szakszerű módon átalakítom, akkor továbbra is a követeléményeket minden pontban teljesítő, megbízhatóság tekintetében az előző állapotához képest sokkal jobb paraméterű terméket lehet kapni. Az ilyen "ha már beleforrasztottál, az nem olyan, mint az eredeti" kamudumát mellőzzük, mert a fejem fáj az ilyen megközelítéstől.

Calibra: A trafóról tudsz közeli képet készíteni? A bizti elugrása sokminden miatt lehet, ha a trafó valóban sérült, akkor nem javasolt semmilyen javítás sem.

#298 Felhasználó inaktív   Cif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 08:59

Köszi!

Ezt a három zavarszűrőt néztem ki:
http://www.apc.com/resource/include/techsp...e_sku=P5BT%2DGR
http://www.apcc.com/resource/include/techs...se_sku=E15%2DGR
http://www.dealtime....k/xPF-APC_E10_F

Szünetmentesre igazából nem lenne szükségem ha nem muszály.
A 3 közül mindegyik megfelel a célomnak?

Köszi!

#299 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 12:05

Igaza van a tápszagértő kollegának! :respect:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 10. 12:12 -kor

#300 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 12:16

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 9:17

Na ácsi. Egyik UPS SEM galvanizál a halózattól online üzemben! Akkus üzemben igen :D , de nem így járatja az ember. Az Online elvű (duplakonverziós) UPS-ek áramköri megoldása manapság sem jellemzően olyan, hogy normál üzemben is galvanikusan válasszon le, egyébként pedig az ilyen UPS-ek nem is 60k körül kezdődnek, hanem inkább 2-300k körül.
Ami az UPS-től elvárható, az egy jó hatásfokú zajszűrő áramkör, ami akár lehet megoldás is, de ennél sokkal fontosabb a földelés rendbetétele, ami az UPS megfelelő működéáséhez is szükséges!

CIF: Igen, vagy egy AVR-rel rendelkező elosztó, vagy szünetmentes táp lehet megoldás.

Elné' nem tudtam hogy a szinuszosak hogy műxenek :respect: ...
Még elég régen UPS totyikban olvasgattam hogy 3féle van, és a problémámra a Smart szériát javasoltátok, mert hogy szinuszos, én úgy értettem, hogy remastereli az áramot :Đ, azt hittem így, de tévedtem...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.