Pár hónapja kezdődött az egész. Egyetlen játékkal szoktam időnként nyomulni (Lineage2). Először azt hittem, annak a hibája, hogy időnként reset-el a gép. De nemrégen feltelepítettem ismét az "ezer éves" MOHAA-t, és abban szintén csinálta párszor. Ez oda jutott, hogy most már 10-15 perc után reset következik. De amennyire megfigyeltem, ilyen kivétel nélkül csak a két játékban történt. 2D-ben, böngészés, munka, stb. közben soha.
Annyi info-val szolgálhatok még, hogy már jópár hónapja megfigyeltem Lineage2-ben, hogy max. grafika mellett mindenféle zöld-lila-kékes textúrahibák, bevillódzások történtek, eltűntek egyes textúrák, és a legváltozatosabb színes formák voltak tereptárgyak helyett.
Amikor kipipáltam az opciók között a "lower detail"-t, akkor ez megszűnt.
Ez persze lehetne akár a játék hibája is, de...
Nagyon hosszú idő után telepítettem fel a MOHAA-t, de abban is megjelent ez a jelenség. Ott is lilás-zöldes textúrahibák jelentek meg. Régebben ilyen soha nem volt.
Csak nem arról van szó, hogy haldoklik a videokártyám?
Más okozhat ilyen "tüneteket" egy számítógépnél?
(Az is gyanús, hogy mindkét játékban a béka segge alatt van az FPS-em. A Lineage-el nincs összehasonlításom, de a MOHAA a két generációval ezelőtti számítógépemmel is ilyen FPS értékeket produkált anno 5-6 éve. Az pedig nem stimmel.
Connect 3D Radeon 9600-as VGA-m van, ASUS A7V8X-X lapban, 266-os DDR memóriák (3 modul, összesen 896 MByte) mellett, 2100+-os Tbred procival. SB Live! hangkártya, 100-as Planet LAN. Egy 80-as Seagate és egy 60-as IBM vinyó van a gépben.
A kártyához a CATALYST 05.11-es verzió van telepítve.
Minden építő jellegű ötletet szeretettel várok!
Köszönettel: Piftuka

Súgó
A téma zárva.