HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2181 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:48

Nekem továbbra is fekete-fehérben tetszik sokkal jobban (a munkahelyi kontraszttalan monitoron :p).
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2182 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 21:00

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:26

Néha próbálkozok a fotózással is nem csak dumálok. Az utóbbi 1 hét terméséből:

Másodikat vágd meg alulról/felülről, így túl sok van a képen.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2183 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 21:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:17

hat nehany tipushiba, amire oda kene figyelni.. a) dol a kep (80, 83, 86); b) valami belog a lo fejebe (beleharap az epuletbe: 46; koruloleli az epulet: 58); c) vilagos hatter (eg) elott sotet szobrot fenykepezel, igy a szep eg mellett tul sotet a kep temaja (35, 68, 75). ez utobbit spot fenymeressel, vagy deritovakuzassal tudod javitani! d) neha tulzasba viszed a nagylatot, pedig az erosen torzit. a 35-osnel peldaul zavaroan megno a lo feje.

a turult en allora vagnam, akkor mar nem lesz zavaroan sok a hatter. a 87-es lehetne szep, de nincs meg az epulet talapzata, es kisse tul sok az eg. igy az ember elvesz abban, hogy mirol is szolna a kep azon kivul, hogy arra jartal! :)

varunk ujabb, tudatosabb fotokat!

hm.. hol is kezdjem :)
Nos dől a kép... nem lehetséges hogy ez a kompakt gép optikája miatt van? hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? a ló az épületbe harap... bontsam le az épületet? :) a sötét szobros ok, de pl turulmadár olyan messze volt, hogy hiába vakuzok, olyan mint petárda mellett a csettintés... a 35öst nem értem, az kb 3-4xes zoom-al készülhetett... a 87esnél mint írtam a Halászbástya tövénél álltam nyomulva a sarokhoz... onnan már vagy falat bontok, vagy repülök, több nem fért bele a képbe.

röviden ennyi :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2184 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 21:26

a kep dolesenek semmi koze az optikahoz: azt helyes geptartassal, illetve suru fejvakaras mellett a kepszerkeszto programban 1-3 fokos dolesszogjavitassal lehet..
ja, most jovok ra, hogy Te talan nem is dolest ertesz rajta, hanem perspektivikus torzitast! azt is lehet amugy programmal valtoztatni, de en nem errol beszeltem! az nem baj, hogy minden kozepre dol, de a kozepso torony ekozben illene pontosan fuggolegesnek lennie. en errol beszeltem.
az epuletbe harapo lo: hat mashonnan kell fenykepezni. ez van. mohamed es hegy.. :)
a vaku meg tudom, hogy gyenge, de hidd el, meg az is segit valamennyit! nem a fo fenyt kell, hogy adja, csak egy kis pluszt.

(a lo feje akkor a szobron ilyen furcsa.. akkor azt nem mondtam.)

Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 13. 21:27 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2185 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 22:26

a kep dolesenek semmi koze az optikahoz: azt helyes geptartassal, illetve suru fejvakaras mellett a kepszerkeszto programban 1-3 fokos dolesszogjavitassal lehet..
ja, most jovok ra, hogy Te talan nem is dolest ertesz rajta, hanem perspektivikus torzitast! azt is lehet amugy programmal valtoztatni, de en nem errol beszeltem! az nem baj, hogy minden kozepre dol, de a kozepso torony ekozben illene pontosan fuggolegesnek lennie. en errol beszeltem.
az epuletbe harapo lo: hat mashonnan kell fenykepezni. ez van. mohamed es hegy.. :)
a vaku meg tudom, hogy gyenge, de hidd el, meg az is segit valamennyit! nem a fo fenyt kell, hogy adja, csak egy kis pluszt.

(a lo feje akkor a szobron ilyen furcsa.. akkor azt nem mondtam.)

oks, amúgy nem arra voltam most kíváncsi h photoshoppal hol lehet a képen javítani, hanem hogy géppel mit érhetek el  ;)
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2186 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:29

hat tartsd egyenesen, figyelj a hatterre es csinalj jo fenyt. :)
a forum ma:

#2187 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 23:29

hat tartsd egyenesen, figyelj a hatterre es csinalj jo fenyt. :)

okés, azon leszek  ;)

#2188 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 06:39

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:26

Néha próbálkozok a fotózással is nem csak dumálok. Az utóbbi 1 hét terméséből:

[IMG]http://www.sebiweb.t...ic/A6080858.jpg
[IMG]http://www.sebiweb.t...c/A6050744b.jpg

[IMG]http://www.sebiweb.t...6_06_06_023.jpg

Nem rosszak. Első kép nagyon, harmadik kissé kontraszt szegény, lehet hogy nem HC módszer, de ACD SEE Explosure javításával (virág ikon asszem az) próbálkozz, színt, kontrasztot fényt egyben egész jól szokott állítnai, ha nem vagy azzal elégedett akkor ezeket állítod egyesével. A kiccsávós kép tetszik a legjobban, nem könnyű így elkapni egy pillanatot, 'tekintetet'...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2189 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 06:53

Idézet: *EX* - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:47

Az első képnél legközelebb talán próbálkozhatnál a talaj közeléből fotózni(természetesen ha az alany ezt elviseli  :D ).

A harmadik felvétel nagyon tetszik, remek pillanatkép, csak mintha az arc életlen lenne.

Igen asszem a kúszás valóban jót tehett volna, bár adott helyzetben ezt semmiképpen nem tettem volna meg, mert épp fehér nadrágban kószáltam és bevallom nem merte vállalni a fű beletörését. :D Annyit mindenképpen rögtön tanultam belőle, hogy a szabadidőruci célravezetőbb.  :think:

Köszi a figyelmedet!
My photos

#2190 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 06:57

Kicsit offtopic, bocsánat de nem tudom hol tehetném fel a kérdést. :) Szóval nem tudjátok hogy így hétköznap délutánonként a Művészetek Palotájába belehet csak úgy menni az épületet fotózgatni belülről? :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2191 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 07:01

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 7:39

Nem rosszak. Első kép nagyon, harmadik kissé kontraszt szegény, lehet hogy nem HC módszer, de ACD SEE Explosure javításával (virág ikon asszem az) próbálkozz, színt, kontrasztot fényt egyben egész jól szokott állítnai, ha nem vagy azzal elégedett akkor ezeket állítod egyesével. A kiccsávós kép tetszik a legjobban, nem könnyű így elkapni egy pillanatot, 'tekintetet'...

Hmmm... megpróbálok a fényképezőgép színbeállításaival is állítgatni majd, mert korábban az volt a bajom, hogy túl erős volt a különbség az árnyékos/világos részek között, bár lehet, hogy eleve egy alacsonyabb szaturációval dolgozó szinprofilt állítottam be. Szóval ja még nem találtam meg a gép ideális beállításait, mert szeretném azt elérni, hogy amit készítek ahoz ne kelljen PS-el egyáltalán hozzányúlni.

A kiscsávó az saját gyártmány. :D Múlt héten levittem játszótérre aztán vittem a gépet, hogy egy felszabadultan játszó gyerekről biztosan el lehet valamit kapni.
My photos

#2192 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:31

ITT még található pár bent készült kép...

szerk.: ja, bocsi, ezek még mindig nagyok, és nem teljes, csupán tesztelgettem a gépet

Szerkesztette: NeCrO 2006. 06. 14. 08:33 -kor

#2193 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:02

remelem nem veszed sertesnek, ha azt mondom, hogy ezek kozott nincs egy szamomra ertekelheto kep sem. (technikailag amugy teljesen jok, a funkciojukat, hogy kepi emlek maradjon arrol, amit ott lattal tokeletesen betoltik. de az abrazolt targyon tul nem mutatnak semmit. ami persze onmagaban nem baj.)
a forum ma:

#2194 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:09

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:31

ITT még található pár bent készült kép...

szerk.: ja, bocsi, ezek még mindig nagyok, és nem teljes, csupán tesztelgettem a gépet

Köszi az újabb 20 mega... akarom mondani 8db képet :mad: ...
Gondoltam most meg is várom a képek betöltését, és mondok róla valamit, nem úgy állok hozzá hogyha te nem veszed a fáradtságot, akokr én miért vegyem, de kibaxott lassan jönnek a képek, ha dolgozol velük (resize, vágás) akkor megnézem őket.

sebgutkopf: Tök fölös szerintem. Nehéz úgy beállítani, prósza ACD SEE.98%ban tökéletes eredményt ad, én 98%ban azt használom, nagyon ritka hogy a PS-hez nyúlok (mert még nem nagyon ismerem, és mert agyamra megy hogy mennyi idő mire betölt, képnéző meg úgyis nyitva mikor nézem a képeket).
Szerintem úgy állítsd be a géped, hogy minél több képi infó maradjon meg, amit utólg 2 kattintással tudsz javítgatni, de ha a gép eleve x beállításokkal dolgozik, és valaminek a kárára, azt utúlag nem; vagy csak nehezen tudod korrigálni - pl mikor a sárga virágos mezőnek adtam egy kis zöldet, igazi természetesre nem tudtam sose visszajavítani :(. Ugyanígy fényekkel, stb. Szerintem.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2195 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:02

remelem nem veszed sertesnek, ha azt mondom, hogy ezek kozott nincs egy szamomra ertekelheto kep sem. (technikailag amugy teljesen jok, a funkciojukat, hogy kepi emlek maradjon arrol, amit ott lattal tokeletesen betoltik. de az abrazolt targyon tul nem mutatnak semmit. ami persze onmagaban nem baj.)

persze-persze, nem is művészképnek szántam :) a gép adottságait akartam tesztelni épületen belül, csak hát fent voltak ezek is, gondoltam megosztom :)

#2196 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:16

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:09

Köszi az újabb 20 mega... akarom mondani 8db képet :mad: ...
Gondoltam most meg is várom a képek betöltését, és mondok róla valamit, nem úgy állok hozzá hogyha te nem veszed a fáradtságot, akokr én miért vegyem, de kibaxott lassan jönnek a képek, ha dolgozol velük (resize, vágás) akkor megnézem őket.

Ezer bocs, ígérem csak neked át fogom őket méretezni  :wub:  :Đ

#2197 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:22

Ez nem bejövős stílus/hozzáállás, nem nekem teszel szívességet, hanem iratlan szabályokat tartasz be/vagy nem...

Mi vesszük a fáradságot, és ezt mástól is elvárjuk; plusz gondolunk a lasabb nettel megáldottakra is, melóban is a standard 10Kval mire megnézem a képeidet a hajam kihullik... :(

#2198 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:22

Ez nem bejövős stílus/hozzáállás, nem nekem teszel szívességet, hanem iratlan szabályokat tartasz be/vagy nem...

Mi vesszük a fáradságot, és ezt mástól is elvárjuk; plusz gondolunk a lasabb nettel megáldottakra is, melóban is a standard 10Kval mire megnézem a képeidet a hajam kihullik... :(

Rendben, én nem tudtam ezekről a dolgokról, de köszönöm a segítséget és legközelebb így teszek én is. Elnézést a tudatlanságomért. Gondoltam amúgy a modemesekre, éppen azért tettem linket és nem szúrtam be képet... ;)

#2199 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 12:39

OK, np, csak a reagálásod nem volt túl barátságos, meg hogy megint kérni kellett erre :respect: .

Peace és jó fényeket!

#2200 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 15:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:09

sebgutkopf: Tök fölös szerintem. Nehéz úgy beállítani, prósza ACD SEE.98%ban tökéletes eredményt ad, én 98%ban azt használom, nagyon ritka hogy a PS-hez nyúlok (mert még nem nagyon ismerem, és mert agyamra megy hogy mennyi idő mire betölt, képnéző meg úgyis nyitva mikor nézem a képeket).
Szerintem úgy állítsd be a géped, hogy minél több képi infó maradjon meg, amit utólg 2 kattintással tudsz javítgatni, de ha a gép eleve x beállításokkal dolgozik, és valaminek a kárára, azt utúlag nem; vagy csak nehezen tudod korrigálni - pl mikor a sárga virágos mezőnek adtam egy kis zöldet, igazi természetesre nem tudtam sose visszajavítani :(. Ugyanígy fényekkel, stb. Szerintem.

Ez az amibe nem nagyon akarok belenyugodni azzal a tök fejemmel. :D A tökéletes kép számomra az ami úgy lett elkészítve, hogy letöltöm a gépről és kész.
Ebben is megvan a logikai defekt, mert a gép amikor feldolgozza a képet és elmenti az is egy szoftveres folyamat, de legalább az az illúzió, hogy sikerült úgy beállítani a gépet, hogy jó legyen, szóval még nem adtam fel, addig meg a szineknek PS.
Szerkesztgetésre PS-t szoktam használni, mert ha kell azzal akkor elég jól helyre lehet billenteni a képet, néha szó szerint (ha ferde lett a kép :D ). Szerintem érdemes megtanulni jól haszhálni. Betölteni sokáig tart, de utána nem kell bezárni akkor meg már mindegy. Én PS-be úgyis a társítás funckióval szoktam bevinni a képet egy üre ps meg elfér a tálcán, amikor úgyis több kép van amivel foglalkozni kell.
Szineltolással valóban nagyon vigyázni kell.
My photos

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.