HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#541 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 17:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 17:38

Na látod! Szólt a többieknek: srácok potyafotózás lesz!

:up: :nevet:

#542 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 26. 17:55

debaj: Várta - Jók a színek! ;) És persze a pillanat is. Épp ilyesmire gondoltam ma reggel sétálva: a verebeket annyira hétköznapinak gondoljuk, pedig róluk is lehet jó képeket csinálni. Erre ezt látom, mikor újra netközelbe kerülök. :)
NAron: Kíváncsi rigó, Bizonyíték - Két állandó gyakorlótéma. Milyen géppel készültek? Csak mert ugyanazt látum rajtuk, mint a saját képeimen: lágy rajzolatok, apró részletek hiánya. Egy jól paraméterezett USM általában segít utólag.
eszpe: Naplemente(?, 2247) - az én szememnek még egy esti hangulatú fotóhoz képest is sötétke, viszont gyönyörű részletes a folyó és irigylésreméltó a felhők mintája és fátyolossága.
7of9: Virág - Megint a NeatImage mentette jpeg-be? Érted... Egyébként jó, tetszik, hogy árnyékban van a virág, és csak a leveleken látszik éles fény.

szerk: hej, s írás

Szerkesztette: gazdi 2006. 03. 26. 18:45 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#543 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 18:33

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 17:55

NAron: Kíváncsi rigó, Bizonyíték - Két állandó gyakorlótéma. Milyen géppel készültek? Csak mert ugyanazt látum rajtuk, mint a saját képeimen: lágy rajzolatok, apró részletek hiánya. Egy jól paraméterezett USM általában segít utólag.

Jó, hogy írod a kritikákat!
Egy Panasonic FZ-4-gyel készültek. Szerintem inkább egy kis bemozdulás lehet, 12X állásban volt az optika, szóval jó messze voltam a rigótól.
Itt egy unsharp maskolt rigó:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#544 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:22

totálisan öncélú bojt
Kép

árnyékország
Kép

hagyma a holdon!
Kép

hát ez kampó...
Kép

zárt körű kötelék
Kép

Szerkesztette: bbence 2006. 03. 26. 19:25 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#545 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:45

bbence: nagyon jok! latom a monochrome a kedvenced (a multkori barnas naplemented is nagyon jo volt am!) nagyon apro bajaim vannak csak, amikrol mar nem is lehet tenni igazabol: a racsos-koteles felso racsharomszogebe belogo eletlenseg megtori az alsoval alkotott szimmetriajat; a kampo nagyon reszletdus, de mint az ilyenekkel szokas: sehonnan sem vezet, elveszik az ember a tetejen.

az arnyek viszont nagyon jo. nem is a fa-ember par fogott meg, hanem a fu arnyek altali ketfele anyagmintaja. ugyanaz, es nagyon nem! az fogott meg a legjobban. (ha nem lenne a racsbaja, az also lenne a legjobb!)
:D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#546 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:33

Törölve mert 2x ment el  :rolleyes:

Szerkesztette: hamond 2006. 03. 26. 21:27 -kor

#547 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:35

Végre meglett az új objektivem  :Đ  Sigma 150 EX DG Macro
Hétvégén próbáltam is tesztelni, de sajna az idő nem éppen volt megfelelő hozzá, de
azért 2 jó kép sikerült. A képek állvány nélkül kézből készültek.

Kép

Kép

#548 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:45

bbence: nagyon jok! latom a monochrome a kedvenced (a multkori barnas naplemented is nagyon jo volt am!) nagyon apro bajaim vannak csak, amikrol mar nem is lehet tenni igazabol: a racsos-koteles felso racsharomszogebe belogo eletlenseg megtori az alsoval alkotott szimmetriajat; a kampo nagyon reszletdus, de mint az ilyenekkel szokas: sehonnan sem vezet, elveszik az ember a tetejen.

az arnyek viszont nagyon jo. nem is a fa-ember par fogott meg, hanem a fu arnyek altali ketfele anyagmintaja. ugyanaz, es nagyon nem! az fogott meg a legjobban. (ha nem lenne a racsbaja, az also lenne a legjobb!)
:D

Köszi. :) Igen, valóban a monokróm képek vannak mostanában túlsulyban, én is észrevettem magamon, viszont magam sem tudom, miért erre felé "húzok". A színes képek is tetszenének, de valahogy az nem annyira jön jól ki. A kritikád pedig teljesen rendben van, elfogadom.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#549 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:14

Idézet: hamond - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:35

Hétvégén próbáltam is tesztelni, de sajna az idő nem éppen volt megfelelő hozzá, de

Kár, hogy a méh (vagy mi az :D) feje már homályos, pedig elég jó makró lehetett volna. ;)

#550 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:28

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:14

Kár, hogy a méh (vagy mi az :D) feje már homályos, pedig elég jó makró lehetett volna. ;)

Sajna kézből fotóztam, meg aztán ő is össze vissza mozgolódott  :D

#551 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:12

Idézet: hamond - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:28

Sajna kézből fotóztam, meg aztán ő is össze vissza mozgolódott  :D

ez ilyen saját modell-méh? :)

#552 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:16

Kép

Kép

Mesterek, előbbihez kritikát, utóbbihoz segítséget kérek. Menne mindkettő nagyítóba legalább 13x18-ra, de lehet, h A4...

Szerkesztette: UseR 2006. 03. 26. 22:22 -kor

#553 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 27. 07:03

Idézet: UseR - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:16

Mesterek, előbbihez kritikát, utóbbihoz segítséget kérek. Menne mindkettő nagyítóba legalább 13x18-ra, de lehet, h A4...

Remélem elfogadod egy kocafotóstól is...
Az első nagyon tetszik, de hogy ne hazudtoljam meg magam, kerestem két pontot, ahol lehetett volna javítani: az egyik a háttérben gyakorló kutya és edzője a fejéből kinövő fával, a másik pedig az, hogy lemaradt a kutya bal hátsó lábának legszéle. De ezekkel együtt is jó a kép, erősen a témán tartja a tekintetemet az elrendezés és a kutya tekintete.
A másodiknál csak azt nem írtad le, hogy miben segítsünk. Picit túl élesnek érzem még teljes méretben is, de lehet, hogy csak hozzászoktam a kompaktom lágyságához.
Mindkettőhöz gratulálok, jó és a kutyákra jellemző képek, megértem, hogy levilágítás lesz a sorsuk. :up:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#554 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:29

Idézet: UseR - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:12

ez ilyen saját modell-méh? :)

Áááá dehogy  :rolleyes:

Csak egy fizetett statiszta  :Đ

#555 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:59

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:13

Igen, valóban a monokróm képek vannak mostanában túlsulyban, én is észrevettem magamon, viszont magam sem tudom, miért erre felé "húzok". A színes képek is tetszenének, de valahogy az nem annyira jön jól ki.

mond, akkor miert nem probalod ki a ff filmet? :)
a forum ma:

#556 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:12

Idézet: hamond - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:35

.
.
.

Na, akkor erről az obiról beszéljünk egy kicsit :)

Kíváncsian várom a képeket. Én is nagyon szeretek (nék) makrózni, de még nincs hozzá felszerelés. Azt tudom, hogy a titka a jó fényforrás, az állvány, sok türelem és némi fagyasztó spray. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a sok kis izgő-mozgó rovar néhány percre nyugton maradjon és lehessen jól lerekeszelt képeket csinálni. Akkor nem lesz olyan, hogy a feje búbja éles csak. Elvileg olvadás után a rovarka megy is tovább, nem károsodik. Bár ilyenkor szerintem úgy fair, ha megvárja az ember és addig elhessegeti a ragadozókat…

Virág esetén nem kell fagyasztani, akkor csak a fénnyel bajlódik az ember

Kicsit feszegeti a téma kereteit, ezért inkább a másik témába írjál majd a tapasztalatokról. És persze ide várjuk a jó 1:1-es képeket!

Üdv!
.
.
.

#557 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 9:59

mond, akkor miert nem probalod ki a ff filmet? :)

Van rá néhány nyomós okom. :) Ezek a képek természetesen színesben készültek, és csak utólag alakítottam fekete-fehérré, de legalábbis monokrómmá illetve kontrasztossá. Nem értek a filmes gépekhez, főleg nem a ff filmhez, de ott szerintem nincs akkora szabadságom a kontraszt illetve a tónusok megválasztásánál. A másik fontos érv, hogy filmes géphez nem érzem magam elég felkészültnek, digitálisnál nem gond az, hogy egy adott témánál akár 5-10 képet is ellövök, anélkül, hogy azon kéne aggódnom, mennyibe kerülhet a tekercs. Plusz a kijelzőn sincs visszajelzés, hogy az expozíció hogy sikerült.

#558 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:45

ketsegkivul, sokkal tobb tudatossagot kovetel meg az embertol. de ez baj?? szerintem nem. nagyon mas a folyamat, ez igaz, es a szabadsag sem olyan nagy, de bizonyos szempontbol ez sem hatrany: alazatra neveli az embert.

a ff filmnel az ara nem olyan veszes tenyezo, ha maga hivja otthon az ember, es az az igazan elvezetes! (en is feltem elotte, nagy volt a para, pedig pofonegyszeru!) a kontrasztok, "szinek", tonusok meg olyanok, hogy utana az ember mar fintorogva nezi a kepernyot. ;)

es ami a legviccesebb: annyira elterpeszkedett a digitalis technika, hogy fillerekert lehet az analog felszerelest vasarolni. es ez a technika sok olyan dolgot "tud", amiben a digitalis csak a "fel auto araban" kepes. (szeleslatoszog, kis melysegelesseg..) en most elvezem a frissen 12e FT-ert vasarolt 24mm-es objektivemet, portrezni meg a 135/2-esemmel szoktam (jo, az nem fillerekbe kerult), ott aztan van szep hatter! a kozepformatumok borzaszto felbontasarol es vonalelessegerol nem is beszelve. (masik "mai" kedvencem a nagyapamtol/dedapamtol orokolt rolleiflex 6x6-os. az is nagyon vicces dolog am!)
a forum ma:

#559 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 10:01

hát igen: gyönyörű eredményt lehetne elérni FF filmmel, de a tónussal játszadozáshoz színszűrők kellenek, tapasztalat - és persze pénz, hiszen már a tapasztalatszerzés sincs ingyen...
bár talán tényleg érdemes lenne itthon egy sötétkamrát berendezni, és házilag hívni/nagyítani FF-et
leselejtezésből van is két filmes Nikonom, most csak a velük szerzett obikat használom digitális vázon, de nekem is tetszik a FF, egészen más hangulatot ad:
Kép
Kép

#560 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 10:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 10:45

es ami a legviccesebb: annyira elterpeszkedett a digitalis technika, hogy fillerekert lehet az analog felszerelest vasarolni. es ez a technika sok olyan dolgot "tud", amiben a digitalis csak a "fel auto araban" kepes. (szeleslatoszog, kis melysegelesseg..) en most elvezem a frissen 12e FT-ert vasarolt 24mm-es objektivemet, portrezni meg a 135/2-esemmel szoktam (jo, az nem fillerekbe kerult), ott aztan van szep hatter! a kozepformatumok borzaszto felbontasarol es vonalelessegerol nem is beszelve. (masik "mai" kedvencem a nagyapamtol/dedapamtol orokolt rolleiflex 6x6-os. az is nagyon vicces dolog am!)

Igaz, hogy az analóg SLR-ek nagyon olcsóak használtan, lehet, hogy majd veszek egyet próbaképpen. Van valami tudnivaló ezekkel kapcsolatban, mire érdemes odafigyelni?

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.