HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#601 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 28. 14:08

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 15:05

köszönöm neked is!  :respect:

http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto..../cat/500/page/1

Itt van a 12-es üveg próbája kicsit ködös időben, éppen a határon van.

#602 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:01

Vílágíts nekem mindörökké!
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Málnaszörpöt valaki?
Kép

Itthagy a tél, itthagy újra (alcím: végre! :D)
Kép
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#603 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:11

Sziasztok!

Gondoltam beszúrok egy képet... Semmi különös egy virág makró. Vágva van. Kicsit utómunkáztam rajta photoshoppal. Nekem tetszik de abszolút amatőr vagyok, lehet kritizálni. :) Az eredetije Panasonic DMC-FZ30-al készült, ISO 80, 1/30 záridő, 2.8 blende, 5 Mpixel.

Kép
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#604 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:12

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 18:11

Sziasztok!

Gondoltam beszúrok egy képet... Semmi különös egy virág makró. Vágva van. Kicsit utómunkáztam rajta photoshoppal. Nekem tetszik de abszolút amatőr vagyok, lehet kritizálni. :) Az eredetije Panasonic DMC-FZ30-al készült, ISO 80, 1/30 záridő, 2.8 blende, 5 Mpixel.

Azt írom csak, mi a bajom a képpel, és szerintem mit lehetne tenni: nagyon világos a háttér, főleg egy foltban, és a világoskék virág nagyon beleolvad ebbe a foltba.

Talán ha:
- Lejjebb exponáltál volna (rövidebb idő vagy szűkebb blende - utóbbi a mélységélességre is kihatással van persze), talán jobban elválnának
- Tettél volna oda valamit (ezt nem szeretem, de hátha mégis megoldható természetesen)
- Más szöget kerestél volna: följebb, lejjebb, jobbra, balra, akárhogy :)
- Kiügyeskednél valami görbét vagy egyebet az utómunka során, ami mégiscsak elválasztja őket (ezt nagyon feltételesen mondom, bár a már kész képpel jobbat nem tudok, esetleg kimenni és újra lőni)

akkor jobb lenne. Szerintem.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#605 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:06

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 20:12

Azt írom csak, mi a bajom a képpel, és szerintem mit lehetne tenni: nagyon világos a háttér, főleg egy foltban, és a világoskék virág nagyon beleolvad ebbe a foltba.

Talán ha:
- Lejjebb exponáltál volna (rövidebb idő vagy szűkebb blende - utóbbi a mélységélességre is kihatással van persze), talán jobban elválnának
- Tettél volna oda valamit (ezt nem szeretem, de hátha mégis megoldható természetesen)
- Más szöget kerestél volna: följebb, lejjebb, jobbra, balra, akárhogy :)
- Kiügyeskednél valami görbét vagy egyebet az utómunka során, ami mégiscsak elválasztja őket (ezt nagyon feltételesen mondom, bár a már kész képpel jobbat nem tudok, esetleg kimenni és újra lőni)

akkor jobb lenne. Szerintem.

Köszi az észrevételeket!

Én is éreztem hogy a fenti részekkel lesznek a bajok és én sem voltam teljesen megelégedve vele de a többi rész szerintem annyira nem gáz és ez többet nyomott a latba. :) Van másik képem is erről a virágról, más szögből, azon már nincs gond a háttérbe olvadással. De személy szerint nekem ez tetszett jobban valami miatt. Előveszem a photoshoppot újra hátha tudok még valamit kezdeni. :)
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#606 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:32

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 22:06

Előveszem a photoshoppot újra hátha tudok még valamit kezdeni. :)

Javaslom inkább a virágot elővenni és a gépben megcsinálni a képet rendesen :)

#607 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:45

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 21:32

Javaslom inkább a virágot elővenni és a gépben megcsinálni a képet rendesen :)

Nem egy rossz ötlet!  :Đ  :up:

#608 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:54

Kép
gubitibi

#609 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:34

*EX* visszatért közénk... Innentől kezdve már csak két kategória van: EX és a többiek. :D Na jó, nem, de tényleg nagyon jó képeket készítesz, és külön öröm számomra, hogy még a Canon IS S1 korszakodban is tudtál nagyon jó képeket bemutatni, úgyhogy még egy darabig megtartom ezt a gépet. :) Ezen a képen mennyi utómunka volt?

Más. Venni szeretnék egy viszonylag jó minőségű de nem horrorisztikus árú állványt (teljes magasságút). Milyen márkáknál érdemes szétnézni, esetleg konkrét típust tud-e javasolni vki? Nem nagyon szeretnék 10-15e Ft-nál többet rákölteni. Ja és nem lenne rossz, ha összecsukható volna elég kis helyre, de azért nem kell zsebben elférnie. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#610 Felhasználó inaktív   gyiik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:03

Kép
Only fools are enslaved by time and space. Ez itt egy link

#611 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:48

Idézet: gyiik - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 22:03

Kép

Hangulatos, filmjelenet-szerű (legalábbis nekem :)).

#612 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:49

Eljön az ideje egyszer a sajátszem-fotózásnak is. :D

Szememnek világa...
Kép

#613 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 05:58

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 21:34

*EX* visszatért közénk... Innentől kezdve már csak két kategória van: EX és a többiek. :D Na jó, nem, de tényleg nagyon jó képeket készítesz, és külön öröm számomra, hogy még a Canon IS S1 korszakodban is tudtál nagyon jó képeket bemutatni, úgyhogy még egy darabig megtartom ezt a gépet. :) Ezen a képen mennyi utómunka volt?

Más. Venni szeretnék egy viszonylag jó minőségű de nem horrorisztikus árú állványt (teljes magasságút). Milyen márkáknál érdemes szétnézni, esetleg konkrét típust tud-e javasolni vki? Nem nagyon szeretnék 10-15e Ft-nál többet rákölteni. Ja és nem lenne rossz, ha összecsukható volna elég kis helyre, de azért nem kell zsebben elférnie. :)

Köszönöm!

A képen csak általános utómunka volt(szaturáció, kontraszt).

Állvány ügyben: Szerintem az S1 IS-hez ez pont megfelelne, de mielőtt megvennéd mindenképpen próbáld ki. Hama és társaival szerintem ne is foglalkozz.

Szerkesztette: *EX* 2006. 03. 30. 06:00 -kor

gubitibi

#614 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 17:12

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 21:49

Eljön az ideje egyszer a sajátszem-fotózásnak is. :D

Gyönyörű, imádom a szem-fotókat. Elárulod, hogyan készült?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#615 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:22

Idézet: *EX* - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 6:58

Állvány ügyben: Szerintem az S1 IS-hez ez pont megfelelne, de mielőtt megvennéd mindenképpen próbáld ki. Hama és társaival szerintem ne is foglalkozz.

Itt írják, hogy könyebb DSLR-t is megtart. Ez mit jelent, melyek a könyebb DSLR-ek, egy D50 vagy 350D? Mert nem volna rossz, ha váltásnál állványt már nem kéne cserélnem.

#616 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:22

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 18:12

Gyönyörű, imádom a szem-fotókat. Elárulod, hogyan készült?

Egyszerű: szem-makró + PS. :D

#617 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:39

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 20:22

Itt írják, hogy könyebb DSLR-t is megtart. Ez mit jelent, melyek a könyebb DSLR-ek, egy D50 vagy 350D? Mert nem volna rossz, ha váltásnál állványt már nem kéne cserélnem.

Lehet kitobival megtartja mindkettőt, de normál használatra ilyen állvány DSLR-hez egy kicsit kevés...

#618 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:12

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:39

Lehet kitobival megtartja mindkettőt, de normál használatra ilyen állvány DSLR-hez egy kicsit kevés...

Ha hoszabb távra tervezel mindenképpen keríts egy masszívabb állványt. Amúgy egy 350d súlyra egy masztadon pl egy 5600-as fujihoz képest (most hirtelen nem tudom milyen nehéz egy s1is vagy s2is) de ha a kitobi helyett feltekersz valami nehezebbet (és nagyon messzire nem kell menni az olcsóbb optikák közül a tokina pl szeret jó sok fémből és üvegből készült masszívan összerakott optikát készíteni) és mondjuk még veszel hozzá egy gripet az már durva súlydifi és szerencsétlen dolog ha állványostól orrabukik a szerelés.

#619 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:58

Három kép a tegnapelőtti napfogyatkozásról

Itt éppen eltakarja a Hold a Napot, a hegycsúcsok, kráterek pereme között még átszűrődik egy kis fény, de már látszik két szép protuberancia. 400@640 mm F/8 1/4000 sec ISO200
Kép

A totalitás kezdete. 400@640 mm F/8 1/2500 sec ISO200
Kép

Hosszabb idővel exponált képen jól látszik a korona szálas szerkezete, ami a Nap mágneses erővonalait rajzolja ki.  400@640 mm F/8 1/15 sec ISO200
Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#620 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:08

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 9:58

Három kép a tegnapelőtti napfogyatkozásról

:respect: és ezzel messze nem tudtam elmondani azt, amit gondolok
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.