HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1041 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 21:39

Pláne ha az ablak maximalizálva vagyon, és csak néhány pixel távolságra lakik a menüsávtól :)

Szerintem sem rossz elképzelés a menüsáv. Egyszerre úgysem tudsz két ablak menüjében kotorászni, ezért minek foglalja a helyet, bár gondolom nem ilyen okból lett így.. Amigán azzal szivatták az embert, hogy a jobb gombot kellett nyomni a menü eléréséhez :( Aztán volt mindenféle menü motor ;) Aztán oan karácsonyfa lett belőle, hogy borzalom :D

Szerkesztette: zef 2006. 05. 09. 21:41 -kor

#1042 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 21:45

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:34

Majd jön hybris, angelday meg a többi zealot és elmagyarázza, hogy neked valójában úgy a jó, ahogy az apple gondolja, mert minden más megoldás alapvetően buta, bugyuta, definícióellenes és az MS kötelez rá.

Hazex.. használd minkettőt éveken át, használj más megoldást és döntsed el magad. Másrészt erről lemaradtál :D
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1043 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 21:58

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:34

Majd jön hybris, angelday meg a többi zealot és elmagyarázza, hogy neked valójában úgy a jó, ahogy az apple gondolja, mert minden más megoldás alapvetően buta, bugyuta, definícióellenes és az MS kötelez rá.

Bárcsak ilyen témákban foglalna állást az Apple. Akkor volna miről beszéni, de sajnos a jobb a mac a "PC":D-nél szintű kommunikációtól nem tágít :p

#1044 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 22:31

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 18:54

Nyehe, egy Amigás sorstárs :)

Én egy olyan patch-nek vagy beállításnak örvendenék, amivel a full window drag-et tudnám kikapcsolni. Tudom, hogy ez már mindenen túlmenő pimaszság, de igazából az bánt hogy sok esetben nincs választási lehetőség: "Az ablakot méretezd jobb alul és cipelés közben is mutatom a tartlamát, ha nem tetszik használj más OS-t".

Kay: jol tudod.

Videokartya szamol, akkor minek kikapcsolni. Fogjatok fel ez nem Windows. Akinek az kell, hogy a rendszerben 3-4000 kulonbozo baromsagot kapcsolgathasson, az maradjon a Windowsnal vagy a Linuxnal. Az OS X nem errol szol. En windowson mindig azzal kezdtem reinstall, hogy mutassa az ablak tartalmat mozgataskor, clear type on, ballonok off, control panel classic on, desktop ikonok on, stb stb stb. Most egy gepcserenel, athuzom a regi home konyvtaram tartalmat, aztan dolgozok mintha nem is valtottam volna gepet.

#1045 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 22:36

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:20

nekem spec hidegrázásom van a felső menübar gondolatától is, már amigán is utáltam, amikor még csak közel sem voltam wines gépekhez.

a menü legyen kéznél, nekelljen métereket egerésznem, hogy odajussak, meg vissza.

másrészt az adott menü az adott program kontextusában értelmezendő, ergo még csak nem is logikus, hogy nem kötődik hozzá helyileg.

En is azt hittem szar lesz, es megsem.

Vistaban egyebkent ki vannak gyomlalva a file menuk, lehet egyenkent bekapcsolni, mert persze menu bar ott nincsen. Ha meg bekapcsolod a file menut az ablakokban, akkor rondak a fejlecek.

Egyebkent van meg egy elonye a menubarnak, sokkal nagyobbak a fontok, nem kell megvakulni a sok szovegtol.

#1046 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 22:44

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:31

Kay: jol tudod.

Videokartya szamol, akkor minek kikapcsolni. Fogjatok fel ez nem Windows. Akinek az kell, hogy a rendszerben 3-4000 kulonbozo baromsagot kapcsolgathasson, az maradjon a Windowsnal vagy a Linuxnal. Az OS X nem errol szol. En windowson mindig azzal kezdtem reinstall, hogy mutassa az ablak tartalmat mozgataskor, clear type on, ballonok off, control panel classic on, desktop ikonok on, stb stb stb. Most egy gepcserenel, athuzom a regi home konyvtaram tartalmat, aztan dolgozok mintha nem is valtottam volna gepet.

Most akkor kAy vagy én? :)

Ahha. Tehát ha újrahúzom az OS X-et, akkor megmaradnak az apache virtualhostok, a php beállítások, a samba beállítások, stb csak azért mert a _home_ könyvtáramat elmentem, áthúzom, etc? :p

Mozduljunk már el a Mari néni féle user experience-től egy picit. "dejó, a háttérképem is ugyanaz mint a másik gépen volt".

#1047 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 22:53

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 21:44

Most akkor kAy vagy én? :)

Ahha. Tehát ha újrahúzom az OS X-et, akkor megmaradnak az apache virtualhostok, a php beállítások, a samba beállítások, stb csak azért mert a _home_ könyvtáramat elmentem, áthúzom, etc? :p

Mozduljunk már el a Mari néni féle user experience-től egy picit. "dejó, a háttérképem is ugyanaz mint a másik gépen volt".

leszarom az apache beallitasaidat, bar azok is megmaradnak ha akarod, de ezt biztosan te is tudod, ha van Maced.

A Mac-et a home userek veszik, azt se tudjak mi az az apache.

egyebkent meg probald ki, uj gep regi gep target disk modban, firewire kabel, es a friss OS X mindent athuz a regi gepedrol. Alkalmazasok, beallitasok, zenek, videok, passwordok. Mindent.

#1048 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 22:54

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 18:35

Amit eddig leszűrhetünk:

- A Mac userek: láma userek
- Elhülyülnek a reklámok hatására
- A mac=pc. OSX=Windows?
- Idiotizmus süt a Mac használók érveiből
- Ha a Windows sokéves használata után valakinek megtetszik a Mac, az kétségtelenül egy láma volt Windows alatt (és most is az)
- A szakmaiság jegyében: "Hihi, sok hülye Mac-fan :D :D :D Pedig jó a Windows :D "

Hát nem?

Ez nagyon jo meglatas volt, tenyleg itt tartunk lassan :)

#1049 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:03

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:53

A Mac-et a home userek veszik, azt se tudjak mi az az apache.

Az egy csúnya gonosz dolog :p Az internettet is elárasztotta. Úgyhogy köszi, hogy ilyen nagyívben tojsz rá.
Szóval ha nem vagyok home user, ne vegyek mac-et? :)

András, sokszor úgy érzem hogy nagyon kényelmesen és felületesen átlépsz dolgokon (najó lesz*rod :D)

#1050 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:05

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:54

Ez nagyon jo meglatas volt, tenyleg itt tartunk lassan :)

Jah, alaposan ki lett forgatva :)

#1051 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:12

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:03

Az egy csúnya gonosz dolog :p Az internettet is elárasztotta. Úgyhogy köszi, hogy ilyen nagyívben tojsz rá.
Szóval ha nem vagyok home user, ne vegyek mac-et? :)

András, sokszor úgy érzem hogy nagyon kényelmesen és felületesen átlépsz dolgokon (najó lesz*rod :D)

Ha ilyesmire lenne szuksegem, vennek egy core solo minit, vagy akarmilyen jo minosegu PC-t, egy hozzaerto emberrel rakatnek ra linuxot, aztan eldugnam egy szerverterembe.

Esetleg egy gombnyomassal elinditom OS X alatt a sys prefbol :)

szerk: azert szarom le, mert latom, hogy a vevoink mire hasznaljak a gepeket.

Szerkesztette: H.Andras 2006. 05. 09. 23:13 -kor

#1052 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:48

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:28

Egy dolog, amit utálok a windowsról átállókban: ami nem úgy működik, mint ahogy azt már megszokták az nyilván szar..

Én sem vagyok a maximalizált ablakok híve. heroltot kapok a batár szélesre tervezett weblakpok okán, ezért használok pl. operát, mert ott én mondom meg a hüje weblapnak, hogy milyen széles lehet :D
Kép

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 09. 23:49 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1053 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 00:00

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:13

Ez meg ellenkezik az Apple tabor hozza allasaval. Ott az van, hogy az OSX ahogy kijon, ugy tokeletes, nemkell semmilyen 3rd party programokat hasznalni mint windowson.

De nem akarok en itten vitatkozni... ez csak egy aprosag, egyeni preferencia. En a programokat full screen szeretem futtatni, mert _kell_ a hely. Persze mas lenne a helyzet, ha csak titkarnosdit jatszanek a gepen, es only zenehallgatas, outlook es word futna a gepemen.

ha a mainstreamot nézed, arra tényleg igaz általában, hogy jók rá az apple default ablakméretei. de ha az ember egy olyan faszparaszttal találja magát szemben, mint az index.hu webdesignere, halo balra jobb ra baszottnagy reklámbannersáv, hát ott kezdődnek a gondok... illetve nem, mert operában site specifikus user css/javascripttel le lehet szedni az oldalról a köcsög bannereket :Đ

#1054 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 00:15

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:06

Kay:
errol beszelek:
http://handras.hu/stuff/max2.png

Eleg sokat nyomkodom mostanaban a wint IE 6 miatt, es rohadt idegesito. Nalam pont az ilyen aprosagokban rejlik az, hogy jol meg van e irva egy oprendszer.

F10 +lenyíl -> áthelyezés. ezek után a kurzormozgatókkal akár még fullosan ki is tólhatod az ablakot a screenről :D

#1055 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 00:25

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 21:20

nekem spec hidegrázásom van a felső menübar gondolatától is, már amigán is utáltam, amikor még csak közel sem voltam wines gépekhez.

a menü legyen kéznél, nekelljen métereket egerésznem, hogy odajussak, meg vissza.

másrészt az adott menü az adott program kontextusában értelmezendő, ergo még csak nem is logikus, hogy nem kötődik hozzá helyileg.

rá fox kefélni.a pistában báj-báj menük :)

#1056 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 1:25

rá fox kefélni.a pistában báj-báj menük :)

Nem fog, mert a menuk nem elvesznek, hanem csak atalakulnak a pistaban, ergo a funkcionalitasuk megmarad csak nem atlathatatlan menurendszer lesz, hanem rendezett toolbar.

#1057 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 1:15

F10 +lenyíl -> áthelyezés. ezek után a kurzormozgatókkal akár még fullosan ki is tólhatod az ablakot a screenről :D

Alt+space, az F10 a menut nyitja meg.

#1058 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:13

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:56

Alt+space, az F10 a menut nyitja meg.

El a kezekkel az alt+space-től :D Azt már a grafikai programok használják :p

#1059 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa