HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1101 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:50

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:50

Why I Will Probably Never Buy Another Mac
http://www.osnews.co...p?news_id=14577

Tegnap olvastam, és meg is fordult a fejemben, hogy belinkeljem, de úgy döntöttem, hogy inkább nem teszem ;) Akinek el kéne olvasnia, úgyse teszi meg szvsz.

#1102 Felhasználó inaktív   Dali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:06

Skype is universal

#1103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:17

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:49

Esküszöm mintha épp ezt a fórumot olvasgatta volna a szerző - Mont Blanc toll rocks? :)))))))))))

nagon jo cikk, es valahol gyonyoruen megragadja azt, hogy mitol is taszito es vallahatatlan sajnos az apple user tabor.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1104 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 14:17

nagon jo cikk, es valahol gyonyoruen megragadja azt, hogy mitol is taszito es vallahatatlan sajnos az apple user tabor.

Néhány helyen azért eltúlozza a dolgokat - ahogy a te is most :p Annak viszont örülök, hogy a Apple marketing engine nem csak nekem szúrja a szemem hasonlóképpen ;) A cikken kívül érdemes még elolvasgatni az user commenteket is, fincsi :D

PS: Vettem tegnap egy szuperprimkó Canon scannert (Lide 25), hogy számlákat, garpapirokat tudjak elektronizálni vele. A vicc az volt, hogy az OS X-es és a Win-es telepítés pontosan ugyanúgy nézett ki pontról-pontra (gombok, design), beleértve az utolsó lépést is: (x) Restart your computer :D

Win netwörk nyomtató ügyben (Canon i560) meg kellene valami megoldást találni, mert az Apple szerint is azonnal kéne tudnom nyomtatni...

#1105 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:26

Why I Will Probaby Continue to Buy Macs
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1106 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:30

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 0:09

Azert azt meg erdemes hozzatenni, hogy az appmenu eseteben az alt+space nem minden program eseteben koveteli meg, hogy egyszerre nyomjuk le (pl firefox, thunderbird igen), a legtobb programnal az alt-ot el lehet engedni mielott a space-t megnyomnank.
Na de nem is emiatt pazarolom az idotoket, hanem azert, mert vegeztem egy kis kozvelemenykutatast a kornyezetemben, mivel engem is foglalkoztat, hogy miert maximalizalnak minden ablakot. A valasz nem lepett meg, minden esetben az volt, hogy zavarja oket, ha nem koncentralhatnak arra az egy ablakra, zavarja oket a desktop szine, az ikonok, a tobbi ablak, stb. 10-bol 10 maximalizalos ember ezt mondta.
Ez a vizualis percepcio. A batyam festo, nagyon hamar asszimilalodott a guihoz. Ehhez kell egyfajta tanult latas, szoval nem kell lenezni azokat, akik ugy hasznaljak. Meg hat izles dolga is, a tanult latason felul van akinek a szeme jobban szereti a homogen feluleteket. Ha kAy kedvenc topikjaba benezunk, ott is altalaban vannak a minimalista userek, akiknek szetfolyik a desktopja a nagy homogenitastol, masok pedig olyan tarka giccseket szeretnek, mint maxtreme :)

>> :rolleyes: <<  :)

Szerkesztette: evone 2006. 05. 12. 16:30 -kor

macbook air 2014

#1107 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:23

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 16:26

no jó.

Idézet

Alcibiades' recent article hit some sensitive nerves. One of our readers wrote a retort, stating: "The reader will notice that this author glosses over two important issues in attacking the Mac community. One of these is that Windows, at least since 95, has always been notorious for its reliability and security issues. He does not mention the 'Blue Screen of Death' even once. He does not mention the fact that, to run Windows reliably, you need anti-virus software which costs extra (unless it came bundled with the machine), and uses extra system resources. He does not mention the continual updates, which as time goes on, detract from the performance of Windows - or even that the last fresh Windows OS was released as long ago as 2001."

Valszeg nem olvastad a cikket elég alaposan ahogy a fenti kedves reagáló sem, vagy szövegértési gondjaitok vannak.
(1) az állítás az volt, hogy az OS8 és OS9 esetére a rendszer megbízhatósága jelentősen leromlott, miközben azért főleg a w98-tól kezdve M$ oldalon javult. persze nem elfeledni, hogy az NT4 mindkettőnél lényegesen stabilabb volt.
(2) az antivírus cégek figyelmeztetik a MAC-es tábort, hogy az aranykor véget ért. a PCs scene jó 20 év tapasztalattal - ha úgy teszik előnnyel rendlekezik etéren, és ebbe a felhasználói kultúra is beleértendő.  A Mac user base nagyon nagy hendikeppel fog itt indulni, mivel abban a hamistudatban dédelgeti magát, hogy mekket nem érhet vírusfertőzés.
(3) security issues - mennyi idő alatt törték meg a netre kirakott "hackme" mac minit?
(4) a szoftverek release politikaja valahol belső ügy. az XP nem volt annyira rossz, ráadásul, az SP2 lényegében szinte egy új OSt jelent azzal, hogy megjelent vele egy addig nem létező security modul. Önmagában egy rendszer attól nem lesz jobb, hogy évente új verziót hoznak ki belőle.

De tán a legfontosabb az, amivel a drága reagens nem tudott mit kezdeni, az az a már-már fasiszta mentalitás, ami a mac arénát körbelengi, és eredendően ez az, ami miatt nem akar a jövőben új mac-eket venni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1108 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 13:23

Valszeg nem olvastad a cikket elég alaposan ahogy a fenti kedves reagáló sem, vagy szövegértési gondjaitok vannak.

Valóban nem olvastam el, de igazándiból nem is érdekelt, pusztán amikor ránéztem az oldalra, láttam egy másik cikket, amit belinkeltem, mindenféle meggyőződés nélkül. De most beleolvastam, fud.

Idézet

(1) az állítás az volt, hogy az OS8 és OS9 esetére a rendszer megbízhatósága jelentősen leromlott, miközben azért főleg a w98-tól kezdve M$ oldalon javult. persze nem elfeledni, hogy az NT4 mindkettőnél lényegesen stabilabb volt.

W98 szar volt, az nt4 meg az első használható windows, ez tény. Aki használt 98-at az tudja, de ez már történelem, ahogyan a classic os is.

Idézet

(2) az antivírus cégek figyelmeztetik a MAC-es tábort, hogy az aranykor véget ért. a PCs scene jó 20 év tapasztalattal - ha úgy teszik előnnyel rendlekezik etéren, és ebbe a felhasználói kultúra is beleértendő.  A Mac user base nagyon nagy hendikeppel fog itt indulni, mivel abban a hamistudatban dédelgeti magát, hogy mekket nem érhet vírusfertőzés.

Előny? Tényleg az?
(Akkor nyilván egy háborúban a lengyelek előnyben vannak az usa-hoz képest, mert őket jópárszor megszállták már, míg erre az amerikai honpolgárok nincsenek felkészülve.. :D)
Egyelőre fogadjuk el, hogy a mac os x kevésbé fenyegetett os, mint a windows, sok (nagyon sok) nagyságrenddel. A biztonsági rések száma nem reprezentálja, hogy mennyi támadás éri ezeket a rendszereket.

Idézet

(3) security issues - mennyi idő alatt törték meg a netre kirakott "hackme" mac minit?

Több ilyen teszt is volt.

Idézet

(4) a szoftverek release politikaja valahol belső ügy. az XP nem volt annyira rossz, ráadásul, az SP2 lényegében szinte egy új OSt jelent azzal, hogy megjelent vele egy addig nem létező security modul. Önmagában egy rendszer attól nem lesz jobb, hogy évente új verziót hoznak ki belőle.

Az XP egy gagyira designolt win2k, nem sok új funkciót tartalmazott, az 5.0-hoz képest. De, ha megnézed, hogy mondjuk a mac os mennyit fejlődött a 10.0 és a 10.4 között.. hm, szóval azért elég látványos, minden téren. (Persze igaz ez egy tetszőleges linux distrora is.)

Idézet

De tán a legfontosabb az, amivel a drága reagens nem tudott mit kezdeni, az az a már-már fasiszta mentalitás, ami a mac arénát körbelengi, és eredendően ez az, ami miatt nem akar a jövőben új mac-eket venni.

Vicces azért állandóan ezt a fasisztázást hallani (tőled is) és igazából én sem tudok mit kezdeni vele. ;)
Nem kellene ebbe ennyi érzelmet vinni, akinek nem tetszik, nem kell használnia. Persze ez kicsit fura, mert ugye például windowst mindenkinek kötelező megtanulni használni (lásd: magyar oktatási rendszer) és ugye ezt az én pénzemből is finanszírozzák, valamint ezzel egy olyan tudást adnak az egyszerűjánosok kezébe, amivel később addig jut el, hogy warezolt windowsa lesz, meg warezolt szoftverei, amiért persze teljesen jogosan lehet felelősségre vonni. Nem kell azzal jönni, hogy nyílván a macen is mindenki illegális szoftvert használ, mert ez sem igaz..
De no offense..

Szerkesztette: hybris 2006. 05. 13. 12:56 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#1109 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 13:55

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 13:50

Persze ez kicsit fura, mert ugye például windowst mindenkinek kötelező megtanulni használni (lásd: magyar oktatási rendszer) és ugye ezt az én pénzemből is finanszírozzák, valamint ezzel egy olyan tudást adnak az egyszerűjánosok kezébe, amivel később addig jut el, hogy warezolt windowsa lesz, meg warezolt szoftverei, amiért persze teljesen jogosan lehet felelősségre vonni. Nem kell azzal jönni, hogy nyílván a macen is mindenki illegális szoftvert használ, mert ez sem igaz..
De no offense..

Nah ez engem is kiváltképp zavar.
A mostani sulimban orrba szájba kapom az MS termék könyveket minden erről szól. Java könyv úgy kezdi hogy szedjem le a csak Win-re létező programot mert a példa fileok is abba nyithatóak meg. Faca.. Meg ugye sulit is Macisoft pénzeli így nem csoda. De gusztustalan. Az viszont mókás volt hogy a csoportban egyedül én tudtam a wifi hálón elérni a win 2003-as servert. :p no comment.
Egyszerűen gyomrom fordul fel az egész oktatási rendszertől. Úgy van elbaszarintva ahogy van. Nah de bocs az Off-ért.

#1110 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:20

Idézet

windows oktatas

Butasagot beszeltek... tetszik, nem teszik a windows a dominans operacios rendszer, a diak ha kikerul az iskolabol, nagy valoszinuseggel windowsos kornyezetben fog dolgozni, erre kell ot felkesziteni. Lehet jatszadozni egzotikus, erdekes platformokon, de a cel az kell hogy legyen, hogy a valo vilagban is elboldoguljon azon a gepen, amit a munkaadojatol kap arra, hogy a feladatat elvegezze rajta. Marpedig azon nagy valoszinuseggel windows lesz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1111 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:24

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:20

Butasagot beszeltek... tetszik, nem teszik a windows a dominans operacios rendszer, a diak ha kikerul az iskolabol, nagy valoszinuseggel windowsos kornyezetben fog dolgozni, erre kell ot felkesziteni. Lehet jatszadozni egzotikus, erdekes platformokon, de a cel az kell hogy legyen, hogy a valo vilagban is elboldoguljon azon a gepen, amit a munkaadojatol kap arra, hogy a feladatat elvegezze rajta. Marpedig azon nagy valoszinuseggel windows lesz.

Samott

Nah ezért próbálok majd normálisabb cégnél elhelyezkedni. Pl: Keresztanyámék cégénél új emberke jön választhat milyen gépet kér a segge alá Mac vagy PC. :) Azért ez elég humánus eljárás.

#1112 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:26

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:20

Samott

Ahm, ez kb: valószínű, hogy az oktatásból kikerülők majd csak a négy alapműveletet fogják használni, persze lehet játszadozni olyan egzotikumokkal, mint a gyökvonás, de az iskolának nem arra kell felkészítenie. :D
De off ez itt, nem erre akartam utalni, csak arra, hogy az os x és a reklámai nincsenek rákényszerítve az emberekre, mégis fasiszták vagyunk.. :/
I don't believe it.
-- DNA

#1113 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:30

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:24

Nah ezért próbálok majd normálisabb cégnél elhelyezkedni. Pl: Keresztanyámék cégénél új emberke jön választhat milyen gépet kér a segge alá Mac vagy PC. :) Azért ez elég humánus eljárás.

Ja, kis cegeknel mukodhet... ahol en dolgozom ott egyseges Dell geppark (vannak persze Sun szervereink is, de azt eladminisztralgatja fel tucat ember a tobb szazbol) van, es azon win2k/winxp oprendszer van (eleg lenne a win2k is)... egyetlen mac-et lattam, azt neha arra hasznaljak, hogy a webes alkalmazasokat megnezik megy-e azon is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1114 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:34

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:26

Ahm, ez kb: valószínű, hogy az oktatásból kikerülők majd csak a négy alapműveletet fogják használni, persze lehet játszadozni olyan egzotikumokkal, mint a gyökvonás, de az iskolának nem arra kell felkészítenie. :D
De off ez itt, nem erre akartam utalni, csak arra, hogy az os x és a reklámai nincsenek rákényszerítve az emberekre, mégis fasiszták vagyunk.. :/

Bocsanat, de egy 3% reszesedesu egzotikus jatekszerre szerintem felesleges idot pazarolni az iskolaban... akkor mar inkabb tanuljanak linuxot. Ha mar mindenkeppen egzotikumra vagynak. Az OSX nem letkerdes a munkaero piacon, a windows felhasznaloi szintu ismerete viszont ma mar alapkovetelmeny.

Samott

#1115 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:39

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 15:34

Bocsanat, de egy 3% reszesedesu egzotikus jatekszerre szerintem felesleges idot pazarolni az iskolaban... akkor mar inkabb tanuljanak linuxot. Ha mar mindenkeppen egzotikumra vagynak. Az OSX nem letkerdes a munkaero piacon, a windows felhasznaloi szintu ismerete viszont ma mar alapkovetelmeny.

Samott

A másik meg amit már itt említettek többen is, hogy egy ilyen egzotikus, grafikus ui-t 1-2 hét alatt akárki megtanul gond nélkül. Ha valaki meg hozzászokott egy platformhoz, akkor max a shortcutok megszokása lehet időigényes a másik rendszeren.

#1116 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:41

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:34

Samott

De azért az durva hogy egy info szakon tolnak 1 félévet Unix-rol, míg a különböző Office egységek egyenként fél évesek. Ez durva szerintem akkor is. Senki ne mondja hogy informatikusként én többet fogok profitálni a power point kitünű ismeretéből, mint egy teljes körű Unix ismeretből. Szerintem szánalmas.. :) Az érettségi, a felsőoktatás, az egész hóbelebanc szánalom!

#1117 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:49

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:41

Az érettségi, a felsőoktatás, az egész hóbelebanc szánalom!

Mondjuk a powerpoint bizonyos pozicio felett mar eleg fontos... ;) En se tanultam tobb unixot, es hiaba erdekel a tema, a munkamhoz nincs ra szukseg... :( (persze kedvtelesbol jatszadozom linuxal) ahogy a munkatarsaim nagy tobbsege se hasznal ilyesmit. Pedig IT cegnel dolgozunk, fejlesztunk.

Samott

#1118 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:52

hol is tanulsz?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1119 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:15

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:34

Samott

Egy szóval nem mondtam, hogy os x-et kellene tanítani, de nem írom le még egyszer, hogy mire is akartam rávilágítani.
Mellesleg egzotikus mondjuk a qnx, vagy a minix, de nem az os x.
I don't believe it.
-- DNA

#1120 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:15

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:24

Ehh. Nem tudom milyen cég egyébként, de vagy jó számítástechnikai készséggel megáldott embereket vesznek fel, tehát önjáró gépbuzerátorok, supportigény nélkül, vagy csak szimplán nincs hozzá support, vagy szimplán nincs rendes számviteli és termelékenységmérő rendszer. A már komolyabb, középszintű cégeknél nem diktatórikus perverzióból törekednek a homogén rendszerre, hanem mert van egy olyan aranyszabály, hogy a platformok számának növekedésével négyzetesen nő a support költsége ugyanannyi gépre, valamint ugyanígy hatványozódik a kiesések miatt az üzleti kár. A rendszergazdák, vezetők számára a macesek olyanok, mint a középkori katolikus egyház számára a kiváló szekták. Igyekeznek kiírtani őket, csak nem mindig sikerül (mókás olyanokat olvasni amerikai lapokban, hogy panaszkodnak a vezetők, hogy az alkalmazott kilépéssel fenyegezőtik, ha elveszik tőle a macjét :D szektoidok).

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.