HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 12. 18:16

Ma voltam a Tescoban Gyöngyösön, itt volt pirospöttyös. Viszont kaptam egy jó adagot a jó magyar hejjdehajjdéből. A buszmegállóból ugyanis egy olyan úton lehet eljutni a bejárathoz, aminek a nagy része a parkolón megy keresztül. (Nem bírták volna a járdát végig megcsinálni. :rolleyes: Van persze másik járda, de az a buszmegálló és a bejárat viszonylatában majd egy kilométer kerülő.) Na, baktatok szépen, még véletlenül sem az autók útjában, az üres parkolóhelyeket kihasználva. Erre mögöttem hirtelen dudaszó harsan, egy kocsi robog felém teljes tempóban (a kijelölt út baromság, ő egyenesen átvágott a parkolón) a sofőr a középső ujját lengeti és üvölt valamit vörös fejjel (nem értettem, hogy mit). Ha nem ugrok félre, átmegy rajtam, pedig szinte üres volt a parkoló, ha már semmiképpen sem akar a kijelölt utakon haladni, választhatott volna másik "levágást", mert azért azt nem mondhatnám, hogy olyan hirtelen bukkantam fel előtte. Asszem, erre mondják, hogy a jó ribanc anyádat.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 12. 18:17 -kor

#122 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 19:01

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 18:16

Ma voltam a Tescoban Gyöngyösön, itt volt pirospöttyös. Viszont kaptam egy jó adagot a jó magyar hejjdehajjdéből. A buszmegállóból ugyanis egy olyan úton lehet eljutni a bejárathoz, aminek a nagy része a parkolón megy keresztül. (Nem bírták volna a járdát végig megcsinálni. :rolleyes: Van persze másik járda, de az a buszmegálló és a bejárat viszonylatában majd egy kilométer kerülő.) Na, baktatok szépen, még véletlenül sem az autók útjában, az üres parkolóhelyeket kihasználva. Erre mögöttem hirtelen dudaszó harsan, egy kocsi robog felém teljes tempóban (a kijelölt út baromság, ő egyenesen átvágott a parkolón) a sofőr a középső ujját lengeti és üvölt valamit vörös fejjel (nem értettem, hogy mit). Ha nem ugrok félre, átmegy rajtam, pedig szinte üres volt a parkoló, ha már semmiképpen sem akar a kijelölt utakon haladni, választhatott volna másik "levágást", mert azért azt nem mondhatnám, hogy olyan hirtelen bukkantam fel előtte. Asszem, erre mondják, hogy a jó ribanc anyádat.

Teljesen egyetértek veled. Részemről én is szoktam keresztbe menni a parkolón, ha úgy rövidebb. De csak akkor, ha ez nem veszélyeztet senkit.

Egyébként pedig általánosan vannak hülye autósok, akik azt hiszik, hogy az autónak mindent szabad. Általában az szokott történni, hogy főútról való lekanyarodáskor rendszerint majdnem elütik szerencsétlen gyalogosokat, akik a főúttal megegyező irányba sétálnak át az úton, tehát nekik lenne elsőbbségük. Az idióta autós meg mutogat és dudál, mint egy őrült.

Egyébként jellemző minden bevásárlóközpontra, hogy a parkolókban nincsenek járdák, csak körülötte. Pedig az autókhoz is oda kell tólni a bevásárlókocsit. Láttam már olyat, hogy autó ment neki bevásárlókocsinak. Legalább kijelölhetnének néhány sávot a gyalogosoknak, de ez sem jellemző.

#123 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 00:20

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 19:01

Láttam már olyat, hogy autó ment neki bevásárlókocsinak.

Én is, és szeretek ilyet látni, szeretnék minél többet!!!

Mivel általában nem a normálisan, odafigyelve vezetők tesznek így, hanem a nekem mindent szabad-stílusúak. Az olyan meg hadd okosodjon!
Csak emberben ne essen kár!
Gondolkoztál már ma?

#124 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 03:43

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 18:16

...Erre mögöttem hirtelen dudaszó harsan, egy kocsi robog felém teljes tempóban (a kijelölt út baromság, ő egyenesen átvágott a parkolón) a sofőr a középső ujját lengeti és üvölt valamit vörös fejjel (nem értettem, hogy mit). Ha nem ugrok félre, átmegy rajtam, pedig szinte üres volt a parkoló, ha már semmiképpen sem akar a kijelölt utakon haladni, választhatott volna másik "levágást", mert azért azt nem mondhatnám, hogy olyan hirtelen bukkantam fel előtte...

Velem előfordult már, hogy a szabálytalanul közlekedő (elsőbbségadás mellőzése), de emellett pofátlanul dudáló "tisztelt" autóstól "megijedvén" hogy, hogy nem, pont úgy engedtem el a(z egyébként már szerencsére üres) bevásárlókosarat, hogy sikerült telibekapnia. Volt is nagy vau-vau, egészen addig, amíg be nem terjesztettem egy javaslatot, mely szerint akkor bízzuk az erre hivatott úriemberekre az eset rögzítését-eldöntését, nevezetesen, hívjunk rendőrt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#125 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 07:05

Igen, a csendőrség felemlegetése általában a legnagyobb szájakat is befogja :D Szerencsére én nem kerültem abba a pozícióba, hogy az illetővel effélékről társalogjak. (Lehet, hogy nem is lett volna mivel :) )

#126 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 15:32

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 8:05

Igen, a csendőrség felemlegetése általában a legnagyobb szájakat is befogja :D Szerencsére én nem kerültem abba a pozícióba, hogy az illetővel effélékről társalogjak. (Lehet, hogy nem is lett volna mivel :) )

Egyszer engem is letoltak az útról nem messze Egertől, frankón beletolt az árokba.Az ő kocsijában alig lett kár.Nekem komplett két baloldali ajtócsere, fényezés körben, futóműbeállítás stb.Mikor megállt még majdnem nekiállt balhézni.Mondtam a fickónak, hogy innen egy lépést se, amíg a poliszmenek ki nem jönnek.Olyan vörös volt a feje mint a főtt rák.Tuti be volt nyomva.Telefonálok ezerrel.Hát azt hiszitek felvette valaki a 112-t vagy a 107-et?Aztán kihúztuk a kocsit az árokból.Aztán amikor hazajöttem akkor felhívtam őket , mondván kösz hogy "szolgálunk és védünk".
Bocs az OFF-ért, de még most is elszáll az agyam tőle. :reklamacio:

Szerkesztette: carcass 2006. 03. 13. 15:35 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#127 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 17:18

Múltkor betévedtem a kanizsai tesco parkolójába is, na ott úgy nézem, hogy jobbról van a parkoló balról vana tescó a kettő között megjárkálnak az autók a parkolóba ki-be, meg persze az emberek is gyalog meg a bevásárlókocsival.
Ahol eddig jártam (Kaposvár, Pécs) ott mindenhol úgy volt, hogy van a tescó aztána a parkoló végűl az út az autóknak, ahogy logikus is, de Kanizsán nem....

#128 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 18:25

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:18

Múltkor betévedtem a kanizsai tesco parkolójába is, na ott úgy nézem, hogy jobbról van a parkoló balról vana tescó a kettő között megjárkálnak az autók a parkolóba ki-be, meg persze az emberek is gyalog meg a bevásárlókocsival.
Ahol eddig jártam (Kaposvár, Pécs) ott mindenhol úgy volt, hogy van a tescó aztána a parkoló végűl az út az autóknak, ahogy logikus is, de Kanizsán nem....

Ez erősen helyfüggő, és szerintem a TESCO-tól független okoból van így vagy úgy.
Gondolkoztál már ma?

#129 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 19:50

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 18:25

Ez erősen helyfüggő, és szerintem a TESCO-tól független okoból van így vagy úgy.

Gyöngyösön a parkolót a Tescoval egyidőben építették föl, valamint az új körforgalom terve is megvolt már (ti. épp az volt a Tesco feltétele, hogy két körforgalmon keresztül lehessen elérni), mégse csinálták meg rendesen a járdát. Pedig hely jutott volna bőven, az elrendezés: puszta-Tesco-puszta.

#130 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 19:50

Gyöngyösön a parkolót a Tescoval egyidőben építették föl, valamint az új körforgalom terve is megvolt már (ti. épp az volt a Tesco feltétele, hogy két körforgalmon keresztül lehessen elérni), mégse csinálták meg rendesen a járdát. Pedig hely jutott volna bőven, az elrendezés: puszta-Tesco-puszta.

A TESCO feladata volt a járda elkészítése?
Gondolkoztál már ma?

#131 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 07:09

A város csak a körforgalmat intézte. A bekötőút és a parkoló már a Tesco területe.

#132 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 08:42

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:18

Itt Kanizsán semmi sem logikus... ez egy ilyen város.

#133 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:40

De ez nemcsak nem logikus, hanem ahogy néztem angyon balesetveszélyes is...

#134 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 18:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 7:09

A város csak a körforgalmat intézte. A bekötőút és a parkoló már a Tesco területe.

És cinkelt volt az építési engedély?
Mert azt nem hiszem, hogy eltértek volna attól, arra sok hatóság háklis...
Gondolkoztál már ma?

#135 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 18:20

Fogalmam sincs, a Földhivatalt még csak egyszer láttam belülről :D

#136 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:20

Mert azt nem hiszem, hogy eltértek volna attól, arra sok hatóság háklis...

Egészen véletlenül nekem van közöm az építési engedélyekhez.Már olyan értelemben, hogy én készíteni szoktam.
Gyakorlatilag alig van olyan beruházás az országban, ami a terveknek megfelelően épülne fel.
Ez nem tesco sajátosság, sokkal inkább magyar sajátosság. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#137 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:32

Sajnos ma még az a helyzet, hogy drágább egy x méter hosszúságú járda, mint x darab hivatalnok hallgatólagos beleegyezése. :(

#138 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:39

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 19:01

Láttam már olyat, hogy autó ment neki bevásárlókocsinak.

Campona-Tesco. külső parkoló, 1 db bevásárlókocsi tároló bizerga. kétoldalas a téma elvileg. A oldal full üres, B oldalon kb másfél sávnyit elfoglaló bevásárlókocsik, 3 sorban. mindez este, sötétben... franc se látja. drága apámmal tőle kb 50 méterre pakolunk, erre egy kisbusz-szerüség (lámpa, minden nélkül) belerohan ezerrel... kellemes látvány volt. illetékes csávó meg alig bírt kimászni, mert annyira részeg volt.

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 03. 19. 12:40 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#139 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:52

OFF:
Szerencse, hogy én nem vagyok hatóság, én a részeg vezetőket a helyszínen agyonlövetném.

#140 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 13:32

Sajnos ma még az a helyzet, hogy drágább egy x méter hosszúságú járda, mint x darab hivatalnok hallgatólagos beleegyezése. :(

Előfordul, hogy nem is kell hallgatólagos beleegyezés.Egyszerűen tesznek rá, hogy mi van az eredeti tervekben.

Bravo

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »