HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:12

Idézet: asdf - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 17:59

Szerinted? ;)
Nezzuk a leggazabb szitut, vissza kene adni 188 Ft-ot. Akkor a penztaros nyul egy szazasert, egy otvenesert (az eszesebbje egybol 3 db otvenest ad inkabb es kihagyja a szazast), egy huszasert, egy tizesert, egy otosert, egy kettesert, es egy egyforintosert. Ehelyett egy masina annyit mond, hogy katt, es 2 masodpercen belul ott az osszeg, a vevo meg elveszi. Hogy olyat mar ne is mondjak, hogy ekozben a papirpenzes visszajarot tudja adni a kasszabol... /gy.k.: gyorsabban megy a sor/.

Ezt ugye nem hiszed el?

Láttál már gépet, amelyik aprót ad vissza? Az ember gyorsabb. Ráadásul te úgyis megnéznéd, mit adott vissza a gép, addig meg áll a pénztáros a papírpénzzel. A végén meg adod össze a pénztáros által adott visszajárót a gép által adottéval.
Szerintem semmivel se lenne gyorsabb, sőt.
Ha a gép téved, lehet állni percekig, míg utánajárnak. Ha a pénztáros, rögtön tud korrigálni.

Tényleg őszintén kérdezem: mi értelme a gépnek? Mert gyorsabbnak nem gyorsabb, az fix.

Szerk.: sorry, a gép nem téved, csak műszaki hiba miatt szarik végezni a dolgát  :D

A befelé dobálós aprózásról meg a parkoló-automata jut eszembe, amikor a százast húzogatom a betonon, meg csapkodom, hogy elfogadja. Bár a Teso biztos tenne oda smirglit "gazdaságos-fémpénzkompatibilitásvarázsló" felirattal  :Đ

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 04. 21. 20:20 -kor

#422 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:40

Félig, vagy teljesen  :offtopic: következik. :)
Pedig itt ilyen pénztárak vannak és szerintem elég jól működnek. Hidd el nagyon gyors, azonnal visszaadja a pénzt.
Ha pl  Te adsz aprót, akkor nem a pénztárosank kell leszámolni a kezébe vagy a pultra, csak simán bedobálod és egyből kiírja, hogy mennyi fémpénzt dobtál be. Nem kell a pénztárosnak is ellenőrizni, és nem kell a helyére pakolni.
A visszajáronál is egyszerű dolga van. Az egész pénztár autómata ilyen szempontból, nincs hagyomásnyos kassza része ami kijön a gépből. Van annyi nyílás ahány fajta papír pénz van, 4 vagy 5. (Lehet, hogy csak egy van, de úgy emlékszem, hogy mindegyikhez külön van, majd holnap megnézem. Kártyával szoktam fizetni, akkor meg semmit nem kell csak lehúzni és kódot ütni.) Odaadod a pénzt, odarakja a nyíláshoz, bemegy a mani, nyom egy gombot és ha van visszajáró akkor kiadja a gép. Tehát nem Ő szedegeti össze a papír pénzeket, azt is a gép adja ki csak azt a péntárosnak. A kezedbe nyomja a papírpénzeket, a fém meg kicsörög egy kis tálba.
Ha 178 pénzt fizetsz és adsz egy ötszázast, akkor ő betolja, nyom egy gombot, a kezedbe ad egy pillanat alatt 320 papaírt és kipottyan 2 apró. :)
Érdekesség az is, hogy nem a doboz cigit veszi meg a dohányos, hanem egy kártyát amin rajta van, hogy az milyen cigi. A pénztárak mellett van egy autómata ami fogadja a kártyát és kiadja a vásárolt cigit. Azt hiszem ugyanaz az autómata adja a borotvapengét is.
Az üvegvisszaváltó pedig csináld magad alapon megy. Van a falban egy gép, bele kell dobálni a flakonokat, ha végeztél akkor van két gomb, az egyik ad egy számlát amit levásárolhatsz a boltban, ha a másikat nyomod akkor megy a pénz a vöröskeresztnek. Ami nagyon pozitív, hogy szó szerint midnen műanyag flakon és fém "sörösdoboz" is visszaváltható (dobozos sör, dobozos cola, minden).
Van még egy dolog ami sok bosszúságtól kíméli meg az embereket, mindenhez sorszámot kell tépni. Gyógyszertárban, a felvágottas pultnál, a rendőrségen, a cukrászdában, mindenhol. Így nincs olyan, hogy egy bunkó beáll mások elé.

Szerkesztette: Lipton 2006. 04. 21. 20:42 -kor

#423 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 21:26

Nem Tesco, de az előttem szólóhoz csatlakozik.
Sok bosszúság: Cora, sorszámhúzós felvágottaspult. 39 után visszatértek a 38ra, majd jött a 40. Hölgyemény felháborodik, hogy ő már sosem kerül sorra? Kérdezik tőle, hogy száma? Az nincs...

Corában van üvegvisszaváltó gép is, nem sikerült átvágni, és elhitetni vele sem, hogy a nem visszaváltható üveget is vegye be...

#424 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 21:53

Idézet: Viktorka - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:26

Nem Tesco, de az előttem szólóhoz csatlakozik.
Sok bosszúság: Cora, sorszámhúzós felvágottaspult. 39 után visszatértek a 38ra, majd jött a 40. Hölgyemény felháborodik, hogy ő már sosem kerül sorra? Kérdezik tőle, hogy száma? Az nincs...

Corában van üvegvisszaváltó gép is, nem sikerült átvágni, és elhitetni vele sem, hogy a nem visszaváltható üveget is vegye be...

Rá kell szoktatni az embereket. ;) Látható helyre kell rakni a sorszámtépőt és kész. Az is elég feltűnő, hogy egy sorszám világít a pult mögött és szám szerint szólítanak.

Vonalkódolvasó van az üvegvisszavátó gépekben és meg van adva neki, hogy melyik kódokat fogadhatja el. Itt se vesznek vissza midnent, ha egy üzbegisztáni palackot dobsz be, akkor azt visszadobja.

#425 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 22:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:40

[...]320 papaírt[...]

Két 160 Ft-ost?  :Đ
Különben nagyon jól hangoznak számomra ezek a dolgok. Feltételezem, hogy ezek már máshol (gondolom külföldön) beváltak, így megpróbálkoznak itt is vele.  :up:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#426 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 22:45

Idézet: Picur - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 23:28

Különben nagyon jól hangoznak számomra ezek a dolgok. Feltételezem, hogy ezek már máshol (gondolom külföldön) beváltak, így megpróbálkoznak itt is vele.  :up:

Igen, kint is beváltak és itthon is be fognak. Csak sokan (talán a személytelenség miatt) idegenkednek tőle.
A franciák mindig is az extravaganciájukról voltak híresek. Autóban is, egyebekben is. És bejött nekik.
Az autók is és a hypermarketek is. Nagyon tetszik, hogy a Corákbn oda vannak készítve felfűzve egymás után a zacskók és a pénztáros pakol beléjük. Ugyaníg yzseniális ötletnek tartom az apró-automatát is.
Nem vásárolok igazán sokat Corá-ban, de nem láttam még kasszát állni meghibásodás miatt.
Gondolkoztál már ma?

#427 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 01:31

Idézet: Picur - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 22:28

Két 160 Ft-ost?  :Đ

Sajnos a forintot nem fogadják el. :) Milyen jó is lenne ha 1:1 arányban beváltanák a boltban.

#428 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 06:21

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:40

Félig, vagy teljesen  :offtopic: következik. :)
Pedig itt ilyen pénztárak vannak és szerintem elég jól működnek. Hidd el nagyon gyors, azonnal visszaadja a pénzt.
Ha pl  Te adsz aprót, akkor nem a pénztárosank kell leszámolni a kezébe vagy a pultra, csak simán bedobálod és egyből kiírja, hogy mennyi fémpénzt dobtál be. Nem kell a pénztárosnak is ellenőrizni, és nem kell a helyére pakolni.
A visszajáronál is egyszerű dolga van. Az egész pénztár autómata ilyen szempontból, nincs hagyomásnyos kassza része ami kijön a gépből. Van annyi nyílás ahány fajta papír pénz van, 4 vagy 5. (Lehet, hogy csak egy van, de úgy emlékszem, hogy mindegyikhez külön van, majd holnap megnézem. Kártyával szoktam fizetni, akkor meg semmit nem kell csak lehúzni és kódot ütni.) Odaadod a pénzt, odarakja a nyíláshoz, bemegy a mani, nyom egy gombot és ha van visszajáró akkor kiadja a gép. Tehát nem Ő szedegeti össze a papír pénzeket, azt is a gép adja ki csak azt a péntárosnak. A kezedbe nyomja a papírpénzeket, a fém meg kicsörög egy kis tálba.
Ha 178 pénzt fizetsz és adsz egy ötszázast, akkor ő betolja, nyom egy gombot, a kezedbe ad egy pillanat alatt 320 papaírt és kipottyan 2 apró. :)
Érdekesség az is, hogy nem a doboz cigit veszi meg a dohányos, hanem egy kártyát amin rajta van, hogy az milyen cigi. A pénztárak mellett van egy autómata ami fogadja a kártyát és kiadja a vásárolt cigit. Azt hiszem ugyanaz az autómata adja a borotvapengét is.
Az üvegvisszaváltó pedig csináld magad alapon megy. Van a falban egy gép, bele kell dobálni a flakonokat, ha végeztél akkor van két gomb, az egyik ad egy számlát amit levásárolhatsz a boltban, ha a másikat nyomod akkor megy a pénz a vöröskeresztnek. Ami nagyon pozitív, hogy szó szerint midnen műanyag flakon és fém "sörösdoboz" is visszaváltható (dobozos sör, dobozos cola, minden).
Van még egy dolog ami sok bosszúságtól kíméli meg az embereket, mindenhez sorszámot kell tépni. Gyógyszertárban, a felvágottas pultnál, a rendőrségen, a cukrászdában, mindenhol. Így nincs olyan, hogy egy bunkó beáll mások elé.

a benzinkutakon is hasonló volt annó,amikor kint voltam
bedugod a kútoszlopba a papírpénzt ,és annyi benyát ad ,amennyit fizettél
nem tudom ,ez működik még?

egyszerübb nem kell sorbaállni fizetni a shopban ,ha csak tankolsz
illetve nincs elmenő tankolás,ami nagy divat itthon
HP Pavilion DV-5 1160eh

#429 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 09:35

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:40

OFF
178 az a visszajaro volt, tehat 322 fizetek, es adok egy otszazast, akkor jon a marek apro vissza.
Sorszamot a huspultnal, automata uvegvisszavaltot, sot az utcan olyan szemetesbodont, amibe az elemeket kell dobni, ilyet lattam en Svedorszagban 15(!) eve, sajnos ugy nez ki ennyi ido keves volt, hogy begyuruzzon hozzank.
Coras uvegvisszavalto: en anno diakmeloban voltam az automata mogott, az nem vonalkodra, hanem alakra osztalyozott, volt is tevedese, volt egy noname akcios eldobospalackos asvanyviz szuperakciosan kb. 49 ft/uvegert, na ennek a palackjat a masina elfogadta apentas palacknak ugy 20 ft-ert. Mar a 49/uvegert az asvanyviz is eleg beszerzesi ar alatt/kornyeken gyanus, es akkor ebbol bukott a cora meg 20 ft-ot annal, aki azt hitte ez visszavalthato ;)/.
ON
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#430 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 09:45

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 7:21

egyszerübb nem kell sorbaállni fizetni a shopban ,ha csak tankolsz
illetve nincs elmenő tankolás,ami nagy divat itthon

Ilyen itt soha nem lesz.
Megölné a shopot, amin az igazi haszon van. Nem mennél be és nem vásárolnál ad-hoc jelleggel semmit.
Ez nem érdeke a kutaknak. Többet bukna az eladáson, mint most az elhajtásokból szvsz.

#431 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 11:44

Idézet: asdf - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 9:35

OFF
178 az a visszajaro volt, tehat 322 fizetek, es adok egy otszazast, akkor jon a marek apro vissza.
Sorszamot a huspultnal, automata uvegvisszavaltot, sot az utcan olyan szemetesbodont, amibe az elemeket kell dobni, ilyet lattam en Svedorszagban 15(!) eve, sajnos ugy nez ki ennyi ido keves volt, hogy begyuruzzon hozzank.
Coras uvegvisszavalto: en anno diakmeloban voltam az automata mogott, az nem vonalkodra, hanem alakra osztalyozott, volt is tevedese, volt egy noname akcios eldobospalackos asvanyviz szuperakciosan kb. 49 ft/uvegert, na ennek a palackjat a masina elfogadta apentas palacknak ugy 20 ft-ert. Mar a 49/uvegert az asvanyviz is eleg beszerzesi ar alatt/kornyeken gyanus, es akkor ebbol bukott a cora meg 20 ft-ot annal, aki azt hitte ez visszavalthato ;)/.
ON

Nem igazán értem, hogy miért cserélted meg a fizetendőt és a visszajárót abban amit írtam. :) Végülis mindegy, mert így is ugyanaz a lényeg, csak nem értem. :)
178-cat fizetsz, 500-at adsz, visszakapsz 322-t. Ezt javítottad át 322 fizetésre és 178 visszajáróra. ;)
Az üvegvisszaváltót csak tippeltem, de biztos vagyok benne, hogy itt vonalkódra megy. A sörösdobozokat pl nem lehet megkülönböztetni forma alapján, mert ugyanolyan az összes. Ráadásul sokkal egyszerűbb a vonalkódot leovasni mint a formát figyelni. Elég hülyeség olyan gépet csinálni ami a formát nézi.
Elembedobó is van a boltban, csak azért nem adnak pénzt. :)

Idézet

Igen a kutak többsége ilyen, papírpénzt és bankkártyát fogad el. Sokkal több a személyzet nélküli kút, az ilyen helyeken olcsóbb benzin. Ha itt a környéket nézem, akkor 7 kútból csak kettőnél van személyzetm a többi mind autómata.
Diesel sincs minden kúton, akinek ilyen kocsija van, annak néha keresgélni kell.

Idézet

Ez nem érdeke a kutaknak. Többet bukna az eladáson, mint most az elhajtásokból szvsz.

Előbb utóbb otthon is lesz ilyen, már olvastam róla híreket. Kevesebb a haszon, de a kültségek is sokkal alacsonyabbak az ilyen kútnál. Nem kell alkalmazottat fizetni, nem kell állandóan az üzlet árukészletét tölteni, rendelni. Nem kell fűteni, kivilágítani és még sorolhatnám. Az is szempont, hogy a kutasok nem tudnak okoskodni, lopni. :)
Én pl még soha, semmit se vettem benzinkúton a boltban mert sokkal drágább.

#432 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 12:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 12:44

Előbb utóbb otthon is lesz ilyen, már olvastam róla híreket. Kevesebb a haszon, de a kültségek is sokkal alacsonyabbak az ilyen kútnál. Nem kell alkalmazottat fizetni, nem kell állandóan az üzlet árukészletét tölteni, rendelni. Nem kell fűteni, kivilágítani és még sorolhatnám. Az is szempont, hogy a kutasok nem tudnak okoskodni, lopni. :)
Én pl még soha, semmit se vettem benzinkúton a boltban mert sokkal drágább.

Én személy szerint támogatnám, de nem látok sok esélyt a dologra  :(

#433 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 13:06

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 12:44

Nem igazán értem, hogy miért cserélted meg a fizetendőt és a visszajárót abban amit írtam. :) Végülis mindegy, mert így is ugyanaz a lényeg, csak nem értem. :)
178-cat fizetsz, 500-at adsz, visszakapsz 322-t. Ezt javítottad át 322 fizetésre és 178 visszajáróra. ;)

Mert 322-ot visszaadni az egy ketszazas, egy szazas, egy huszas, meg egy kettes /azaz 3 fempenz/. 178-at visszaadni meg a legkevesbe optimalis verzio, szazas, otvenes, huszas, tizes, otos, kettes, egyes kell hozza /azaz 7 fempenz 7 kulon rekeszbol a kasszaban, minden cimletbol egy db./.
Archív:

#434 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 14:31

Idézet: asdf - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 13:06

Mert 322-ot visszaadni az egy ketszazas, egy szazas, egy huszas, meg egy kettes /azaz 3 fempenz/. 178-at visszaadni meg a legkevesbe optimalis verzio, szazas, otvenes, huszas, tizes, otos, kettes, egyes kell hozza /azaz 7 fempenz 7 kulon rekeszbol a kasszaban, minden cimletbol egy db./.

Továbbra se értem, hogy miért cserélted fel a számokat. Egy kitalált példa volt, hogy mi van ha 178-cat fizetsz és adsz egy ötszázast.
Vagy az zavar, hogy a kitalált példában könnyebb lenne visszaadni ha fordítva lenne? :) A boltbe se mondják azt, hogy most cseréljük meg, mert úgy optimálisabb lenne visszaadni. ;)
Komolyan nem értem, hogy mi a problémád. :)

#435 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 14:36

Jajj, megvan. En irtam anno 188-at, mint legrosszabb eshetoseget, aztan azt hittem ennek fonala lett tovabbvive, de most veszem eszre, hogy 178 lett irva a tovabbiakban, nem 188 :D
Archív:

#436 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 22. 19:38

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 22:53

...
Vonalkódolvasó van az üvegvisszavátó gépekben ...

Dudorkód!  :D

Ha megnézitek, a visszaváltható palackok alsó élén különféle kombinációkban apró dudorok vannak, minden palacktípusnak más és más.

Ez nem csak az üvegvisszaváltók miatt van rajtuk, hanem a gyárak igy tudják kiválasztani a saját szabványon kívüli palackjaikat. ( pl. kisebb boltokban, kocsmákban, belekeveredhet a Stellás :wub: (borsodi termék) palackok közé a Heinekenes :beer: (komáromi termék). Ezeket 1 gépsor a dudorkód szerint kiválogatja, aztán a gyárak kicsereberélik egymással )

#437 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 20:04

Idézet: cyberde - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 19:38

Dudorkód!  :D

Ha megnézitek, a visszaváltható palackok alsó élén különféle kombinációkban apró dudorok vannak, minden palacktípusnak más és más.

Műanyag palackokról írtam, azokon nincs dudor, a gép a vonalkódot nézi meg.

#438 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 09:55

Újabb kellemes meglepetés - a polcon még 740 Ft-ra árazott mosogatógéphez való öblítő (nem tesco gazdaságos) a pénztárnál már 850 volt.Sajnos már csak itthon vettem észre. :reklamacio:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#439 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 10:00

Ünnepélyes bejelentés:

A gyöngyösi tescoban van piros pöttyös. :)

#440 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:10

Akkor lehet hogy az egriben is van? :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »