Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:29
Nem teljesen értem a kérdést.
A kártyával kb. 20 méterről is kinyithatod a kocsit, vagy be is zárhatod, ha úgy tartja a kedved, akár külön csak a csomagtartót is nyithatod vele.
Ha pedig aktiválva van (default) az automata nyitás-zárás, akkor a kocsi első ajtajától a csomagtartóig, és attól kb 1 méteres körzetben ha ott a kártya, akkor kézrátétellel nyílnak az ajtók.
Ha csak a csomagtartót nyitod (ott állsz) csak az nyílik.
Bezárás: azonnal az összes kilincsen lévő gombbal vagy ~60 sec után automatán, ha már a kártya nincs a körzetben (vagy azaz pl. nem ülnek a kocsiban a kártyával - ilyenkor belülről persze zárható). Véletlen nyitás ellen is zár: távirányítóval nyitod, de mégse nyitsz ajtót, akkor ~30-40 sec után visszazár.
Gyári rendszer és az utólagos rendszer közötti különbség elég nagy
Amit én néztem és elfogadható árban volt, annál úgy működik a dolog, hogy van egy kártya, rajta egy gomb. Automatikusan nyitva vannak az ajtók ha a kártya a közelében van és záródik ha a kártya eltávolodik a kocsitól. Nekem az eltávolodásnál lévő 10-15 méteres hatótáv nem tetszik (gyakorlatilag csak akkor zárja az ajtót, ha már 10-15 méterre van tőle a kártya). Nyitni pedig akkor nyílik ha a kártya 2-3 méterre van a kocsitól (központizárat kinyitja).
Lehet "manuálisan" is lezárni, ehhez meg kell nyomni a gombot a kártyán a záráshoz majd a következő kinyitáshoz is. De ekkor gyakorlatilag "eltűnik" az előnye az egyszerű távirányítós riasztókhoz képest (gombot kell nyomogatni).
Ezt az automatikus visszazárást ezek nem tudják, csak akkor zár ha eltávolodik a kártya vagy pedig meg lett a kártyán nyomva a gomb.
Amit még nagyon hangoztatnak az a "rablásgátlás": ha járó motorú kocsinál a kártya eltávolodik a kocsitól, akkor leáll a motor (ehhez ugye zsebben kell tartani a kártyát). Bár gondolom egy gyári rendszernél ez természetes

(meg nemhiszem, hogy egy 6 éves Almera-ból kiszednének a pirosnál, mert annyira kell valakinek, főleg mivel mindig bezárom az ajtókat belülről)