HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 14:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:37

Nincs több kérdésem...  :respect: :nevet2: :nevet2:

:think:  :confused:
Ha úgy érzed, hogy valamiben hülyeséget mondtam volna, oszd meg. De mint említettem a bemutatós cuccok többször szerepeltek, ergo ezeket (moci,csapágyak) cipelte körbe az országba x-y autó nagyker kirendeltségekre, oda összecsődítve környékből a szerelőket/boltosokat. De felőlem csalhattak is, akármilyen spéci csapágy is lehetett, leszarom, bár sokkal valószínűbb hgoy tényleg prolonggal kezelt alkatrészek voltak.

De úgy látszik hogy mókamesternek tűnök, aki mások szórakoztatására irogat... imádok vicces dolgokat kitalálni... Komolyan... :(

De a baszogatásom helyett beszélj élőben vki olyannal ,akinek volt/van az autójában, mint hogy engem piszkálsz  :mad: . Nekünk volt/van 2 autóban, nem neked... Az opelosok fasza csávók, nekik lehet hinni... én egy idióta vagyok biztos... Ha az opelosok azt mondják hogy a prolong is jó, akkor is... :omg:

Satriani: Akartad kérdezni milyen sorrendben ;) ?  Köcce a linket :respect:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 02. 15:07 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:09

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:36

szerintem erre itt senki nem kiváncsi már bocs... a prolong-on is jól szórakoznak látom :Đ

#283 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:57

Ha úgy érzed, hogy valamiben hülyeséget mondtam volna, oszd meg. De mint említettem a bemutatós cuccok többször szerepeltek, ergo ezeket (moci,csapágyak) cipelte körbe az országba x-y autó nagyker kirendeltségekre, oda összecsődítve környékből a szerelőket/boltosokat. De felőlem csalhattak is, akármilyen spéci csapágy is lehetett, leszarom, bár sokkal valószínűbb hgoy tényleg prolonggal kezelt alkatrészek voltak.

De úgy látszik hogy mókamesternek tűnök, aki mások szórakoztatására irogat... imádok vicces dolgokat kitalálni... Komolyan... :(

De a baszogatásom helyett beszélj élőben vki olyannal ,akinek volt/van az autójában, mint hogy engem piszkálsz  :mad: . Nekünk volt/van 2 autóban, nem neked... Az opelosok fasza csávók, nekik lehet hinni... én egy idióta vagyok biztos... Ha az opelosok azt mondják hogy a prolong is jó, akkor is... :omg:

Szerintem ilyen nanorobotokkal átalakítja a fém kristályszerkezetét, felmelegíti, edz rajta egyet, oszt még le is hűti. És akkor lesz sok HRc. Minél tovább tudnak dolgozni rajtuk a kis fószerek, annál keményebb lesz a motor. Ha valaki 1 éven át használja (tehát minimum 10 flakon ilyen csodaszert megvett), akkor már látszik majd a hatása, mert nem tudod már kézzel benyomni a szelepfedél tetejét!

#284 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:13

Idézet: diegho - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:09

szerintem erre itt senki nem kiváncsi már bocs... a prolong-on is jól szórakoznak látom :Đ

Te hoztad fel ott az autós dolgokat...
Elolvastad már? Nem... gondolom... mert én írtam az egész népítéletet is... tuti. Csak fikázz hasadra ütve... az okos. Legalább annyira, mint ahogy a másik topicban reagáltál :D :nevet2:

Locutus, ez a poénkodás mire jó? :think: Komolyan... Ha nem hiszed, nem hiszed. Hülye vagyok, azt kész. Meg hobizolinál a cégnél is azok, meg még sok ezren. De olyan jót poénkodtok ezen diabloval, hogy hihetetlen... lehet nekem is azt kéne, és nem húznám fel magam ilyeneken...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 02. 15:17 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#285 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:20

Én nem mondtam, hogy hülye vagy. Suzukisoknak is jó lenne ez a prolong, akkor nem lenne olyan horpadós a fém rajtuk :)

#286 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:26

Nekem talán ŐŐőőőőő!!Kép
Asztalravissza!

#287 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:32

Nekem ő vagy ő.

#288 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:46

az első

Idézet

Valahogy a német autógyárak nem használják ki a szép nőkben rejlő publicitást. Az még hagyján, hogy a nőket leplekbe burkolják, náluk divat a férfi hostess, akit talán hostnak hívnak. Ők biztos jól sakkoznak és megbőrözik a csapot, de miért kell öltönyös hímekkel köríteni az autókat a sajtónapokon?
:nevet:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#289 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:32

Nekem ő vagy ő.

A Lancia-s csaj kicsit Katie Holmes-os :) Egyébként az Alfások :D

#290 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:25

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:08

Azt, hogy jóhogy a Honda 2006-ban rájött, nem ártana egy 6 sebességes váltó az Accordba :D
De te magad írtad le mellesleg, hogy az Alfa a legnehezebb.

A váltót illetően igazad van, valóban jobban illik a dízelekhez a hatos váltó. De a Honda még így sem teljesít rosszul, az új váltóval pedig még jobb eredményei lehettek volna. Szóval a motort illetően még mindig ott tartunk, hogy semmivel sem rosszabb a legfrissebb motoroknál :)

Az Alfát pedig senki nem kérte, hogy gyártson nehéz autót :) Már ha egyáltalán olyan nehéz az a kocsi, mint amilyen nehéznek az AB írja. :think: Nézd meg ezt a pdf-et: http://www.euroncap.com/images/results/lar...tasheet%202.pdf Tesztelt modell: 1,9-es dízel. Tömeg: 1552 kg. Az AB adata ennél több mint egy mázsával több.  :confused: Mindegy, akárhogy is van, a törésteszt jó eredménye nem lehet "alibi" a túlsúlyra: a Prius 1300 kilósan is 5 csillagot kapott, de az 5 csillagosak közül a Laguna, 407, 9-3, C-Klasse stb. is mind könnyebbek a 159-nél.

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 02. 16:27 -kor

#291 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:25

A váltót illetően igazad van, valóban jobban illik a dízelekhez a hatos váltó. De a Honda még így sem teljesít rosszul, az új váltóval pedig még jobb eredményei lehettek volna. Szóval a motort illetően még mindig ott tartunk, hogy semmivel sem rosszabb a legfrissebb motoroknál :)

Az Alfát pedig senki nem kérte, hogy gyártson nehéz autót :) Már ha egyáltalán olyan nehéz az a kocsi, mint amilyen nehéznek az AB írja. :think: Nézd meg ezt a pdf-et: http://www.euroncap.com/images/results/lar...tasheet%202.pdf Tesztelt modell: 1,9-es dízel. Tömeg: 1552 kg. Az AB adata ennél több mint egy mázsával több.  :confused: Mindegy, akárhogy is van, a törésteszt jó eredménye nem lehet "alibi" a túlsúlyra: a Prius 1300 kilósan is 5 csillagot kapott, de az 5 csillagosak közül a Laguna, 407, 9-3, C-Klasse stb. is mind könnyebbek a 159-nél.

Ez a * dolog onmagban semmit nem jelent, ulhetsz 5*-s autoban, de semmit nem er az egesz egy 1*-s Kamaz ellen :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#292 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:34

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:25

Miért lenne jobb eredménye? Ha 6-ban mérik azt is szvsz rosszabbat ment volna az is 80-120 esetében.  :think:

De ezzel kapcsolatban nem kell engem "győzködni", nem hiszem hogy írtam valahol, hogy rossz az a dízel.

Én nem tudom, hogy miért nehéz az Alfa, lehet hogy tényleg elírás, és nem nehezebb, csak lehet hogy extra hosszú a 6-osa.

Nem hinném, hogy a papíron erősebb dízel rosszabbul teljesítene <> vagy mégiscsak a Honda 340 NM-es csúcsnyomatéka számít? :D - merem remélni hogy nem, hiszen ez akkor alapjaiban rengeti meg az "elveket" :)

Drukk a Hondának: AWAKE! Hozzanak már ki egy kisebb motort is, hasonlóan kiegyensúlyozottat és jót, dízelben... Azzal "alávághatnának" az egyre jobban terjedő kis, 1.5-1.6 dízeleknek, és a régebbi 1.9-eseknek.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 02. 16:36 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:43

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:34

Miért lenne jobb eredménye? Ha 6-ban mérik azt is szvsz rosszabbat ment volna az is 80-120 esetében.  :think:
...
Nem hinném, hogy a papíron erősebb dízel rosszabbul teljesítene <> vagy mégiscsak a Honda 340 NM-es csúcsnyomatéka számít? :D - merem remélni hogy nem, hiszen ez akkor alapjaiban rengeti meg az "elveket" :)

Arra gondoltam, hogy ha azt feltételezzük, hogy a végsebességet meg akarták tartani, akkor a hatodik megegyezik a régi ötödikkel, ergo a 80-120 eredmény nem változik. Viszont az új negyedik biztosan rövidebb a régi negyediknél, így a másik rugalmassági teszt adatai jobbak lesznek.

Nem a csúcsnyomaték számít :) Az adott pillanatban elért teljesítmény viszont igen. A Honda valószínűleg a fordulatszám-tartomány nagy részében erősebb az Alfánál, de a csúcsértéke az Alfának magasabb. Más oldalról a Honda könnyebb, lehet, hogy gyorsabb a gázreakciója, és a váltófokozatai is jobban passzolnak a motorhoz, mint az Alfánál... Az Alfa hatodikban nagyon harmatos volt a másik háromhoz képest, nem nagyon tudok másra gondolni, mint arra, hogy a váltó, a tömeg és a "kis" köbcenti együtt adják ki ezeket az eredményeket. Csak spekulálok :) Ja, és nyilván az Alfa is piszok jól megy, ha nem stopperrel méregeted, hanem elkezded használni :)

#294 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:00

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:57

Szerinted tényleg megváltoztatja az acél szerkezetét? :nevet2:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#295 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:03

Ehhez a témához (kis motor, nagy motor, teljesítmény, nyomaték, tömeg, stb) hoztam még pár adatot. Az Anti Honda Brigád aktivitására különösen számítok, lehet jönni fikázni :cool:

Az idézetek a toyoklub fórumáról vannak, Palaczk nevű cartárs tollából származnak; a helyesírási hibákat kéretik neki címezni :D A szmájlik nyilván hiányoznak, nem tököltem a pótlásukkal.

Idézet

Na , megvolt az új Civic első összehasonlító tesztje az AB-ben : Civic 1.8 vs Citroen C4 2.0 , Mazda 3 2.0 és Seat Leon 2.0 . Árfüggetlen értékelésben a Mazda nyert (368 pont) , a Civic lett a második (363) , harmadik a Leon (360) és utolsó a C4 (353) . Árat is beleszámítva a Leon feljött az első helyre (435 pont) , a Civic maradt második (431) , a Mazda harmadik (429) és a Citroen a sereghajtó (400) . Nem meglepő : míg a Leon 17.990 euro , addig a Honda 19.300 , a Mazda 20.490 , a Citroen pedig 23.190 !

Ami a fogyasztást illeti : a Civic tesztátlaga 8.4 , szóval ennyit a tizenakárhány literekről Smile

Amúgy viszont ez is egy tipikus Honda-motor , értsd : pörgetni kell . Ezt elég jól jellemzi , hogy amíg pl. a Seatnak négyesben 60-ról 100-ra 6.9 mp kell , addig a Civicnek 9.3 , 80-ról 120-ra hatodikban pedig a Seat 12.1 , a Civic 18.8 mp alatt gyorsul fel (utóbbi adatot a Camrym marha hosszú ötödikjével is alulmúlom (17.5) szemforgat) ... hát ja , nem mindegy , hogy 174 Nm/4300 , vagy 200 Nm/3500 . Pörgetve viszont fej-fej mellett vannak : 0-100 Civic és Seat egyaránt 8.9 mp .

Ja , és tényleg a Civicben van hátul a legnagyobb lábtér , ilyen karosszéria-forma mellett döbbenetes nagymosoly

Idézet

Most olvastam a dízel Civic tesztjét is az AB-ben : 0-100 9.3 , vmax 205 (a benzinesé ugyanennyi) , 60-100 IV / 80-120 VI 6.2 / 11.2 mp (tessék csak összevetni ezt a benzinesével !) , és tesztfogyasztás 6.2 nagymosoly ... számomra nem lenne kérdés , hogy melyiket válasszam szivecske

Idézet

Civic üres súly 1320/fogyi 8.4 (gyári átlag 6.6 , ezt a viccet nemtom hogy találták ki Confused ...) - 22 pont
Mazda 3 1280 kg/8.8 liter (gyári 8.2) - 20 pont
Citroen C4 1350 kg/9.1 liter (7.6) - 19 pont
Seat Leon 1375 kg/9.9 liter (8.1) - 15 pont

Ugye az összes többi motor kétliteres , csak a Civicé 1.8-as .

Idézet

Vmax Mazda 200 , Honda 205 , Citroen 207 , Seat 210 kmh

0-100 Citroen 9.9 , a többi 8.9 mp

0-130 Citroen 15.6 , Honda 15.0 , Seat 14.2 , Mazda 14.0 mp

60-100 négyesben Honda 9.3 , Citroen és Mazda 8.8 , Seat 6.9 mp

80-120 ötösben ill. hatosban (Honda és Seat) Honda 18.8 , Citroen 14.1 , Mazda 12.3 , Seat 12.1

Főleg a rugalmasságból látszik , hogy a Seat váltója alighanem rövid - ezek az értékek már-már dízelesen jók , amihez nyilván pörgetés kell egy olyan kétliteres szívó benzinesnél , ami egy üresen 1375 kilós kasztnit visz . Ugyanakkor viszont a végsebesség sem rossz Surprised ! Szóval - megy , de eszik . Hát ja , csodák nincsenek ...

#296 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:06

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:43

Arra gondoltam, hogy ha azt feltételezzük, hogy a végsebességet meg akarták tartani, akkor a hatodik megegyezik a régi ötödikkel, ergo a 80-120 eredmény nem változik. Viszont az új negyedik biztosan rövidebb a régi negyediknél, így a másik rugalmassági teszt adatai jobbak lesznek.

Nem a csúcsnyomaték számít :) Az adott pillanatban elért teljesítmény viszont igen. A Honda valószínűleg a fordulatszám-tartomány nagy részében erősebb az Alfánál, de a csúcsértéke az Alfának magasabb. Más oldalról a Honda könnyebb, lehet, hogy gyorsabb a gázreakciója, és a váltófokozatai is jobban passzolnak a motorhoz, mint az Alfánál... Az Alfa hatodikban nagyon harmatos volt a másik háromhoz képest, nem nagyon tudok másra gondolni, mint arra, hogy a váltó, a tömeg és a "kis" köbcenti együtt adják ki ezeket az eredményeket. Csak spekulálok :) Ja, és nyilván az Alfa is piszok jól megy, ha nem stopperrel méregeted, hanem elkezded használni :)

Hát szvsz kizárt hogy a 6. megegyezzen a régi 5.-el.  :think:

Mondok egy "rossz" példát: a régi Megane 1.9 dci (vagy Scenic dci, amelyek 102 LE-s voltak) 5 sebességes váltóval voltak szerelve, és 4000-nél pontosan 180-at mentek (ez már közel a végsebesség, ami egyébként 190 volt, azaz majdnem elmentek szinte a leszabályzásig 5-ben).

Az új, amely 6 sebességes, ugyanúgy 5-ben (!) 180-at megy 4000-nél, 6-ban 180-nál pedig 3300-at pörög, miközben a végsebesség 10 km/h-val nőtt csak.

Látható, hogy nemcsak "felosztották" a fokozatokat, hanem a 6. jelentősen hosszabb is.

A példában az a rossz, hogy közben izmosodott valamennyit a motor.

Magyarán: az Alfa pörgősebb karakterisztikájú. De ez érthető is hiszen kisebb és erősebb.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 02. 17:09 -kor

#297 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:10

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 17:06

A példában az a rossz, hogy közben izmosodott valamennyit a motor.

Legalább te olvasod is, amit írsz :)

Rossz a példa. Ha a motor nem erősödik, és azonos marad a végsebesség, akkor nagyon-nagyon valószínű, hogy a végáttétel nem változott.

SZERK: nem azonos a végsebesség.
http://www.honda.hu/modellek.php?id=70
http://www.honda.de/...data.php?mv=880

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 02. 17:14 -kor

#298 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:27

Az emlitett Alfanal (1.9) 85 km/h sebessegnel 1500 a fordulatszam 6.-ban, 4000 a fordulat 210 km/h sebessegnel.

#299 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:00

Szerinted tényleg megváltoztatja az acél szerkezetét? :nevet2:

Akkor mittomén hogy mit csinál. Beépül és felkeményíti. Ez tény-próbáld meg sima szerszámmal fúrni.... Hogy hogy, azt nem tudom.

#300 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:22

>Vélemény?<
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »