HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   lancet 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:57

:think:  :confused:
Ha úgy érzed, hogy valamiben hülyeséget mondtam volna, oszd meg. De mint említettem a bemutatós cuccok többször szerepeltek, ergo ezeket (moci,csapágyak) cipelte körbe az országba x-y autó nagyker kirendeltségekre, oda összecsődítve környékből a szerelőket/boltosokat. De felőlem csalhattak is, akármilyen spéci csapágy is lehetett, leszarom, bár sokkal valószínűbb hgoy tényleg prolonggal kezelt alkatrészek voltak.

De úgy látszik hogy mókamesternek tűnök, aki mások szórakoztatására irogat... imádok vicces dolgokat kitalálni... Komolyan... :(

De a baszogatásom helyett beszélj élőben vki olyannal ,akinek volt/van az autójában, mint hogy engem piszkálsz  :mad: . Nekünk volt/van 2 autóban, nem neked... Az opelosok fasza csávók, nekik lehet hinni... én egy idióta vagyok biztos... Ha az opelosok azt mondják hogy a prolong is jó, akkor is... :omg:

Satriani: Akartad kérdezni milyen sorrendben ;) ?  Köcce a linket :respect:

Üdvözlet mindenkinek.

prolong: használgattam én is, nem egy rosz adalékanyag, amiket én észrevettem: kicsit egyenletesebben járt a motor és a fogyasztás is csökkent pár decit. De ennyi. nem csodaszer. Csodaszerek nincsenek.

Amit meg a 66=>90 keménységről írtál: enyhén szólva bugyutaság. Jelenleg gépészmérnöknek tanulok (2. diploma). Igaz, hogy még csak a suli közepén vok, de erre a keménységnövekedésre bátran ki merem mondani, hogy írtózatos kama.

Azt a 65-66HRC-s keménységet is viszonylag bonyolult, időigényes és magas hőfokon történő edzésekkel érik el (plusz a megfelelő ötvözőanyagok használatával) és ez az érték is csak az anyagszerkezet felületére igaz (többszörös felületedzéssel érik el, a járgányok motorjainál meg nem mondom pontosan milyen vastag lehet ez a réteg, de szvsz 5-10mm-nél nem valószínű, hogy vastagabb).

Az a vasötvözet, melyet ilyen felületi keménységűre edzenek:
1 - tutibiztos, hogy nem edzhető 90HRC-re (hacsak nem beolvasztják, újraötvözik mindenféle felületi keménységet, kopásállóságot növelő ötvözőkkel, aztán újraöntik + edzik - de ekkor meg más egyéb tulajdonságai romlanak, így motorépítéshez már valszeg teljesen alkalmatlan lenne.)
2 - ha maga az anyag alkalmas is lenne a 90HRC keménységűre edzésre (erőssen kizárt) akkor sincs az az isten, hogy ezt bármilyen kenőanyag előhozza
Terhe nincs, az ég felé tart - holdhajó.
/Dohaku (?-1675)/

#302 Felhasználó inaktív   lancet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:31

Még annyi, hogy habár nem rossz a prolong, annyi pénzt, amennyibe kerül nem fizetnék érte. Én ingyen tudtam szerezni ismerős által pár liter, akkor használgattam.

Egyébként tervezem, hogy a suliban az egyik tanár segítségével a laborban "bevizsgálgatjuk" a prolongot. Csak szereznem kéne belőlle, meg rábeszélnem a tanárt.  :D
Terhe nincs, az ég felé tart - holdhajó.
/Dohaku (?-1675)/

#303 Felhasználó inaktív   csehga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:55

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:22

nekem bejön, habár abszolút amerikai autó párti vagyok. :)

#304 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 19:07

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:22

6,6M korrekt ár érte. Sokkal inkább egy ilyen kéne, mint egy Golf GTI 8 milláért.

#305 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 19:17

Én Skoda párti vagyok és szeretem ahogy kinéznek autóik, de nem kellene már frissíteni a formát is valami másra? A Seat már lépett azóta vagy kettőt dízájnban.

Érdekességképpen: errefelé valahogy elfogytak az Octaviák. alig látok belőle valamennyit. Miért?
Asztalravissza!

#306 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 19:24

Kory!

Marha ideges vagy... mi dúlt fel ennyire, tuti valami nő van a dologban.
A Wartburgot tényleg én írtam el. :)

Egyébként ha a motor kraftjának 60%-át a surlódás emészti fel és ezt felére csökkenti a prolog, akkor az csak 30% lesz. Tehát 40% lenyomott kraft helyett lesz 70%, ami barátok között is 75%-os növekedés.
Beöntöm a Golfba, aztán lesz vagy 140Le-s és kevesebbet is eszik. :D

Kami marketing.
Elhiszem, hogy valamelyest javíthat..
De hogy víz, olaj, meg homokkal, mint a reklámban. persze-persze..
kamu az egész.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#307 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:03

Idézet: Syner - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:42

a VW féle háromhengeres után valóban felüdülés

Mi a gond az 1.4 TDI 3 hengerével?  :think:  Komolyan nem értem. Mondjuk az esetleg, hogy ez a fejlesztésű motor már 6 éves és amikor megjelent az egyik legmodernebb technologia volt a 195Nm-el meg a 75LE-vel? Hol volt akor a Fiat 1.3 Multijetje? (igaz, hogy most már továbbfejleszthetnék egy picit) Vagy hangos? Nem hangosabb mint a 4 hengeres TDI. A hangja picit másabb a 3 henger miatt. Ennyi.

#308 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:05

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:46

Na igen jó hogy mondtad..... 2006-ot írunk és az egyik jó-nak nevezett autógyártó konszern 3 hengeres motorokat gyárt....
ez a :lol:

Hát még az milyen LOL, hogy 2006-ot írunk és az egyik nagyra tartott olasz autógyártó még mindig megbízhatósági problémákkal küszködik.

Szerkesztette: Twelve 2006. 03. 02. 20:12 -kor

#309 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:27

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 20:03

Mi a gond az 1.4 TDI 3 hengerével?  :think:  Komolyan nem értem. Mondjuk az esetleg, hogy ez a fejlesztésű motor már 6 éves és amikor megjelent az egyik legmodernebb technologia volt a 195Nm-el meg a 75LE-vel? Hol volt akor a Fiat 1.3 Multijetje? (igaz, hogy most már továbbfejleszthetnék egy picit) Vagy hangos? Nem hangosabb mint a 4 hengeres TDI. A hangja picit másabb a 3 henger miatt. Ennyi.

nem az 1.4 TDI-ről volt szó, hanem az 1.2 3 hengeres benyásokról,
a TDI csak utánna került szóba, hogy az is 3 hengeres
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#310 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:31

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 20:05

Hát még az milyen LOL, hogy 2006-ot írunk és az egyik nagyra tartott olasz autógyártó még mindig megbízhatósági problémákkal küszködik.

több nagyra tartott német autógyártó pedig már megbízhatósági problémákkal küszködik :help:
így hamarabb megtalálsz:

#311 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:48

Idézet: Syner - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:31

több nagyra tartott német autógyártó pedig már megbízhatósági problémákkal küszködik :help:

:D

Ocvatvia RS tetszik, bár a sima enyhén szólva unalmas...

Nem tom, azt mondták, hogy márpedig felkeményíti a felszínnél. Azért is nem olyan mint a metabond, és kell várni  ~1000 mire "beépül". Mint említettem kémia nem az én pályám, passzolom, keressétek meg őket emailben... És ha nem szxerűen fejezem ki a kémiai folyamatot, attúl még nem kell kirötyögni :p . ~10K körül van, mint egy kanna normálisabb olaj, és mivel mondjuk 25E helyett ráérsz ~50E nél cserélni, így nem ~kerül többlet lóvéba. ZXen ~lityit, Picasson ~felet vitt le fogyasztásban, hogy konzerválás melett anyagilag is legyen vmi haszna.

Nem tudom, de környékről is kopnak az Octaviák, 2-3 éve több volt... Viszont Superb az van pár. (Vállalati vezetőknek 60% Superb, 30%C5 10% A6) Igaz, Skoda itt van esztergomban, többiek meg messze; meg (külsőt leszámítva) ennyi lóvért :up: .
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#312 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:00

Idézet: Syner - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 20:31

Jah csak azt ne felejtsük el, hogy az egy-két modellnél van csak és mostanában jelentkezett (amit valószínűleg hamar meg is fognak oldani), míg a Fiat konszern gyöngyszeménél már picitt régebb óta fennál az összes modellre.

#313 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:07

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 17:27

Az emlitett Alfanal (1.9) 85 km/h sebessegnel 1500 a fordulatszam 6.-ban, 4000 a fordulat 210 km/h sebessegnel.

Aszittem ezek már 1500-tól húznak mint az állat.... vagy lehet hogy mégsem? ;)

#314 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:29

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:00

Jah csak azt ne felejtsük el, hogy az egy-két modellnél van csak és mostanában jelentkezett (amit valószínűleg hamar meg is fognak oldani), míg a Fiat konszern gyöngyszeménél már picitt régebb óta fennál az összes modellre.

ez az összes modell kicsit túlzás
azért VW-ből is van mit válogatni egy-két modell, hm Golf4, Bora, Golf5, új Passat :think:
így hamarabb megtalálsz:

#315 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:36

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:00

Figyi mond azt nyugodtan hogy olasz autóellenes vagy, és akkor nem kell feleslegesen vitázni. Az új Alfák semmivel sem megbízhatatlanabbak mint a bármelyik német márka! Nekem pl. az égvilágon semmi bajom nincs a kocsival pedig naponta használom....

#316 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:45

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:36

Nekem pl. az égvilágon semmi bajom nincs a kocsival pedig naponta használom....

csatlakozom, és bátyám is

Szerkesztette: Syner 2006. 03. 02. 21:45 -kor

így hamarabb megtalálsz:

#317 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:02

Idézet: Syner - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 21:45

csatlakozom, és bátyám is

Nocsak egy cartárs? :D www.alfaamore.hu oldalt ismered? :)

#318 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:03

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 22:02

Nocsak egy cartárs? :D www.alfaamore.hu oldalt ismered? :)

nem, csak szintén olasz, Fiat
így hamarabb megtalálsz:

#319 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:49

Kép
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#320 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 23:04

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 22:36

Figyi mond azt nyugodtan hogy olasz autóellenes vagy, és akkor nem kell feleslegesen vitázni. Az új Alfák semmivel sem megbízhatatlanabbak mint a bármelyik német márka! Nekem pl. az égvilágon semmi bajom nincs a kocsival pedig naponta használom....

Mi számít "új Alfának"? A 159-est leszámítva azért elég öregecskék már a modellek (most fog jönni a 169-es), tudtommal a 147-esnél is csak ráncfelvarrás volt. A 159-es esetén fogadkoztak a sajtótájékoztatón, hogy megbízható középkategóriás autót fognak gyártani (a 156-os Alfa finomanszólva sem tartozott ebbe a kategóriába és ezt még az Alfa mérnökei is elismerték), hogy így lesz-e ez azt majd az idő eldönti én mindenesetre nagyon bízom benne.  :up:
Bár ezek a fogadkozások fene tudja mit érnek, a Passat bemutatóján is az volt a duma, hogy az elmúlt évek gyengélkedései után, a VW újra egyet fog jelenteni a megbízhatósággal, de ha bekukkantasz a Népítélet Passat rovatába akkor nem éppen ezt fogod tapasztalni (eszi az olajat, kényelmetlen az üllés, széthullik a kárpit stb.).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.