Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:57
Ha úgy érzed, hogy valamiben hülyeséget mondtam volna, oszd meg. De mint említettem a bemutatós cuccok többször szerepeltek, ergo ezeket (moci,csapágyak) cipelte körbe az országba x-y autó nagyker kirendeltségekre, oda összecsődítve környékből a szerelőket/boltosokat. De felőlem csalhattak is, akármilyen spéci csapágy is lehetett, leszarom, bár sokkal valószínűbb hgoy tényleg prolonggal kezelt alkatrészek voltak.
De úgy látszik hogy mókamesternek tűnök, aki mások szórakoztatására irogat... imádok vicces dolgokat kitalálni... Komolyan...
De a baszogatásom helyett beszélj élőben vki olyannal ,akinek volt/van az autójában, mint hogy engem piszkálsz
Satriani: Akartad kérdezni milyen sorrendben
Üdvözlet mindenkinek.
prolong: használgattam én is, nem egy rosz adalékanyag, amiket én észrevettem: kicsit egyenletesebben járt a motor és a fogyasztás is csökkent pár decit. De ennyi. nem csodaszer. Csodaszerek nincsenek.
Amit meg a 66=>90 keménységről írtál: enyhén szólva bugyutaság. Jelenleg gépészmérnöknek tanulok (2. diploma). Igaz, hogy még csak a suli közepén vok, de erre a keménységnövekedésre bátran ki merem mondani, hogy írtózatos kama.
Azt a 65-66HRC-s keménységet is viszonylag bonyolult, időigényes és magas hőfokon történő edzésekkel érik el (plusz a megfelelő ötvözőanyagok használatával) és ez az érték is csak az anyagszerkezet felületére igaz (többszörös felületedzéssel érik el, a járgányok motorjainál meg nem mondom pontosan milyen vastag lehet ez a réteg, de szvsz 5-10mm-nél nem valószínű, hogy vastagabb).
Az a vasötvözet, melyet ilyen felületi keménységűre edzenek:
1 - tutibiztos, hogy nem edzhető 90HRC-re (hacsak nem beolvasztják, újraötvözik mindenféle felületi keménységet, kopásállóságot növelő ötvözőkkel, aztán újraöntik + edzik - de ekkor meg más egyéb tulajdonságai romlanak, így motorépítéshez már valszeg teljesen alkalmatlan lenne.)
2 - ha maga az anyag alkalmas is lenne a 90HRC keménységűre edzésre (erőssen kizárt) akkor sincs az az isten, hogy ezt bármilyen kenőanyag előhozza

Súgó
A téma zárva.